Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: 'Hij moet een weg vinden om zich terug te knokken'

Laatste update:

Ricardo van Rhijn verloor aan het eind van vorig seizoen zijn basisplaats bij Ajax en is er nog niet in geslaagd om die terug te veroveren. Kenny Tete houdt de international voorlopig buiten de eerste elf en Frank de Boer snap dat Van Rhijn het daar lastig mee heeft. “Hij is nog nooit in deze situatie geweest”, verklaarde de coach voor de microfoon van FOX Sports.

/

De 24-jarige Van Rjijn stormde zelf in 2012 de Ajax-selectie binnen en maakte het toenmalig eerste keus Gregory van der Wiel lastig. Nu is hij zelf degene op wie ‘gejaagd’ wordt. “Hij moet een weg vinden om zich terug te knokken”, zegt De Boer. “We hebben met hem gesproken, gezegd dat we alle vertrouwen in hem hebben. Maar ik zie nog geen reden om Kenny eruit te halen.”

Van Rhijn heeft inmiddels 147 wedstrijden voor de Amsterdammers op zijn naam staan. In augustus 2012 mocht hij debuteren in het Nederlands elftal, waarvoor hij in de tussenliggende periode acht keer in actie kwam. In zijn betere periodes werd de verdediger zelfs in verband gebracht met clubs uit Engeland en Spanje.

Vind jij Kenny Tete aanwijsbaar beter dan Ricardo van Rhijn?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tete oogt nu wel leuk en fris. Maar dat oogde van rhijn ook in t begin. Daarna zakte hij behoorlijk af. Afwachten hoe t met Tete gaat hopelijk weet hij zijn goede spel vast te houden maar hij is nog jong dus kans op een terugval is zeer groot op dat moment moet van rhijn aantonen dat hij beter is dan Tete zodat hij zijn basisplek terug krijgt maar t zal lastig worden

20 augustus 2015 om 22:08

Dat klopt, maar verschil is dat Tete verdedigend uitblinkt en Van Rhijn aanvallend. Een back wordt niet elke wedstrijd getest op z'n verdedigende kwaliteiten (in de Eredivisie) en dus kan het zijn dat het gebrek er aan pas later bloot komen te liggen. Dus ik heb wel vertrouwen in Tete dat hij zijn niveau zal vasthouden en misschien in de loop van tijd ook aanvallend meer kan bijdragen.

20 augustus 2015 om 22:12

Aanvallend uitblinkt?? Alles behalve dat. Of bedoel je daarmee me op rennen? Kan mij namelijk niet herinneren wanneer van Rhijn een goede voorzet heeft gegeven. Tete is verdedigend nu al een klasse beter.

20 augustus 2015 om 22:24

Ja als ie eens goed speelt dan blinkt hij in aanvallend opzicht uit, en dan kan het zijn dat er opeens een goede voorzet uitkomt, maar ik doel dan ook dat ie dan goed is in combinaties zoeken met andere spelers. Maar ja, dat was even in het begin dus zo en daarna nog een paar keer, 't is duidelijk dat Tete de voorkeur moet krijgen, ook al kan het aanvallend beter, een voorzet bijvoorbeeld, die geeft ie zelden.

20 augustus 2015 om 22:26

https://www.youtube.com/watch?v=r8dfixmscyc

bij de twee nul.

20 augustus 2015 om 23:01

Van Rhijn heeft nog nooit een wedstrijd zo scherp verdedigd als dat Tete iedere wedstrijd doet. En aangezien er nog een zeer talentvolle rechtsback aankomt genaamd Lartey-Sanniez kan Van Rhijn beter een nieuwe club gaan zoeken.

De Boer heeft inderdaad geen reden om Tete eruit te halen. Staat verdedigend goed en heeft zijn kans meer dan verdiend. Lullig in dat geval voor Van Rhijn, maar Tete heeft het gewoon dik en dik verdiend.

21 augustus 2015 om 00:16

behalve dat Tete bij balbezit altijd op de verkeerde plek in het veld staat. Als je als verdediging amper getest gaat worden, dan kan je dus beter met een back spelen die aanvallend meer brengt.

Aanvallend komt Tete nog tekort.
Verdedigend erg sterk.

20 augustus 2015 om 21:59

Ricardo draagt aanvallend inderdaad meer bij, maar dat zal mij op dit moment een zorg zijn.
Als de backs sterk verdedigen, dan is de primaire taak voltooid. En dat doen Kenny en Mitchell zeer naar behoren. Bijdragen aan het aanvallen is leuk, maar daar stel je aanvallende spelers voor op. Die moeten zorgen dat Ajax beter gaat spelen. Je ziet ook dat het voor Jairo en Joel veel lekkerder is om met deze vleugelverdedigers te spelen dan met wat ze vorig jaar hadden. Toen moesten ze nen op de vleugels letten en op het centrum van het middenveld voor tegenaanvallen. Nu hoeven ze zich wat minder om de vleugels te bekommeren. Dat maakt het wel lekkerder voetballen als verdediger.

20 augustus 2015 om 22:23

Heb van Rhijn ook genoeg bagger voorzetten zien geven, primaire taak van een back is verdedigen en Tete en ook van Dijk zijn een verademing vergeleken met vorig seizoen van Rhijn en Boilesen.

20 augustus 2015 om 23:03

Een verdediger die aanvallend te kort komt .het moet niet gekker worden. Tis weer eens wat anders dan al die verdedigers die verdedigend te kort komen.

Ricardo moet nu even ze plaats weten, en dat zal vooopig de bank zijn. Ben sowieso nooit echt vol lof geweest over Ricardo, oogde mij in te veel wedstrijden ongeconcentreerd en soms wat naief in duels. Misschien is Ricardo aanvallend wat verder dan Kenny, maar Kenny is toch wel eem verademing verdedigend ten op zichte van Ricardo. Ik denk dat als Kenny gewoon zijn ding blijft doen er ook geen reden meer komt voor FDB om Ricardo erin te zetten. Achteraf zal Ricardo wel balen dat die zijn contract reeds heeft verlengd, met dit in zijn achterhoofd zou die dat nooit gedaan hebben. Jammer voor hem, maar hier geldt nu gewoon het recht van de sterkste, en dat is Kenny op dit moment.

20 augustus 2015 om 22:03

Toen Ricardo in begon te vallen voor Gregory, verdedigde hij veel korter leek het wel Naarmate de tijd verliep, gaf hij de tegenstander veel meer ruimte, waardoor die veel vaker een voorzet kon afleveren. Hij moet dat weer terug zien te brengen in zijn spel wil hij uberhaubt nog een kans krijgen om zijn plaats terug te veroveren. Ik mag Ricardo enorm, maar Kenny vreet op dit moment zijn tegenstanders stuk voor stuk op. Die beginnen ook veel onzekerder te spelen naarmate de wedstrijd verloopt. Mentaal gebroken.

Is het geen goed idee om Ricardo op de plek van Veltman te zetten? Volgens mij heeft hij daar altijd in de jeugd gespeeld.

20 augustus 2015 om 21:55

Dan zetten ze tete eerder op de plaats van veltman, tete is vgm van nature een centrale verdediger. Maar je hebt heitinga, viergever en van der hoorn ook nog......

20 augustus 2015 om 21:57

Klopt, maakte ook zijn debuut op die positie. Hij is net als Van der Wiel overigens daarna pas als back gebruikt.

20 augustus 2015 om 22:02

Daarvoor heeft hij eigenlijk ook meer het postuur. Tete heeft het postuur van een vinnige back.

Dan roepen ze altijd dat je pas na je 24ste pas naar het buitenland moet gaan , die jongen houd zich daar keurig aan en nu zit hij op het bankie en wil niemand hem meer hebben. Dit is dus de andere kant van de medaille , uiteindelijk is het best logisch dat je als voetballer geneigd bent om op de eerste de beste trein te springen.

21 augustus 2015 om 08:42

Tete gaat hoe dan ook wel een terug al krijgen en dan speelt van rhijn gewoon weer. Wel is dudelijke geworden dat van rhijn zijn spel moet verbeteren als hij door de jeugd wordt ingehaald.

Tete is veel feller dan Van Rhijn. Van Rhijn is wel de betere voetballer van de 2, maar ik heb persoonlijk liever de beste verdediger op die plek, dus Tete.

Tete lijkt nu zeker de betere rechtsback, maar van Rhijn moet het komende seizoen gewoon scherp blijven. Blessures of fouten in het spel van de huidige rechtsachter, Ricardo kan z'n kans zo weer krijgen. Trouwens de tackles van Tete zijn vaak een genot voor de ogen. Tegen Rapid Wenen was hij verdedigend wel schuldig aan minimaal een tegendoelpunt (de 1-2 in Wenen), maar ik heb al lang geen verdediger in Nederland gezien die zo goed weet te tackelen. Zeker geen rechtsachter.

In de eredivisie speel je meestal niet meer tegen een echte links of rechts buiten. De backs bij Ajax staan in balbezit altijd hoog en diep. Als back hoef je niet fantastisch te kunnen verdedigen. Je moet vooral goed kunnen voetballen en veel loopvermogen hebben. Tete doet het momenteel goed, ik hoop dat van Rhijn het gevecht aan gaat en dat er twee spelers op die positie komen die elkaar steeds naar een hoger niveau pushen. Ik vind het best een positieve situatie.

Kan Van Rhijn niet centraal worden gezet, daar speelde hij toch in de jeugd of niet?

20 augustus 2015 om 22:49

Ja klopt en was altijd uitblinker als laatste man. In de A1 en B1. Kan goed opbouwen, heeft snelheid en schuwde geen duels. Zou hem graag op de plek van Veltman willen zien een keer.

21 augustus 2015 om 00:40

Als je als Rechtsback verdedigend aan alle kanten wordt voorbij gelopen en niet bepaald een breed lichaam hebt, zie ik niet in waarom hij als cv zoveel beter zou zijn. Van zijn inspeelpass, durf of goede crosspass moet hij het ook niet echt hebben. Dat hij het in de B'tjes of A'tjes goed deed zegt helaas niks.

De rechtsback positie was in de tijd van Van Rhijn nog steeds kwetsbaar op punten waar Tete het ruimschoots goed maakt. Echter mist Tete net weer dat aanvallende vermogen die Van Rhijn wel onder de knie heeft. kiezen of delen voor de boer op het moment.

Het lijkt op de geschiedenis die zich herhaalt. Toen van Rhijn doorbrak was vd Wiel de vaste keuze die maar niet leek door te groeien. Van Rhijn heeft nu hetzelfde. Hij begon sterk, maar lijkt de laatste jaren niet beter te worden.

Ik zou zeggen van rhijn als cv op de plek van Veltman. De zwakste schakel achterin!

Ik kan me nog herinneren dat van Rhijn als centrumverdediger debuteerde. Speelde toen een aantal wedstrijden heel goed. Wellicht kan hij weer op die positie worden ingezet, zodat Mike vd Hoorn eindelijk uit zijn lijden kan worden verlost en weer ergens aan spelen toekomt.

Speel je bijna 150 wedstrijden voor Ajax en dan wordt je na een mindere periode zo afgeserveerd door de meeste hier. Tuurlijk was afgelopen seizoen verre van zijn beste seizoen, maar hij verdient toch echt een kans om zich te revancheren in mijn ogen. Als klap op de vuurpijl mag hij zich ook nog even voor lul warm lopen voor eigen publiek.

21 augustus 2015 om 00:43

Die man speelt al 2 seizoenen 80% van de wedstrijden als een natte krant en is nooit iets bijzonders geweest. Op zijn top een redelijke rechtsback. Zo goed en fel als Tete nu 4 wedstrijden verdedigt heeft van Rhijn het nog nooit gedaan. Ook aanvallend heeft Tete meer in zijn mars, ook al komt dat er nu nog niet uit.

Het Nederlands voetbal / competitie heeft ene groot probleem. Ajax heeft zwakke backs met van Rhijn en Boilesen. Dijks moet ik nog maar zien of hij het niveau aan kan. Feyenoord geen goede backs met Nelom en karsdorp (is gewoon een middenvelder en geen back) en Psv heeft ook probleem met Brenet en Poulson. Kennelijk kunnen we ze niet opleiden of goede halen uit het buitenland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren