Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'De Boer heeft geen paniekerige uitspraken gedaan en verdient complimenten'

Laatste update:
/

Ajax bereidde zich de afgelopen dagen in alle rust voor op het Europese treffen met Dnipro Dnipropetrovsk, en dat verdient een compliment. Evgeniy Levchenko, in het verleden onder meer actief voor FC Groningen en Willem II, is blij dat coach Frank de Boer geen ophef heeft gemaakt over de onrustige situatie in Oekraïne, waar donderdagavond het eerste treffen plaatsvindt.

Ajax treft Dnipro in Kiev, omdat de eigenlijke speelstad, vanwege de oorlog in het oosten van het land, te gevaarlijk is. "In Kiev is het heel rustig. Het oorlogsgebied is net zo ver weg als Parijs van Amsterdam", zegt Levchenko in De Telegraaf. De Boer moet daarvan op de hoogte zijn geweest en klaagde nooit. "Hij verdient daarvoor de complimenten. Hij heeft tenminste geen paniekerige uitspraken gedaan."

De ontmoeting vindt nu plaats in het fraaie Olympisch Stadion van Kiev, dat plaats biedt aan ruim 70.000 toeschouwers. Verwacht wordt dat er tijdens de wedstrijd tussen de huidige nummer drie van Oekraïne en de nummer twee van Nederland slechts 10.000 supporters aanwezig zullen zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijft vreemd dat clubs uit een land in oorlog mee mogen doen in Europese toernooien.

12 maart 2015 om 09:01

Op deze manier is het toch een prima oplossing? Ik vind het raar en idioot dat de Russen en Oekrainers elkaar niet kunnen loten. Toch een soort competitievervalsing en nu heb je in deze ronde al 2 wedstrijden waarbij beide teams uit hetzelfde land komen... erg zonde in zo'n europees toernooi.

12 maart 2015 om 09:07

Op zich heb je wel gelijk. Joegoslavië werd in 1992 immers uitgesloten van het EK. Weet niet meer hoe dat toen op clubniveau zat. Maar je kunt ook makkelijk in een definitieprobleem terecht komen. Hebben Rusland en Oekraïne elkaar bijvoorbeeld conform het staatsrecht officieel de oorlog verklaard in juridische zin? Of blijft het juridisch een burgeroorlog of terreur zoals ook van de ETA-separatisten destijds of van de Ira.

12 maart 2015 om 09:15

Vind het veel vreemder dat een club als Dnipro niet tegen een Russische club mocht loten, zeker aangezien de stad zelf overwegend in de Russische richting gaat qua politiek.

12 maart 2015 om 10:03

Veel mensen uit die regio hebben helemaal niks meer om ze dan ook maar het voetbal af te nemen gaat me wat ver. Wel vind ik het belachelijk dat Russische en Oekraïense clubs elkaar niet kunnen loten.

12 maart 2015 om 10:44

Inderdaad, competitie aanpassen, en dus niet vervalsen, is het minste wat we kunnen doen.

Ik heb er alle vertrouwen in. We gaan winnen en vlammen als de echte Amsterdamse ploeg vol met branie en talent. Geweldig team dat dit ook minimaal nog een jaar of 3 samen blijft.

12 maart 2015 om 09:08

Hoop het ook. Wordt zeker weer spannend

10.000 supporters voor een team dat eigenlijk honderden kilometers verder weg normaal speelt is niet eens zo slecht. Wel jammer dat het dan in zo'n massief stadion is, dan lijkt het zo leeg terwijl als je in een stadion zit dat ruimte biedt aan 15.000 het gewoon een goed gevuld stadion is.

Bayern Munchen heeft het voorbeeld gegeven hoe je van een Oekrainse ploeg moet winnen, alhoewel het uit daar 0-0 was.
Ik ben overigens voorstander van een meer gemanipuleerde loting. Niet alleen Russische en Oekrainse clubs zouden elkaar niet mogen loten, maar ook Italiaanse, Spaanse en Engelse teams zouden niet tegen elkaar moeten kunnen loten. Je maakt dan gewoon nationalistische pots A, B, C en D en vervolgens een pot met balletjes waar de pot-letter op staat. Je trekt dan eerst de pot-letter en vervolgens het team uit die pot.

12 maart 2015 om 10:26

Ik hoop toch niet dat je dat serieus meent. Want waarom zouden Engelse ploegen dan niet meer elkaar mogen loten? Ze verpesten het hele voetbal financieel gezien toch al, dus elkaar uitschakelen is nóg beter

12 maart 2015 om 10:33

Hahaha wtf hoezo zouden die elkaar niet mogen loten dan

12 maart 2015 om 11:56

Tuurlijk nog meer heerserij van bepaalde landen! Jou oplossing lijkt me alles behalve een goede! Hoe sneller die grotere landen eruit vliegen hoe beter voor de punten lijst!

12 maart 2015 om 12:22

Het lijkt mij toch niet leuk als je een wedstrijd moet spelen in Europees verband (EL of CL) en dat je dan een club uit je eigen land treft ?

Wat gebeurt er als een Russische en Oekrainse club elkaar in de finale zouden treffen?
Of ( misschien in de toekomst) in de halve finale omdat er 3 clubs uit 1 van de 2 landen het zo ver hebben geschopt.
Niet dat ik zoiets verwacht, maar het is een scenario.
Zoiets kan tot een oorlog leiden.
Ken je het verhaal van de Servische club "Rode Ster Belgrado?" Volgens vele was dat de inleiding van de Joegoslavië oorlog.

12 maart 2015 om 11:07

Ja volgens mij was dat Rode Ster (crvena Svjezda) tegen Dinamo Zagreb. Niet echt de inleiding van de oorlog, maar wel de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Bizarre beelden zijn te vinden op Youtube.

De finale wordt in Warschau gespeeld, dus dat moet in principe niet veel uitmaken. Ik denk dat er voor het onwaarschijnlijke scenario wat je schetst (waar echter wel rekening mee gehouden moet worden!) dat er dan ook op neutraal terrein wordt gespeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren