Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer duidelijk over zoektocht: 'Een type speler die energie uitstraalt'

Laatste update:

Ajax eindigt dit seizoen zonder prijs en zal zich in de laatste vijf wedstrijden van het seizoen moeten concentreren op het verdedigen van de tweede plaats op de ranglijst. Frank de Boer is niet tevreden over het niveau dat zijn ploeg haalt en heeft duidelijk gemaakt dat hij in de zomer nieuwe spelers wil halen. De oefenmeester is op zoek naar meer ervaring en meer kwaliteit.

/

De Boer weet waar zijn ploeg dringend behoefte aan heeft. "Een type speler die energie uitstraalt", zegt hij tegen Ajax Life. "Davy Klaassen heeft dat, Joël Veltman had het vandaag (in het duel met FC Utrecht, 1-1, red.) ook." Er hoeft volgens De Boer niet automatisch aan routiniers gedacht te worden: "Voetbalgogme is ook ervaring, het herkennen van de juiste keuze."

Het is dus de bedoeling dat er het een en ander gaat veranderen in Amsterdam. "Maar we kennen allemaal de filosofie van Ajax", benadrukt De Boer. "Wie komt er eventueel bij, wat zijn de mogelijke gevolgen voor een talent dat op de bank belandt?" Ajax heeft op het moment zes punten meer dan achtervolger Feyenoord.

Hoeveel nieuwe spelers moet Ajax in de zomer halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kortom Gudelj. Ookal speelde hij vandaag dramatisch. Qua verdedigers? Geen. Flauw. Benul.

5 april 2015 om 21:41

Gudelj niet, hij is wel goed genoeg maar op zijn positie kunnen Klaassen en Bazoer al spelen.

5 april 2015 om 21:48

Gudelj samen met Klaassen op het middenveld. De derde man is dan iemand van het stel Bazoer (als jong talent krijgt hij mogelijk nog een inzinking), Serero, Andersen, Schone

5 april 2015 om 21:58

wat doe je met sinkgraven

5 april 2015 om 22:03

Gudelj - Bazoer - Klaassen. Lekker alle creativiteit van het middenveld halen. Doe dan maar iemand met een individuele actie of een steekbal kan geven. En die heb je al voor de komende 5 jaar met Sinkgraven, Andersen en dan nog later Nouri. Ajax mist vooral een spelverdeler op cvm. Soort Kallstrom. Iemand die de duels niet schuwt en ze ook wint. Het vermogen heeft een bal achte de verdediging te leggen en de bal diep kan geven. En in grote wedstrijden overeind blijft. Bazoer is nog te jong, hij gaat zijn dip nog krijgen, om 40 wedstrijden op cvm te spelen en Serero komt te kort op de bovengenoemde onderdelen. Klaassen kan het, maar het is zonde om zijn aanvallende vermogen weg te halen op cvm

5 april 2015 om 22:07

Lord Bendtner is geen grap!

The Lord kan jullie helpen.
Daarnaast zou ik maar eens gaan shoppen in Italië voor een paar fatsoenlijke verdedigers!

Middenveld & Aanval vind ik best wel goed, maar met Lord erbij hebben jullie nog ervaring erbij.

Middenveld moet Ajax echt lang bij elkaar proberen te houden met:
Bazoer, Klaasen, Serero & Sinkgraven . Top 4 jonge goede voetballers waar ik als Psv'er best jaloers op ben, niet dat ze beter zijn dan het PSV middenveld, maar ze zijn nog jong en kunnen nog lang mee.

Aanval: Fischer, El Ghazi, Milik & ......

5 april 2015 om 22:19

@mollema Zelfs Siggy heeft een betere techniek dan de Lord

5 april 2015 om 22:32

Wat dacht je van Anita?

5 april 2015 om 22:34

Was ik idd vergeten maar die kan bij het stel aansluiten

5 april 2015 om 22:56

Ajax kan ook nog wel een ervaren verdediger gebruiken, is Agger van Bröndby geen optie?

5 april 2015 om 23:16

Agger is zeker een goede optie, maar volgens mij had hij aangegeven alleen nog maar voor Brondby te willen spelen.

5 april 2015 om 23:30

Aan het begin van het seizoen heeft hij dat gezegd, maar volgens mij is het niveau hem heel erg tegengevallen dit jaar en was een andere uitdaging niet ondenkbaar meer.

Mocht dit het geval zijn.. Ajax, sla je slag!

6 april 2015 om 07:54

Vejinovic dus

6 april 2015 om 10:51

Daniel Agger heeft begin van het seizoen inderdaad aangegeven in zijn
loopbaan uit te willen komen voor Bröndby. Echter je weet zelf ook wat beloftes in de voetballerij waard zijn, dus wie niet waagt wie niet wint. Ik zou het zelf wel een goede aankoop voor Ajax vinden.

6 april 2015 om 11:37

er is ook maar 1 lord, en dat is niet berdtner

6 april 2015 om 12:49

Gudelj is helemaal niet goed genoeg. Banega moet je halen, dat is pas een klasse speler.

5 april 2015 om 21:52

Nigel de Jong

5 april 2015 om 22:16

Ja lekker nog iemand erbij die 10 passjes breed en 10 passjes terug geeft

5 april 2015 om 23:03

Deed Poulsen ook en die wordt nu vreselijk gemist. De risicovolle passes moeten van de spelmaker(s) komen (Sinkgraven, Andersen, Schöne, Nouri, van de Beek)

5 april 2015 om 23:12

maar de bal moet er wel komen he.

5 april 2015 om 23:36

De spelmaker moet zich dus aanspeelbaar maken voor de cvm en dan kan de spelmaker de pass geven.

6 april 2015 om 00:11

kijk dit heeft met intentie te maken. speel je op bal bezit dat draai je eerder open als je zeker weet dat dit kan. Speel je om te scoren dat doe je dit ook als er een risico aan vast zit. Het is echt niet zo moeilijk om een speler te halen die als verdedigende middenvelder de bal vooruit speelt. Alleen moet je hem wel opstellen en benutten naar zijn kwaliteiten.

6 april 2015 om 01:28

Denk je dat de jong nu naar ajax gaat

5 april 2015 om 21:52

Punt is alleen dat een middenveld met Gudelj én Klaassen (2 lopers) niet zal werken, denk ik. Net als dat een middenveld met Klaassen en De Jong niet werkte. Klaassen speelde alleen goed als De Jong niet speelde of in de spits speelde. Ik zou eerder denken aan een '6' of een verdediger naast Veltman.

O ja, misschien noem ik een hele vreemde naam, maar Seydou Keita? Zijn contract bij Roma loopt af. Zou hij een versterking voor Ajax zijn?

5 april 2015 om 22:29

Dat zou absoluut een versterking zijn ja! Kan nog mee op het niveau en heeft een flinke bak ervaring. De vraag is of hij wil, maar zeker een mooie naam.

5 april 2015 om 21:57

Nee wat hij bedoelt is dat ze gaan kijken wie bij de jeugd rondloopt die energie uitstraalt.

5 april 2015 om 22:15

nee dat denk ik niet, Frank weet uitstekend wat er allemaal in de jeugd rondloopt, hij wil gewoon enkele spelers die er direct staan en waar de energie van afspat.

Hij vind o.a. Davy Pröpper iemand die bulkt van de energie, een echte mannetjesputter.

Gelukkig heeft hij Bazoer, Klaassen en Sinkgraven al ter beschikking, maar Ajax streeft naar een dubbele bezetting waarbij spelers bij voorkeur op diverse posities moeten kunnen spelen.

5 april 2015 om 22:20

Als ik de laatste alinea lees dan vraag ik me af of Ajax echt gaat investeren in nieuwe spelers. Denk dat Ajax toch weer voor een jeugdspeler zal vaan.

Propper is een aardige speler, maar niet de speler die Ajax nodig heeft. Ajax mist ervaring. En dan bedoel ik niet iemand als van der Vaart die bij een degradatiekandidaat van Duitsland op de bank zit. Als PSV een speler als Guardado kan contracteren kan Ajax dat ook.

5 april 2015 om 21:57

Gudelj weggespeeld door Clasie, maar dat is zeker geen schande.

5 april 2015 om 23:18

Frank heeft al gezegd dat ie verdedigend niks hoeft te wijzigen.. Niet dat ik het daar mee eens ben, maar goed.

6 april 2015 om 04:50

Jeremy Toulalan is transfervrij bij AS Monaco aan het einde van het seizoen. Fantastische verdediger die zowel als CV en CVM prima uit de voeten kan. Is alleen rechts dus is voor de CV plaats naast Veltman iets minder geschikt.

Ik ben benieuwd. Dit was voor zowel de supporters als de staf denk ik een teleurstellend seizoen. Geld is geen probleem dus ik denk dat er wel wat goede spelers bij komen.

5 april 2015 om 21:49

Geld is inderdaad geen probleem maar ik denk dat ze het alleen gaan uitgeven als ze zich echt zeker zijn dat het een versterking zal zijn en dat deze speler bv niet een Bazoer in de weg zal staan.
Ze willen niet weer een Zimling halen.

5 april 2015 om 22:40

Een goede ervaren CVM is denk ik een must.
Serero is een leuke bal afpakker, alleen in balbezit vrij beperkt.
Bazour te weinig zien spelen om een oordeel te kunnen hebben

Type Guardado zou een enorme impuls hebben op het spel.

Zo'n speler ontlast ook de redelijk kwetsbare verdediging die Ajax vind ik heeft.

En een buitenspeler erbij zou ook niet slecht zijn. Kishna gaat hem denk ik niet worden door zijn karakter en dat hij zijn kwaliteiten te weinig laat zien in wedstrijden

6 april 2015 om 16:25

Fischer is er het komende seizoen weer bij he. Dat scheelt ook wel wat. Kishna presteert nog niet naar behoren dus hij zal dan op de bank plaats moeten nemen.

Een ervaren verdediger die zijn mannetje staat en een ervaren type davids.
Maar wie dat dan moeten zijn weet ik niet.

5 april 2015 om 21:51

Agger!

5 april 2015 om 22:02

Agger is net teruggekeerd bij z'n jeugdliefde (iets wat alle ex-ajacieden maar niet willen doen) en gaat dus nooit naar Ajax.

5 april 2015 om 22:04

@tiger Die kan het niet meer bijbenen, heeft amper gespeeld dit jaar. En gaf in een interview laatst aan maar voor 2 clubs te willen spelen: Liverpool en Brondby

5 april 2015 om 22:35

Agger zoiezo niet.
Ging bij liverpool weg omdat hij naar Denemarken terug wil.

5 april 2015 om 21:53

Cambiasso?

5 april 2015 om 22:19

Kallström?

5 april 2015 om 22:37

Dat hadden ze voor dit seizoen moeten doen.
Proberen vidic naast veltman?
Kallstrøm zou goed kunnen op het middenveld.
Misschien essien of mikel proberen te halen.
Word allemaal lastig omdat er bij ajax niet zoveel te verdienen valt.

6 april 2015 om 00:23

Seedorf kent essien wel goed. Dus hij zou hem kunnen overhalen om naar ajax te komen

6 april 2015 om 08:42

@tomtom18

Dat is een hele leuke suggestie!
Vind dat Ajax gewoon eens in Italië moet kijken, lopen best leuke spelers rond.

6 april 2015 om 00:58

Misschien Mertesacker?

6 april 2015 om 08:33

Die speelt nog regelmatig dus die niet denk ik.
En een Duitser is altijd moeilijk want die gaan toch eerder weer naar Duitsland terug.

Fischer komt terug, die brengt genoeg energie. nog zo iemand op de LCV of LB positie zou fijn zijn

5 april 2015 om 22:19

Ik denk dat we momenteel overal in de verdediging wel een kneus hebben staan. We hebben geen verdediger waar je op kan bouwen.
Niet alleen LB en LCV maar ook Veltman en Van Rhijn zijn Knudde. Gelukkig hebben we Cillisen nog.
Verder een goede 6 nodig.
Kishna zal wel naar PSV gaan. Ghazi wordt Ebecilio de tweede.
Dus ja genoeg werk aan de winkel

6 april 2015 om 00:00

Ongelooflijk hoe slecht je kan praten over je cluppie. Triest om dit als ajacied te lezen. Veltman en Van rhijn zijn gewoon een van de beste in Nederland op hun positie, een betere rechtsback dan Van Rhijn loopt er niet rond en met Veltman is alleen Van Beek te vergelijken qua niveau. Kishna weg? Waarom. Is een lefgozer, durft zijn man op te zoeken en is niet op zijn mondje gevallen. El Ghazi een tweede Ebecilio? Wat een onzin. Die jongen is dit jaar zo belangrijk voor ons team met goals en assist, dat hij er echt niet meer uit gaat. Zal nog veel verder groeien, net als Fischer.

6 april 2015 om 00:08

Trabelsi en Maxwell kwamen ook van buitenaf. Van mij mag er best wel wat geld in de LB en RB gestoken worden want wat er nou staat is gewoon dramatisch en Ajax onwaardig.

6 april 2015 om 00:43

Sorry br-7, maar van Rhijn is geen spat beter geworden in alle jaren dat hij nu in het eerste speelde. Tete is nu al net zo goed, mist alleen ervaring. Veltman vind ik wel een prima verdediger.

6 april 2015 om 00:49

Rhijn, Boilessen, Viergever en Serero is gewoon te veel middelmaat in 1 elftal. Veltman vind ik daarintegen wel prima, zowel voetballend als verdedigend. Alleen moet hij die foutjes eruit zien te krijgen. Serero is verdedigend en qua 1ste aanname wel prima, alleen in het vervolg zo dramatisch dat ik hem graag zie vertrekken na dit seizoen. Van Rhijn voldoet net als hij op dr toppen van zijn kunnen speelt. Helaas komt dat niet al te vaak voor en erger ik me vaak kapot aan hem. Zodra het tempo omhoog gaat en hij sneller moet handelen grossiert hij in het maken van foute keuzes. Boilessen is verdedigend een drama. Aanvallend ziet het er in de eerste fase goed uit, alleen weet hij het in het vervolg vaak niet meer. Of hij levert de bal weer dom in en anders tovert hij wel weer een drama voorzet te voorschijn. Viergever vind ik wel ohe als backup maar komt gewoon te kort voor de basis. Tel daarbij op dat schone al het hele seizoen uit vorm is, en Kishna maar 1keer in de tien wedstrijden iets goeds laat zien. Dan is het niet zo gek dat het zo matig is dit seizoen. Waar ik me nog het meeste aan irriteer is het feit dat Siggi weer mocht beginnen. Misschien is ziv nog niet de perfecte spits voor ajax, maar ik zie liever hem dan maar een keer falen dan siggi voor de 100ste keer.

6 april 2015 om 09:24

Hansie,
Ik ben t vaak met je eens. Maar Ghazi Ebicillio 2?? Wat Ghazi dit seizoen gepresteerd heeft , had die Ebecillio alleen maar van dromen. Zijn niet veel flankspelers die het beter dan hem hebben gedaan dit seizoen. Kishna moet wel gaan presteren nu. Ik zeg verander van makelaar.. En als ik de boer was zou ik hem , mits fit en verstandhouding goed.. Gewoon elke wedstrijd opstellen ipv Schone. Moet gewoon veel spelen die jongen. Maar Niet bij Psv.

Voor de rest stelt vrhijn mij ook erg teleur.. Zou nu toch echt dé of een vd dragers moeten zijn die bijna alles foutloos doet. Wat mij betreft die Tete erin voor hem. Is Fysiek ook sterker. Veltman... Ja.. Soms een voldoende .. Vaak niet. Maar minder dan die lui bij PSV niet. Dus per se weg hoeft hij niet van mij. Het is te veel net niet in de verdediging. Maar weer zeg ik.. Het is niet veel minder dan bij Psv. Behalve Boilesen dan. Denk dat dit seizoen al heel wat had gescheeld als niet Sightorsson de eerste 4/5 maanden constant speelde.. Maar Milik. En.het linksachter probleem. Ook te veel schuiven op t middenveld.

Ach Hansje,

We komen er wel weer.. Ik kan nog steeds genieten van 4 jaar lang kampioen geweest zijn. Na jaaaaaren van droogte. Het kan allemaal veel beter. Maar eigenlijk is dat ook goed. Anders vallen we helemaal in slaap. We zijn financieel ijzersterk. En gaan verstandige dingen met dat geld doen. Nu PSV keertje hun feestje. Laat ze maar. Dat is alleen dit jaar...

6 april 2015 om 10:56

@kush
Ja wat je zegt, misschien zijn we door de vier titels gewoon in slaap gevallen en moeten ze bij Ajax maar eens flink wakker worden. Maar wat ik vorig jaar als zei is toch flink uitgekomen. Als je in de eredivisie tegen 14 tegenstanders niet de zes punten haalt, als je 15 goals meer maakt dan degradant Nec, als je met 5-1 wordt vernederd in de beker finale, dan zijn er niet meer signalen nodig lijkt me. Daarom vind ik ook dat Overmars heeft gefaald deze zomer door weer je dragende spelers weg te doen en louter pulp terug te halen.
Maar voor wat betreft EL Ghazi. Net als Kishna zie je hem soms wedstrijden niet. Neem gisteren tegen Utrecht. Kwam echt geen lantaarnpaal voorbij. Geen bruikbare voorzetten, was echt gewoon heel slecht. Deze wedstrijden heeft hij gewoon te vaak.dus vandaar mijn twijfels.
Over Veltman en Van Rhijn hetzelfde. Geven gewoon te vaak niet thuis. Een overwinning de laatste minuten over de streep te trekken is vaak te veel gevraagd. Kijk ADO uit bijvoorbeeld. Veltman blijkt dan keer op keer niet in staat te zijn om de boel dicht te houden. Van Rhijn is gewoon niet constant. Dus ja ik vind het beide middelmaat.

Ja er moet dus echt wat gaan gebeuren willen we bij blijven met PSV

Ajax heeft wel meer dan een speler nodig, of die van de jeugd komt of niet, dit ajax ziet er niet uit, ik weet niet eens hoe ze 2e staan dus moet zeggen dat ze het héél goed hebben gedaan.

Wat moeten de reserves wel niet denken als ze Sigi en boilesen voor zich houden terwijl die beide geen knikker raken.. goed voor het vertrouwen van zivkovic dit..

5 april 2015 om 21:50

Boilesen was vandaag op geen foutje te betrappen. Speelde gewoon een goede pot. Als je hem dan toch noemt kan je ook Van Rhijn noemen die hoopt dat hij alle ballen goed raakt maar wat niet gebeurd

Een LCV en LB is noodzakelijk. Daarnaast reken ik Fischer ook als een 'transfer'. Een ervaren middenvelder zal ook een welkome versterking zijn, maar laat ze niet weer aankomen met iemand van het niveau van Zimling maar iemand die vergelijkbaar is als Guardado.

Ik denk dat dit een aardige opstelling is voor volgend seizoen. (het middenveld is wel erg jong.)

Cilessen
V Rhijn
Veltman
Aankoop
Aankoop
Klaassen
Bazoer
Sinkgraven
El Ghazi
Milik
Fischer
5 april 2015 om 21:50

Klaassen is alleen jong volgens zijn paspoort. Ik denk dat ze hem al zien als ervaren rot zoals hij speelt.

5 april 2015 om 22:04

Viergever naast Veltman kan best hoor. Hij moest even wennen maar begint ook steeds beter te spelen. Verder was het vroeger een middenvelder dus kan ook goed opbouwen en dan heb je een prima centraal duo met Veltman.

5 april 2015 om 22:10

@darkeagle Van Rhijn mag na 2 slechte seizoen zonder ontwikkeling ook wel doorgeselecteerd worden. Als Boilesen er na 1 slecht jaar uit moet, wat onzin is want hij is de enige linksback tot Savastano (18 jaar), dan moet van Rhijn ook zijn spullen pakken. Want wat brengt ie nou? Aanvallend weinig en verdedigend is het ook geen stabiele factor. Als Van rhijn niet weg gaat dan gaat een van de grotere verdedigende talenten (tete) wel weg namelijk, en zie liever de 19 jarige tete foutjes maken dan de 25 jarige van rhijn.

6 april 2015 om 00:10

Ik wou dat ze gewoon eens de portemonnee trokken en Fabian Scharr weghaalden bij Basel deze zomer. Moet toch wel lukken voor een miljoentje of 9?
(Of ben ik dan te positief?)

Verder zal Urby die in Italie ook LB gespeeld heeft, toch wel iets bijgeleerd hebben daar?

Passen zo in jouw elftal

Proper of vejinovic. En Urby kun je ook halen omdat hij overal kan spelen.

5 april 2015 om 21:59

Urby zou zeker een keuze kunnen zijn voor de LB positie. Propper vind ik onnodig. Zolang je Klaassen hebt, hem je hem niet nodig. Want ik vind Klaassen als verdedigende middenvelder een slechte oplossing.

Een type Ooijer en een type Poulsen moeten komen. Een ervaren verdediger naast Veltman, en een ervaren middenvelder naast Bazoer en Klaassen.

Altijd dat geleuter over aankopen die jeugd niet in de weg mogen zitten. Ondertussen wel Viergever halen en Denswil dumpen, Sinkgraven halen terwijl Andersen, Nouri en Vd Beek eraan komen en Zimling halen terwijl je Bazoer en Riedewald hebt. De enige reden dat je die gasten haalt is omdat je wat meer ervaring wilt, maar dat ontkent hij hier dan weer enigszins.

Waar zijn ze in godsnaam mee bezig bij Ajax? Het is knap dat je vier keer op rij kampioen wordt maar als je zo ontzettend veel geld binnenharkt en dan evengoed iemand als Viergever haalt voor de basis, dan is dat toch enorm teleurstellend? Zelfde geld voor Sigthorson, Boilesen en Zimling bijvoorbeeld. Dit hadden ze echt veel beter moeten managen.

5 april 2015 om 23:09

Viergever werd niet voor de basis gehaald en Sinkgraven is gehaald omdat de spelmakerrol niet dubbel bezet was. Dat is het nu wel met Andersen en Sinkgraven (Nouri en vd Beek zijn momenteel geen spelers voor het eerste elftal, daarnaast kan Nouri misschien.beter op de flanken beginnen vanwege zijn gebrek aan body en kan vd Beek ook op de positie van Klaassen)

6 april 2015 om 17:17

Viergever is een prima aankoop! Ajax is bezig met de opleiding, Nouri en van de Beek zijn 3de man volgend jaar in het eerste en gaan in jong ajax spelen, prima juist! Moet nog een Vm/am bij dan is de bezetting goed.

Veel beter dan Viergever is niet haalbaar.

Misschien toch maar proberen Douglas te halen van Moskou. Is af en toe een wildebras maar wel een vent die de beuk er flink in kan gooien als het nodig is en die hebben we momenteel niet.

Off: Kijk nu de wedstrijd van AA Gent- Kortrijk. Maar wat speelde die Moses ontzettend goed zeg. Snap niet dat Ajax die heeft laten gaan. Heeft ook ontzettend goede statistieken en is a pain in the ass voor elke verdediger.

5 april 2015 om 21:54

Van een dik salaris in rusland naar een "hongerloontje" van "maar" 1 miljoen dat gaat douglas niet doen denk ik.

5 april 2015 om 22:11

kan amper de bal naar dezelfde man passen. En is niet de snelste met ruimte in de rug. Dan 10x liever veltman

Allemaal leuk en aardig, maar als hij nou eerst begint met doorselecteren. Als je Ajax naar een hoger niveau wil laten stijgen dan moeten er spelers afvallen die nu te veel speelminuten krijgen. Spelers als Boilesen en Sigi moeten er gewoon naast staan. Bij een topclub zou je moeten vrezen voor je plek als je constant ondermaats speelt. Frank de Boer overdrijft nu met het 'vertrouwen geven' aan spelers en ik heb het gevoel dat het ten kostte gaat van de andere spelers.

5 april 2015 om 22:00

hoelang was het ook al weer geleden

Dat is dus Fischer lijkt me....
En eerlijk gezegd snap ik ook niet waarom Riedewald niet veel meer kansen in de basis krijgt...
Die spelers die er vanaf de jeugd bij zijn stralen over het algemeen veel meer energie uit dan al die anderen... En qua niveau zijn ze niet minder...

Frank De Boer moet eens tonen wie de baas is.

Wat ik zou doen is, iedereen die zonder passie speelt, die er geen zin in heeft of de bal steeds breed legt of terug speelt die mag de volgende week op de tribune plaats nemen.

Ik ben er 100 procent zeker van dat als je zoiets zou invoeren dat ze eindelijk wakker worden en dat het spel er ook op vooruit zal gaan. Het is ook deels de fout van De Boer dat ze de bal breed leggen en terug spelen omdat hij op balbezit wilt spelen, maar dat kun je er uit halen. Enkel snapt Frank dit nog altijd niet na 5 jaar.

iedereen moet nu niet gaan doen alsof het juist nu nodig is om spelers te halen ! jullie hebben gemiddeld over de laatste 4 seizoenen het meeste punten gehaald , vorig seizoen speelde jullie ook al slecht voetbal op enkele wedstrijden na . Bijvoorbeeld tegen Barcelona was het goed , al met al vind ik het prachtig Hoe jullie je eigen club afbranden , want het is niet minder dan vorig seizoen !! kwa voetbal , het is gewoon dat er een club gewoon eindelijk goed presteert en jullie laat zien hoe het moet ! Iedereen praat er over dat PSV een koop club is , je ziet nu dat als Ajax geen prijzen pakt jullie ook gaan kopen ! kopen kopen kopen , Feyenoord wilt ook gaan inkopen ! puur omdat je anders geen prijzen wint . Zelf Ajax komt er nu opteren dat ze moeten kopen wil je presteren , het er nog niet overgehad dat de supporters dat moeten gaan bekostigen met een verhoging van de seizoenskaarten 25 to 48 procent ??? maar dat zal wel het geld zijn wat naar de gemeente Amsterdam gaat om arena te huren ??? en dan zeggen dat PSV dat een lening heeft gepakt met de grond die van ons zelf is , als onderpand . Wat in houd dat als PSV netjes iederjaar het bedrag over maakt naar de gemeente het stuk grond van PSV blijft , mochten we onze afspraken niet nakomen dan kan de gemeente het grond verkopen en zo hun geld terug krijgen ??? Liever 96 miljoen op het veld dan op de bank !!

gewoon conboy van nec halen... die is echt nog niet zo slecht en toont altijd veel inzet

5 april 2015 om 22:12

Ja, middelmaat. Alsof die er nog niet genoeg rond loopt. Oh ja wel, Viergever van Rhijn Boilesen van der Hoorn Serero Schone Sigthorsson

Gudelj lekker bij az laten is helemaal niks . Urby en heitinga Terug halen en propper erbij dan heb je ervaring en meer mogelijkheden

5 april 2015 om 22:22

Heitinga, bankzitter bij Hertha omdat ie niet goed genoeg is. De club waar zelfs Roy Beerens basispeler is. Nee bedankt.
Urby? Op linksback zeker? De plek waar ie in zijn Ajax tijd ook nooit kon overtuigen. Haal dan maar een echte linksback, en geen multifunctionele speler die ooit een keer linksachterin heeft gespeeld.

6 april 2015 om 00:09

Die competitie is veel anders dan de eredivisie. En als je niet speelt kun je eigen ook niet laten zien. Heitinga kan na mijn mening nog wel met Ajax.

6 april 2015 om 00:58

Zeker, veel maar dan ook veel beter dan miniman Viergever

Frank bedankt voor je inzet.
Maar jij bent denk ik niet meer de juiste persoon helaas. Respect heb je ruimschoots verdient een echte Ajacied. Maar er zit geen progressie meer in, misschien dat sommige mensen mij voor gek verklaren maar ik denk dat Ron Jans een goede opvolger zou zijn.

Als die weer helemaal erbovenop komt misschien Guitierez voor op 6?

Voor zijn blessure altijd prima gespeeld. Heeft ervaring als international, en kan het spel verdelen. Als Guardado niet was gekocht had ik hem graag bij PSV gezien.

Ontzettend lastig om mogelijke doelwitten voor Ajax te bedenken die de club naar een hoger niveau tillen. Nigel de Jong lijkt de ideale man, maar lijkt niet haalbaar. Rafael van der Vaart is beschikbaar, maar twijfel aan z'n fysieke gesteldheid. De enige spelers die haalbaar zijn en ervaring aan het elftal toevoegen aan de basiself zijn in mijn optiek Andreas Granqvist en Urby Emanuelson. Granqvist heeft duidelijk geen sportief perspectief bij Krasnodar, maar zal daar ook geen misselijk salaris verdienen. Emanuelson lijkt me een enorme verbetering ten opzichte van Boilesen, die dit seizoen duidelijk één van de zwakke schakels is.

6 april 2015 om 01:01

Helemaal met je eens. Vind Granqvist ook een interess optie waar ik nog niet op was grkomen. Had verder Lugano wel bij Ajax willen zien voor 1,5jaar. Een echte verdediger en leider

6 april 2015 om 17:13

Ryan Donk van kasimpasa.

Ajax mist een type Kazim....voorop in de strijd... Blok beton waar elke verdediger het zwaar mee heeft. (hij heeft niet het voetballend niveau van Ajax, maar hij heeft de ontbrekende drive)

Sowieso moet Ajax een andere linksback, want Boilessen is echt dikke drama....
Dan zie ik liever Poulsen van AZ als Deense back...

Misschien Urby halen als linksback.....
Verder tja....?
Zal er in de 2e divisie van Italie of ergens in de Oostblok geen sloper meer lopen??

6 april 2015 om 00:17

Een type kazim qua mentaliteit inderdaad want qua kwaliteit toch zeker niet hahah. Maar snao wat je bedoelt kazim is goed in het gek maken van zn tegenstander en heeft een geweldige winnaarsmentaliteit

wat mij betreft zijn er een aantal aankopen nodig. Emanuelson moet Boilesen aflossen als LB. Daarnaast vind ik dat er nog een LCV gehaald moet worden (kan er momenteel geen verzinnen). Fischer die terugkomt van een blessure kan op linksbuiten/middenveld. Aanval en middenveld vind ik eigenlijk goed voorzien de komende jaren, vooral de verdediging moet versterkt worden

of ze kunnen ook Royston Drenthe halen als die wil hij is ook een goede speler en die zal ook wel bij onze clubie kunnen passen maar goed wij hebben er toch niets over te zeggen alle clubs maken toch hun eigen keuze en die zullen 9 van de 10 keer wel beter weten wie ze kopen een club heeft toch meer kijk op dan wij dus we kunnen wel namen gaan noemen wat ik ook zelf doe maar de keuze ligt toch vaak bij de club

6 april 2015 om 00:15

De Boer kan niet goed omgaan met spelers met een ego (tje) en laat Drenthe nou juist het stereotype voorbeeld van zo'n speler zijn. Bovendien komt ie uit Rotterdam. Al met al een dikke vette gaat m niet worden

Haal Urby voor linksback. En heitinga voor centraal achterin. Het middenveld en de aanval zitten voor volgend seizoen wel goed maar de verdediging kan nog heel wat werk gebruiken

In ieder geval heel graag Van Rhijn, Boilesen, Schone, Sightorsson, Zimling en Serero weg.

Hopelijk brengt Fischer volgend seizoen wat meer agressie en passie erin. Droomspeler zou Nigel de Jong zijn; met Klaassen en Bazoer ervoor heb je een compleet middenveld, met power, techniek en loopvermogen.

Frank geeft aan dat de te halen spelers wel niet het al aanwezige talent in de weg moeten zitten.
Ik vind dit een beetje een paradoxale uitspraak.
Als al die geweldige talenten van Ajax samen nou zo'n geweldig team zouden vormen zouden er ook geen of nauwelijks aankopen nodig zijn.
Het is duidelijk dat er routine in huis moet worden gehaald, er is alleen een maar....
Iedereen gaat er bij Ajax van uit dat die routine nodig is om de vele talenten bij te staan en te ondersteunen zodat onder de vleugels van die routiniers de talenten tot volle wasdom komen.
Maar nu komt het onthutsende maar keiharde feit: vele van deze zogenaamde talenten blijken helemaal niet zo goed te zijn!!!!!!!
Van alle spelers die sinds het begin van de fluwelen revolutie vanuit de Toekomst hun debuut hebben gemaakt in het eerste; blijken alleen Klaassen en Bazoer van absolute meerwaarde.
Bazoer is dan ook nog aangekocht.
Dan heb je nog Fisher ( ook aangekocht ) die nadat hij hele leuke dingen liet zien ver terug viel.
De lijst van talenten die helemaal niet zo goed blijken te zijn is vele malen langer:
Tete, kishna, El Gahzi, Andersen, Riedewald, Denswil, Legion, De Sa, lukoki, Veltman,menig, Boilisen, Koppers, Dijks, Sporkslede en Zegelaar zijn/worden niet de toekomstige toppers waarvan het wel gehoopt werd.
En als blijkt dat ze ons toch nog gaan verassen mogen ze wel opschieten!!!
Velen van deze lijst zijn inmiddels al lang vertrokken en daarmee bedoel ik dus niet door de voordeur!!
De talenten die dit seizoen nog deel uit maken van de selectie blijken niet goed genoeg om in ieder geval Ajax een behoorlijk basisniveau te geven, er wordt niet eens wisselvallig gespeeld, daarvoor moet je namelijk evenveel goed als slecht spelen, de meeste wedstrijden zijn gewoon niet om aan te zien, dat komt omdat de talenten niet goed genoeg zijn!!!!!
Kishna speelt 1 keer goed, 2 keer redelijk en 7 van de 10 keer als een natte krant!!
Dat is het echte probleem bij Ajax, die o zo befaamde jeugdopleiding wordt zwaar overschat!!!
Cruyff, Swart, Keizer, Krol, Rijkaard, Van Basten, Vanenburg, Kieft, Bergkamp, de Boertjes, Seedorf, Davids, Kluivert, Van der Vaart en Sneijder, al deze spelers waren toen ze hun debuut maakten in Ajax 1 vele klassen beter dan de namen die ik hierboven genoemd heb, natuurlijk speelden zij in hun prille jaren als prof ook wel eens minder, maar ze hadden het gewoon in zich, dat kon iedereen zien en nee de huidige zogenaamde talenten hebben het niet in zich, dat kan nu ook iedereen zien.
De nodige aankopen moeten de eigen jeugd niet bij de hand nemen, want op Bazoer, klaassen en Sinkgraven na, zullen deze middelmatige spelers nooit meer veel beter worden dan dat ze nu zijn, deze neptalenten zullen plaats moeten maken voor betere voetballers!!!!
En het is te hopen dat die betere voetballers in de nabije toekomst voor een deel nu wel uit de jeugd komen, want van bijna alle spelers die de Boer de voorbije jaren heeft laten debuteren, heeft alleen een enkeling het echt waar gemaakt en dat is een zeer zorgwekkende conclusie.

Ik gok op zoiets als Urby en Afellay, Misschien Guidetti, El Shaarawy of Vd Vaart? Je kan Van Ginkel huren. Ligeon komt ook nog terug, die gaat ook veel spelen lijkt me. Een spits als Ibrahimovic zou natuurlijk ook killer zijn. En hebben jullie Sneijder zien spelen de laatste tijd?

6 april 2015 om 10:47

@ vigoschuts

Tenzij het spelers zijn zoals Ibrahimovic, Sneijder, Hunterlaar of Suarez heb ik liever niet dat Ajax kijkt naar oud spelers of spelers die in Nederland hebben gespeeld. Vervolgens naar het buitenland vertrokken en zijn om het daar voor wat voor reden dan ook het niet echt gemaakt te hebben. Bij dat soort spelen zitten nog de typische Nederlandse kwaaltjes teveel opgesloten in hun spel. Ga gewoon goed kijken wat er bij de subtop van Europa op de bank zit of niet aan spelen toekomt. Pantelic en Poulsen kwamen ook uit het niets, dus ze zijn er wel, maar goed dan moet men er wel zoals Basel en Salzburg er intensief naar zoeken. Daar ging het nou juist de afgelopen twee seizoenen mis, dus ik mag aannemen toen Ajax een aantal weken geleden zeiden dat ze nu serieus werk zouden maken van die zoektocht daar dus ook nu koortsachtig mee bezig zijn.

Ajax moet volgend jaar gewoon kampioen worden. Anders wordt er echt gemord in Amsterdam. Het lijkt me echt de moeite waard om voor een Kallstrom/essien/toulalan te gaan op 6. Kijken of je Agger weet te overtuigen de stap te maken naar de Nederlandse velden. Ander alternatief zou misschien wel Ron Vlaar kunnen zijn. Ik weet dat het een gok is maar het is voor Ajax van belang om creatief te zijn. Een ervaren rechtsbuiten is ook welkom. Zou mooi zijn om Babel opnieuw in het shirt van Ajax te zien.

Echt als ik de Boer zo hoor zinkt mij de moed echt in de schoenen, wat een schaamteloos inhoudsloos en tegenstrijdig gebrabbel zeg, wat dat betreft kunnen we het wel vergelijken met het spel van Ajax. Het sluit prima aan bij de wartaal die we helaas al twee seizoenen uit Amsterdam horen komen, net zoals bij de spelers kan ik geen greintje realisme vinden. Het valt allemaal wel mee en het zijn natuurlijk weer de standaard zaken, waar is in hemelsnaam die revolutie voor geweest als alles wat fout ging voor de revolutie nog steeds fout gaat en er nieuwe kwaaltjes bij komen.

Dan zijn opmerking over die "energieke" speler, ik dacht dat Viergever volgens hem de speler was die voor de energie zorgde (niet dat ik die mening van hem deelde) ? Het tempo wat de spelers steeds hanteren is gewoon te schandalig voor woorden, ze lopen er letterlijk steeds bij of ze rustig aan het uitlopen zijn. Ach ik heeft het, ik hoop dat men intern elkaar even goed de waarheid zegt en dan hopen dat zowel de spelers en de mensen van de club nu eens echt gaan leren van hun fouten.

De Boer heeft genoeg krediet bij opgebouwd dat hij van mij nog niet weg hoeft, maar ik verwacht voor aankomend seizoen echt dat er een begin gemaakt word met het echt in gang zetten van het oplossen van de structurele problemen. Flitsend voetbal verwacht/eis ik ook niet, maar ik verwacht wel dat de spelers minimaal de basis vaardigheden fatsoenlijk over een langere periode beheersen. Dat de Boer stopt met positioneel misbruiken van spelers, dat er een manier word gevonden om van die rotte appel Slop af te komen en tenslotte de onvrede in de scouting en bij de opleiding nou eindelijk eens echt opgelost word.

Dan moet Ajax maar eens wat geld neertellen. Zeker als je seizoenskaarten in prijs denkt te kunnen verhogen, mag je het publiek niet met last-minute koopjes als Zimling of doorsnee aanbiedinkjes als Viergever opzadelen. Ik denk dat Ajax al er geholpen is voor het middenveld als het Gudelj, Vejinovic en/of Gutierrez aantrekt. En aangezien de ploeg niets constants kan brengen op de vleugels zou Ajax er goed aan doen eens buitenspelers met een goede voorzet te overwegen. Berghuis lijkt me een waardevolle aangever vanaf rechts terwijl je voor de linkerflank misschien Assaidi zou kunnen polsen...

6 april 2015 om 17:11

Nee hoor! Ajax leunt vooral op de opleiding, parels hoeven dus niet per definitie uit aankopen te komen. Daar investeert ajax dan ook 8 miljoen per jaar in. Vleugelspelers te over met veel talent, totaal overbodig. Ajax heeft ervaring nodig en een Am/vm en een Lb/lcv.

Ryan Donk en van der Vaart bijvoorbeeld.

Van der Vaart en Donk, Sigi verkopen en evt. Boilesen (met zijn huidige houding tav vertrekken). Dan nog een talentvolle LB erbij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren