Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De beste Ajacied krijgt een 8,5 ondanks grote deceptie tegen Benfica

Laatste update:

Ajax is klaar in de Champions League. Na een eerder 2-2 gelijkspel tegen Benfica volgde dinsdagavond een 0-1 nederlaag voor eigen publiek, waardoor de topclub uit Portugal de kwartfinale bereikt. Voetbalzone beoordeelt de basisspelers van Ajax met een rapportcijfer.


Spelersrapport Ajax tegen Benfica




SPELER CIJFER
André Onana 3
Noussair Mazraoui 8,5
Jurriën Timber 6
Lisandro Martínez 8
Daley Blind 7
Edson Álvarez 5,5
Steven Berghuis 4,5
Ryan Gravenberch 7
Antony 5
Sébastien Haller 5
Dusan Tadic 5,5

André Onana: 3
De keeper van Ajax tastte finaal mis toen hij zijn doel uitkwam na de vrije trap van Alejandro Grimaldo waar de 0-1 uit voortkwam. Darwin Núñez kon daardoor te eenvoudig binnenkoppen. Het was een van de weinige momenten waarop hij moest ingrijpen en daardoor van grote invloed op zijn beoordeling. In de slotfase van de eerste helft kwam Onana nog wel goed uit, bij een voorzet van Darwin.

Noussair Mazraoui: 8,5
Mazraoui speelde een uitstekende wedstrijd, waarin hij onder druk balvast was aan de zijlijn en meermaals goed samenspeelde met de aanvallers van Ajax. Met goede tackles in de middencirkel veroverde hij in de eerste helft meerdere keren de bal, waarmee hij de angel uit de aanvallen van Benfica haalde. In de tweede helft was Mazraoui in aanvallend opzicht minder zichtbaar, maar verrichtte hij wel goede ingrepen bij Éverton, Darwin en Rafa Silva om de bal te veroveren.

Het artikel gaat verder onder de video
Tadic: 'Onana heeft zijn excuses aangeboden, maar was niet alleen zijn schuld'
Meer video's

Jurriën Timber: 6
In de eerste helft slaagden alle belangrijke verdedigende acties van Timber. Hij was met name in de lucht sterk en onderschepte op die manier lange ballen van Benfica in de openingsfase. Na een kwartier veroverde hij de bal rond het eigen strafschopgebied van Nuñez. Bij het openingsdoelpunt van Darwin zag hij er ook niet helemaal goed uit. Hij liet zich kinderlijk eenvoudig fysiek aftroeven door Darwin.

Lisandro Martínez: 8
Afgezien van een slordige pass in de openingsfase, die werd onderschept door Rafa Silva, kon Martínez terugkijken op een goede eerste helft. Hij verstuurde fraaie passes op bijvoorbeeld Berghuis, Gravenberch en Antony; bovendien hield hij Nuñez na 21 minuten van de bal bij een corner en draaide hij in minuut 36 op fraaie wijze weg tussen twee man. “Hij is zo verschrikkelijk rustig aan de bal”, concludeerde Rafael van der Vaart in de pauze. “Die openingen van links naar rechts, hij bleef maar strooien.” Ook na de rust speelde Martínez sterk. Zo blokkeerde hij een voorzet van Darwin en corrigeerde hij een te korte pass van Blind.

Daley Blind: 7
Blind behoorde tot de uitblinkers van Ajax in de eerste helft. Hij liet zich gelden in aanvallend opzicht, bijvoorbeeld met mooie passes op Tadic. Ook verstuurde Blind een goede voorzet waar een kopkans voor Gravenberch uit ontstond, nadat Blind zijn tegenstander uitkapte en combineerde met Gravenberch. Maar ook in de middencirkel was hij belangrijk met goede onderscheppingen in het doordekken. Na de pauze verstuurde Blind een knappe voorzet op Antony vanaf de achterlijn, waar een kopkans uit ontstond. Hij mazzelde toen een te korte pass op Martínez werd gecorrigeerd door zijn ploeggenoot.

Edson Álvarez: 5,5
Álvarez sloeg zichzelf voor het hoofd toen hij tien minuten voor tijd werd gewisseld. Dat kwam mogelijk omdat hij de vrije trap veroorzaakte waar Benfica de score uit opende. "Waarom maakt hij daar nou de overtreding? Hij staat met zijn gezicht naar de tribune toe", stamelde Jan Boskamp na afloop. In de tweede helft liet Álvarez ook Jan Vertonghen ontsnappen bij een corner, waardoor een kopkans ontstond. In de eerste helft was Álvarez nog soeverein. Hij gebruikte zijn lichaam goed en was dominant op het middenveld. Hij ging in de eerste helft verreweg de meeste duels aan van alle Ajacieden en won het merendeel daarvan. In de vierde minuut haalde hij de angel uit een Portugese aanval met een goede tackle op Éverton. Wel had hij meer kunnen halen uit de kopkansen die hij voor zichzelf verschafte.

Steven Berghuis: 4,5
“Berghuis had twee slechte aannames waardoor hij net niet tot een schot kwam”, concludeerde Van der Vaart in de pauze. De aanvaller was niet doortastend genoeg. Zo profiteerde hij na 28 minuten niet van een goede pass van Tadic, omdat hij niet durfde te schieten met het rechterbeen. Zijn schoten waren evenmin succesvol. Het samenspel met Tadic en Antony was soms uitstekend. In de tweede helft liet Berghuis weinig zien en hij werd dan ook naar de kant gehaald in de slotfase.

Ryan Gravenberch: 7
De redder van Ajax in de laatste competitiewedstrijd tegen SC Cambuur lijkt zijn topniveau weer aan te tikken. Hij was met name in de eerste helft balvast, gebruikte zijn lichaam goed onder druk, veroverde ballen, voerde succesvolle demarrages uit en versnelde de aanvallen van Ajax. Tien minuten voor de rust trok Gravenberch knap naar binnen tussen twee bewakers en vuurde hij een gevaarlijk schot uit, dat door doelman Odysseas Vlachodimos werd verwerkt. Na de rust was Gravenberch wat minder succesvol in zijn passes en aannames.

Antony: 5,5
De doelpogingen van Antony waren niet overtuigend genoeg. Hij kende een goede timing met zijn kopballen, maar gaf de ballen net niet de juiste richting mee. Toen hij aan de zestienmeterlijn de bal ontving na een corner van Tadic, nam hij die niet goed uit de lucht. Hoewel hij soms soepel voetbalde, was het rendement van Antony te laag, terwijl Ajax daar juist behoefte aan had.

Sébastien Haller: 5
Toen Haller twee minuten voor tijd een goede voorzet ontving van Blind, koos hij opvallend genoeg niet voor een kopbal richting doel, terwijl het moment daar wel naar leek. Hij maakte in de eerste helft een goed doelpunt dat werd afgekeurd wegens buitenspel en toonde zich verder balvast voor de rust. Een erg memorabel optreden werd het niet voor de Fransman.

Dusan Tadic: 5,5
De aanvoerder van Ajax begon goed met een boogbal op Berghuis en prima voorzetten op zowel Antony als Álvarez; hij vond zijn ploeggenoten makkelijk in de aanval. Zo nu en dan had hij goede onderscheppingen en creëerde hij kansen. Toen hij vier minuten na de pauze zelf een poging waagde, schoot hij naast.

Ben je het (grotendeels) eens met onze cijfers?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
15 maart 2022 om 23:10

Doe er bij elke speler drie (3) punten af en je komt bij de realiteit in de buurt. Hoe kun je nou voldoendes geven aan een ploeg die geen bal op goal krijgt? Lijkt me toch redelijk evident in het voetbal.

16 maart 2022 om 10:09

Als verdediger heb je daar maar een beperkte invloed op, toch? Hoe kan je als verdediger geen voldoende krijgen als je tegenstander maar één schot op doel heeft gelost, en die kwam omdat je keeper een ketser van jewelste had?

15 maart 2022 om 23:11

Speelde goed, al vond ik Ajax best prima spelen. Grootste fout ligt bij Ten Hag, die gewoon weigert te wisselen, vanaf 10 minuten voor het doelpunt zag je dat het middenveld stuk zat. Je mag 5 keer wisselen, breng gewoon vers bloed die het kunnen belopen.

16 maart 2022 om 06:47

Noem een Nederlandse trainer die op tijd wisselt. Ik heb er op het hoogste niveau nog geen één voorbij zien komen. Volgens mij schijten ze allemaal drie kleuren om het ‘groepsgevoel’ te schaden. Kan me voorstellen dat het pijn doet dat de wissels gister kwamen 5 minuten nadat de tegengoal viel. Heb bij PSV Europees zelfs weleens gezien dat de tegengoal viel en direct daarna wordt er gewisseld in de 75e minuut, terwijl je al lang aanvoelde dat er gewisseld moest worden.

16 maart 2022 om 10:12

Zelfs Guardiola wisselde tegen Crystal Palace niet. Ik vond het overigens wel te billijken, hij zei hij te rekenen op een geniaal individueel moment. Dan heb je meer aan Berghuis dan aan Klaassen. Klaassen scoort regelmatig omdat hij bij de eerste paal opduikt en die gelegenheid is er in de hele wedstrijd niet geweest. Kudus had je eerder kunnen inbrengen, dat wel.

Overigens lijkt het me helder dat de grootste fout niet bij Ten Hag ligt, maar bij Onana.

16 maart 2022 om 11:57

Je blijft toch hopen op een bevlieging van Berghuis, Gravenberch of Antony. Je kunt dan wel gaan wisselen maar het liep natuurlijk best goed. Het was toch een beetje wachten op de goal van Ajax...

15 maart 2022 om 23:17

Gravenberch vond ik ook goed vandaag hoor. Echt een enorm groot talent imo

15 maart 2022 om 23:41

Tot minuut 65 daarna zat hij stuk.

15 maart 2022 om 23:59

Daar moet hij zeker nog aan werken aan het leren doseren in een wedstrijd, maar ik vond hem wel echt heel goed spelen

16 maart 2022 om 01:06

Nou dat viel toch best mee Japie? Hij was redelijk maar niet meer dan dat.

Alvarez een 5,5??? Pardon???

15 maart 2022 om 23:09

Cruciale fout waar het doelpunt uit komt.

15 maart 2022 om 23:11

Daarnaast kan hij totaal niet koppen. Waarom mag hij mee met hoekschoppen?

15 maart 2022 om 23:12

Vrije trap uberhaupt makkelijk gegeven als je ziet hoe veel stevige duels ie heel de wedstrijd liet doorgaan als je het mij vraagt. Maar zelfs als je dat meeneemt is een 5,5 te laag mijns inziens. Speelde een ijzersterke pot op dat ene moment na namelijk.

15 maart 2022 om 23:20

Onana ja. Alvarez was ook 8,5 minimaal

16 maart 2022 om 07:09

Dus Ajax, wat in feite weinig heeft gedaan, heeft tóch meerdere spelers die een 8,5 verdienden Lee? Dat is bijzonder toch? Alvarez was wel de beste, maar een 8,5 is Ridicuul. Timber, Onana, Anthony, Tadic en Haller mogen wel een onvoldoende. Blind, Gravenberch, Berghuis een 6je. Martinez, Nous en Alvarez een 7. Ik denk dat dit veel reëler zou zijn

16 maart 2022 om 07:42

Weinig reëel aan. Anthony speelde een goede eerste helft, mindere 2e, maar was van alle aanvallers nog het meest op zoek naar een goal. Is gewoon een voldoende. Timber twijfel ik een beetje over. Ja bij de tegengoal was het te weinig, maar hij ziet ook onana komen. Kan me voorstellen dat hij enigzins inhoud om zijn keeper niet te blesseren, na de botsing in de eerste helft. Verder heeft hij dan ook niets fout gedaan. Blind en Berghuis no way een zesje. Berghuis is zwaar ondermaats. Komt gewoon handelingssnelheid te kort. Werd gister pijnlijk duidelijk in de situaties waar hij in scoringspositie kwam. En Blind begin nog een grotere fout dan Timber met zijn nochelante terug speelbal. Dat Martinez het corrigeert, maakt dat het niet fataal werd. Iets wat Blind niet lukte bij de verkeerde terugspeelbal van Nico trouwens. Wat nico vervolgens de kop kost. Overige cijfers lijken me wel reëel, al zou ik niemand een 7 geven. Je hebt immers verloren en te weinig gecreëerd. 6jes en 6,5 jes max.

16 maart 2022 om 08:08

@rs84: Ik kijk zelden Ajax inderdaad. Gisteren wel inderdaad, omdat ik ziek ben. En ik reageer onder veel artikelen en echt by far niet onder elk Ajax-artikel. Ik vraag me vooral af wanneer jij eens opgroeit.

16 maart 2022 om 08:33

Schrikbarend dat rs84 gewoon 37 jaar oud is en dan zo reageren. Dan mag je lekker terug gaan naar de blokkenhoek.

Eens met Ninjakai: 6jes en 6 en halfjes. The Maz was wellicht nog de beste, zoals wel vaker😉.

16 maart 2022 om 09:22

De as berghuis, haller slechtste van het veld.. lastig wat creeeren met die 2 en hun aannames. Lastig bereikbaar, je ziet dat een brobbey en tadic veel meer kunnen met de ballen die ze daar krijgen, die creeeren uit vrij weinig chaos in de verdediging van de tegenstander. Haller moet hem echt redelijk pan klaar leggen plus is niet scherp op afvallende ballen. Toch snap ik dat je hem nog laat staan ivb met dat hij wel goed is in koppen. Maar berghuis had er echt al lang afgemoeten, totaal niet handig in die drukte en speelt alleen maar terug de drukte in, verdedigd amper mee. Mocht je wat meer counteren en ruimte hebben voor steekballen snap ik het maar hij loopt nu alleen maar in de weg dit soort potten, ook steeds kut aannames op belangrijke momenten. Had echt allang klaassen moeten komen 2e helft want hij was toen ook nog eens op volgends mij. Blind goede 1ste helft maar 2e helft echt drama, je ziet het gewoon langzaam steeds slechter worden 2e helft en Ten Hag wacht WEER tot het fout gaat voor hij wisselt. Blind 2e helft weer een hoop paniek ballen hoe kan dat toch na zo een goede 1ste helft...? Alvarez met een dom foutje maar het was echt heel lichtjes en ongelukkig ergens in de hoek dus om nou hem de schuld te geven... Hij was de beste man op het veld en schakelde de gehele wedstrijd in zn eentje bijna benfica uit elke counter waar timber het anders heeel lastig zou hebben met Nunez die timber niet bij kon houden. Alvarez stond aan de basis van het overwicht van ajax. Ajax creeert gewoon te weinig door de voorste 2. Antony 4 dubbele dekking kan je niets kwalijk nemen, deden het best prima met mazraoui die eigenlijk het zelfde cijfer verdien als alvarez. (mazraoui). gravenberch martinez tadic antony allemaal het zelfde cijfer, allemaal prima maar niks bijzonders wat de wedstrijd heeft kunnen beslissen, 1 actie van tadic dan op berghuis wat gewoon een goal had moeten zijn maar die was gewoon niet scherp genoeg en weer kut aannam ipv schieten met zn rechts. Goal hoor ik ook fout van onana maar het was gewoon een goede vrije trap van af een lastige hoek voor de keeper, strak en scherp plus van een hoek dat hij ook in goal kan vliegen. Elk corner was al gevaarlijk laatstaan zo een plek als dit, je zag het echt aan komen. Ajax toch organisatoris slecht met dit soort momenten, hoe kan nou 2 wedstrijden lang, ELKE corner, vrije trap etc zo gevaarlijk zijn..? en ik zag vooral dekkingsfouten, 2e paal steeds vrij... en hoezo staat iemand als timber nunez te dekken en niet haller? Zo komt toch wel het zwakte punt van timber aan het licht tegen top spitsen, maar goed als iemand anders die grote gasten pakt met dode spelmomenten is er niks aan de hand.

16 maart 2022 om 10:04

Volgens mij was dat timber en onana

16 maart 2022 om 10:10

@rs84 Hahah dus dat. En dan aankomen met nee toevallig keek ik dit keer wel want ik was ziek. Neem je ouwe moer lekker in de zeik hahaha. Wat een figuur.

16 maart 2022 om 10:15

Als je in de aanval niets creeërt, betekent het niet dat je verdedigende spelers niet hartstikke goed gespeeld kunnen hebben. Martinez, Mazraoui en Alvarez (op die overtreding na) hebben echt volledige controle gehad. Dat je voorin niet kunt doordrukken, is hen niet aan te rekenen. Ze hebben één schot op doel geïncasseerd en iedere mogelijkheid tot counteren volledig in de kiem gesmoord.

16 maart 2022 om 10:41

Die vrije trap was Alvarez nauwelijks aan te rekenen. Het contact was minimaal (en dat is nog voorzichtig uitgedrukt). Wat moet hij dan doen? Constant 2m bij z'n tegenstander uit de buurt blijven?

16 maart 2022 om 10:44

Niet constant, maar een beetje slim zijn als je tegenstander met de rug naar het doel staat mag toch wel? Er zit toch nog wel iets tussen constant 2m bij z'n tegenstander uit de buurt blijven en contact maken als daar geen enkele reden toe is, of is het zo zwart-wit?

16 maart 2022 om 15:32

@ali: Bijzonder dat jullie dat zo graag willen. Bizar compensatiegedrag. Want natuurlijk kijk ik zelden. De partij in Portugal niet gezien. Tegen GAE niet gezien. Ik weet niet eens tegen wie ze ervoor speelden. Tegen Cambuur was ik ook ziek en keek ik het schakelkanaal, daar kwamen enkel de goals langs en heb ik vooral genoten van Volendam - Excelsior. En ik zou niet weten waarom ik wel of niet zou kijken. Ik ben er geen fan van, dus kijk er niet voor mijn plezier naar. Ik kijk Heerenveen altijd. PSV vrij vaak (ook zeker niet alles, maar ik vind dat een mooie club) en daarna heeft de Premier League mijn voorkeur (zoals Liverpool vanavond tegen Arsenal). Gisteren was de keuze tussen United - Atletico en Ajax - Benfica. Twee of drie weken terug United gekeken en dat was hemeltergend slecht. Dus ditmaal voor Ajax - Benfica gekozen. Ook niet heel goed trouwens. En ik ben benieuwd welke reacties van mij jullie op doelen na voorgaande wedstrijden

Zo. Nu weet je hoe en waar ik wedstrijden kijk. Jullie zijn hier erg mee bezig, want het is zelfs waard om over te posten. Dan deel ik dat met alle liefde met jullie hoor.

15 maart 2022 om 23:11

Haha echt hoor. Domineerde op het middenveld. Maakt 1, wel een uiteindelijk cruciale, fout en krijgt gelijk 3 punten aftrek oid.

15 maart 2022 om 23:22

Die overtreding was natuurlijk wel de inleiding van de goal waardoor je er nu uit ligt

15 maart 2022 om 23:43

Alvarez heer en meester, zat overal tussen. Heb een hekel aan hem maar voor mij de MOTM.

Wat is er met de timing en positionering van Onana. Die zijn echt belabberd slecht dit seizoen. Had hem nog het voordeel van de twijfel gegeven ivm wedstrijdritme. Maar ja er zit geen verbetering in. Tegen dit soort ploegen mag je absoluut geen onnodige fouten maken...

15 maart 2022 om 23:21

@ModricMagic Inter gaat van de ene grabbelaar naar de ander. Deze momenten had Onana ook eerder toch wel eens. Africa cup en ook eerder dacht ik in een wedstrijd tegen PSV. Zijn timing is echt niet geweldig.

15 maart 2022 om 23:23

Echt drama gewoon. Ook zijn positionering in de Eredivisie. Hij staat gewoon niet goed als die moet duiken en nu dit soort momenten...

15 maart 2022 om 23:39

Die goal bij Liverpool uit ging hij er ook onderdoor bijv.

16 maart 2022 om 00:27

Nou Handanovic is jaaaaarenlang een prima sluitpost geweest! Echt een prima keeper die nu op leeftijd is. Onana is sinds de doping totaal niet meer de keeper die hij geweest was (en hopelijk ooit weer wordt)…

16 maart 2022 om 01:57

Nouja. Hij heeft ook de kans niet gekregen na zijn schorsing en speelt nu zonder enig vertrouwen van fans, coach en de club. Ja wat verwacht je dan? Sws elke fout die hij nu maakt wordt op dit moment door de situatie ook weer buiten proportie opgeblazen.

16 maart 2022 om 07:47

Breek hem maar helemaal af. Tyyon op doel en kan die niet een van de jeugd keepers. Onana overige wedstrijden tribune. Heeft ons inmiddels net zo veel wedstrijden gekost als dat je zou verwachten bij een jeugdkeeper. Dat is ook meteen waarom Ten Hag van mij waardig mag vertrekken naar een andere club eind seizoen. Stoïcijns vast houden aan ervaring brengt ons alleen maar in de problemen. Blind, Tadic, Haller, allemaal verzekerd van een basisplek, alle brengen te weinig. Kijk eens wat dat wisselen heeft gedaan met Gravenberch. Waarom doen we dat niet met Berghuis of een van de anderen.

16 maart 2022 om 09:11

Ik ben hier echt voor rotte vis uitgemaakt toen ik aangaf dat Onana geen top-10 keeper was/is. Hij werd hier neergezet als wereldtop, waarvoor hij natuurlijk veel te wisselvallig was.
Ik was een Ajax-hater en zag alles door de verkeerde bril.

Zou aankomende zomer flink de poeplap voor een keeper trekken als ik Ajax was, want 2 van 3 tegengoals zijn toch wel aan de keepers te wijten.


16 maart 2022 om 10:09

Makkelijk praten achteraf. Onana was ook wereldtop voor het hele debacle. Ook gewoon zeer stabiel en helemaal niet wisselvallig. Nu is hij dat niet meer maar als je dit al tijden geleden beweerde slaat dat nergens op.

16 maart 2022 om 10:28

Wisselvallig is wellicht niet het goede woord. Maar hij is wel in staat om gekke fratsen uit te halen, dat was voor zijn schorsing niet anders. Voor clubs als Inter, Sevilla maar bijvoorbeeld ook Dortmund of Spurs vind ik hem het juiste niveau hebben. Voor de echte top niet helaas. Maar hey, ik zit er regelmatig naast, het is maar de mening van 1 persoon.

Hoe kun je alvarez een 5,5 geven??

Nous is al 2 jaar al de beste speler van Ajax maar hij krijgt nooit de waardering die hij verdient...

15 maart 2022 om 23:13

Nooit? Van wie niet? Bijna alle Ajax fans vinden hem een geweldige speler

15 maart 2022 om 23:14

Dat krijgt hij wel. Ajax heeft altijd vertrouwen in hem gehad. Hebben zijn directe concurrenten telkens verkocht en willen ondanks zijn blessureverleden bijtekenen. Nous wil dat zelf, wat vrijwel alle Ajacieden respecteren omdat hij altijd goed heeft gepresteerd en zich heeft gedragen.

15 maart 2022 om 23:25

Ik vond Mazraoui eerlijk gezegd helemaal niet zo bijzonder vandaag. Gewoon prima, net als Blind een zeventje. Komt ook omdat Anthony Vincent bijlo nog niet eens voorbij zou komen vanavond, ongekend. Voor zo'n snelle, technische speler, legt hij het toch wel erg vaak af in de 1 tegen 1. Samen met Onana met afstand de slechtste vanavond imo.

Hoe kan je Alvarez een 5.5 geven? Hij speelde bizar goed. En het was geen overtreding waar de goal uit kwam? Kijken jullie die wedstrijd wel?

15 maart 2022 om 23:10

Het was wel een overtreding. Een oliedomme. Verder speelde hij wel goed inderdaad

15 maart 2022 om 23:15

Had veel onderscheppingen maar kreeg ook vaak de bal rond de 16 van Benfica waar hij totaal niets mee deed. Komt echt voetballend te kort.

15 maart 2022 om 23:18

Zijn rol is toch ook die bal veroveren? Dat hij daar steeds de bal krijgt is niet de bedoeling.

15 maart 2022 om 23:13

Het was een lichte overtreding, maar een scheids kan er gewoon voor fluiten. Vooral een oerdomme overtreding, Ramos kon helemaal niets meer in die hoek.

En die gaat volgend seizoen gratis naar mijn club visca Barca

15 maart 2022 om 23:10

Snap niet dat Madrid niet voor hem gaat

15 maart 2022 om 23:32

Mazraoui is een speler voor een voetballende ploeg niet een ploeg die afwacht

15 maart 2022 om 23:27

Wil het eerst nog zien, met alle respect, elke week, een top wedstrijd, soms 2x in de week met CL erbij, is echt, maar dan ook echt andere koek. Vele tandjes bij schakelen. Vooral in La Liga worden er stevige en geniepige duels uitgevochten. Moet nog zien of hij een basisplaats daar krijgt, maar als je ziet dat middelmaat Dest soms ook mag opdraven, zie ik hem wel basisplaats krijgen, dus te bezien of hij zich staande houd daar

Haller onvoldoende vind ik onterecht. Werd gewoon geen 1x goed aangespeeld. 0 goede voorzetten van de flanken. Mazraoui speelde goed maar ook weer niet zo goed. Onana is geen schim meer van wat hij ooit was. Desondanks hebben we de uitschakeling volledig aan onszelf te danken. Creëeren niks. De laatste pass ging elke keer fout. Enige positieve was het snelle terugveroveren van de bal.

15 maart 2022 om 23:16

Idd hard gewerkt, maar aan de bal behoorlijk uit vorm.

15 maart 2022 om 23:47

Goed gedaan door Benfica als Haller amper aan de bal is geweest maar daardoor speel je wel een slechte wedstrijd als Haller zijnde en zeker als er een paar ballen van z’n voet stuiteren

16 maart 2022 om 07:50

Je bedoeld die Haller die zelfs vrij kon koppen in de 16 en hem dan meters naast het doel kopt. Die Haller was inderdaad kansloos. Had die een fatsoenlijke aanname, had hij meerdere kansen gehad. Zwaar onvoldoende

Vrij hoge cijfers als je het mij vraagt, verdiend iedereen max een 6.

Ajax kan het gewoon niet tegen zulke verdedigende ploegen. Ik heb het vaker gezegd dit seizoen: Ajax heeft geen plan B. En als ze die zogenaamd wel hebben met Klaassen/Brobbey, dan worden die te laat erin gegooid. Onana: 1. Haller: 1

15 maart 2022 om 23:30

Lol, ik zei excact zelfde onder het artikel uitschakeling Ajax, dus helemaal mee eens. Ajax heeft inderdaad geen plan B, iets anders dan dit kunnen ze niet, en als de tegenstander er tegen op gewassen is, gaat er ook niets gebeuren, of in ergste geval als nu, nederlaag.Ook veel te veel de zelfde type spelers, Haller en Brobbrey zijn zelfde type spitsen. Als Haller het niet lukt, heb je geen andere type op de bank zitten.Geen andere opstellingen; geen andere tactieken, best kwalijk.. gezien hoelang Ten Hag daar al is…

16 maart 2022 om 10:21

Lol Mauro ben het voor het grootste gedeelte met je eens maar door te stellen dat Haller en Brobbey dezelfde soort spitsen zijn is toch wel een lachwekkende opmerking. Brobbey en Haller zijn in alles niet dezelfde soort spits.

16 maart 2022 om 12:35

90 procent dan; beide niet wendbaar, beide fysiek sterk,beide slechte aannames. Ze hebben geen type Mertens voor in de spits

16 maart 2022 om 14:11

Brobbey heeft snelheid en een eigen actie. Haller is puur een target man en Brobbey kan als target man spelen alleen Brobbey kan je ook wegsteken achter de verdediging en is in de kleine ruimte sterker. Ik denk als voetballer je Brobbey misschien het beste kan vergelijken met Patrick Kluivert. Hoe je erbij komt dat hij een slechte aanname heeft snap ik ook niet helemaal. Maar goed meningen verschillen..

Tadic een veel te hoog cijfer totaal niet gezien. Geen enkele voorzet die aankwam.

15 maart 2022 om 23:18

1tje, maar toen stond meneer buitenspel.

Maz, Martinez en Alvarez speelde echt top, de rest hield het 45 minuten vol. Gigantisch verval bij Blind Antony en Gravenberch de 2e helft. Tadic en Berghuis hebben nooit in de wedstrijd gezeten en niets toegevoegd. Haller prima aanspeelpunt en hard gewerkt maar kopduels winnen van Otamendi en Vertonghen is natuurlijk kansloos. Onana gebruikelijke niveau zonder doping.

Ten Hag zwaar gefaald, weer de ploeg niet voldoende kunnen voorbereiden op de tegenstander en de tactiek met de hoge voorzetten deugde echt totaal niet. En dan Kudus nog even inbrengen in minuut 97... schandalig.

Obv van het 1e uur had je iedereen, op de aanval, Onana en Berghuis na, een 7+ kunnen geven. Ajax was extreem dominant door het optreden van de verdediging en het middenveld. De aanval deed echter 0,0 met het balbezit

15 maart 2022 om 23:37

Dus voor dominantie en 0 kansen krijg je al hoge cijfers?

15 maart 2022 om 23:56

Mijn reactie met opzet niet gelezen? Ik zei letterlijk iedereen behalve de aanvallend ingestelde spelers. Verdedigers en verdedigende middenvelders moeten zorgen voor de rust en stabiliteit. Dus ja, die spelers verdienen obv dominantie en 0 kansen tegen* hoge cijfers

16 maart 2022 om 12:40

Ik zie het nu ja, mijn excuses.

15 maart 2022 om 23:47

Moeten toch ook wel concluderen dat ajax in elke linie echt wel kwaliteit mist. In het team van 2019 had je in elke linie echt een ( op dat moment al) wereldtopper lopen. Nu werken ze heel hard en kan ajax ook exht wel leuk ballen, maar missen ze simpelweg gewoon kwaliteit aan de bal. Voorin is er ook echt te weinig snelheid. Blind kan ook niet meer. Duurt echt 6 seconden voordat ie een bal onder controle heeft.

16 maart 2022 om 10:11

Het is dan ook niet realistisch momenteel om wereldtoppers in de Eredivisie te hebben rondlopen. 18/19 was een uitzonderlijk team.

16 maart 2022 om 11:29

Ja tuurlijk. Maar er heerste wel weer een beetje dat ajax dit clubje wel even op zou rollen. DAt is natuurlijk lang niet zo makkelijk als je de echte klasse voorin niet hebt.

Heeft Tadic geheime info van Ten Hag?? Man man man wat heeft die man veel krediet zeg, wordt ook nooit gewisseld (was helemaal nergens)

16 maart 2022 om 10:37

Wie wil je daar neerzetten? Is er een betere dan Tadic op die positie? Hij had hooguit Berghuis naar rechts kunnen zetten en Antony naar links ofzo. Al vond ik persoonlijk Berghuis verreweg de minste van de aanvallend ingestelde spelers. Juist degene die vanaf het middenveld voor een beetje creativiteit had moeten zorgen, was nergens te bekennen.

Onana had beter de plaspillen van zijn vrouw blijven slikken, zonder speelt hij als een natte krant. Leek drommel wel.

Ik vind een 6 voor Timber nog aan de hoge kant. Wordt aan de kant gezet als een kleuter bij die goal, doet fysiek helemaal niets en springt niet mee. Dat kan en mag gewoon niet. Als je Alvarez en Onana afrekent op hun fouten, dan vind ik dat Timber dat ook (meer) aangerekend mag worden. Verder vond ik Haller erg zwak. Merk met name in deze wedstrijden dat zijn meevoetballende vermogen erg matig is. Eerste aanname is slecht en t vervolg is vaak ook niet goed. Zonde over all, we blijven als Nederland toch problemen houden met Portugese ploegen. Zij doen toch iets waar wij denk ik heel veel van kunnen leren.

15 maart 2022 om 23:49

Met je eens ocer timber. Maar is alsnog wel lastig hoor zon bal. Die aanvaller kan natuurlijk veel meer een aanloopje nemen.

Wat de portugezen doen is idd heel slim en kan je veel van leren. Krijgen het toch weer voor elkaar dat na de 1-0 het spel vaker stilligt dan dat het doorgaat. Is wel echt reden overigens waardoor ik wellicht is ga stoppen met voetbal kijken uiteindelijk. Dat gezeik erom heen is zo storend af en toe

16 maart 2022 om 10:24

Heel slim misschien maar als 2 ploegen dit doen is voetbal dood.

16 maart 2022 om 10:38

Haller en Berghuis vielen mij op als de zwakste schakels gisteren. Alvarez, Timber en Onana hadden alle drie een aandeel in de tegengoal. Vind het uiteindelijk toch voornamelijk een fout van de laatst genoemde. Als je als keeper uitkomt bij een hoekschop/vrije trap van de zijkant dan moet je die bal gewoon hebben.

Gravenberch was voor mij man of the match als hij zijn niveau uit de eerste helft had kunnen vasthouden. Maar in de 2e helft gewoon niet gezien? Wat een bizar groot verval.
Toen het richting minuut 70 ging en Berghuis en Gravenberch nog niet waren gewisseld, wist ik dat we gingen verliezen. Het liep totaal niet meer zoals eerste helft.
Alvarez speelde goed en verdiend niet zo n laag cijfer, een bs vrije trap en gelijk 3 punten aftrek is niet eerlijk.

16 maart 2022 om 10:51

Wel bijzonder dat jij wist dat we gingen verliezen, terwijl Ajax nog steeds veruit de bovenliggende partij was en de uiteindelijke goal viel uit een onnozel gegeven vrije trap en een kopbal waarbij de keeper volledig mistastte..niks te maken met conditie of verval of wat dan ook. Overigens ben ik het wel heel erg met je eens over Berghuis. De man die vanuit het middenveld voor wat creativiteit had moeten zorgen was werkelijk nergens te bekennen. Buiten dan die schietkans waar hij het niet voor elkaar kreeg om te schieten..

En morgen is het weer,ohnoh wat spelen wij mooi voetbal.ne jullie spelen helemaal niks waardeloos.kijk eens naar Anthony .hakballetje door de benen ,leuk hè maar wat kwam eruit….juist totaal niets bla bla bla..ja ja ik ben een Ajax man,maar kritiek vind ik nog neer als terecht..
Ze speelden echt als een stelletje kwakzalvers trucjes en niks daar,
Snap th ook niet iedere ezel ziet dat blind niet meekomt op dit niveau

Als je Nous had verlengd, toonde je ambitie. Ik denk dat Nous misschien 5 mindere CL wedstrijden heeft gespeeld bij ons. En de teller in totaal staat volgens mij bijna op 30. Gravenberch wil ook weg, was vandaag ook een vd betere. Misschien moet je die salarissen nog wel omhoog gooien. Want de echte grootverdieners stonden er niet.

Waarom Blind een 7? Zoveel matige voorzetten. Aanvallend dominant maar 0,0 goed gedaan. Defensief weer een gigantische flater.

Wie geeft deze cijfers? Tadic was de slechtste van het veld en Alvarez juist 1 van de beste met al zijn onderscheppingen in de eerste helft.

Gravenberch een 7?😂😂😂

Alvarez een 5.5 geven, dan ben je wel flink van het padje af zeg...

16 maart 2022 om 12:40

Gestraft voor de domme overtreding. Speelde verder een fenomenale pot maar zo werkt het voetbal nou ook.

Benieuwd of Gorter bijna fit is?! Onana keept echt verschrikkelijk slecht geef dan een jongen met toekomst de kans..

16 maart 2022 om 00:17

Gorter is wel echt trots en dankbaar dat ie een tweede kans heeft gekregen van de club, dat zou ik zeker toejuichen. Na de interlandbreak wellicht.

16 maart 2022 om 11:27

Precies en het is een jongen uit de streek en zou zomaar een keeper zijn die Ajax lange tijd trouw blijft. Daarnaast heeft hij ook de kwaliteiten om het 1e te halen dus hoop met je mee dat hij na de break zijn kans krijgt/grijpt! Onana vertrekt en heeft echt last van een vorm crisis. Dit was al zichtbaar tijdens de afrika cup, maar dit zet zich helaas door bij Ajax. Natuurlijk is hij lang geschorst geweest, maar als je speelt wordt je beoordeeld op je prestaties..

Alvarez had een 2 moeten krijgen, door zijn stomme actie levert dat benfica een doelpunt op. Juist op de manier hoe de tegenstander sterk is door spelhervattingen.

Hoe is het mogelijk dat Antony een 5,5 krijgt. Meneer dreigen maar nooit passeren

Timbet xou het cijfer van Onana moeten krijgen, en Alvares idem. Die 2 zijn er de oorzaak van dat Onana überhaupt zo uitkomen. Domme overtreding en niet begrijpen dat een verdediger toch echt wel moet springen in zo'n situatie. Als Timber doet wat hij moet doen nl op tijd instappen en dan springen kopt hij de bal simpel weg. Dat Onana niet optijd is,is een kwestie van oorzaak en gevolg. Maarja lekker makkelijk om alles op de keeper te schuiven.
Die Blind en Tadic...vreselijk

Onana heeft niet Misgetast Hij is gewoon niet bij de bal gekomen De goalscoorder kwam voor hem en timber .een doelpunt uit het boekje

16 maart 2022 om 12:45

Dat is mistasten. Even definitie opzoeken. En geen doelpunt uit het boekje. Onana ziet Darwin en Timber letterlijk staan. Dan moet je weten dat je voor ze moet zijn.

En nu de cijfers hier gaan be-argumenteren....
Onana had 1 bal tegen te houden en zat er 2 meter naast.
Gravenbergh was zo goed... 0 resultaat eruit gehaald.
Anthony geen 1x buitenom, alles draaide hij naar binnen op zoek naar de lange hoek(Ego).
Berghuis deed ie wel mee?

Klopt redelijk. Alvarez geen 5.5 maar 6.5
Geen overtreding.zelf de tegenstander wist het niet. Kwam met zijn voeten tegen elkaar oid.maar niet door Alvarez
Maza geen 8.5 maar 7.
Eerste helft 2 keer vrij op rechts levert 2 keer een zeer slechte/ veel te hoge voorzet af op Tadic.Bal ging over Tafic heen

Ajax/ten Hag moest Bergbuis er rond de 55 ste minuut eruit halen. Was te slecht. Benfica kende dit spel. Een diepe spits erin. Dit had Benfica verrsst

Scorebordjournalistiek. Ik vind dat alle punten 1.5 a 2 omhoog mogen. Ajax speelde gewoon ijzersterk. Als het balletje één keer goed was gevallen aan de andere kant waren het allemaal helden geweest en hebben ze fantastisch gespeeld.

16 maart 2022 om 09:05

Eerste helft was sterk, zeker het laatste half uur.

Tweede helft zakte het steeds verder weg. Je zag het ook wel een beetje kantelen.

Voor Nous is het makkelijk een hoog cijfer te scoren in zo'n wedstrijd. Benfica heeft geen enkele aanvallende intentie, dus hij is vrij om lekker te voetballen. En dat kan ie wel.

Een 8,5 lijkt me wel overdreven want het rendement van al zijn acties was ook 0.

Blind had een 3 verdiend! Die vent is moeilijk traag en niet technische genoeg!

Niet de eerste keer dat Ajax over twee wedstrijden significant beter is maar zich toch in de luren laat leggen door een geslepen ploeg.

Meeste Ajacieden haalden hun niveau wel, wat dat betreft was het geen slechte wedstrijd. Het niet afmaken van kansen en een (mijns inziens) blunder van Onana doen je de das om.

16 maart 2022 om 11:43

2 keepersfouten en een eigen goal eigenlijk.

16 maart 2022 om 12:31

Je zag een meer extreem voorbeeld van hetzelfde probleem tegen Roma vorig jaar. Ajax heeft er een handje van om zichzelf vanuit een goede positie in de voet te schieten.

16 maart 2022 om 12:47

Of je kan het anders zien; Ajax heeft voor de tweede keer de keepers niet op orde. Stekelenburg is te traag, Pasveer heeft ook al 3 blunders op zijn naam in de CL, Gorter is een jeugdspeler en Onana heeft geen ritme. Tegen Roma was het, hetzelfde probleem. Moest ineens Scherpen op doel zonder ervaring.

Lijkt me gewoon tijd dat ze een keer investeren in een goede keeper in plaats van leunen op keepers die het net niet zijn of over the top.

Zonder doping blijft er niet veel van Onana over.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren