Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dat zegt hij niet hardop, maar Feyenoord ziet hij als een stapje achteruit’

Laatste update:

Jonas Svensson is absoluut niet rond met Feyenoord, zo benadrukt de 28-jarige rechtsback van AZ in gesprek met De Telegraaf. Svensson beschikt over een aflopend contract en werd de afgelopen tijd nadrukkelijk in verband gebracht met Feyenoord, waar de van AZ overgenomen Arne Slot volgend seizoen de leiding heeft. Commentator Jeroen Elshoff zegt in de NOS Voetbalpodcast dat hij de Noor niet naar Feyenoord ziet gaan.

Svensson spreekt met AZ over een eventuele verlenging van zijn contract, maar had de gesprekken de laatste weken op een laag pitje gezet. "Om de focus op AZ en het slot van de competitie te houden", aldus de vleugelverdediger. "Kijk, ik ben 28 jaar. Het is een belangrijke beslissing voor mij. Ik weet nog niet wat ik ga doen. Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik transfervrij ben."

Een transfer naar het buitenland ligt het meest voor de hand. "Ik heb de ambitie om in een andere competitie te gaan spelen", zegt Svensson, die de deur bij AZ wel op een piepklein kiertje houdt. "We zijn nog steeds in gesprek, ik heb een goede relatie met Max Huiberts (de technisch directeur van AZ, red.)." De geruchten over Feyenoord drukt hij de kop in. "Ik heb gelezen dat ik al een paar keer rond zou zijn geweest met Feyenoord. Maar dat klopt niet. Of dat een optie zou kunnen zijn? Ik sluit eigenlijk helemaal niets uit."

Elshoff gelooft niet dat Svensson naar Feyenoord wil. "Dat zegt hij niet hardop, maar Feyenoord ziet hij vooralsnog toch als een stapje achteruit", aldus de commentator in de podcast van de NOS. "En AZ houdt de deur wel op een kier, voor als er niet een goede club buiten Nederland komt. Het zou voor AZ goud zijn om Svensson nog een jaartje te behouden. Dat lijkt me heel moeilijk, maar aangezien die gesprekken toch nog gaan, weet je het maar nooit."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd mooi die aannames van journalisten. Voorlopig zien degene die door Feyenoord benaderd zijn Feyenoord niet als stap achteruit. En ja, ik begrijp ook dat de selectie en organisatie van AZ op dit moment beter in elkaar steken, maar dat is een momentopname. Feyenoord is een grotere club in alle opzichten.

17 mei 2021 om 18:43

Tel daarbij op dat de NOS echt alles door een gekleurde bril ziet.Vooral pro-Ajax en anti-Feyenoord.Dusja, dan krijg je dit soort uitspraken.Daarbij, als hij Feyenoord echt als een stap achteruit ziet, dan is er toch helemaal niks mis mee om dit te benoemen?Net zoals een speler van Feyenoord ook zal zeggen over AZ dat het een stap omlaag is, vooralsnog.Dit kan in de toekomst natuurlijk veranderen.

17 mei 2021 om 18:47

@voetballr: Ach jeetje, heb je het toch weer voor elkaar. In een bericht over de rechtsback van AZ toch even weer die onzin dat alles en iedereen altijd maar pro Ajax en anti Feyenoord. Ik denk ook dat door deze hetze Feyenoord zo slecht presteert.

17 mei 2021 om 18:59

Vooral Pro-Ajax. Anti-Feyenoord heb ik ze niet echt op kunnen betrappen eigenlijk. Ik vind eerder de selectie anti-Feyenoord momenteel, maar dat terzijde😜.

On: ik snap het wel vanuit Svensson. Jaren sterkhouder geweest en ook al 28. Dan ben je toe/verdien je een stap hogerop. Feyenoord is momenteel, en dat is van belang gezien een voetballer zijn korte carriere, hoogstens een stap opzij.

17 mei 2021 om 19:25

Hoofd van de voetbalredactie, Arno Vermeulen, is AZ’er

17 mei 2021 om 20:01

Zelfs de Feyenoord spelers zijn anti-Feyenoord getuige het applaus voor het legertje eencellige inbrekers gisteren. Het enige wat nog groter is dan Feyenoord is de gigantische plaat die ze voor hun kop hebben om te denken dat alles wordt opgelost door vinex-aan-de-Maas

17 mei 2021 om 20:24

Een hint: Jeroen Elshoff, Arno Vermeulen en Chris Wobben weten alles over AZ.

17 mei 2021 om 18:45

Want jij weet wie Feyenoord allemaal benaderd?

17 mei 2021 om 19:05

In het verleden, onder andere Huiberts en Eenhoorn, volgens mij...

17 mei 2021 om 19:11

Eenhoorn heeft zelf aangegeven dat Feyenoord nooit concreet is geworden en Huiberts is al helemaal geen bewijs voor.

17 mei 2021 om 19:22

Huiberts heeft het zelf bevestigt, in gesprek met Fox Sports, na het vertrek van van Geel benaderd te zijn, maar bedankt te hebben. https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=355622

17 mei 2021 om 19:30

En met betrekking tot Eenhoorn:

"ik ben de laatste jaren meerdere keren gepolst door Feyenoord, maar dat is nooit concreet geworden", maakt hij duidelijk. (ook een citaat dus).

Dus nee, het is nooit concreet geworden, maar hij is dus wel gepolst.

17 mei 2021 om 18:45

Ook dat is toch enigszins een aanname. Feyenoord teert nu nog erg op de naam, maar AZ is sportief momenteel zeker geen achteruitgang, en wellicht zelfs een vooruitgang. AZ voert momenteel een veel rendabeler en duurzamer beleid dan Feyenoord en vertegenwoordigd ook meer waarde op het veld.

17 mei 2021 om 19:17

Qua waarde op het veld vind ik het allemaal nog wel meevallen. Dat wordt altijd wel geroepen, maar Senesi, Kökcü, Malacia, Geertruida, Sinisterra en Bijlow vertegenwoordigen bij elkaar niet minder dan wat er bij AZ op het veld staat. Helaas weet AZ op de een of andere manier toch veel meer geld te vangen. Of het nou Janssen, Til of Jahanbaksh is. Als je dat vergelijkt met wat Pellè, De Vrij, Clasie, Vilhena, St. Juste, Janmaat, Martins Indi etc. opleverden..

17 mei 2021 om 20:56

Zo'n rendabel beleid voert AZ ook weer niet. Ze creeeren waarde binnen de selectie, dat wel. Echter dekt AZ toch met regelmaat 't verlies door middel van transfers. Nu zeggen die verliezen natuurlijk niet alles, maar het is niet zo dat AZ over een paar jaar een enorm bedrag op de spaarrekening heeft staan en die zullen ook aardig moet groeien. Dit hou je namelijk niet eeuwig vol.

17 mei 2021 om 20:59

@bobiku29 - AZ verkoopt z'n spelers vooral op tijd. Spelers als Jorgensen, Berghuis, Toornstra en noem ze maar op houden ze net zo lang binnenboord, tot ze te oud worden, een aflopend contract hebben of over hun piek zijn. Ja, dan ga je natuurlijk geen bedragen rond de 20 miljoen euro ontvangen.

17 mei 2021 om 18:46

Wie dan? Want sportief gezien is Feyenoord op dit moment natuurlijk een slag minder dan AZ. Zie dit, met het huidige beleid, ook nog niet 1, 2, 3 veranderen.

17 mei 2021 om 19:08

Slot, Pusic en de arts

17 mei 2021 om 19:31

Slot is niet benaderd door Feyenoord maar heeft zelf contact met ze opgenomen nadat hij een eenjarig contract van AZ kreeg voorgeschoteld.

17 mei 2021 om 18:48

Als je het maar vaak genoeg herhaalt, dan geloof je het uiteindelijk zelf.

17 mei 2021 om 19:02

@alkmaar54, net als dat jullie zijn gaan geloven dat jullie een topclub zijn?

17 mei 2021 om 19:12

Werkt voor Feyenoorders ook toch?

17 mei 2021 om 19:19

Nee hoor, ik denk dat mensen hier kunnen bevestigen dat ik van mening ben dat Feyenoord al tijden geen topclub meer is.

17 mei 2021 om 19:26

Uiteraard heb je altijd supporters die hun club altijd hoger inschatten dan dat de club in feite is. AZ is geen topclub maar ze doen wel leuk mee. Feyenoord was een topclub maar is het al jaren niet meer en doet helemaal niet mee. Het spel van Feyenoord doet pijn aan de ogen van half voetbalminnend Nederland, ze hebben geen geld te makken en moeten zelfs de supporters vragen, om niet te zeggen smeken, om geen geld terug te vorderen van hun seizoenkaart. Ze hebben nauwelijks spelers die enige waarde vertegenwoordigen en zullen komende zomer dus nauwelijks iets kunnen verkopen om de spelersgroep van een injectie te kunnen voorzien. Tenzij het sprookje uitkomt van de investeerder die 100 miljoen in Feyenoord wil proppen, zullen ze de komende jaren weer om plek 5 strijden.

17 mei 2021 om 19:32

Zou kunnen Kaassie, maar AEB liet gisteren in ieder geval zien dat Dick er niet het maximale heeft uitgehaald en dat hij de verkeerde keuzes heeft gemaakt. Een trainer met een visie kan er best voor zorgen dat de selectie meer waard wordt.

17 mei 2021 om 20:26

Stap voor stap wordt de organisatie gebouwd. Vorig jaar nipt 2e, dit jaar nipt 3e.

17 mei 2021 om 21:03

Je bent toch niet serieus zo subjectief om het te ontkennen? Achterban, inkomsten, begroting, salarishuis, stadion, allure. In al die opzichten loopt AZ nog enorm achter. Niets ten nadele van AZ hoor die goed werk afleveren, maar buiten de selectie en het sportieve beleid kan AZ in niets met Feyenoord concurreren. Toch wel grappig om de parallellen tussen een aantal AZ supporters en een aantal FC Twente supporters 10 jaar geleden te zien. Het neemt natuurlijk niet weg dat AZ op sportief vlak gewoon beter draait dan Feyenoord. Dat zullen Feyenoorders ook niet ontkennen.

17 mei 2021 om 21:41

@fr010, ik behoor niet tot de Advocaat fanclub en hij zal gerust het nodige fout hebben gedaan maar een andere trainer had echt geen 10 punten meer met deze spelersgroep behaald. Zoals jezelf ook al terecht aangeeft, is Feyenoord al tijden geen topclub meer maar daar kan je advocaat onmogelijk de schuld van geven.

17 mei 2021 om 18:50

FR010, in alle opzichten? Nee. Wel op heel vele gebieden. Qua naam, faam en historie absoluut. Ook qua supportersschare. Maar sportief is AZ op dit moment gewoon groter. En op korte termijn, waar Svensson nu vooral mee bezig is, kan ik mij voorstellen dat hij eerder bij AZ blijft dan dat hij naar Feyenoord gaat, helaas

17 mei 2021 om 19:03

Lezen is moeilijk he

17 mei 2021 om 19:06

Nee hoor, je schrijft heel duidelijk alle opzichten. Dat is niet moeilijk te lezen. Lees zelf maar eens terug....

17 mei 2021 om 18:59

In naam is Feyenoord absoluut de grotere club. Qua bekendheid en qua supporters dus. Maar eerlijk is eerlijk, op dit moment heeft AZ het sportief gezien het beter voor elkaar dan Feyenoord. En, zoals Buitenspelgoal al zegt: er staat ook veel meer geld op het veld.

17 mei 2021 om 19:27

Wanneer was az hun laatste prijs? Heb ik geen actieve herinneren aan. Leuk dat ze mooier voetbal spelen maar voorlopig geen resultaat ermee.

17 mei 2021 om 19:30

Dan staat die 12 waarschijnlijk voor je leeftijd, AZ heeft zo'n 10 jaar geleden nog de KNVB beker gewonnen.

17 mei 2021 om 19:35

@ Lfr12, dat en het feit dat Feyenoord in alles een grotere club is en andere bekende riedeltjes is dan ook zo'n beetje het enige wat jullie kunnen aandragen en dan verdienen de spelers van Feyenoord ook nog veel meer dan bij AZ. Feyenoord heeft een begroting die zo'n 3 x die van AZ is maar ze presteren daar niet naar. Geef mij dan maar mijn bescheiden provincieclubje

17 mei 2021 om 20:02

En dan ben je Feyenoord voorbijgestreefd? Wat een onzin.

17 mei 2021 om 20:30

Qua organisatie, de waarde en kwaliteit van de spelers op het veld en uitgaande transfers wel. Qua stadion en supporters schare zal het gezien het achterland niet zomaar groter worden. Hoewel de meeste mensen tegenwoordig niet zomaar meer naar een stadion komen, maar vaker thuis kijken. Misschien kan AZ daar nog landelijk groeien als leuke 2e club naast je eigen.

17 mei 2021 om 21:20

@lefr, wie beweert dat hier dan?

Floranus van Heerenveen wil graag een stap vooruit maken, AZ is een stap vooruit, als Svensson vertrekt. Maar ik vermoed dat AZ er niet eens over nadenkt om Floranus aan te trekken, hoewel het een goedkoop alternatief zou zijn.

17 mei 2021 om 18:46

ik denk eerder dat suguwara een plekje gaat opschuiven en daar achter weer iemand van de jeugd

17 mei 2021 om 18:52

Floranus kan dat wel willen, maar is voorlopig een van de minste rechtsbacks van de eredivisie. Heerenveen is al een te hoog niveau en dan kun je bij AZ al helemaal niet meekomen lijkt me.

17 mei 2021 om 18:55

Floranus is zo beroerd, echt ongelooflijk hoeveel domme keuzes hij maakt.

17 mei 2021 om 18:58

misschien wat voor feyenoord dan?

Ik hoop natuurlijk dat Svensson blijft, maar ik gun hem ook een mooie stap naar het buitenland. Hij is voor clubs uit het rechterrijtje in de topcompetities best aantrekkelijk. Hij presteert al 5 seizoenen constant (met een licht stijgende lijn) en is transfervrij. Ik denk persoonlijk ook niet dat hij in Nederland bij een andere club zou spelen. Hij heeft al vaker benadrukt dat het buitenland zijn voorkeur geniet, maar dat hij het ontzettend naar zijn zin heeft bij AZ. Hij wordt ook op handen gedragen door de fans. Ik denk dat hij dus verlengt als er geen mooie buitenlandse optie komt.

17 mei 2021 om 19:35

@azchelsea ik denk ook voor PSV kan het een voor beiden aantrekkelijk zijn. Gratis en kent de competitie. Geeft veel gas en qua leeftijd ideaal. Voor Svensson meespelen om de prijzen, meer druk en aandacht.

17 mei 2021 om 19:52

De aanvoerder van PSV staat daar al, dus ik weet niet of Svensson zin heeft om daar 2e viool te gaan spelen. Of gaat Dumfries weg?

17 mei 2021 om 21:25

Ik zie hem meer dan graag komen

17 mei 2021 om 21:06

Ik denk ook dat hij naar het buitenland vertrekt. Z'n transfervrije status maakt 'm aantrekkelijk en gezien z'n leeftijd zal hij toch aan het grote werk willen ruiken (een top competitie). Het financiele plaatje is dan automatisch ook erg aantrekkelijk.

Dit is er eentje van het niveau Driessen / Verweij. Gewoon dingen roepen zonder daar ook maar enig bewijs voor te hebben. Lekker negeren dit soort mensen.

17 mei 2021 om 18:49

Maar zou jij op dit moment van Feyenoord naar Az gaan dan? De jeugdopleiding bij Feyenoord is al jaren onder niveau, de club heeft geen geld on te investeren en er is tot afgelopen jaar maar 1 scout in dienst geweest. Verder is er bij Feyenoord in de club en organisatie geen duidelijke structuur of visie. Er zitten verschillende mensen met verschillende belangen. Feyenoord is de laatste 4 jaar al 3x onder az geenigd en dat zien speler van Az ook.

17 mei 2021 om 21:17

@ajax01-95 maar wie was die ene scout dan? we hebben alleen spelers gehaald uit de krochten van het internationale voetbal en wat Studio Sport aankopen

17 mei 2021 om 18:58

Oh ja en dan Mazraoui, Rensch en Timber en Klaiber maar aan de kant schuiven dan? Doei

17 mei 2021 om 19:00

Klaiber, Timber, Mazroui, rensch.. dus nee

Zal mij verbazen mocht hij voor Feyenoord kiezen, al jaren een van de betere backs in de Eredivisie misschien wel de beste en hij is op een leeftijd dat hij nu nog een mooie stap kan zetten. Kan het mij niet voorstellen dat er geen leuke Duitse clubs zich gaan melden voor hem, je neemt weinig risico en hij zou daar perfect passen.

Voor Feyenoord zou hij natuurlijk de beste optie zijn die er gehaald kan worden, hij brengt zekerheid en je kan Geertruida naar het centrum schuiven. Dan hoop je dat je Senesi kan behouden en verlengen en je bent achterin voor de basis rond en kan je het voor de breedte gaan aanvullen.

Als hij weg kan, naar het buitenland voor een mooie club, dan is het hem natuurlijk van harte gegund, maar Ik hoop nog steeds dat hij blijft.

Ik vind hem beter dan Klaiber eerlijk gezegd, transfervrij een buitengewoon interessante optie. Wel iets minder dan Mazraoui en ook Rensch/timber spelen daar. Vind Svensson wel wat voor de Duitse competitie. Een Gladbach/leverkusen zie ik hem wel spelen, misschien Frankfurt ook.

17 mei 2021 om 19:03

Toch knap dat ajax weer benoemd word in een topic over een rechtsback van az, (bij ajax een plek die 4x overbezet is) die genoemd is bij feyenoord.. hoedan ???

17 mei 2021 om 20:12

Svensson zegt het niet, maar denkt het wel. 😉

17 mei 2021 om 20:44

@KeesVanderlans, wil je best uitleggen hoe dat werkt. Az draait een goed seizoen en heeft veel goede spelers. Sommige zelfs zo goed dat Ajax interesse heeft. Denk aan Wijndal, een linksback van AZ gelinkt aan Ajax. Een mede forumlid vergelijkt hem met een Klaiber die minder is dan deze rechtbank. Dit gebeurt wel eens als je over voetbal praat. Ik hoop dat je niet al te boos bent dat Ajax weer eens benoemd werd. Gaat vaker gebeuren.

Dat is ook een stap achteruit....

Mooi wachten tot Dumfries vertrekt bij PSV..

Wie niet neef, wie niet!

Interview hem dan. Ga echt onderzoek en journalistiek bedrijven. Ik mis hier echt de toegevoegde waarde. Ik lees het zo: Svensson is Nederland ontgroeit. Hmm daar klikt niemand op, weet je wat, ik gooi het op Feyenoord stapje achteruit, dat zorgt voor de views. Wat een riooljournalistiek dit.

Ik vind het altijd vreemd om te lezen dat een buitenlandse speler in dienst van een Nederlandse club een transfer naar het buitenland maakt.

Zelf zie ik hem een overstap maar de premier league maken, mits de mogelijkheid daar is natuurlijk. Goede speler, zeer verdienstelijk gespeeld bij AZ.

Sinds AZ bestaat (1967 - Az'67), werd het 2x kampioen van Nederland en won het 4x de KNVB-Beker en 1x de JC-schaal. Internationaal heeft AZ nog nooit iets gewonnen. Feyenoord werd vanaf 1967 7x kampioen van Nederland, won 10x de KNVB-beker, 4x de JC-schaal en 2x de UEFA-cup. Ja, echt, AZ is in alles een grotere club......

17 mei 2021 om 20:29

Ze kijken enkel naar de laatste paar jaar. Dan staat AZ er beter op als feyenoord. Het rommelt aardig in Rotterdam en in Alkmaar is het na Slot weer redelijk rustig geworden en hebben een verdienstelijke 3e plek gepakt.

En ja, Telegraaf hè.

17 mei 2021 om 21:54

Ik heb geen flauw idee wat je hiermee wil beweren maar ik vind het wel grappig. Je noemt alle gewonnen prijzen van Feyenoord maar je vergeet de grootste prijs te benoemen

17 mei 2021 om 21:58

Eigenlijk best weinig, 7x kampioen in 53 seizoenen voor een topclub. Dacht dat het meer was.

17 mei 2021 om 22:07

Gemiddeld eens in de 7 jaar is inderdaad wat magertjes

17 mei 2021 om 22:16

Hij telde vanaf ‘67 maar vanaf ‘56 komt er eentje bij.

17 mei 2021 om 22:22

Het is voor mij ook laat, drong wat laat tot me door, my bad

Denk niet dat Feyenoord een stap achteruit is. Maar ook niet perse vooruit. Snap zo'n Svensson wel, lekker nog een paar jaar in het buitenland voetballen, misschien ergens cashen. De komende 3j bij Feyenoord worden ook geen pretje denk ik, bouwen aan een nieuw team met 0 euro op de bank.

Ga gewoon, als Feyenoord zijnde, voor v. Rooij en houdt Hall erbij.

Zijn baas vertelde een week geleden nog dat het al rond was. Feyenoordtm zei dat er niets rond was, maar had een paar weken terug al gemeld dat zo goed als rond waren. Iedereen kletst maar wat. Voor het spotieve hoeft hij niet naar Feyenoord, maar ik vraag mij af er een club voor hem komt die beter betaald.

Feyenoord is zeker geen stap achteruit, mooie club, mooi stadion en er valt iets te winnen. Toch, na zoveel jaren voetballen in de eredivisie naar een ander land toe lijkt me mee voor de hand liggen. Engeland, Duitsland.

Hij is transfervrij??? En nu wil Az verlengen? Dit hadden ze vorig jaar moeten hebben gedaan. Een beetje laat. Az loopt leeg.
BTW wat is er met dani de Wit aan de hand

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren