Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dat zal nu toch wel een beetje aan Kasper beginnen te knagen’

Laatste update:

Acht wedstrijden gespeeld en nul doelpunten en nul assists. Dat zijn de keiharde cijfers van het seizoen van Kasper Dolberg tot dusver. De Deen beleefde vorig seizoen zijn grote doorbraak bij Ajax, maar deze jaargang wil het nog niet vlotten. “Dat zal nu toch wel een beetje aan Kasper beginnen te knagen”, denkt John Bosman in gesprek met de NOS.

De negentienjarige spits was voor het laatst trefzeker op 14 mei in de competitiewedstrijd tegen Willem II en sindsdien staat hij 649 minuten droog. "Ik heb het zelf ook vaak genoeg meegemaakt dat ik een paar wedstrijden op rij niet scoorde. Dat is niet fijn voor een spits, want je wordt uiteindelijk op het aantal doelpunten beoordeeld.” Volgens Bosman is het nu zaak dat Dolberg niet te lang stil gaat staan bij zijn doelpuntendroogte. “Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan."

"Want je gaat toch twijfelen. Op een gegeven moment ga je zelfs nadenken tijdens een kans. En dat moet je dus niet doen. Als spits moet je op je intuïtie vertrouwen. Daarom hielp het mij in zo'n geval om op de training lekker op afwerken te trainen. Om het goede gevoel terug te krijgen.” Volgens de oud-spits moet de Deen een voorbeeld nemen aan zijn ploeggenoot Klaas-Jan Huntelaar. "Die blijft altijd koel als-ie een kans heeft gemist. Hij weet dat er altijd een volgende kans komt en denkt: dan ga ik die wel maken. Daar kan Dolberg van leren.”

Bosman hoopt dat het samenspelen van Dolberg en Huntelaar van vorige week tegen PEC Zwolle een vervolg krijgt. "Ik heb zelf bij Ajax vaak samengespeeld met Marco van Basten. Dat werkte erg fijn. We waren bliksemafleiders van elkaar. De ene keer scoorde Marco er drie en de andere keer maakte ik er twee. Het zou mooi zijn als Klaas-Jan en Kasper net zo'n duo kunnen vormen. En vorige week heeft Huntelaar twee keer gescoord, dus nu is Dolberg aan de beurt..." Ajax neemt het zondagmiddag om 14.30 in Den Haag op tegen ADO Den Haag.

Ajax had Kasper Dolberg de afgelopen transferzomer moeten verkopen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij Dolberg weet ik dat nou juist niet. Hij is echt een ijskonijn. Een hele goede en zeldzame eigenschap in de voetballerij, maar soms heb je de indruk dat hik denkt van: Jongens, doe moeilijk het is maar een spelletje. Als je het boek van Kieft leest en hoe hij in zijn beginjaren een houding had doet Dolberg me er erg aan denken.

Tsjah heel Ajax heeft een lastige periode achter de rug, er is ook veel aan Kasper getrokken in media op transfer gebied. Misschien is dit wel het effect er van, dan heeft hij ook nog eens de pech dat er een 2e spits is die het geweldig doet waar door mensen hem eerder de voorkeur geeft. Het is aan Kaper zelf om die knop om te gooien en weer het onderste uit de kan te halen. Dit hoort bij je ontwikkeling en hij mag het gaan laten zien.

Dolberg heeft voldoende klasse om weer te scoren. Dan ramt hij er nog maar een paar naast of iets dergelijks, geen probleem. Het zit er bij hem in en het heeft tijd nodig om er wekelijks uit te komen. KJH was nog lang niet zo ver op die leeftijd, net als een Van Nistelrooy en zie daar. Het is voor ons als publiek ook belangrijk om hem die tijd te geven. Voor nu heeft hij KJH die de droogte van Ajax kan stillen. Heerlijk de luxe.

16 september 2017 om 09:35

Ik ben het met je eens dat Dolberg een klassespeler is en er weer boven op komt.

Maar KJH was op zijn leeftijd wel zó ver. Speelde op zijn 20ste voor Agovv in de eerste divisie en scoorde 20+. Kwam in zijn eerste seizoen Eredivisie ook tot 16 goals. Toegegeven; hij was ietsjes ouder, maar speelde dan wel weer voor Heerenveen. En speelde vervolgens 3 seizoenen lang bijna 1 op 1 als het gaat om doelpunten(+assists).

Nogmaals, Dolberg: Groot Talent! potentiële wereldtopper. Maar hij moet ook wel leren dat het in de wereldtop een hard spelletje is. En ik vind dat je na 8 wedstrijden en 0 doelpunten heus wel even een pas op de plaats mag maken. Zoals Bosman zegt, ga lekker 2 weken lang op de training iedere bal in dat netje rammen en pak, zoals Huntelaar dat gedaan heeft, je kans zodra die je gegeven wordt.

16 september 2017 om 09:55

KJH had er nog geen EL Finale opzitten. Stond nog niet bij een topclub onder contract. Die kwam heel geleidelijk naar de top toe. Kortom: geef hem de tijd joh.

16 september 2017 om 10:06

Dat ben ik met je eens. De EL finale was natuurlijk een fantastische samenloop van omstandigheden; maar tegelijkertijd vind ik dan Juist dat Dolberg nu iets verder moet dan hij nu is.

Don't get me wrong... Ik ben groot fan van Dolberg. Maar ik ben in de eerste plaats fan van Ajax. En als Kasper nog 8 wedstrijden droog blijft lopen we misschien ook al vrij snel de enige hoofdprijs die we nog kunnen winnen mis dit seizoen.

Daarom vind ik: op de bank zetten en hem de tijd geven om terug te knokken!

16 september 2017 om 12:07

Dolberg moet je wat mij betreft uit de wind houden. Het team belang gaat voor het individu. Net als Bosman destijds, gewoon na de training met KJH afronden.

16 september 2017 om 12:25

Hij stond op 28 jarige leeftijd bij PSV onder contract. Op dat moment was dat volgens mij de top van Nederland.

16 september 2017 om 15:03

Wie bedoel je?

16 september 2017 om 12:23

Wat zegt het dat andere spelers op die leeftijd niet zover waren. Dolberg laat niet zien dat hij beter wordt. Je krijgt ook nergens de garantie dat hij ook werkelijk nog beter wordt. Er zijn heel veel spelers die op jonge leeftijd beter waren dan bijv. Van Nistelrooy en Stam. Maar er zijn maar weinig Nederlanders die zo goed als deze 2 spelers geworden zijn. Dus vergelijken heeft geen zin. Je kunt wel concluderen dat Dolberg op dit moment zeker niet goed genoeg is om eerste spits van ajax te zijn. En voor spelers als Frenkie de Jong is het eigenlijk tot belachelijk dat het hele systeem omgegooid wordt om voor Dolberg een plaatsje te creëren terwijl hij in tegenstelling tot Dolberg wel in vorm is.

16 september 2017 om 18:52

Ik probeer aan te geven dat het tijd heeft. Dat KJH en Van Nistelrooy later pas naar de Nederlandse top kwamen.

Wat een paniek om Dolberg. Zelfs Van Basten -Bosman noemt hem zelf- had in zijn tijd een mindere periode waarin aan zijn kwaliteiten werd getwijfeld, maar groeide uit tot de beste spits van de wereld.
Dat zal biij Dolberg niet pre se het geval zijn, maar zijn jeugdigheid brengt ook wisselvalligheid met zich mee.

Geduld hebben en (voor de Ajacieden) blij zijn dat je een uitstekend alternatief achter de hand hebt.

16 september 2017 om 12:28

Inderdaad. Toen was hij uit bij Groningen als invaller nog tamelijk gefrustreerd en beging hij een harde overtreding, waar hij vervolgens zelf zijn chronische enkelklachten mede aan te wijten had.

Dolberg heeft zeker kwaliteit maar langzaam krijg ik het idee dat ook dit talent weer oud Hollands gehypet is. Dolberg heeft inmiddels vele malen meer wedstrijden gespeeld waarin hij volledig onzichtbaar was en geen bal raakte dan wedstrijden waarin hij scoorde en een bepalende factor was.

16 september 2017 om 11:13

Als alle kenners zien en aangeven dat je op jonge leeftijd al zoveel kwaliteit hebt en vrijwel alle topclubs geinteresseerd zijn, dan hoef je niet te twijfelen hoor. Volkomen logisch dat er het seizoen erop veel van je verwacht wordt. Vrijwel elk talent krijgt echter een terugval, maar dat betekent niet dat je je kwaliteit en potentie kwijt bent. Ajax heeft hier goed op geanticipeerd met Huntelaar en zodra Dolberg zijn vorm weer te pakken heeft zal Huntelaar weer naar de bank gaan. Er wordt Ajax vaak verweten dat ze het kapitaal niet op het veld hebben staan, maar op de bank. In dit geval heeft Overmars gewoon goed gehandeld. Nee je krijgt er komende zomer geen 50 miljoen meer voor, maar wie zegt dat hij komende zomer weg moet dan? Nog een jaar blijven en Europees voetbal spelen en er staat zo weer een club met een grote zak geld voor de deur

16 september 2017 om 11:55

Dat topclubs interesse hebben zegt me werkelijk helemaal niets. Topclubs hebben in alles interesse wat twee benen heeft een bal 10x kan hooghouden af en toe een doelpunt maakt.
Dolberg kan zeker voetballen maar ik vraag me gewoon af of hij ooit wel de absolute top zal halen. Ik heb de gezonde gewoonte om niet met alle hypes mee te lopen en ook van eigen observatie uit te gaan.

16 september 2017 om 13:33

Ik heb hem het hele vorige seizoen aan het werk gezien en ben volledig overtuigd van zijn kwaliteiten en hij heeft nog genoeg verbeterpunten, maar dat hij de kwaliteiten heeft om de top te halen staat voor mij vast. Of hij er daadwerkelijk gaat komen hangt van meerdere factoren af. Eerst maar eens uit de vormdop komen.

Dolberg is meteen tot supertalent gebombardeerd, maar nu, na een volledig seizoen als basisspeler, kunnen we concluderen dat hij nul progressie heeft geboekt. Vergelijk dat eens met een Mbappe, en het verschil is duidelijk. Dolberg kan (soms) erg goed voetballen, maar een supertalent? Nee.

16 september 2017 om 11:26

Wereldtalent? Misschien niet. Veel potentie? Ja. Categorie Mbappe? Absoluut niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren