Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Dat Seedorf geen ervaring als trainer heeft, is geen probleem'

Laatste update:

In Italië is niet de Ballon d'Or van Cristiano Ronaldo, maar de naderende aanstelling van Clarence Seedorf bij AC Milan hét nieuws dat de sportkranten domineert. De middenvelder zal waarschijnlijk donderdag worden gepresenteerd als opvolger voor Massimiliano Allegri en zondag zijn debuut maken als hoofdtrainer, thuis tegen Hellas Verona. Woensdag ontbreekt hij nog tegen Spezia.

/

De NOS maakte een rondje langs de Italiaanse kranten en las positieve berichten. "Clarence, jij moet het proberen", schrijft La Gazzetta dello Sport. "Het is een ware liefdesgeschiedenis. Seedorf heeft zijn wortels diep in de club. Hij is een groot leider, een sterke man met eigen ideeën. Een intelligent en nobel man, charismatisch en zelfs eleganter dan Silvio Berlusconi zelf. Hij heeft zijn liefde voor AC Milan nooit onder stoelen of banken gestoken."

Volgens La Stampa komt de 37-jarige Nederlander op het juiste moment: "AC Milan is een ingeslapen club. Seedorf is de juiste man om de club een schop onder z'n kont te geven", vindt de krant. En Il Messaggero schrijft: "Seedorf, de winnaar, keert als trainer terug." De supporters van Milan twijfelen echter of Seedorf wel voldoende ervaring heeft, zo blijkt uit een enquête.

/

"Dat Seedorf geen ervaring als trainer heeft, is geen probleem", vindt Willem van Hanegem echter. Dat laat De Kromme weten in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Hij heeft genoeg ervaring in de voetballerij. Hij heeft ook altijd in de top gespeeld, dus ook onder druk gestaan. Hij zal niet snel van iets ondersteboven raken. Hoewel het wel anders is of je speler of trainer bent. Maar Clarence redt het wel. Ik verheug me er echt op om Milan straks te zien voetballen."

Seedorf staat overigens nog onder contract bij Botafogo en bij de Braziliaanse club is men verrast door het nieuws dat de Nederlander naar Milaan gaat. "Als Seedorf naar Milan wil, moet hij regelen dat Kaká en Robinho naar Botafogo komen om mee te spelen in de Copa Libertadores. Zo niet, dan moet de club hem onder geen enkele voorwaarde laten gaan", stelde oud-voorzitter Carlos Montenegro volgens Novum.

Dat Clarence Seedorf geen ervaring als trainer heeft, is geen probleem

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een baas!
Wat zou het grulijk zijn als hij nu ook de Champions League kan winnen als coach.

14 januari 2014 om 09:45

Dan moet hij wel overstappen naar een andere club. Milan is ook beetje bij beetje minder aan het worden. Helaas is het niet meer het grote Milan van vroeger. Zij zijn de laatste jaren ook genoodzaakt geweest hun beste spelers te verkopen en hebben, op enkele uitzonderingen als Kaka en Balotelli, een selectie die grotendeels bestaat uit transfervrije spelers, koopjes of afdankertjes. En eigenlijk zijn Kaka en Balotelli zelfs afdankertjes te noemen.

14 januari 2014 om 11:20

Onzin natuurlijk, als hij jaren bij Milan blijft als coach kan hij echt wel ooit een keer de CL winnen, natuurlijk niet met deze huidige Milanonwaardige flutselectie maar ik zie Clarence hier wel echt wat opbouwen. In het begin zorgt dit misschien voor een rare situatie want Seedorf heeft met de halve selectie samengespeeld. Maar dit zal op een gegeven moment wel goed komen. Seedorf is een toekomstige topcoach. Ik denk dat hij ook nog wel ooit Ajax zal gaan trainen.

14 januari 2014 om 12:36

Persoonlijk denk ik niet dat hij Ajax zal gaan trainen, zou wel fantastisch zijn na Fdb. Maar Seedorf is Nederland ontgroeid.

14 januari 2014 om 14:04

Nederland ontgroeid? Hij heeft nog helemaal niks bewezen als trainer.... En Ronald Koeman, Frank de Boer, Phillip Cocu, Marco van Basten, Dennis Bergkamp..

14 januari 2014 om 09:49

Hahaha zeker weten! En dan gun ik hem ook. Misschien wat chauvinistisch maar heb gelijk meer waardering voor Ac Milaan rn zal vanaf nu ook zeker hun wedstrijden kijken!

14 januari 2014 om 10:16

Rijkaard misschien? Of Cruijff? Ik zal het niet weten maar die kwamen als eerst in mij op..

14 januari 2014 om 10:23

@infama

In totaal zijn er 6 spelers geweest die daarna de Cl/europa cup I ook als trainer hebben gewonnen, namelijk: Guardiola, Cruijff, Rijkaard, Ancelotti, Trappatoni, en Miguel Munoz. 3 van hen (guardiola, Ancelotti, Munoz) behaalden de Cl/ec1 als trainer van de club waar zij eerder als speler ook al de Cl/ec1 wonnen, in dat rijtje zou Seedorf dan dus ook gelijk plaatsnemen.

14 januari 2014 om 10:58

Inderdaad een indrukwekkende lijst!

Ik zie Seedorf daar ook nog wel tussen komen te staan, weliswaar niet meteen met Milan, maar in een later stadium of misschien ooit met Real Madrid. Ben echt benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen als coach.

14 januari 2014 om 14:04

Veel meer man. Beckenbauer etc.

Ik ben echt benieuwd hoe hij het gaat doen. Komt op mij altijd over als een heel verstandige jongen die weet waar hij over praat. Hij is natuurlijk gewend om onder druk te presteren, al is het als speler zeker anders dan als trainer. Hij zal ook veel krediet hebben bij het publiek, niet geheel onbelangrijk.
Wat mij betreft heeft hij alles in zich om een toptrainer te worden. Maar het is altijd nog maar afwachten. We gaan het zien!

Tuurlijk is dat wel een probleem, elke onervaren coach maakt fouten en dat kan Milan nu juist net niet hebben...

14 januari 2014 om 09:42

elke ervaren coach maakt ook fouten

14 januari 2014 om 09:42

Frank de Boer, die man heb ik haast op geen fouten kunnen betrappen, dat hij met zo een middelmatige selectie soms niet wint is geen fout te noemen, wat een geweldige onervaren trainer is dat. Hij en Guardiola hebben dat speciale.

14 januari 2014 om 12:58

De Boer hielt wel te lang vast aan Theo Janssen als controleur vond ik, maar veel meer dan dat kan ik ook niet zo snel opkomen.

Ik hoop dat hij het daar goed doet, echt een topper

14 januari 2014 om 10:05

Ik hoop het ook maar ik ben bang dat er door de matige selectie juist al gelijk een smet op zijn beginnende trainerscarrière komt. Met dit team valt bijna geen eer te behalen denk ik. Hij kan in ieder geval stoppen met het anti-voetbal wat ze speelden onder Allegri maar een voetbalmachine maken van dit Milan zie ik niet gebeuren. Door geen enkele trainer overigens.

14 januari 2014 om 10:22

Het kan haas niet slechter dan wat allegri deed, met de komst van Honda zou seedorf dit seizoen het tot een goed
eind kunnen brengen wie weet

14 januari 2014 om 10:30

Dat is inderdaad de andere kant van het verhaal. Slechter kan bijna niet. Hopen dat ze in ieder geval aanvallender gaan spelen met meer druk naar voren en uit gaan van eigen kracht. Hopelijk zelfs 4-3-3 met de punt naar achter. Honda en Kaka als aanvallende middenvelders zou mooi zijn.

14 januari 2014 om 12:35

Ik denk dat met 2 aanvallende middenvelders spelen in de Serie A iets te optimistisch is. Kaka kan prima op rechts en honda op 10. Daarachter een blok met de Jong en Montolivo.

Willem van Hanegem kan het weten. Die was ook zeer succesvol als trainer. De lijst van grote voetballers die als trainer mislukt zijn is oneindig veel langer dan grote voetballers die mislukt zijn. Van Hanegem bakte er ook niets van. Rijkaard net zo'n verhaal, die slaagde alleen bij Barcelona omdat hij ten Cate bij zich had. Cocu is een ander voorbeeld van hoe fout het kan gaan lopen. Frank de Boer is in Nederland de uitzondering die de regel bevestigd. De meest succesvolle trainers zijn nog steeds verdienstelijke maar niet noodzakelijkerwijs ex top voetballers. De kans dat Seedorf weer weg is voor het begin van het nieuwe seizoen zou normaal groot geweest zijn, maar ja hij heeft wat met het meisje Berlusconi.

14 januari 2014 om 09:50

Hoezo bakte rijkaard er alleen wat van omdat hij Ten Cate bij hem had hoe weet je dat nu heb je onder hem getraind of zo als of Ten Cate zo'n succes was bij Ajax of Sparta. Hij heeft wel gewoon de CL gewonnen met Barcelona , en ja met Sparta gedegradeerd maar blijkbaar ben je dan een slechte trainer.

14 januari 2014 om 13:58

Debarbaar

Seedorf is getrouwd en heeft kinderen, hoe kom je aan die wijsheid dat hij snoept van die dochter van Berlusconi?

Het is de meest succesvolle speler van Nederland aller tijden maar nooit begrepen door de trainers van het Nederlands elftal en genegeerd door vbasten en v Marwijk dat heb ik nooit kunnen begrijpen zeker als je zag wie er wel werden geselecteerd .die man had allang record international kunnen zijn met min 150 interlands erg jammer een kanjer als mens en als voetballer. Ik hoop dat hij het als trainer erg goed gaat doen maar met goed assistenten om hem heen gaat dat wel lukken denk ik .

Seedorf is heel erg dominant, zelfingenomen, eigenwijs en direct. Het is de vraag of dat in zijn voordeel gaat uitpakken of juist tegen hem gaat werken. Ik ben heel erg benieuwd.

14 januari 2014 om 10:28

Hou toch op man. Dat jij hem kwalijk neemt omdat hij de beste clubvoetballer van nederland is is wat anders. Hij mag toch wel zeker zijn van zijn zaak en vooral gezien zijn status. Vind dat je niet objectief kijkt. Daarnaast kan ik genoeg succestrainers noemen die doninant en zelfingenomen zijn. Stel dat Seedorf dat ook was. En wat dan nog? Deze man heeft een staat van dienst om u tegen te zeggen. Een prima uithangbord voor elke vereniging.

14 januari 2014 om 10:37

Huh, De Toekomst zegt toch ook niet dat dat allemaal fout is?

Ik denk dat het goede eigenschappen zijn voor een trainer, je moet zelfverzekerd overkomen, zeker zijn van je zaak en ook wel dominant zijn om gezag te creeeren. Zeker bij een speler als Balotelli.

Wat een trainer vooral moet hebben is persoonlijkheid en charisma, iets waar Seedorf in overvloed heeft. Daarnaast is hij wereldberoemd dus alle oren van de selectie van AC Milaan zullen alleen maar echt open gaan staan.

Het is toch een prachtig moment om nu in te stappen bij Milan. De club ligt op zijn gat, staat ergens in de middenmoot. Hij kan de boel reorganiseren en bouwen aan een nieuw succesvol Milan.

'zelfs' eleganter dan Berlusconi? Juist, die Italianen hebben rare noties van elegantie.

14 januari 2014 om 10:31

Ja daar zat ik ook aan te denken. Als er een persoon is die totaal geen meetstaaf is voor elegantie dan is het Berli wel. Seedorf daarentegen is wel een gentleman pur sang. Hoop dat hij werkelijk de trainer wordt.

14 januari 2014 om 10:46

trek als misdadig corrupte politicus een mooi pak aan en je bent blijkbaar elegant. ;-) En half Italië er maar achteraan lopen...

4-3-3 gaan spelen en Europa veroveren. Dat zou wel lachen zijn, al gun ik Milan helemaal niks.

Wel een goed moment om in te stappen als trainer. In de competitie kan het bijna niet slechter gaan! Ik hoop voor Seedorf dat hij de club weer goed kan laten draaien. Prachtige club met een rijk historie en goede spelers gehad!

Is gelijk een make or break. Seedorf heeft alles in hem maar er komen veel meer zaken bij kijken en hij zal net als Frank de Boer slimme moeten zijn in zijn keuzes voor assistenten. Met Stam , Davids en Kluivert kun je verwachten dat ze op hun bek gaan. Je zal altijd trainers ervaring mee moeten nemen.

Ik durf te wedden dat seedorf meteen ziet dat de verdediging niet klopt.
Ik had het gevoel dat allegri deed alsof zijn verdediging gewoon goed was maar wist het zelf ookwel.
Seedorf is spelers als maldini en nesta gewend!
FORZACLARENCE

Als Seedorf het echt wordt dan zal ik vanaf dat moment AC Milan een warmere hart toedragen. Gun hem alle successen die er te behalen calt.

14 januari 2014 om 10:39

Dat denk ik ook en met ons nog vele andere Nederlandse voetballiefhebbers gok ik!

En nu maar hopen dat het gaat werken.. Gun het Seedorf zeker, echt een idool voor mij.

Heeft Seedorf zijn trainersdiploma al?
Er staat me wel iets bij dat hij deze min of meer kado heeft gekregen maar het is wel apart voor een speler die nog actief is.

14 januari 2014 om 10:39

Hij heeft de bewuste papieren. Ik wist dat ook niet, maar heeft hij schijnbaar in Brazilie gehaald. Daar trainde hij ook een jeugdteam van Botafogo.

14 januari 2014 om 11:10

Op andere sites wordt het volgende gezegd:

"clarence heeft alle bondigde papieren om aan de slag te gaan. Hij heeft de procedures voor zijn trainersdiploma doorlopen in Nederland en Brazilië", laat zaakwaarnemer Deborah Martin weten aan Gazzetta dello Sport.

en

Clarence Seedorf wil als trainer in het betaald voetbal aan de slag. Hij volgt in Brazilië daarvoor een individueel Nederlands leertraject voor zijn trainersdiploma. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Volgens de krant gaat het om een uniek project van de Knvb waarbij Seedorf de praktijkonderdelen van de cursus in Brazilië mag doen. Voor zijn examens moet de in Paramaribo geboren pofvoetballer wel naar Nederland komen.

14 januari 2014 om 11:51

@jairarsenal

"volgens de krant gaat het om een uniek project van de Knvb waarbij Seedorf de praktijkonderdelen van de cursus in Brazilië mag doen. Voor zijn examens moet de in Paramaribo geboren pofvoetballer wel naar Nederland komen."

Dit zei Johan Derksen gister ook in de uitzending bij Knevel en van den Brink. Dus het zal wel kloppen.

Wat Seedorf nodig heeft bij AC Milan is versterkingen. Op dit moment staat er bij AC Milan een heel matig oud elftal dat met geen enkele trainer om de prijzen mee zal spelen

Als ik johan derksen mag geloven is hij wel een man die nu al een tijd bezig was met het trainen van een jeugd team. Niet het zelfde natuurlijk maar hij was er actief mee bezig. Hij heeft tevens ook de meeste prijzen gepakt dan elke nederlandse speler( of surinaamse spelers). Enige waar ik bang voor ben is dat hij nog best een ego heeft. En dat er nog veel spelers spelen waar hij vroeger mee gespeeld heeft. Ben beniewd of hun dat accepteren

Ik hoop dat seedorf er iets moois van gaat maken.

Ik denk ook dat jonge talenten nu sneller naar Milan willen dan voorheen.

Hoe zit het eigelijk met SeS, nog geblesseerd?

Super nieuws voor Seedorf! Maar tegelijkertijd ook een dag van rouw, werelds beste clubvoetballer stopt ermee!!

Het is toch eigenlijk op zijn zachtst gezegd merkwaardig dat hij de laatste jaren nooit meer voor het nederlands elftal is uitgekomen. Enige reden hiervoor is de heer v Basten die totaal geen overwicht had over hem en seedorf geen genoegen nam dat Mendes da silva boven hem stond in de pikorde, en geef hem eens ongelijk. Heel de wereld heeft ons uitgelachen hierover.

Maar er is geen beter moment om in te stappen bij Milan, iedereen die de club een beetje volgt wist dat ze bezig zijn met een verjoningsproces en dat er een aantal jaren over heen zou gaan. Je kan niet een compleet nieuw jong elftal komen.

Ik wens Seedorf in ieder geval het beste, enige waar ik bang voor ben is dat hij iets te intelligent is voor de spelers in het team waardoor zijn filosofie niet aankomt bij hen.

14 januari 2014 om 13:28

Tja, wondercoach van Basten zei destijds nog letterlijk dat hij de voorkeur gaf aan Nicky Hofs omdat hij dat gewoon een betere voetballer vond dan Seedorf.

En in 2016 wordt Seedorf de nieuwe bondscoach van Oranje.

Dit gaat fout. Dit werkt als je met jonge spelers werkt die tegen je opkijken en niet arrogant zijn (probleem Cocu). Dit Milan heeft teveel spelers die voor zichzelf voetballen i.p.v. het team.
Maar ik hoop voor Clarence dat ik mij vergis, en hij komt altijd rustig en beheerst over.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren