Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dat maakt Ajax voor mij een outsider voor het winnen van een Europese prijs’

Laatste update:

Pepijn Lijnders is zeer onder de indruk van de filosofie en manier van werken van Ajax. De assistent-manager van Liverpool, dinsdagavond de opponent in de groepsfase van de Champions League, is met name te spreken over trainer Erik ten Hag. Volgens Lijnders verdient de coach van Ajax veel meer waardering voor zijn moedige aanpak in de Johan Cruijff ArenA.

Wil je de wedstrijd LIVE kijken? Dat kan vanaf 20.30 uur op Voetbalzone.nl!

"Hij is hét voorbeeld van waar inzet en moed je kunnen brengen", steekt Lijnders de loftrompet over Ten Hag in een uitgebreid interview met Het Parool. "Mijn respect kan niet groter zijn voor zijn doorzettingsvermogen en prestaties." De rechterhand van Jürgen Klopp vindt het ook te prijzen dat er bij Ajax altijd oog is voor de doorstroming van talentvolle spelers. "Een sterk collectief idee helpt enorm in het ontwikkelen van nieuwe spelers. Dat is een groot compliment aan de structuur van de club en aan de opleiding."

Ajax in hetzelfde schuitje als PSG en RB Leipzig in de Champions League

De ploeg van Erik ten Hag heeft hetzelfde uitgangspunt als de concurrenten uit Frankrijk en Duitsland.Lees artikel

Volgens Lijnders zorgt de werkwijze van Ajax ervoor dat het vertrek van topspelers als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en Donny van de Beek geen verstrekkende gevolgen hoeft te hebben. "Elke ploeg in Europa zou deze spelers missen, dus ook Ajax, maar het blijkt dat hun stijl de ontwikkeling van spelers forceert, want er staan weer een aantal nieuwe, goede jongens op het veld. Dit in combinatie met het behouden van een vaste groep volwassen Ajax-spelers, maakt dit team voor mij een outsider voor het winnen van een Europese hoofdprijs."

Ajax doet nooit concessies aan de manier van spelen, zo oordeelt Lijnders. "Ze zullen hoog en agressief druk zetten en zullen proberen keer op keer aan te vallen. Onze stijl is ook om aan te vallen, met en zonder de bal. Het is dezelfde aanpak als Ajax, daarom wordt het vanavond (dinsdagavond, red.) opnieuw zeer interessant", aldus de Liverpool-coach, die in 2019 al een grondige analyse maakte van Ajax. De finale in de Champions League werd echter tegen Tottenham Hotspur afgewerkt. "Ook ik was compleet verrast door die treffer van Lucas Moura (de 2-3 in de halve finale, red.). Mijn uitgewerkte papieren analyses konden letterlijk de prullenbak in. Zo zie je dat vijf hectische seconden in de voetbalwereld veel kunnen veranderen, niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen."

Denk jij ook dat Ajax een Europese prijs kan winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Outsider nou nee. Vanavond zal blijken dat Liverpool geen partij is voor Ajax waarna Ajax de poule volgende week afsluit met 13 punten en zal loten tegen een van de mindere goden. Let wel, dit vindt allemaal plaats in een periode waarin altijd wel een bepalende speler absent is en Erik nog loopt te goochelen met zijn jaarlijkse verstrooidheid. Nu alle Brazilianen fit en in vorm komen, Gravenberch zich ontpopt tot ‘s werelds grootste talent en Schuurs wekelijks de stijgende lijn doortrekt en we ons afvragen Matthijs de wie ookweer? - nu komt de machine op stoom en als straks Kudus aansluit kunnen we niet spreken van een outsider maar titelfavoriet.

1 december 2020 om 15:15

Om daarna de Europese Supercup te pakken tegen EL-winnaar Tottenham en vervolgens de wereldbeker tegen Vasco de Gama.

1 december 2020 om 15:23

Tottenham die een prijs gaat pakken geloof je het zelf? ( ) Overigens zit Vasco Da Gama niet meer in de Copa Libertadores dus die zou niet mee kunnen gaan doen om de wereldbeker. Boca Juniors misschien? On: zou natuurlijk schitterend zijn mocht dit verhaal werkelijkheid worden en dan hoop ik dat we weer naar het museum plein kunnen. Het begint wel beter te lopen nu bij Ajax en ik wil ook wel zien dat dit team kan wanneer Kudus weer aansluit. Zin in vanavond!

1 december 2020 om 16:23

Denk je echt dat Ajax zo maar even Liverpool gaat verslaan? Volgens mij is Liverpool nog steeds favoriet deze wedstrijd.

1 december 2020 om 16:57

Overduidelijk een cynisch bedoelde reactie Pinko. Tenminste, dat mag ik hopen.

1 december 2020 om 17:53

Niet zo maar even, maar ik geloof er wel in, Engelse ploegen hebben het altijd moeilijk met Ajax, dat had zelfs City toen Frank nog aan het roer stond met aanzienlijk slechter materiaal dan er nu staat. Dat was helemaal een wereldwonder dat we die groep met Dortmund, City en Real (kampioen van Duitsland, Engeland en Spanje) als derde doorkwamen.

Een Tadic die uitzakt en de CVs lekker laat zwemmen of centrale verdedigers die indribbelen en mee opkomen. En een team waarbij je wel eens lang achter de tegenstander aan moet rennen, al zet je nog zoveel druk.

Maargoed, dan moet het draaien en dat is wel een flinke maar.

1 december 2020 om 17:23

Haha toen werd je wakker manodedios. Gravenberch 's werelds grootste talent ook nog

1 december 2020 om 20:08

Hij is wel vrij lang op zich

1 december 2020 om 17:24

Ik hoop.ook dat ajax wint, maar je hebt het wel heel erg hoog in je bol. Titel favoriet, laat me niet lachen 😂

1 december 2020 om 17:50

Dat gevoel borrelt bij mij ook een beetje, Ajax groeit vaak enorm in een seizoen en dat terwijl de sterkste 11 nog niet samen hebben gespeeld in mijn ogen. Want je mist inderdaad Kudus nog.

Laat ze vanavond maar zien dat ze de volgende ronde van de CL waard zijn en anders voor de herkansing tegen Atalanta thuis.

1 december 2020 om 17:56

Heb je voor mij ook van die pillen Manodedios? 😂

1 december 2020 om 20:11

Ik hoop dat het sarcastisch bedoeld is maar op zich zegt Lijnders niet iets heel geks.
Een outsider voor een prijs zijn ze wel. mochten door de groepsfase komen lijkt het me dat je van de 16 clubs die er over zijn een stuk of 6 favorieten hebt en 10 outsiders die als het een beetje mee zit zo maar de finale kunnen halen zoals Tottenham twee jaar geleden. Zeker in een raar seizoen als dit. En als ze niet doorkomen zullen ze ook wel weer bij het lijstje kanshebbers voor de EL komen. Maar zelfs in het lijstje outsiders zal Ajax niet bovenaan staan, dan kom je eerder bij teams als Dortmund of Chelsea uit als belangrijkste outsiders.

nou, hooguit de sportiviteitsprijs, de tijd dat clubs uit "kleine" voetballanden de europese prijzen kunnen winnen is al een tijdje achter ons.

1 december 2020 om 15:26

Ajax speelde recent nog een halve finale CL en een finale EL, dus zo onwaarschijnlijk is het niet. De kans is wel echt heel klein doordat de grote landen steeds meer financiële middelen hebben en steeds meer clubs mogen inschrijven in de Europese competities.

1 december 2020 om 15:32

Die recente successen waren de eerste keer sinds 1996. Laatste keer dat uberhaupt een Nederlandse club zo vergeraakte asl Ajax was Psv. In 2005!!! Oftewel, het is veel eerder onwaarschijnlijk dan waarschijnlijk.

1 december 2020 om 15:37

Onwaarschijnlijk of waarschijnlijk zijn gewoon verkeerde woordkeuzes om dit uit te drukken, veel te zwart/wit. Maar de kans is idd wel klein dat dit gebeurd, maar zie het "ooit" nog wel gebeuren hoor.

1 december 2020 om 17:02

Ik sluit incidenteel succes voor clubs uit kleine competities totaal niet uit. Het gaat zeker nog een keer gebeuren. Maar de kans daarop is en blijft gewoon heel erg klein, onder de huidige omstanigheden en financiële verhoudingen. Misschien dat die nieuwe opzet van de Europa cup soelaas biedt.

1 december 2020 om 17:12

Ik denk dat de kans in de nieuwe opzet net zo klein blijft, al dan niet kleiner. Als ik zie dat er nog altijd teams uit de top landen mogen instromen in het derde toernooi, daar gaan teams uit Hongarije of Roemenië niet structureer tegenop kunnen boksen. Teams als Leicester City, Sociedad en Leverkusen gaan denk ik dat toernooi winnen ipv een Ferencvaros, Fcsb of Paok.

1 december 2020 om 15:36

dan moet je denk ik even een recap van de champions league van 2 seizoenen geleden kijken want dan heb je die denk ik gemist.

Je klinkt als willen van Hanegem en je onderbouwt je stelling lekker, als iets is bewezen is juist het tegenovergestelde.

als je kijkt naar alle kosten die de corona crisis met zich meebrengt waardoor blijkt dat bijna alle topclubs in het buitenland een belachelijk slechte financiele huishouding hebben waardoor er links en rechts bezuinigd moet worden, mogen we in onze handen knijpen dat ajax zo gezond is, ondanks de crisis is er geld, er hoeft niemand ontslagen te worden, elk jaar worden er steeds iets duurdere spelers gehaald en elk jaar worden spelers voor iets meer verkocht, met een beleid zoals dit is het slechts een kwestie van tijd voordat Ajax weer echt goed kan mikken op een europese prijs.(en dat hebben ze 2 jaar geleden natuurlijk ook gewoon gedaan.)

1 december 2020 om 16:02

En wat nou als Ajax aan het eind van het seizoen een keer geen CL haalt? Tevens is het zo dat clubs in de bijv. de PL veel en veel meer geld opstrijken dan Ajax, die zijn niet bij te halen. Ajax kan wel elk jaar wat meer geld verdienen, echter heb je niet standaard zulke talenten als De Ligt en De Jong in je selectie. Dat zie je dit seizoen al gebeuren, want het is duidelijk dat dit Ajax niet zo goed is als 2 jaar geleden. Het is ook niet zo dat ze zich daar voor hoeven te schamen, maar om te zeggen dat het een kwestie van tijd dat ze weer kunnen mikken op een Europese prijs is vind ik wel heel voorbarig.

1 december 2020 om 16:58

Dan gaat Ajax ook niet in grote problemen komen, aangezien ze elk jaar weer spelers voor veel geld verkopen. Maar tot nu toe lopen ze op koers om minimaal de voorrondes van de CL te halen.

1 december 2020 om 17:07

Okay. Dus als ze geen kampioen worden, dan verkopen ze dus spelers voor veel geld. Maar wat dan in die gevallen. dat Ajax geen kampioen wordt én geen spelers verkoopt voor heel veel geld? Om je een beetje te helpen, Ajax moet (zeggen Sar en Overmars) ieder seizoen voor 55 miljoen aan spelers verkopen om break even te draaien. Dat is inclusief de CL miljoenen. Dus wat gaat Ajax in dat geval dan doen precies?
Wat ik bedoel je zeggen, als je wilt beweren dat Ajax 'toch wel elk seizoen kampioen wordt' of 'toch gewoon elk seizoen heel veel spelers verkoopt voor heel veel geld', dan doe je aan niets anders dan casinobeleid. Ajax heeft, om op dit niveau aankopen te kunnen doen, een mega grote kostenpost die nu al uit zijn voegen barst in de relatief veel te kleine Nederlande markt. In de sponsorbedragen die nationaal zijn te behalen zit het hem zeker niet, en ook de TV gelden gaan dat niet trekken.
Dus wat Teesboer hier opwerpt, snijdt echt wel enig hout.

1 december 2020 om 17:16

@teesboer Ajax begroot ieder jaar op EL voetbal en niet op CL voetbal. Dus ook wanneer Ajax geen CL haalt zal er geen groot gat in de begroting ontstaan.

1 december 2020 om 17:47

@Joosie, dat is niet waar. Overmars zei laatst dat Ajax sinds een tijdje wel op CL begroot.

@Constant, ik neem aan dat Overmars daar ook mee om kan gaan indien nodig. Maar Teesboer heeft het over dit seizoen, niet over een willekeurig seizoen in de toekomst. En op dit moment loopt Ajax op koers voor de CL.

1 december 2020 om 17:52

Joossie, Ajax begroot al een paar seizoenen lang op het behalen van de groepsfase CL. Geen idee waarom jij denkt dat Ajax nog op de EL begroot maar je kunt zelf wel uitrekenen dat Ajax in dat geval niet in staat is om de begroting te draaien die ze nu draaien. Dus Teesboer heeft gewoon gelijk in dit geval.

1 december 2020 om 17:59

@teesboer

Ja wat dan? Dan hebben we voldoende buffers en kunnen we terugvallen op misschien wel de beste jeugdopleiding van de wereld. Deze opleiding is goed gevuld met talent, grotendeels zelf opgeleid maar zitten ook wat goede jeugd aankopen uit bv. Denemarken tussen.

Op dit moment zie ik meer toptalent bijkomen dan er weggekocht is, Gravenberch, Kudus, Antony en Schuurs hebben allen in zich om de absolute top te behalen.

2 jaar geleden hoorde je exact hetzelfde totdat de Ligt en Frenkie zich voor het eerste echt bewezen. Datzelfde kunnen de spelers die er nu staan, Ajax kan enorm groeien binnen een seizoen.

Als ik eerlijk ben vind ik ons nu al een hoger niveau halen dan eind vorig jaar met Ziyech, van de Beek, Veltman en Dest.

1 december 2020 om 18:00

Kyle. Ah okay. Maar ik heb het niet over dit seizoen alleen. Ajax houdt toch niet op te bestaan na dit seizoen neem ik aan? Datgene wat Teesboer zegt gaat gewoon onverkort elk seizoen opnieuw op. Het is nogal kortzichtig om alleen van het huidige seioen uit te gaan. Daarnaast, 'keurig op koers liggen voor de Cl'
vind ik met tien gespeelde wedstrijden nogal frivool. Dan reken je jezelf letterlijk rijk.
Tenslotte doe je door mij aangehaalde cijfers wel heel makkelijk af met 'ach, Overmars vindt wel een oplossing'. Ja, dank je de koekoek zeg, je zegt dus in feite dat je een blindelings vertrouwen hebt in de directie van Ajax. Kennelijk zelfs als die casinobeleid voeren. Ik vind het prima verder, begrijp me niet verkeerd, maar dat je zelf de cijfers negeert en puur vertrouwt dat de directie het wel weet op te lossen vind ik wel apart. Ooit werden Jaakke, Van den Boog, Arie van Eijden en Arie van Os blind vertrouwd. En kijk wat die geleverd hebben.

1 december 2020 om 18:06

@constant Kante Ajax werkt steeds verder vooruit, Botman (9), Lang (9), Marin (9), Dest (20) worden bijvoorbeeld volgend jaar betaald, Ziyech, Frenkie, Donny en Matthijs komen ook nog delen van binnen. Ik denk dat Overmars nu al minimaal mag rekenen op een miljoen of 50 komende zomer 2021, heeft hij de afgelopen zomer al geregeld. En kan alweer vooruit kijken naar volgend seizoen. Een keeper en linksback zijn uitdagingen verwacht ik. De rest blijft redelijk in tact. Hij moet alleen zorgen dat ook het jaar erop en daarop weer centjes weer delen van transferbedragen binnenkomen, Tagliafico en Onana gaan de volgende 50 miljoen opbrengen.

1 december 2020 om 18:08

Terugvallen op de jeugdopleiding? Okay. Iedere keer als ik erover begin dat de jeugd dankzij al die aankopen steeds minder en minder speeltijd en kansen krijgt dat die jeugdspelers momenteel 'duidelijk niet het hogere niveau dat Ajax nu aantikt aankunnen' en dus eerst moeten laten ien dat ze beter zijn dan de aankopen. Hoe zie jij dat? Zijn de huidige talenten die rondlopen echt niet goed genoeg dan voor Ajax op dit moment? En is dat de reden dat de aankopen spelen en de jeugd niet??
Dit is relevant want als die jeugd momenteel kenneljik niet goed genoeg is, warop val je dan terug? Dan val je toch gewoon letterlijk ook terug??
Buffers hebben trouwens de neiging om net zo snel weer te verdwijnen als je ze opgebouwd hebt. Sneler zelfs, vaak. Vergeet niet dat Ajax die buffer één keer kan gebruiken. En daar staat tegenover dat, met de peperdure CL huishouding, er naast CL voetbal ook voor 55 miljoen aan spelers moet worden verkocht. Dat betekent dus dat ook jij er kennelijk vanuit gaat dat Ajax onmogelijk twee jaar achtereen geen kampioen zou kunnen worden. Want anders is die buffer wel weg namelijk. En dan zit je dus met een huishouding die je echt nooit meer kunt ophoesten. En zeg nou zelf, is het nou werkelijk zó onrealistsch als Ajax een paar jaartjes geen kampioejn wordt? Echt waar?

1 december 2020 om 18:15

Neres gaat ook 55 mmiljoejn opbrengen, Dolberg zeker 50 miljoen, enfin, je snapt waar ik heen wil. Tagliafico ging met een prijskaartje van 25 miljoen nergens heen. Hoezo zal dat komend seizoen, als Overmars beloofd heeft dat de prijs nog verder zakt, dan samen met Onana 50 miljoen opleveren?
Nee, je rekent je rijk. Overigens ga jij ervan uit dat Ajax al die verkopen die jij noemt in één keer betaald krijgt, maar dat zou echt enorm ongebruikelijk zijn. Verreweg de meeste transfers worden gewoon in termijnen betaald, dus ook die van de genoemde spelers. De teller staat dus nog no way voor het huidige boekjaar (daar hebben we het over, niet over kalenderjaren) op 55 miljoen.
En yep, kan ook zomaar dat Gravenbercht straks alsnog over een jaar voor 45 miljoejn weggaat. Zou zomaar kunnen. Kudus, Anthony, maken furore dus wie weet wat die gaan opbrengen? Kunnen zomaar hoofdprijzen worden. Maar dat hoeft dus niet zo te zijn. Neem Dolberg/neres.
Nee, met je rijk rekenen en op voorhand alvast uitgaan van tientallen miljoenen die je 'zeker' gaat verkopen daar koop je echt geen brood voor. En run je al helemaal geen voetbaclub.
Erken gewoon dat Ajax heel erg afhankelijk is van een paar factoren die allemaal mee moeten zitten en gezien de huishouding mee moeten blijven zitten. Elk seizoen opnieuw. Zolang je je huishouding vooral stoelt op incidentele in plaats van structurele inkomsten kan er altijd simpel iets mis gaan. En nee, Ajax valt niet na een seizoen tegenslag om. Daarin heb je gelijk. Maar dat Ajax altijd gegarandeerd heel veel spelers verkoopt en gegarandeerd CL speelt is echt spelen met vuur.

1 december 2020 om 18:21

@constant Kante Interessante discussie. De enige kritiek en tevens gevaar die ik zie als gevolg van het huidige beleid is het aantrekken van middelmaat zoals Labyad en Klaiber. Ze zijn best waardevol, begrijp mij niet verkeerd, maar ik zie liever nog een Gravenberch of een nieuwe Dest op z'n minst eerder een kans krijgen. Zo vond ik het niet laten invallen van Taylor tegen VVV uit een gemiste kans en het (definitief) laten gaan van Lang en Botman een slechte beslissing. Rensch afgelopen weekend in laten vallen kan dan weer op mijn waardering rekenen. Ajax moet de ballen hebben om volgend jaar te zeggen, Traore, Brobbey en Danilo die strijden voor de nummer 9 positie. Ook Scherpen een keer de kans geven in de loop van het seizoen want Onana blijft niet eeuwig. Geen aankopen doen, want dat is ook een stuk minder 'risico' op financieel gebied. Ik denk dat Ajax qua afschrijving het niet trekt om een hele selectie van ieder 20 miljoen te hebben, je zult dus of creatief moeten zijn of naar de opleiding moeten kijken voor minimaal 3-4 posities in je elftal en meer als je minder buffer of uitgestelde betalingen open hebt staan. Zoals gezegd, Overmars werkt een jaar vooruit, op de uitgestelde transferinkomsten kun je een jaar teren (zomer 2021 staat de teller op 50 miljoen) en op de buffers ook nog een jaar, dan heb je in de tussentijd ruimte om bij te sturen zonder alles met veel verlies te moeten verkopen. Het wordt wat voorspelbaarder.

1 december 2020 om 18:29

@constant Kante

Ik heb juist liever gespreide betalingen, je ziet dat Overmars de aankopen in een keer aftikt en de verkopen veel uitgestelde betalingen open heeft staan. Al verkoopt Ajax niks meer, er staat ons minimaal 50 miljoen te wachten komende zomer.

Voor 2022 zal er ook nog wel een miljoen of 10-20 binnen stromen maar dat moet je wel gaan aanvullen komende zomer met nieuwe gespreide betalingen. Lukt je dat niet zul je alvast wat meer naar de opleiding moeten kijken en minder de portemonnee trekken voor versterkingen.

Als alleen Tagliafico, Onana, Steek en Hunter vertrekken en zelfs Neres er nog bij dan denk ik dat Ajax met alleen een buitenspeler alweer op oorlogsterkte is voor 2021-2022. Mits Scherpen, Rensch, Taylor, Brobbey, Hansen en Unuvar zich blijven door ontwikkelen of in ieder geval 1 of 2 van die groep.

1 december 2020 om 15:52

Als ik zie dat in de laatste 10 jaar 3 Portugese clubs, 1 Oekraïnse en 1 Nederlandse club de finale van de EL hebben gehaald dan valt dat toch wel mee?

1 december 2020 om 20:26

De championsleague wordt lastig, maar er zijn genoeg clubs uit kleine landen die in de EL finale hebben gestaan de afgelopen 20 jaar. Buiten Ajax ook clubs uit Portugal, zelfs met een volledig Portugese finale 10 jaar geleden, zowel Celtic als Rangers een keer en een paar clubs uit Rusland en de Oekraine en bij de clubs uit grote landen waren er ook genoeg clubs die daar niet traditioneel tot de top-subtop behoren zoals Fulham (die zijn 1 keer 7e geworden in de PL wat toen net genoeg was voor de El).

Europese prijs is momenteel alleen haalbaar in de EL denk ik. Laten we realistisch blijven, Ajax doet het leuk in de CL, maar dat zie ik ze momenteel nog niet winnen. Ik denk dat het gat met de echte top toch te groot blijft/groter wordt. Het klopt inderdaad dat ze de halve finale verloren hebben van Tottenham, maar denk dat het dat jaar ook wel redelijk mee zat. Daarnaast missen ze de toppers als een Ziyech, Frenkie en de Ligt. Zal nog wel wat aantal jaren duren voordat ze weer in de (halve) finale zullen staan

1 december 2020 om 15:42

Ook in EL is het een utopie. Daar zitten Totteham, Leicester city,Milan,Napoli,Roma..

1 december 2020 om 15:49

Haha een utopie? Alsof Ajax kansloos is tegen ook maar 1 van die ploegen.. Leicester verliest gisteren nog van Fulham, Tottenham ging met de hakken over de sloot de kwalificatie EL voorbij (met een A-team), Milan is ook niet onverslaanbaar, Napoli verloor al van AZ, en Roma presteert al jaren ondermaats. Nee Ajax is echt niet kansloos tegen dit soort ploegen, tegen 2/3 van deze ploegen zijn ze zelfs favoriet.

1 december 2020 om 15:51

Hahaha en dan met die clubs als voorbeeld komen. Jij bent er ook zo eentje die clubs uit buitenlandse competities schromelijk overschat. Leicester city, hou eens op zeg. Die selectie is echt een paar klasses minder dan die van Ajax. Maar puur omdat ze in de PL spelen ga jij er maar vanuit dat ze beter zijn dan Ajax. Altijd grappig zulke mensen.

1 december 2020 om 15:53

@silverfront en Ajax verloor van Groningen dus wat is je punt? alle de bovengenoemde clubs zijn of gewoon beter of betere vorm dat ze laten zien in een topcompetitie terwijl ajax in een matige competiitie speelt en hebben daarbij natuurlijk geen slecht materiaal

1 december 2020 om 15:54

@Tostato, ben helemaal met je eens wat betreft die voorbeelden. Maar je doet Leicester toch echt tekort nu.. een team die mee doet met de top 4 van de PL al een paar, een paar klassen minder noemen dan Ajax.. Gaat het?

1 december 2020 om 16:32

@maurootje Ja dat is de enige die ze verloren. De laatste weken is Ajax langzamerhand weer echt in vorm geraakt. Tja, Benevento speelt ook in een betere competitie, wat is je punt? Milan en Tottenham doen het dit seizoen boven verwachting goed, dus die 2 clubs zouden denk ik wel favoriet zijn tegen Ajax. Maar dat wil echt niet zeggen dat Ajax kansloos is zoals jij aangeeft. Mocht Ajax 3e worden in de CL poule, zijn er heel veel ploegen die het liefste Ajax zouden ontlopen, en mag je Ajax gerust als een outsider neerzetten voor de EL titel.

1 december 2020 om 16:51

Ik zou Ajax geen favoriet noemen voor de EL. Vorig jaar deden veel Ajacieden dat wel en werden ze als snel uitgeschakeld door Getafe. Ajax is hooguit een outsider lijkt mij. Kan echt wel verassen maar geen echte favoriet lijkt mij. Ploegen als Milan, leicester, roma, real Sociedad en Tottenham zijn dat eerder. En er komen nog enkele sterke ploegen vanuit de CL zoals waarschijnlijk inter.

1 december 2020 om 17:02

Wie noemt Ajax dan favoriet voor de EL? Er wordt gesproken over een outsider en niet over een favoriet.

1 december 2020 om 15:51

Als ze 1 jaar de CL nog hadden kunnen winnen had het inderdaad in 2019 moeten gebeuren. Dat het meezat bij Ajax, vond ik nog meevallen, Tottenham heeft op weg naar de finale heel wat meer geluk gehad tegen Ajax. Tegen City en Ajax waren ze over 2 wedstrijden gezien duidelijk de mindere, maar dat telt in voetbal niet altijd hebben we kunnen zien. Maar ze hadden wel degelijk flinke mazzel. In een finale tussen Ajax en Liverpool had er ook van alles kunnen gebeuren, ondanks dat Liverpool net een maatje te groot leek dat jaar.

1 december 2020 om 15:58

Ach in retrospect vallen die overwinningen tegen Real en Juventus ook wel mee want het is toch wel gebleken dat die teams de laatste jaren echt niet meer zijn Europees wat ze daarvoor waren (lees een van de absolute topfavorieten).

1 december 2020 om 16:52

Real en Juventus zouden gezien hun verleden/budget etc dik van Ajax moeten winnen. Maar ze werden beide in de returnwedstrijd best wel ondersteboven gespeeld, dus dat was gewoon een wereldprestatie van Ajax.

1 december 2020 om 17:14

Ja het was een wereldprestatie. Maar het was niet zo dat ze een topfavoriet voor de titel uitschakelden (wat er soms wel van gemaakt wordt). Want real en Juventus zijn de laatste echt wel stevig teruggevallen qua Europees aanzien.

1 december 2020 om 17:43

Real Madrid geen topfavoriet in dat seizoen? Real Madrid dat de 3 jaren daarvoor iedere keer tot winnaar werd uitgeroepen. En op dat moment ook de huidige titel verdediger was. Natuurlijk waren zij dan ook topfavoriet, wat een bullshit. Kennelijk moet elke prestatie door Jan en alleman weer gebagatelliseerd worden.

1 december 2020 om 18:17

Real was misschien vooraf wel topvaforiet, maar ik denk dat het toch wel gebleken is dat ze dat qua kwaliteit absoluut niet waren. Benzema was de enige aanvaller van wereldklasse, Courtois speelde een slecht seizoen en het middenveld Kroos-Modric-Casemiro werkte niet meer. Soms moet je dus naar kwaliteit kijken en niet naar naam.

1 december 2020 om 20:40

Volgens mij is real Madrid altijd een favoriet, zelfs in een slecht jaar. Met een vergelijkbare selectie werden ze vorig jaar toch kampioen van Spanje en Juve werd dat jaar, en daarvoor en daarna ook gewoon weer kampioen in Italie. Achteraf was Liverpool natuurlijk het sterkste team in Europa maar wanneer je de meervoudig kampioen van Italie al weg gaat zeten als toch niet zo goed dan gaan we wel heel ver met het bagatelliseren van de kwaliteiten van de tegenstanders.

1 december 2020 om 20:32

Hij zegt ook niet dat ze favoriet zijn. Bij de laatste 16 heb je straks een paar favorieten waar Ajax duidelijk niet tussen zit maar als je daar eenmaal bent, ben je altijd een outsider in mijn ogen. Er zit vrijwel nooit een club tussen de laatste 16 waarvan iedereen op voorbaat denkt dat het wel een makkelijk potje zal worden als ze daar tegen moeten spelen.

Ik vind Ajax zekers wel een outsider. Ploegen als Leipzig en Lyon zijn vorig jaar ook tot de halve finale gekomen en ik vind Ajax gewoon beter dan Lyon en ook zekers niet veel minder dan een Leipzig. Ik zie Ajax ook doorgaan en op een goede dag kunnen ze iedereen verslaan.

De Champions League daadwerkelijk winnen lijkt me natuurlijk wel te hoog gegrepen en hoewel ik uiteraard dolgraag doorbeker op het hoogste niveau - met het risico om er in de 1/8 finales uitgeknikkerd te worden, denk ik wel dat de Euro League een haalbare kaart is voor dit Ajax. Als je het speelveld nu bekijkt, vind ik dat we voor geen van de ploegen echt hoeven onder te doen. Hooguit een Tottenham op volle oorlogssterkte, maar laten we daar nou net een appeltje mee te schillen hebben - alsmede met meneer Mourinho. Ik weet dondersgoed wat er vorig jaar gebeurde, maar ik vind het huidige Ajax sterker dan dat van toen, ondanks het gemis van Donny en Hakim.

Ajax mist in mijn optiek toch echt ‘meerdere wapens’. Als het voetballend allemaal lukt bij Ajax, dan kunnen ze elke ploeg wegspelen, maar als de machine hapert.. Je moet echt exceptionele spelers hebben die het kunnen laten zien in deze wedstrijden om echt te winnen (open deur - Messi bij Barcelona). Een ploeg als Liverpool bijvoorbeeld, kan aardig tussen de linies voetballen, dodelijk op de counter en 2 backs die perfecte voorzetten kunnen afleveren. De EL finale tegen united werd Ajax tactisch overbluft en tegen Tottenham zie je dat Ajax maar een knop heeft, vooruit. Aan die kleine dingen zullen ze toch echt moeten werken om aanspraak te maken.

1 december 2020 om 16:08

Serieus? Elke ploeg wegspelen? Dat betekent normaal gesproken dat je de gehele wedstrijd beter bent en dat je een nulletje of 3 wint? Dat zie ik ze niet doen tegen Bayern/psg/liverpool/chelsea etc. Ze kunnen op een goede dag echt wel lekker mee voetballen en ook wel een overwinning eruit slepen natuurlijk.

1 december 2020 om 17:10

Tja die wapens zijn met de Ligt (leider, sterke verdediger en kopsterk), de Jong (leest het spel, goede passing), Ziyech (goed in vrije trappen, passing en techniek) en van der Beek (neusje voor de goal, loopt zich goed vrij) helaas verkocht.

1 december 2020 om 17:42

@futures

Voor van de Beek is Klaassen teruggekomen die een niet nog beter neusje voor de goal heeft en die verdedigend veel beter de balans bewaakt.

Voor Ziyech is Antony teruggekomen en Kudus, vooral die eerste lijkt heel compleet en voegt er ook nog eens snelheid aan toe.

Gravenberch er ook nog bij en Traore ontwikkeld zich erg goed op dit moment net als Schuurs, die een tandje minder is dan de Ligt.

1 december 2020 om 17:39

Is natuurlijk wel iets waar Ajax aan moet werken, maar Ajax heeft zeker wel wapens die nog verder ontwikkeld moeten worden.

Als nou eindelijk eens Neres - Tadic - Antony met Kudus erachter kan gaan spelen dan is het compleet maar deze spelers kunnen perfect van positie wisselen en zijn alle 4 spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Vooral Antony heeft iets extra's zoals je dat bij Frenkie de Jong ziet.

Dan staan daar ook nog twee middenvelders achter met scorend vermogen, Klaassen en Gravenberch.

Soms zie je ook teams prijzen pakken of succesvol zijn die juist dichtbij hun filosofie blijven zoals het Inter van Mourinho met Sneijder en Eto'o voorin en een ondoordringbare verdediging.

In 2019 misten ze op 5 seconden na de finale van de CL. Daarvoor de verloren finale in de EL. Daarvoor dacht ik jarenlang dat het winnen van een grote prijs voor Ajax niet meer haalbaar was door de overmacht van het grote geld. Maar dat verhaal gaat na 2019 niet meer op.
De kans dat ze deze jaargang een hoofdprijs winnen lijkt me wel erg klein. Daarvoor zijn in een paar jaar tijd te veel sterke spelers vertrokken. Maar de ploeg die er nu staat heeft nog steeds zo veel kwaliteit dat ze in staat zijn opnieuw Europa te verrassen. Atalante winnen, en dan nog drie keer ver boven zich zelf uitstijgen, en dan kunnen ze opnieuw in de in de CL-finale staan. Het kàn !

Winnen van Liverpool is echt wel mogelijk, de bal blijft rond. Liverpool is de favoriet, maar dat mag ook wel met de vele miljoenen die in het team gestoken worden. Ik hoop echter op een historisch avondje voetbal waarin Ajax wint en de charme voor even terugbrengt in de CL. Zonder verrassingen is de CL maar een saai elitair toernooi.

Ajax moet erin geloven en er vol voor gaan.

Technisch beleid is weer top, Klaassen is zeker geen achtergang ten opzichte van van de Beek, Gravenberch is een vooruitgang ten opzichte van Martinez. Ziyech mis je natuurlijk maar ik vind Antony wel de best mogelijke vervanging, die minimaal zelfde potentie heeft, misschien wel meer. Kudus is ook zeker een toevoeging, jammer dat we Ajax nog niet op volle oorlogsterkte hebben gezien.

Schuurs heeft meer potentie dan Veltman en ontwikkeld zich net als Gravenberch stormachtig.

Ik heb een filosoof nog nooit een goal zien maken. Oh, wel trouwens, bij Monty Python.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren