Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Dat heeft Ajax op een manier gedaan die écht niet kan, dit is de kans'

Laatste update:

Zeven keer eerder moest Ajax zich via de voorrondes zien te plaatsen voor de Champions League. Dat lukte de Amsterdammers uiteindelijk maar driemaal. Ajax hoopt zich ten koste van PAOK Saloniki voor de volgende voorronde van het Europese toernooi te plaatsen. Volgens Urby Emanuelson gaat het in deze fase van het seizoen grotendeels om wilskracht, omdat de spelers qua tactiek en conditie nog niet top kunnen zijn.

/

Emanuelson was er in 2010 bij toen Ajax onder Martin Jol ten koste van PAOK Saloniki en Dinamo Kiev wél de groepsfase haalde. "De jaren voor 2010 waren we niet in de Champions League uitgekomen. We wilden ons koste wat kost plaatsen en dat moeten de spelers nu ook uitstralen”, vertelt de nog altijd clubloze Amsterdammer in gesprek met De Telegraaf.

Volgens Fred Grim moet Ajax ook motivatie halen uit de verloren kampioenwedstrijd bij De Graafschap. "Als trainer zeg ik nu ook altijd dat je best een keer kunt verliezen", zo stelt de bondscoach van Jong Oranje. "Maar er moet dan wel een reactie komen. Ajax heeft de titel verspeeld, op een manier die écht niet kan. Dit is de kans voor de spelers om dat enigszins recht te zetten."

Kenneth Perez beleefde tegen FC Kopenhagen een zwarte avond met Ajax. Hij vindt niet dat de korte voorbereidingstijd een excuus mag zijn. "Het is zoals het is. En als Ajax kampioen was geworden, hadden de spelers zondag ook al om de Johan Cruijff Schaal moeten spelen."

Wie komt een ronde verder?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het punt is een beetje dat het stukje wilskracht een probleem kan zijn bij Ajax. Te vaak is het mooi weer voetballers. Bij enige tegenslag gaan de kopjes hangen. In deze wedstrijden op het niveau van de CL moet je de intensiteit hebben die Ajax vertoonde in de kampioenswedstrijd seizoenen geleden thuis tegen Twente. Het publiek en de spelers straalden uit "dit is ons domein en hier valt niks te halen". Pure wilskracht en vuur. Geen 70% maar gewoon 110% er voor gaan. Niet verzwakken en denken "oh we zijn er al" of dergelijke praktijken. Er worden geen cadeau's weggegeven.

26 juli 2016 om 07:36

Dat is het verschil tussen jonge spelers en meer ervarende spelers. Jonge spelers worden vaak beïnvloed bij een achterstand.

26 juli 2016 om 08:01

Aan de ene kant wel. Aan de andere kant is het zo dat alhoewel wij jongere spelers hebben ze zo langzamerhand wel meer ervaring hebben. Verschuilen achter die onervarenheid vind ik niet geheel terecht.

Sowieso vind ik mentaliteit niet altijd iets met ervaring hebben. Maar meer het het type speler en mens in je selectie. Dit Ajax heeft zo nu en dan meer gifkikkers en leiders nodig. Misschien is Westerman zo'n type (nadeel van hem vind ik het totale gebrek aan snelheid).

26 juli 2016 om 09:07

Heeft ook deels te maken met de manier van opleiden in nederland hoor, we leiden maar weinig spelers op met echte wilskracht á la Kuyt. Tijdens de opleiding gaat het gewoon allemaal wat te makkelijk denk ik en dat daar dan ook het grootste probleem licht. Ik denk dat je een duidelijk verschil in mentaliteit gaat zien bij de Colombianen, laten we hopen dat ze het overbrengen aan de rest

26 juli 2016 om 09:46

rikas1

Waarom zouden Sanchez en Cassierra een duidelijk verschil in mentaliteit laten zien?
'Andere cultuur', ja, maar er lopen meerdere spelers met een andere cultuur rond.
Of iemand 'wilskracht' heeft of het uitstraalt (een combinatie van beide hoeft niet altijd het geval te zijn) hangt denk ik toch meer af van iemand's karakter dan van zijn cultuur. Bovendien is iets als wilskracht of iets dergelijks niet echt iets wat je spelers in de jeugd kunt aanleren. Zoiets zou in principe uit zichzelf moeten kunnen komen. Je noemt het voorbeeld van Kuyt, die zeker wilskracht uitstraalt, maar de kans is klein dat hem dit zo is aangeleerd.

28 juli 2016 om 14:42

omdat deze uit een hele andere samenleving vandaan komen, geen uitgespreid bedje zoals hier. Ik ben er zeker van dat daar een andere soort mentaliteit heerst en dat heeft inderdaad ook te maken met cultuur. Net zoals turken veel passie kunnen geven en Italianen zich zonder schaamte kunnen ingraven en wachten op dat ene kansje.

Ach ja twee wedstrijden, we zullen zien.
Iedereen heeft zijn mening en iedereen weet wel hoe Ajax moet spelen. Dat zijn dus 10 verschillende tactieken, opstellingen, etc.
Bosz is de coach en de spelers zijn wat ze nu zijn. Ik ben benieuwd en hoop op het beste. Ik gok op een tiental doelkansen. Hopelijk zijn ze nu wat scherper voorin.

"we" moeten dit jaar echt punten gaan halen in Europa en het zou alvast mooi zijn met 2 clubs in de CL. Daarbij hoop ik dat we ook in de eerste wedstrijden van de EL net dat beetje mazzel gaan hebben.

Paok is te pakken, maar daarna komen nog 2 wedstrijden.

GL Ajax!

Ik hoop dat Ajax dit tweeluik tegen PAOK gaat overleven maar ik heb er niet bijster veel vertrouwen in. Ik vrees dat ze andermaal fysiek tekort zullen komen.

26 juli 2016 om 08:05

Ik hoop dat Ajax Paok overleeft. Dan zijn ze sowieso zeker van een groepsfase in Europa, wat goed is voor de punten in NL. PSV en Feyenoord zitten sowieso al in de poulefase en ik hoop ook dat AZ en Heracles dit kunnen halen.

Verder heb ik er wel vertrouwen in, ondanks dat Ajax een zeer matige oefencampagne heeft gehad.

26 juli 2016 om 12:16

@ Raypas

Het fysieke aspect is inderdaad al heel wat jaren een zorgen kindje, dat was voor de revolutie al een probleem en dat is nog steeds. Hoewel dat zorgelijk is; vind ik het mentale aspect nog zorgelijker. Ajax is zelden in staat om 90 minuten fatsoenlijk gemotiveerd en geconcentreerd te spelen, voorlopig zal Ajax net zoals de afgelopen jaren niet meer in staat zijn dan een fase (met een beetje geluk 2 fases) per wedstrijd fatsoenlijk tot goed te spelen. Dan is het maar hopen dat het genoeg is. Wat dat betreft zal het denk ik weer een spannend avondje worden, niet zozeer vanwege het goede voetbal maar door de manier hoe Ajax al jaren voor de dag komt.

Aan voorspellingen doe ik al jaren niet meer rondom Ajax, maar uiteraard hoop ik dat de spelers het kunnen opbrengen om fatsoenlijk gemotiveerd en geconcentreerd te zijn. Het goede voetbal kan mij voorlopig nog even gestolen worden want dat fix je niet 1,2,3 met een selectie en bank die nog niet compleet zijn en op alle punten uit balans zijn. Zolang de spelers wedstrijden serieus nemen ben ik voorlopig tevreden.

Op welke zender wordt Ajax eigenlijk vandaag uitgezonden?

26 juli 2016 om 08:17

ziggo

26 juli 2016 om 09:01

Sport 1 is toch Ziggo geworden?

26 juli 2016 om 09:12

Aah, dus niet op het open net? Dacht dat vanaf dit seizoen de wedstrijden op Veronica zouden komen? Ook voor de mensen met gratis ziggo sport?

26 juli 2016 om 11:15

Had in een ander topic gelezen dat Veronica alleen de play-offs of pas vanaf de groepsfase uitzend. Dit is de 3e voorronde en die is alleen op Ziggo Sport te zien.

Ondanks alles moet paok toch makkelijk te verslaan zijn. Ajax heeft daar genoeg kwaliteit voor en hoe mooi zou het zijn dat naast mijn cluppie PSV nog een nl club cl speelt

Met deze selectie, deze oefenwedstrijden en de nieuwe spelopvatting wordt het zwaar voor Ajax. Ook in de ED. Maar naarmate de maanden voorbij gaan en Bosz zijn systeem beter wordt begrepen zal het mooier en beter worden. Kortom, er is onvoldoende tijd maar uiteindelijk zal het voetbal machtig mooi worden

Weet iemand waar ajax uitgezonden wordt?

26 juli 2016 om 11:15

Enkel op Ziggo Sport.

26 juli 2016 om 11:18

Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Select

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren