{/embed}", "url" : "https://www.voetbalzone.nl/nieuws/dani-dan-denk-ik-wel-dat-ik-een-aardig-potje-fifa-kan-spelen/311466", "datePublished": "2017-08-21T20:45:00+02:00", "dateModified": "2017-08-21T21:01:00+02:00", "author": { "@type": "Person", "name": "Justus Dingemanse" }, "publisher": { "@type": "Organization", "name": "Voetbalzone", "logo": { "@type": "ImageObject", "url": "https://static.voetbalzone.nl/reskin/images/VZ Master Logo White Transparent.svg" } } }

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dani: ‘Dan denk ik wel dat ik een aardig potje FIFA kan spelen!’

Laatste update:

Afgelopen week vond in Londen de FIFA Interactive World Cup plaats. Van de ruim zeven miljoen deelnemers waren nog 32 spelers over waaronder de Nederlanders Tony Kok en Dani Hagebeuk. Dani schopte het tot de laatste zestien en Voetbalzone sprak hem na zijn uitschakeling.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.
Is Dani Hagebeuk de beste eSporter van Nederland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dacht dat dat kroos was op die foto

21 augustus 2017 om 16:52

Ik hoopte op een verhaal over Daniel da Cruz Carvalho haha.

Netjes van Dank, laatste 16 is geen half werk.

21 augustus 2017 om 16:52

*Dani

21 augustus 2017 om 21:15

Dat is zijn tweelingbroer, Dani Kroos.

Ik zal er wel te oud voor zijn maar e-sport vind ik echt een beetje ruk. Het is leuk om afgetrainde sporters optimaal te zien presteren maar om nou iemand anders FIFA te zien spelen.. word er niet warm van

21 augustus 2017 om 17:44

Wordt er ook niet warm van, vooralsnog meer een aziatisch fenomeen, maar dan wel heel ander soort games dan FIFA.

21 augustus 2017 om 18:23

Aziatisch? Het is begonnen in Amerika en Europa. Het is begonnen op de grote LAN parties en vanuit daar doorgegroeid naar Azië. Het kan erg vermakelijk zijn als je het een beetje volgt. Net zoals in voetbal heb je topteams die onwijs veel trainen en ook zelfs transfers tussen elkaar maken. En ook in de eSports scene wisselen teams elkaar af met het domineren van de scène.

21 augustus 2017 om 18:29

Ah iemand die er iets van weet! Ik snap het nooit zo, is het zo dat zelfs in de e-eredivisie de spelers zelf een team samenstellen en daarmee tegen elkaar spelen? Dus altijd de Messi's en Ronaldo's bij Ajax en Twente ipv de huidige selecties? Ik dacht dat namelijk te begrijpen uit vorige nieuwsberichten. En als dat zo is, waarom in hemelsnaam? Leuk voor de Europese toernooien als dat de regels zijn, maar in de eredivisie zou het toch veel leuker zijn om met de selecties van de seizoenen tegen elkaar te spelen? Zoals feye88 zegt, ik zal er wel te oud voor zijn, maar begrijp er weinig van!

21 augustus 2017 om 19:03

Ah ja, ik zie het. Het is daar wat later begonnen, maar games als Starcraft dn League of Legendz zijn echt bizar populair daar. Kan je ook aardig wat centjes mee verdienen

21 augustus 2017 om 19:11

Als je een game zelf speelt is het heel anders. Als jong jochie probeerde iedereen ook Ronaldinho na te doen. Men ziet nu profs gekke dingen doen op MMO's en Overwatch etc en proberen het zelf toe te passen op hun spel. Het is precies hetzelfde als een casual sportkijker opeens American Football gaat kijken, op het begin snap je er niks van, zelfde met veel games. Pas als je ze zelf speelt wordt het interessant om te zien omdat je precies weet wat er speelt en wat iedereen doet. Al kan ik me er zeker wel in vinden dat iemand FIFA zien spelen minder vermakelijk kan zijn. Ik geef er zelf ook niet veel om.

Dani is imo met afstand de beste e-sporter van Nederland. Als het erop aankomt, is hij altijd degene die het verst komt van de Nederlanders, ondanks dat iedereen Koen Weijland kent en Dani niet. Koen is een fantastische speler, maar vooral bekend van Youtube en social-media, terwijl Dani wat meer teruggetrokken is van dat alles en presteert waar het hoort: op de console (lees: ik waardeer het overigens wel wat Koen doet, want van zijn filmpjes kan iedere speler leren).

21 augustus 2017 om 20:05

Er zijn Nederlanders die toch heel wat meer hebben bereikt met E-sports. Fifa als E-sports kan ik niet serieus nemen, het is te random om professioneel te worden gespeeld.

22 augustus 2017 om 16:09

Sorry hoor.. Het artikel gaat hier over Fifa als E-sport.. Beetje logisch nadenken mag wel voordat je onnodig reageert om me sort off terecht te wijzen.

21 augustus 2017 om 21:21

Ook ongeslagen de E-divisie gewonnen. Lijkt me duidelijk dat er op dit moment geen betere is.

Dani is een geweldige speler, de e-divisie ook gewonnen, niet de 18 beste deden mee maar toch knap. Namen die er niet bij waren zijn o.a.: Tony Kok, Ali Reza Bruma, Levvinken etc. Heeft goed gepresteerd internationaal, er waren zelfs mensen die hem een goede kans gaven om het Fiwc te winnen. Heeft ook de Ultimate Clash gewonnen waar wereldtoppers aanwezig waren zoals Hasthag Tass en Vitality Rockyy.
De grote concurrenten op dit gebied in Nederland voor Dani zijn Tony Kok, Ali Reza Bruma, Bryan Hessing en Quintenx. Nederland zelf presteert zelf ook goed op het Fifa esports gebied.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren