Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dan zal er altijd kritiek zijn bij PSV, maar dat moeten ze zelf weten’

Laatste update:

Jeroen Zoet vindt niet dat Phillip Cocu geslachtofferd moet worden voor het teleurstellende seizoen van PSV. De regerend landskampioen stevent af op een derde plaats in de Eredivisie, overwinterde niet in Europa en werd in de tweede ronde van de KNVB-beker al geëlimineerd. "Of hij moet aanblijven? Zeker", reageert Zoet bij FOX Sports.

Cocu verdient krediet voor de prestaties van de afgelopen jaren, vindt de keeper. "We zijn twee keer kampioen geworden, hebben twee keer de Johan Cruijff Schaal gewonnen en zijn doorgegaan in de Champions League", somt Zoet op. "Ik denk dat je het niet allemaal in één keer moet afschrijven."

Volgens de international heeft PSV de supporters de afgelopen twee jaar 'verwend'. Dat de verwachtingen hoog zijn, heeft de ploeg dus aan zichzelf te danken. "Sowieso is het publiek af en toe wel kritisch, maar dat mag. Als PSV wordt van je verwacht dat je kampioen wordt. Dat gebeurt niet dit jaar. Dan zal er altijd kritiek zijn. Maar dat moeten ze allemaal zelf weten."

Is Phillip Cocu de juiste trainer voor PSV?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind ook dat Cocu gewoon moet blijven. Heeft als zowel trainer als speler teveel voor de club betekend. Vind alleen wel dat hij de jeugd meer het vertrouwen moet geven en doel dan met name op Bergwijn, Hendrix en Ramselaar. Die wil ik vanaf nu gewoon in de basis zien een paar wedstrijden ook met het oog op volgend seizoen.

20 april 2017 om 13:27

Dat was Frank de Boer ook bij Ajax. Na 4 landstitels zag men ook dat de chemie er niet meer was. De titel van vorig seizoen was ook in de schoot geworpen van PSV.

Open deuren. Zoet zal waarschijnlijk wel weggaan, dus boeit het hem niet wie er voor de ploeg staat volgend seizoen. Vorig jaar verwend wil ik graag relativeren. Thuiswedstrijden CL en uitwedstrijd bij United en twee seizoenshelft speelden ze netjes. Maar echt verwend buiten de CL zijn we niet.

Jeetje zeg. Hadden we dan verwacht dat Zoet zou zeggen dat Cocu beter kan opstappen? Spelers denken maar aan 1 ding, en dat is behoud van hun basisplaats. Die vinden de trainer natuurlijk
ge-wel-dig.

Echter, verwend zijn we maar 1 seizoen Zoet! Dat was het eerste kampioensjaar onder Cocu. Vorig seizoen met ontstellend veel geluk kampioen, maar al minder sprankelend voetbal. En daar gaat het mij in eerste instantie om. Wij weten ook heus wel dat je niet elk jaar kampioen kunt worden. Geeft niks. Maar als het wisselbeleid van de trainer elke wedstrijd hetzelfde is (lees: verdedigend zekerheid inbouwende wissels) dan willen we wel eens iets anders.

Cocu heeft mij nog nooit volledig kunnen overtuigen als trainer. Ik zie geen ontwikkeling in het vertoonde spel. Nou ja, eigenlijk wordt het steeds slechter. Dat is ook een ontwikkeling. Hij is volledig, maar dan ook volledig afhankelijk van de grillen van zijn spelersmateriaal.

19 april 2017 om 23:42

Eindelijk iemand die het ook snapt. Het gaat niet om het sportieve aspect. Er is nog een topclub die kampioen wil worden en altijd tot de laatste wedstrijden mee doet. Incidenten daar gelaten zoals dit seizoen.

Het probleem is de manier waar op. Als je er alles aan hebt gedaan als trainer en het zit gewoon niet mee dan kan dit gebeuren. Als je vast blijft houden aan falende spelers en niets anders probeerd dan krijg je kritiek. Alles wijst er op dat het gewoon beter is als Cocu afscheid neemt.
Niet met een schop tegen de kont maar wel gewoon door de voordeur. Het is tijd voor verandering.

Het is best gek dat ik nu liever naar Ajax kijk dan naar een wedstrijd van Psv. Dan heb ik het gewoon over het vertoonde spel, de lef en het technische aspect. Dat mis ik bij Psv. Wij hebben geen Ziyech of een Kluivert. Dit zouden Guardado en Bergwijn in kunnen vullen maar deze falen tot op heden.

Misschien dat een aantal jeugdspelers die het verdienen om sowieso een paar keer in te vallen ook een beetje als Kluivert konden laten zien. Zij hebben het gif in zich, de drang om zich zelf te bewijzen.

Lammers heeft genoeg doelpunten gemaakt om de falende Luuk de Jong een keer af te wisselen in de spits. Zo heb je nog Gudmundsson die de plek van Propper of eventueel een andere positie over te nemen na een wissel.

Cocu heeft fouten gemaakt en wil dit niet toe geven of is hier te laat achter gekomen. PSV mag van mij zelfs volgend jaar 2e worden met leuk spel en een goed wisselbeleid. Nog zo'n seizoen als deze kan ik niet meer aan zien. Gelukkig ben ik ook niet de enige supporter die er zo over denkt.

Ik denk dat Cocu zelf ook wel weet dat het nu klaar is en dat hij na het einde van het seizoen bekend maakt dat hij vertrekt. Mocht dit niet zo zijn zal ik alles bij elkaar rapen om hem in het begin van het seizoen nog te steunen maar mocht hij dan niet zijn veranderd houd het voor mij echt op.

20 april 2017 om 13:31

Als Cocu nog een jaartje doorgaat dan krijg je zo een Frank de Boer effect. Brands is in mijn ogen ook gefaald.

20 april 2017 om 14:51

Ja, klopt. Heb je gelijk in. Ik denk dat dat effect nu al is bereikt en Brands heeft ook gefaald. Geen buitenspeler erbij halen terwijl je er 2 verkoopt en geen echte meer over hebt dan word je als trainer ook beperkt in je keuzes. Maar goed, daar is a Cocu zelf ook bij geweest.

Dit noem ik geen steun. Gewoon een sigaar uit eigen doos. Dus in 4,5 jaar tijd is Cocu twee keer kampioen geworden, waarvan een nota bene buiten je eigen invloed? Is dat bijzonder dan? Een club als PSV moet elk jaar tot het einde van het seizoen meedoen om de hoofdprijs. Dat de onaantastbare toptrainer in februari met een team die op papier zelfs beter is dan de kampioensploeg die hem vorig jaar de titel bracht, met maar liefst 12 punten achterstand op de koploper staat, geen enkele topper won deze jaargang en halverwege het seizoen al op alle fronten van is uitgeschakeld lijkt me toch iets te zorgwekkend om doodleuk te verwijzen naar de voorbije seizoenen waarin het wel goed ging.

Moet je eens doorvragen aan zo'n journalist, wat er dan moet gebeuren als de trainer wel zou aanblijven. Pleit hij voor een bezem door de selectie? Nee ook niet, want het is zo'n fijne groep, die toch bewezen heeft succesvol te kunnen zijn in het verleden. Dus je blijft zelf ook, om nog een keer succes af te dwingen met Psv? Nou je weet nooit wat er gebeurd in de voetballerij... Jeroen Zoet belichaamt hier het opportunisme van de voetbalwereld. Spelers vallen elkaar en hun trainer niet af, totdat ze iets beter vinden of krijgen. Bij een nieuwe club zal Zoet in het eerste het beste interview aanstippen hoeveel serieuzer en professioneler er getraind wordt in vergelijking met Psv; in het geval van een nieuwe trainer zal hij direct aangeven hoeveel meer sfeer er nu is en wat voor energie de nieuwe wind geeft. Laat me niet lachen man, die voetballers.

Waarom zeggen spelers altijd ik denk dit, ik denk dat, zeg nou eens gewoon waar het op staat. Sta dan echt voor je trainer op en doe eens een uitspraak als: "dankzij cocu zijn we twee keer kampioen geworden en hoe het nu gaat komt door ons, we hebben het zelf laten liggen tegen clubs als ADO en Twente, Cocu staat hier los van want dat kwam door individuele fouten. Volgend seizoen weer knallen maar eerst deze 3 wedstrijden winnen met aankomende zondag als topper tegen Ajax." Ipv ik denk dat je dat niet moet afschrijven en al dat gelul

20 april 2017 om 13:38

PSV is 1 seizoen overtuigend kampioen geworden dankzij Cocu. 2e titel zijn ze kampioen geworden dankzij De Graafschap en niet dankzij Cocu. Onder leiding van Cocu speelt PSV geen geweldig voetbal en worden spelers niet beter.

20 april 2017 om 14:17

Dus jij beweert dat je kampioen wordt door een andere club, dus Als Feyenoord dit jaar kampioen wordt dan komt dat omdat Willem2 in de arena won? Ga toch weg. Kampioen worden dwing je zelf af, de terechte kampioen is de club die na 34 speelrondes bovenaan staat

Jeroen, Cocu krijgt vorstelijk betaald om clubdoelstellingen te behalen. Hij wordt en geen landskampioen en hij bereikt geen CL met op papier, de sterkste selectie van Nl. Dat betekent dat het team niet t maximale bereikt heeft en gepresteert heeft. Eindconclusie: exit!!!

Ben het met Zoet eens, niet de trainer moet je nu aanpakken maar de spelers. Te beginnen bij de keeper die er teveel door liet, zet maar de rest van het jaar op de bank voor straf. Daarna naar de Mexicaanse spelers die alles gaven bij de Gold cup maar dit jaar bij PSV die hun vorstelijk betaald niets lieten zien, gewoon verkopen aan een club in de VS. Dan het contigent leenspelers, niet meer doen, stel gewoon je jeugd op. Die zijn minimaal net zo goed en worden steeds beter als ze spelen. Blijf je ook aantrekkelijk voor talent, nu gaan ze liever naar Feyenoord of Ajax want daar krijgen ze wel kansen.

Dan in de verkoop doen, Arias, Willems en de Jong. Vervangen door betere spelers en je doet volgend jaar weer mee.

Zoet heeft gelijk. Ontslaan is dom. Wat he Cocu kwalijk kan nemen is het blijven opstellen van zijn aanvoerder, maar heel PSV heeft gefaald met samenstellen van de selectie. Geen goede backup voor de falende spits. De enige vervanger was maanden geblesseerd.
De bepalende spelers gaven geregeld niet thuis. Het is gewoon tijd om door te selecteren. Niet om de trainer te ontslaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren