Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Daley Blind: ‘Hij vult het fantastisch in, we kennen elkaar al heel lang’

Laatste update:

Het is een bijzondere week voor Daley Blind. In één dag tijd werd hij vader van een zoontje én was hij met Ajax in de groepsfase van de Champions League met 0-3 te sterk voor Valencia. Na twee zeges is de weg naar de knockout-fase van het Europese miljardenbal dan ook wagenwijd open en dat zorgt voor trots bij de verdediger.

“Met dit elftal hebben we doorgebouwd. De nieuwelingen zijn goed opgevangen, kennen onze speelstijl en hebben zich snel aangepast”, vertelde Blind in gesprek met FOX Sports. “Wat iedereen al weet: Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn exceptioneel. Zij verdienden die transfer, maar wij hebben met dit elftal doorgebouwd. Iedereen heeft zich snel aangepast. Dan kun je weer tot grote hoogte stijgen.”

André Onana: ‘Geel of rood, als ik tijd moet rekken voor het team, doe ik dat’'

Blind vormde vorig seizoen een sterk verdedigingsduo met De Ligt. Deze voetbaljaargang staat hij centraal naast Joël Veltman en dat beviel hem ook tegen Valencia weer uitstekend. “Joël vult het fantastisch in. We kennen elkaar al heel lang, we zijn goede maatjes en kennen elkaar door en door. Het voelt heerlijk om met hem samen te spelen.”

Blind weet dat Ajax enkele keren door het oog van de naald kroop. “Valencia was heel gevaarlijk over de linkerkant, dat hadden we niet helemaal onder controle. Ze misten een penalty en raakten ook nog de paal, daar kwamen we goed weg. We hebben het geluk een beetje afgedwongen. Bij vlagen speelden we heel goed, maar er waren ook momenten waarop het beter kan.”

“We blijven kritisch, maar kunnen ook genieten van deze zege. We staan er heel goed voor en daar moeten we trots op zijn, al moeten we er in de volgende wedstrijd ook weer staan. We moeten onszelf blijven verbeteren.” De volgende wedstrijd is op 23 oktober, wanneer Chelsea naar de Johan Cruijff ArenA komt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Veltman was gisteren inderdaad ook gewoon weer ijzersterk. Alleen een domme gele kaart gepakt waar hij had moeten sliden ipv mee lopen, maar verder niet echt in de problemen geweest. Vind het opvallend dat we met dit relatief kleine centrum tot nog toe niet echt problemen lijken te hebben met duelkracht en koppend vermogen.

3 oktober 2019 om 09:13

Erik ten Hag zou kunnen zeggen: intelligentie wint het uiteindelijk altijd van kracht.

3 oktober 2019 om 09:15

Timing en positie is veel mee waard dan puur lengte. Nico is hier her perfecte voorbeeld van.

3 oktober 2019 om 09:23

Niet alleen Nico, ook Blind staat bekend om zijn geweldige timing. Vroeger had je Cannavaro die ook niet bepaald de langste was, ik meen 1.78, maar een knappe spits als je van hem een kop duel won. Overigens is dit geen vergelijking tussen beide, meer een herinnering van vroeger dat je niet altijd lang hoeft te zijn als centrale verdediger

3 oktober 2019 om 10:06

En toch waren zowel Llorente als Luuk de Jong vorig jaar een plaag voor de Ajax verdediging. Nu heeft Valencia niet echt met een Targetman gespeeld maar als een ploeg dat wel doet heeft Ajax een heel kwetsbare verdedigingslinie.

3 oktober 2019 om 09:20

Normaal gesproken ben ik het met je eens, maar deze scheidsrechter was een absolute thuisfluiter op het gebied van gele kaarten. In mijn ogen hoeft hij zowel Veltman als Nico geen geel te geven.in de tweede helft was een duidelijke gele kaart voor Valencia niet gegeven en zo'n onzin.

3 oktober 2019 om 09:43

Helemaal eens. Waarschijnlijk gaat het nog meer dan afgelopen jaren een zwakte vormen tegen Engelse teams. Tegen de lange bal is Ajax nooit sterk geweest.

3 oktober 2019 om 10:56

Inderdaad , Ajax heeft het altijd moeilijk gehad tegen ploegen die oppertunistisch spelen.

3 oktober 2019 om 12:05

Ajax doet het normaal gesproken juist heel goed tegen Engelse ploegen. Chelsea speelt echt geen kick & rush maar probeert te voetballen.

3 oktober 2019 om 13:24

Chelsea speelt geen kick & rush, maar voor elke Engelse ploeg is dit tenminste een strategie waar ze op terug kunnen vallen. En die strategie ligt Ajax de laatste jaren niet.

3 oktober 2019 om 09:44

Inderdaad weer een prima wedstrijd en geel vond ik wel heel makkelijk en overdreven (hoewel hij er anders vast later in de wedstrijd nog wel 1 had gehad als ‘optelsom’).

Centrum gewoon lekker zo laten staan.

3 oktober 2019 om 18:01

Veltman is ook weer niet extreem klein met z'n 1,82 m. Sprongkracht en timing kunnen daar echt wel voor compenseren. Sergio Ramos is bijvoorbeeld ook maar 1,84 m. Kan prima dus. Ik vond Veltman trouwens ook weer sterk spelen.

Veltman speelt in de CL vooralsnog ijzersterk, het zijn vooral de flanken waar het gevaar van door komt deze campagne. Naar mijn idee staat het middenveld nog niet optimaal, benieuwd wat we dan wel niet met tegenstanders doen.

Het middenveld is toch nog wel een probleem met Alvarez en Martinez. Die lopen toch te vaak fout waardoor de tegenstander zo door kan lopen. Ik zou toch graag eens willen zien dat ten Hag of Gravenberch op de plek van Alvarez probeert of van de Beek op die plek en Promes dan op 10, Neres aan de flank en Tadic spits en Ziyech rechts. Voordeel daarmee is net zoals bij PSV dan heb je 4 spelers die continue van plek kunnen wisselen en dat is bijna niet te verdedigen. Je hebt dan een van de Beek die ook mee kan komen (a la de Wijnaldum rol) maar die dan ook verdedigend veel werk opknapt. Je komt op een aantal momenten goed weg maar hetzelfde geldt natuurlijk voor Valencia, Ajax had ook nog wel flink wat extra kansen. Wel een verdiende overwinning en ze maken weer indruk zonder echt geweldig te spelen.

3 oktober 2019 om 10:08

Voor spelers die zo kort centraal in een voor hen nieuwe ploeg spelen, doen beide spelers het uitstekend.

3 oktober 2019 om 11:11

En zo is het. Voetbal is geen individuele maar een teamsport. Om goed te kunnen samenspelen is het van belang dat de linkerhand precies weet wat de rechter doet. En natuurlijk gaat er tijd overheen voor het zover is als er nieuwe radertjes zijn geplaatst in het uurwerk. Er zijn echter nog steeds mensen die verwachten dat er de volgende dag meteen gewassen opkomen als ze bolletjes hebben geplant. En zo werkt het natuurlijk niet, die moeten eerst groeien voor ze boven het maaiveld uit komen, net zo goed als dat geldt voor het positiespel van het gewijzigde Ajax. Je kunt de automatismen het beste en snelste in slijpen door zoveel mogelijk met een vast team te spelen, door steeds te wisselen als veel mensen kennelijk voorstaat, bereik je juist een averechts effect en gaat dat alleen maar langer duren.

3 oktober 2019 om 11:32

Mee eens Scepticus38. Daarom zal niet iedere speler die goed speelt bij Ajax ook in een ander team goed kunnen spelen. Het is toch het Ajax spel wat de spelers goed ligt. Zo vermoed ik dat Donny het bij een andere topclub moeilijk zal gaan krijgen, terwijl hij bij Ajax juist fantastisch speelt. Overigens geeft iedereen aan dat Alvarez slecht speelde, terwijl ik dat wel mee vond vallen. Hij kwam eigenlijk alleen in de problemen als Dest bijna als linksbuiten ging spelen. Dat deed hij veel in de eerste helft, en dat werd omgezet in de tweede helft. Hierna kwam Alvarez veel minder in de problemen omdat hij de ruimte niet hoefde af te dekken. Daar waar Nico op links af en toe inschuift naar voren, doet Dest dat naar mijn mening te vaak. Nationaal kan dat, Europees niet. Sterkt gecoacht door Ten Hag.

Ik schreef het gisteren al, afgelopen jaar speelde het elftal echt niet veel beter dan het op dit moment doet. Ieder team moet in het seizoen groeien en zowel De Ligt als De Jong hebben zich gewoon het snelst aan weten te passen en boven zichzelf uit te stijgen. Hoewel de selectie qua pure kwaliteit misschien minder is, zie je toch dat Ten Hag het lukt om de patronen van vorig jaar weer enigszins terug te krijgen. Dat dit niet 100% gaat lukken vanwege het wegvallen van De Jong weten we allemaal maar vooralsnog zou ik niet inzien waarom je niet weer een mooie CL campagne kan krijgen. De basis van het elftal is intact gebleven dus het is vooral afwachten hoe snel de nieuwelingen naar hun topniveau groeien en hoe hoog dat niveau is. De volgende pot tegen Chelsea thuis is een mooie graadmeter.

3 oktober 2019 om 09:12

Mwa.. Chelsea is ook niet meer wat het geweest is en zou je thuis volgens mij ook gewoon een winst op moeten boeken. Wat ik de mooiste winst van her afgelopen seizoen vind: er is geen ontzag meer, voor niemand meer. Ook gisteren werd er vanaf het beginsignaal in het Mestella gelijk het eigen spelletje weer geprobeerd te spelen.

3 oktober 2019 om 09:31

Dat het team blaakt van zelfvertrouwen is inderdaad mooi om te zien, maar dat valt of staat natuurlijk met de resultaten. Ik snap wel dat als het niet zo lekker loopt je minder vertrouwen hebt in het eigen spel. Chelsea is misschien niet meer wat het geweest is, maar daar lopen spelers waar wij nog niet eens van mogen dromen zoveel geld dat die kosten. Dat, plus het feit dat Chelsea al bijna een punt Moet gaan pakken om een beetje redelijk uitzicht op de volgende ronde te houden maakt dat het wel een pot met spanning is. Ook voor Ajax want die krijgen na Chelsea thuis natuurlijk nog twee lastige uitpotten.

3 oktober 2019 om 09:41

Chelsea is gewoon een sterke ploeg en speelt bijv verzorgder dan Barca of Real op dit moment. Goed er speelt geen Hazard meer, maar die raakt op dit moment geen pepernoot.

Veltman stond gisteren echt snoeihard te verdedigen. Het was niet altijd briljant maar wel onnederlands hard en hij ramde de ballen lekker weg als dat even nodig was.Ik ben het zelf sowieso niet echt eens met die voortdurende kritiek op Veltman. Het is een prima allround verdediger en toch beter dan wat er in de rest van de eredivisie top rondloopt.

3 oktober 2019 om 13:24

De kritiek op Veltman is ook typisch iets aparts. Een Ajax speler die lang blijft hangen zit nou eenmaal meestal een kras op. In die kras gaan mensen dan lekker zitten krabben als ze de kans krijgen.

Ik vind het vooral knap van die jongen dat hij er zelf altijd zo koel onder is gebleven, dan sta je sterk in je schoenen!

Ja het is verbazend hoe goed deze twee het doen . Veel wordt er gesproken over de geringe lengte in de verdediging , maar tot nu toe is dit geen handicapt geweest voor Ajax. natuurlijk moet het en kan het beter, maar dat geldt voor het gehele team. Van de voorhoede tot de verdediging moet iedereen goed zijn taak vervullen. Dat ze kritisch naar zichzelf kijken is alleen maar goed . En zolang je er telkens meer scoort dan je tegenstander is er nog niks aan de hand ......het is juist aantrekkelijk voor het publiek, dat zich graag laat vermaken . Want laten we eerlijk zijn de twee wedstrijden van Ajax in de CL zijn tot nu toe alles behalve saai geweest...

Het begint al als de bus aankomt bij uitwedstrijden. Vorig jaar nog onbekenden, nu sterren. De buitenlandse pers iedereen vind het prachtig wat Ajax doet. En dan Ajax, zo zelfverzekerd. Raken geen moment in paniek. Spelen in de eredivisie vaak op 80%, maar als je ze dan in de CL ziet spelen, je ziet de spelers ook zo genieten. Misschien is dat ook wel de kracht. Waar tegenstanders wekelijks volle bak moet gaan hoeft Ajax dat alleen in de CL muv natuurlijk tegen PSV. Ze spelen met lef en bluf. Vergeten daardoor ook wel eens de rest verdediging. Maar alles beter dan saai afwachtend spel. Vreemd dat het in Nederland minder gewaardeerd wordt valt me op. Die zure reacties over het middenveld. Ik woon in Indonesië en iedereen kent Ajax hier weer. Dat was toen ik 5 jaar geleden kwam wel anders. Het is echt uniek wat Ajax doet. Waren gisteren ook gewoon favoriet om uit te winnen bij Valencia, niemand in het buitenland die daar over twijfelde. Veltman en Blind waren geweldig. Hakim is zo populair hier. En Donny en Nico en Onana en ga zo maar door. Heerlijk om Ajacied te zijn waar ook ter wereld.

Denk dat iedereen we ziet dat veltman de zwakste schakel is in de ploeg.constant met ze handen en onnodige overtredingen.denk dat Alavarez/schuurs open den duur naast blind moet spelen.

3 oktober 2019 om 14:28

Denk dat jij beter een keer met je ogen open kunt kijken. Veltman is zeer zeker geen zwakke schakel tot nu toe, speelt vooralsnog een erg sterk seizoen.

Veltman doet het wederom geweldig, veel te weinig waardering voor. Ik ben heel erg blij dat hij weer fit is en nog in een Ajax shirt speelt, hoop dat hij zich bij Tadic, Promes en Blind aansluit en nog jaren bij Ajax blijft. Eerlijk gezegd die ik liever Blind en van de Beek op het middenveld en Martinez naast Veltman. Dan ben je minder kwetsbaar op snelheid achterin en Blind heeft een hogere handelingssnelheid dan Martinez in mijn ogen. T uurlijk kun je ook van positie wisselen, maar bij counters tegen heb ik liever Martinez wat meer naar achteren. Dan kun je ook met de gouden 4 voorin spelen, Neres, Tadic, Promes en Ziyech.

Hahahaha iedereen elke week met z'n negatieve reacties over Veltman. Staat bij mij elke wedstrijd in de basis, is sinds zijn terugkeer vorig seizoen echt verschrikkelijk stabiel. Ik heb echt gigantische waardering voor deze jongen, vooral omdat hij wel Ajax kwalieiten zoals opbouwen heeft, maar juist ook Onajax gemeen en vals is en dat heb je nodig, je ziet ook dat zo'n speler met jongens als Martinez en Nico alle anderen scherp houdt.

Eigenlijk moest Joël daar de fout van Dest oplossen die voorin een bal naar de verkeerde kleur speelde en niet snel genoeg terug was.
Dat is toch het nadeel van de zijkant die mee gaat in de aanval.
Het middenveld moet dat dan eerder oplossen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren