Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cyriel Dessers ontbreekt in Afrika Cup-selectie met acht Eredivisie-linkjes

Laatste update:

Cyriel Dessers maakt geen deel uit van de selectie van Nigeria voor de Afrika Cup, die tussen 9 januari en 6 februari 2022 in Kameroen wordt afgewerkt. Bondscoach Augustine Eguavoen heeft daarentegen wel de nodige spelers met een verleden in de Eredivisie in zijn selectie opgenomen. Ook sterspeler Victor Osimhen blijkt tijdig fit voor het Afrikaans kampioenschap.

Osimhen liep eind november in de wedstrijd van zijn club Napoli tegen Internazionale breuken in zijn jukbeen en oogkas op na een luchtduel met Milan Skriniar. De spits moest geopereerd worden en wachtte een revalidatie van drie maanden, maar blijkt sneller te zijn hersteld dan verwacht en maakt daardoor deel uit van de Nigeriaanse selectie voor de Afrika Cup. Misschien wel mede daardoor ontbreekt Dessers, die in oktober 2020 eenmaal bij de selectie zat, al heeft Eguavoen met onder meer Alex Iwobi (Everton), Odion Ighalo (Al-Shabab), Samuel Chukwueze (Villarreal) en Kelechi Iheanacho (Leicester City) veel keuze qua aanvallers.

Sparta Rotterdam-doelman Maduka Okoye is naast Daniel Akpeyi (Kaizer Chiefs), Francis Uzoho (Omonia Nicosia) en John Noble (Enyimba Aba) één van de vier keepers. Okoye is de enige speler in de selectie van Nigeria die momenteel in de Eredivisie speelt, maar tegelijkertijd zijn er maar liefst zeven spelers opgeroepen met een verleden in de Nederlandse competitie.

William Troost-Ekong werd geboren in Nederland en speelde voor FC Groningen en FC Dordrecht, voor hij naar het buitenland verkaste en via FK Haugesund, AA Gent, Bursaspor en Udinese bij Watford terechtkwam. De 28-jarige centrumverdediger speelt sinds 2015 interlands voor Nigeria en droeg in de laatste WK-kwalificatiewedstrijden de aanvoerdersband.

Verder speelden ook Kenneth Omeruo (ex-ADO Den Haag, tegenwoordig Leganés), Kelechi Nwakali (ex-VVV-Venlo, tegenwoordig SD Huesca), Ahmed Musa (ex-VVV-Venlo, tegenwoordig Fatih Karagümrük), Chidera Ejuke (ex-sc Heerenveen, tegenwoordig CSKA Moskou), Sadiq Umar (ex-NAC Breda, tegenwoordig Almeria) en Taiwo Awoniyi (ex-NEC, tegenwoordig Union Berlin) in het verleden in de Eredivisie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geen Oshimen voor Napoli houdt bijna in dat zij al helemaal dag kunnen zeggen tegen de scudetto. Voor Genk dan weer wel goed dat Onuachu er niet bij zit door blessures.

25 december 2021 om 17:21

Kunnen ze volgens mij sws al doen na de gigantische terugval. 7n punten verschil gaan ze echt niet even goed maken.

25 december 2021 om 17:43

Inter stond voor de wedstrijd tegen Napoli volgens mij ook 7 punten achter op Napoli. En dat is een dikke maand geleden. Het kan echt snel draaien.

Vind Nigeria altijd wel een van de leukste voetballanden in Afrika. Hebben elke keer weer een aantal leuke spelers rondlopen. Nu weer een leuke selectie met namen als Ndidi, Ejuke, Awoniyi, Iwobi, Osimhen, Iheanacho en Denis.

25 december 2021 om 17:59

Mag natuurlijk ook wel voor een land met meer dan 200 miljoen inwoners. Wat dat betreft presteren ze eigenlijk best wel matig, zeker als je bedenkt hoe voetbal daar leeft. Helaas is het land nog altijd in chaos en speelt Boko Haram en corruptie een veel te grote rol.

Tsja ....is toch wel handig voor als het in de laatste minuten nog gelijk staat.
Zal die coach geen Feyenoord kijken.

25 december 2021 om 20:11

Gelukkig niet….
Wij hebben hem hard genoeg nodig

26 december 2021 om 07:50

Is weer eens grote mazzel. PSV sangere kwijt, Ajax Haller. En bij Feyenoord blijft Dessers wel beschikbaar voor de wedstrijden in januari (een onana en Kudus vind ik dan minder in de vergelijking omdat geen belangrijke rol vervullen voor het elftal).

27 december 2021 om 09:17

Ninja,

Ja voor ons wel prettig. Onze selectie is natuurlijk ook niet zo breed als van PSV en Ajax dus vind niet zo heel erg.
Ik denk dat Ajax Haller niet eens mist in de competitie maakt niet zo vaak de eerste of de 2 de goal.

Sangare is wel een probleem.

Gelukkig dat we Dessers niet kwijtraken. We hebben al een smalle selectie en in Januari is puntenverlies heel duur. Met PSV en Ajax die tegen elkaar spelen is het belangrijk dat wij onze wedstrijden winnen. We hebben iedereen keihard nodig. Met alleen Linssek voor in de spits zou het veel te magertjes zijn te geweest er van uit gaande dat Bannis vertrekt al dan niet tijdelijk

25 december 2021 om 21:25

Precies. Alhoewel, wanneer ik kijk naar de eerste viijf wedstrijden die Feyenoord speelt na de winterstop, zou alleen Vitesse punten mogen kosten. Verder dacht ik oa RKC, NEC, Sparta en Cambuur. We kunnen zomaar inlopen

Die roepen ze later pas op, het heeft niet zo heel veel zin om vanaf het begin met hem te starten

Musa... Over vergeten spelers gesproken zeg. Hele andere tijd voor VVV dat ze bijzondere spelers uit Nigeria en Japan haalde

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren