Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cynisch applaus voor gewisselde Duarte: 'Ik moet ermee leren omgaan'

Laatste update:

Lerin Duarte was donderdagavond de gebeten hond bij Ajax. De middenvelder moest tegen Red Bull Salzburg als linksback spelen, omdat Nicolai Boilesen opnieuw niet beschikbaar was en Frank de Boer Daley Blind op het middenveld wilde houden. Duarte viel echter door de mand en werd in de tweede helft gewisseld. Een cynisch applaus van de Ajax-supporters in de ArenA volgde.

/

Duarte reageerde kalm op het gejoel van de fans. "Ik moet ermee leren omgaan", zei de Ajacied voor de camera van AT5. "Met voetbal moet je altijd doorgaan tot de negentigste minuut. Je bent voetballer en je wil altijd goed spelen, maar nu was het slecht. Zij hebben goed druk gezet en waren ook na rust beter."

De Boer durfde het aan met Duarte op de linksbackpositie, omdat de rechtsbuiten van Salzburg volgens de coach veel naar binnen zou gaan, waardoor Duarte ruimte zou krijgen. Uiteindelijk liep het niet zo. Ajax verloor met 0-3 van Salzburg en lijkt de volgende ronde in de Europa League wel te kunnen vergeten.

Lerin Duarte is niet goed genoeg voor Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Diep triest van het Ajax ''publiek'', ik snap dat het 0-3 staat maar om dan een eigen speler, die geen eens op zijn eigen positie speelt zo de grond in te trappen vind ik echt kansloos.

21 februari 2014 om 14:14

Ik vond het triest van het publiek en ook goedkoop van Derksen om zijn "gelijk" te halen over Duarte dat hij niet van Ajax niveau is. De Boer heeft deze jongen laten verzuipen op een positie waarop hij volgens mij 1 keertje heeft gespeeld in de competitie. Maar in de competitie tegen pakweg RKC is wel heel wat anders dan in Europa tegen Salzburg. Ik vind niet dat je Duarte hierop kan afrekenen, je moet hem afrekenen op de positie waarmee hij bekend is, niet op zijn prestaties als linksback.

21 februari 2014 om 16:54

Laat ik beginnen met dat Duarte natuurlijk niet op zijn positie stond, Frankies fout.
Echter Duarte was vreselijk slecht, en ik deed mee met dat cynische geklap.
(gebeurd bij iedere club!)want alles was balletje terug, liep zich alleen maar vast, wat vooruit ging, ging wel vooruit maar meteen ook over de zijlijn.

21 februari 2014 om 17:42

Roerend mee eens, zeer terechte conclusie. Ben het vaak eens met je reacties, jij geeft louter goede objectieve reacties. Hulde!

21 februari 2014 om 17:43

Het publiek staat vrijwel altijd achter de ploeg en Ajax is voor Nederlandse begrippen nog steeds een topclub (ondanks dat er genoeg zullen zijn hier die het daar niet mee eens zijn). Als supporter sta je achter de ploeg ook in mindere wedstrijden of in tijden dat het minder gaat, maar ik vind ook dat je het recht hebt om kritisch te zijn en dat je dat ook wel mag laten blijken zo af en toe. Dat hoort nou eenmaal bij een topclub. Als een speler daar niet mee om kan gaan, dan moet hij maar een andere club zoeken.

Misschien ging het te ver en misschien was dit niet het juiste moment om over Duarte te oordelen, maar als Ajax speler wordt er nou eenmaal van je verwacht dat je er altijd staat. In ieder geval vind ik niet dat je het recht hebt om het Ajax publiek (nogal generaliserend ook) triest te noemen.

21 februari 2014 om 17:57

Ik was ook onderdeel van dat applaus en het zegt veel dat het een erg luid applaus was...god o god wat deed deze jongen? Had Blind dan gewoon lb gedaan.

21 februari 2014 om 19:36

Duarte is een goede middenvelder, zodra je hem opstelt als back, vraag je om problemen Franky.. Kan die jongen weinig aandoen.. Franky heeft sowieso een tik om middenvelders op back te zetten... Remember schone?

21 februari 2014 om 20:55

Ik kan het duarte niet eens kwalijk nemen. Ja hij was bagger slecht maar het is absoluut geen linksback. Frankie heeft zijn slechste wedstrij van ajax gecoacht en het verlies is grotendeels aan hem te danken. Ik sta natuurlijk 100% achter frank maar deze opstelling was waardeloos! Fout 1 duarte linksback. Ik snap dat die blind wilde laten staan op het middenveld maar zet dan maar denswil linksback, is tenminste een verdediger. Fout 2 siem op het middenveld (in combinatie met klaassen) is veeeeel te statisch. Tikkie breed achterin had grotendeels te maken met de weinige beweging op het middenveld en er was geen type spelverdeler. Logisch dat het positiespel niet lukte met dit waardeloze middenveld. Conclusie: frank is een held maar deze wedstrij heeft die dik gefaald.

22 februari 2014 om 14:28

Wat een gelul allemaal, als hij het nou alleen verdedigend minder zou doen zou ik iedereen gelijk geven.
Maar ook vooruit aan de bal was hij drama, of het nou je positie is of niet overspelen naar een medespeler moet je altijd kunnen.

21 februari 2014 om 14:16

Ook al sta je niet op die positie, je bent een prof en je moet makkelijk een 1 meter kunnen passen en dat deed ie niet. Kijk maar zo, Blind begon ook zo, en kijk nu. Misschien een motivatie voor hem.

21 februari 2014 om 15:01

Tim Eriksen.......kom niet met bullshit verhalen aan. Blind is geen aanvallende middenvelder....duarte wel. Dan kan je nog zo'n prof zijn maar die hoort niet linksback te staan!!!

21 februari 2014 om 14:17

Het enige waar juist gisteren niks op aan te merken was, waren de fans. Ze bleven er tot de laatste minuut achter staan en toezingen. Enige lichtpuntje dat me toch wel met trots vervulde. Ik bedoel hierbij natuurlijk de echte fans, niet die dagjesmensen die een kwartier voor tijd naar huis gingen, dat kun je geen fans noemen. Het aplaus was gwn een reactie van de echte fans op het gefluit van de dagjesmensen

21 februari 2014 om 14:21

Kan het zelf niet beter verwoorden M.Madrid

21 februari 2014 om 14:28

Je hebt gelijk dat het publiek lekker los ging en eindelijk eens iets liet horen tijdens de wedstrijd, maar zo'n jongen als Duarte kan je toch geen cynisch applaus geven? Hij deed zijn best, maar om die jongen voor een slechte teamprestatie af te poeieren gaat mij te ver. En dan speelt hij nog niet eens op zijn eigen positie. Dat doet hij voor Frank de Boer en het team. Dat begrijp ik niet.

21 februari 2014 om 14:29

@dammie, als het wat te ongenuanceerd en grof neergezet was, excuses daarvoor.

De strekking van mijn bericht is dat de manier waarop 410 supportert, niet helemaal mijn stijl is. Krijg het idee dat er weinig verschil zit in gister met bijvoorbeeld een belangrijke wedstrijd. Ik hou meer van interactie met de spelers. Wat 410 wel doet is een constant geluid produceren die zeker voor een bepaalde sfeer zorgt. Alleen is dat niet mijn stijl, nogmaals..

Duarte was gister een aanfluiting op linksback, dat heeft dat salzburg goed laten zien. Ook niet gek als je van origine aanvallende middenvelder bent. Hoewel, met die Alaba is het uiteindelijk ook nog helemaal goed gekomen.

21 februari 2014 om 14:30

Die tribune die je altijd op tv zien die zijn altijd wel leeg als het slecht gaat maar achter de goal blijven ze wel zitten dat is toch vak 410

21 februari 2014 om 14:36

Maar die fans waar jij het over heb zitten allemaal op 410, die supporters maken alleen herrie, zelfs de F-side was groten deels al leeg 10 minuten voor tijd.

Er zitten helaas veel dagjes mensen/succes supporters in de Arena, het is gewoon jammer dat ajax maar 1 sfeervak heeft. De mensen die wel in stadion bleven zitten en niet in 410 zaten, blijven ook altijd maar zitten en klappen af en toe eens, totaal geen emotie lijkt wel.

21 februari 2014 om 14:46

Dat is de F-Side dat was vroegere harde kern van Ajax (en nog steeds wel)

Vak 410 zit op de 2de ring!

21 februari 2014 om 14:52

Ugh helemaal mee eens

21 februari 2014 om 16:18

Justbecause... Jij hebt echt geen flauw idee wat je zegt he.. Ik zal het sterker vertellen; F-Side was de hele wedstrijd leeg. Vak 127 moest door een straf van de Uefa gedwongen leeg blijven, dus ja het was leeg.. Niet grotendeels, maar helemaal.. Maar dat had niks met de prestatie te maken...

21 februari 2014 om 16:53

Dan zit er toch ruim 80 dagjesmensen!

21 februari 2014 om 16:57

Dat kan ik waarderen Fpl10, sommige mensen geven de voorkeur aan de sfeer in de kuip wat toch wat meer Engels is, bij Ajax en dan met name 410 dat is de zuid-amerikaanse manier van supporten genaamd ultras.
Dat is een kwestie van smaak, de F-side is echter ook meer van de Engelse sfeer. maar er zijn nog weinig die daar nog zingen.
410 is ook een paar jaar geleden begonnen om bij de F-side ook weer meer sfeer te krijgen, mensen moeten meedoen.
Miquel, de F-side verspreid zich min of meer gewoon over meer vakken dan alleen 127.
Tevens was dat vak gewoon nagenoeg uitverkocht, alleen door de straf van de Uefa moest dat vak leeg blijven waardoor die mensen verspreid werden over zuid 1.

21 februari 2014 om 14:43

Juist niet, in de rust na de wesdtrijd of na een wissel mag je best je ongenoegen laten blijken over een speler, helemaal als ie zo doelpunten weggeeft als Duarte (bij de 3e) iig deed.

21 februari 2014 om 16:15

JTDhafc wat praat je bullshit joh! Enkele fluitjes en cinisch aplaus maar meer aplaus en ik denk ook voor de wissel,
Logisch een middenvelder als duarte links je speelt niet tegen Cambuur. Ik was in het stadion en het plubliek en voornamelijk vak 410 heet 90 min aangemoedigd dus ga niet alles over 1 kant scheren. Vind jou nou al een triest mannetje

21 februari 2014 om 16:59

Dan vond je de laatste minuten wel mooi denk ik?
Ik heb toen genoten van 410, en mezelf want ik stond er naast ons hele vak deed ook mee.
''1 club 1 stad Ajax Amsterdam'' en ''wij zijn Ajax Amsterdam'' ging wel lekker, wij hebben in ieder geval onze beste kant laten zien ondanks de 0-3.

21 februari 2014 om 18:18

Dat geklap kan ik heus wel begrijpen hij speelde natuurlijk ald LB maar dan nog hij ging geen duel aan

Het is ook niet gauw goed. Toen er gisteren wat mensen Duarte uitfloten bij zijn wissel gingen een hoop mensen bij ons in het vak klappen omdat t niet tof is je eigen spelers uit te fluiten. Is dat weer een cynisch applaus. Maar misschien waren er een hoop mensen die wel daadwerkelijk cynisch klapten, lastig mee te krijgen.

21 februari 2014 om 14:18

Hou toch op Ewoud. Jij weet net zo goed als ik dat het gewoon een cynisch applaus was en niet applausje tegen de mensen die duarte uitfloten. Dit is niet de eerste keer dat mensen in de arena hun eigen spelers uitfluiten. Destijds ook bij Daley Blind en gisteren met de rust was het ook zo.

21 februari 2014 om 14:25

Ik denk dat ik beter weet waar ik voor klap dan jij, of niet?

21 februari 2014 om 16:24

Su6Magnet jij weet het idd ook zo lekker.. Was je erbij of niet? Ik namelijk wel vak 421 om precies te zijn.. Waarom uitjouwen en cynisch, dat die een fout maakt oke, kan gebeuren hij was
Gretig en probeerde het teminste en het is een middenvelder grove fout van de boer heeft die ook gezegd, je kan ook net als van rhijn elke bal terug spelen en op safe spelen.. Hij mag er juist uit heb het helemaal gehad met die gozer! Wat is hij stil blijven staan.. Totaal niks meer in

21 februari 2014 om 14:19

Ik zat er ook en bij ons in het vak was het geen cynisch applaus.
Ik denk dat een gedeelte klapte om die idioten die floten hun bek te laten houden, en het andere deel omdat hij als lb speelde en deze hoon niet verdiende.
Verder was het natuurlijk een wanvertoning, van iedereen uiteraard!

21 februari 2014 om 14:22

Precies dit, hoe kan je nou weten of een applaus cynisch is? Dat is een conclusie die zelf getrokken wordt door mensen die het applaus hoorden en zelf vonden dat Duarte slecht speelde, dus dan moest het wel cynisch zijn (hiermee bedoel ik overigens niet dat ik hem goed vond spelen, absoluut niet). Ik zat ook in het stadion en om mij heen klapte men voor hem bij zijn wissel, er waren inderdaad een paar mensen die hem uitfloten maar het applaus was daar juist ook een reactie op. Het applaus was naar mijn inziens helemaal niet cynisch, het fluiten daarentegen kan je niet veel meer van maken.

21 februari 2014 om 14:25

Tsjaa, hier scoren de media meer punten mee dan wanneer ze het zo zouden beschrijven als jij het doet. Nu kunnen supporters hier weer lekker op gaan inhaken, ondanks dat het (trouwe deel van het) publiek juist een groot lichtpunt was.

21 februari 2014 om 14:28

Ik ben nog niet vaak 'cynisch applaus' tegengekomen in voetbalstadions.
Meestal wordt een speler dan 'gewoon' het veld af gehoond.
Kan me dus goed voorstellen dat het applaus een tegenhanger voor het fluiten was.

Was hij gisteren trouwens echt zo slecht? Ik heb alleen de eerste helft gezien en moet zeggen dat ik toen niemand een voldoende heb zien halen met een paar echte dieptepunten.
Duarte hoorde wat mij betreft echter niet bij die absolute dieptepunten.

21 februari 2014 om 17:00

Zo kan ik er ook nog wel een paar verzinnen. Gewoon kansloos gedrag waar je als Duarte en Ajax zijnde nike mee op schiet.

Lullig, hij kan er ook niets aan doen dat hij en nog vele andere te min waren voor de mannen van Salzburg. De Boer stelt hem op, dan kan hij toch niet meer doen als zijn best?

Straks als hij een winnende doelpunt maakt, is het vast weer in orde. Zo zijn de supporters dan ook wel weer.

21 februari 2014 om 14:27

Het was ook helemaal geen cynisch applaus, maar een applaus om de paar uitfluiters te overstemmen. Jammer dat er gelijk dergelijke conclusies getrokken worden.

21 februari 2014 om 15:09

Klopt inderdaad. Een fluitconcert in een stadion is niet netjes en daar werd goed op gereageerd door te applaudiseren! Al verdiende Duarte gister ook zeker geen applaus!

21 februari 2014 om 16:27

FPL10 hahha helemaal gelijk..

Duarte uitjoelen ok, maar dan moet je dat ook bij de rest doen vind ik.
Ze hebben collectief gefaald en niet alleen maar Duarte.

21 februari 2014 om 14:24

In de rust werd het hele team uitgefloten....

21 februari 2014 om 14:28

Het applaus was juist totaal niet cynisch, maar om de paar uitfluiters te overstemmen.

Het was echt verschrikkelijk!
Duarte was overigens niet veel slechter dan de rest..
50.000 toeschouwers, en je dan zo presenteren, inderdaad Ajax onwaardig!
En dan te bedenken dat de beelden door heel Europa gaan, gatver...

Gisteren kreeg ik weer een moment van plaatsvervangende schaamte in de Arena. Triest om je eigen spelers zo uit te fluiten, je schiet er helemaal niets mee op!

21 februari 2014 om 14:29

Dan zat jij zeer waarschijnlijk naar een tv schermpje te kijken, in plaats van in de arena.

21 februari 2014 om 14:40

Er werd overduidelijk gefloten door een gedeelte van het publiek anders zit je echt nog in je ontkennigsfase. Ik denk dat jij trouwens nog gemaakt moest worden toen ik mijn eerste seizoenkaart kocht.

21 februari 2014 om 16:25

Een zeer klein deel van het publiek floot hem uit, daar reageerde de rest op door hem juist een applaus te geven om de uitfluiters te mond te snoeren. Als je in de arena had gezeten, dan had je dit geweten. En van harte dat je langer een seizoenskaart hebt dan ik, wil je nu een koekje?

21 februari 2014 om 17:04

Heel leuk dat jij nu het verzonnen verhaal van ewoud loopt over te nemen. Maar de supporters floten hem gewoon uit of je t nu wel of niet.

21 februari 2014 om 14:43

Ik ook, maar niet bij die wissel. Was echt geen striemend fluitconcert ofzo. Sommige floten en anderen klapten. Ik schaamde me meer voor al die lege plekken in de 80e minuut.

21 februari 2014 om 14:52

Ah joh, moet je in perspectief zien. Dagjesmensen. Daar hoeft de ware Ajacied zich niet voor te schamen hoor. Het is altijd erg makkelijk om een publiek te beoordelen op de mensen die er niet (meer) zijn. Je moet een publiek beoordelen op de mensen die er wel zijn.

Ik vind het bijvoorbeeld ook heel erg frustrerend als er bij mijn eigen club lege plekken in het stadion zijn, waarna ik vervolgens als trouwe supporter hier op dit soort fora wordt aangesproken met zinnen als "krijg je stadion eerst maar eens vol. Neppubliek".

21 februari 2014 om 17:06

Kijk kan met jou dus goed praten.
Vind inderdaad dat je juist de mensen die bleven (waaronder ik)moet beoordelen.
Ik ben de ''optijdthuismorgenvroegop'' mensen ook liever kwijt dan rijk.
Echter je kan niet alleen een bepaalde groep kaarten laten kopen.
Idem dito bij Scc's, heb je per se een seizoenskaart nodig om een trouwe fan/supporter te zijn? die dingen kosten aardig wat, de mijne kost 380... kan me best voorstellen dat mensen daar liever iets leuks van gaan doen met het hele gezin.

22 februari 2014 om 04:43

Verandering begint altijd met jezelf, zorg ervoor dat jezelf de verandering bent in het stadion die je wilt zien. Kortom : voor de aftrap en tot het eindsignaal in de Arena zijn.

Heb je een hekel aan mensen die resultaatgevoelig of tegenstander gevoelig komen naar de Arena ? zorg ervoor dat je er zelf bent als je kan. Een hekel aan uitverkochte wedstrijden waarbij stoelen leeg blijven ? zorg als SCC houder dat je wanneer je niet kan je kaart door verkoopt via kaartenmarkt.
En erger je aan een gebrek aan rood-wit in de Arena ? draag die kleuren uit !

Zo kijk ik er tenminste tegenaan. Ik snap overigens best dat niet iedereen hetzelfde bedrag aan Ajax spendeert als ikzelf of als jij. Sommige mensen hebben dat geld niet, maar dat maakt ze niet minder of meer supporter van een club. Ajax heeft in Nederland 4,6 miljoen fans en waarvan nog geen 1 procent seizoenskaarthouder is, dat wil niet zeggen dat deze mensen Ajax geen warm hart toe dragen.

Het was echt verschrikkelijk!
Duarte was overigens niet veel slechter dan de rest..
50.000 toeschouwers, en je dan zo presenteren, inderdaad Ajax onwaardig!
En dan te bedenken dat de beelden door heel Europa gaan, gatver...

Het is ook geen linksback. Dan moet je de boer uitfluiten. Die schijnbaar een verkeerde gok genomen heeft.

21 februari 2014 om 17:21

Jij slaat de spijker op zn kop! Frank heeft dit verkeerd opgepakt: je hebt Riedewald, een echte linksback, op de bank zitten, waarom gooi je die er dan niet in... Nee, dan maar een middenvelder die er, in mijn ogen, al wedstrijden niets van bakt en slechts bij vlagen laat zien wat ie kan.

Aan de andere kant, op welke positie je normaliter ook staat, die goal werd erg makkelijk weggegeven. Lees: positioneel stond ie gewoon niet goed, basisbeginsel...

21 februari 2014 om 18:17

Riedewald is ook geen lb, eigenlijk een cv. Frank moet gewoon Blind daar neer zetten of De Onzichtbare Jong eruit halen die zich niet aanbood.

Hij moet zich hier niet veel van aantrekken, en dat applaus doorschuiven naar De Boer. Zelfde gevalletje middenvelder op back als Van Basten deed met De Kamps tegen Twente, beide doelpunten vielen via die kant. Probleem ligt puur bij de trainer.

Nee, een kaartje kopen voor aardig wat centen, een (in mijn geval) autorit van bij elkaar 3,5 uur en even een parkeerkaartje aftikken voor een tientje.
Vervolgens krijg je een zaadwedstrijd te zien waar je u tegen zegt.
Met dhr. Lerin voorop.
Ik geloof absoluut in hem en ben er normaal ook niet voor om je eigen spelers uit te fluiten (of in dit geval cynisch te applaudisseren), maar in de emotie deed ik toch mee en daar heb ik nu geen spijt van.

21 februari 2014 om 14:20

Ben niet jaloers op je, dat je erbij was..
Tja, dat je tactisch het onderspit delft, dat kan een keer gebeuren, heeft ook met vertrouwen en de vorm vd dag te maken..
Maar ik zag niet 1 speler van mijn cluppie het gras op vreten, en dat was wel het minste wat ze hadden kunnen doen!

21 februari 2014 om 14:21

Fluit dan het hele elftal uit, ten eerste is het geen lb en ten tweede die jongen kan er ook niets aan doen dat Ajax hem wilde hebben. Net of hij niet zijn stinkende best gedaan heeft, triest hoor.

21 februari 2014 om 15:54

Dus een linker middenvelder kan er niets aan doen dat hij als linksback een verschrikkelijk slechte wedstrijd voetbalt. Volgens mij blijft de bal rond en blijft het doel ook wel in het midden van de achterlijn staan.
We moeten eens niet zo krampachtig vasthouden aan al die posities. Die mannen verdienen genoeg geld om een bal van a naar b te (moeten) kunnen trappen. Als je dat dan niet lukt mag je daar best wel iets van horen. Als ik mijn werk niet goed doe (voor de klas) krijg ik daar ook wel iets over te horen. En niet alleen van mijn baas maar ook van mijn 'publiek'.

21 februari 2014 om 14:34

Dan had je meneer de boer op de voorgrond moet zetten. Hij maakt de opstelling toch? Btj kortzichtig hoor

"uiteindelijk liep het niet zo. "

Ik heb de wedstrijd niet gezien dus mijn vraag, waarom wisselde hij Blind en Duarte niet gewoon van positie na de eerste 10//20/30 minuten als je ziet dat het niet goed gaat? Of deed hij dit net wel?

De Boer had al voor rust in moeten grijpen door Duarte van de linksback weg te halen. Een omzetting binnen het team met Blind was mogelijk, maar dan had hij het probleem verschoven naar de controlerende middenveldpositie. Ik snap dat hij dat liever niet wilde en daardoor was een harde wissel van Duarte voor rust de minst beroerde oplossing geweest. Nu verzoop hij en was zijn verlossing er veel te laat.

Het is maar hoe je het bekijkt.
Aanmoedigingsapplaus voor de jongens die erin kwamen waaronder debutant Kishna of cynisch applaus.
Ik kies voor het eerste. Sowieso was het publiek gisteren het enige dat NIET verzaakte in de ArenA.

Het kenmerkt de arrogantie van de Boer en de rest van zijn staf om Lerin in dit duel als links-achter te positioneren. Deze jongen is geen links-back en kun je het dan ook onmogelijk kwalijk nemen dat hij een slechte wedstrijd speelde. Zeer onverantwoordelijk van de Boer en consorten om met een dusdanig slechte opstelling aan de wedstrijd te beginnen. Natuurlijk wil je niet van je strijdplan afwijken, en al helemaal niet thuis, echter mag je als trainer je spelers ook wel een beetje in bescherming nemen, op voorhand welteverstaan, en niet alleen je gezicht proberen te redden als je geïnterviewd word. Een regelrechte wanprestatie gezien gisteren, het was ontluisterend.

Cillissen
v. Rhijn
Veltman
Moisander
Blind
Klaassen
Poulsen
de Jong
Bojan
Sigthorsson
Fischer

Het was een wanprestatie van Duarte en de rest van het team.

Het publiek legt veel geld neer om Ajax te zien en als het dan getrakteerd wordt op Ongelofelijk slecht voetbal hebben de supporters elk recht om hun spelers te laten weten niet blij te zijn met wat ze zien.

Je moet achter je team blijven staan als ze een moeilijke fase hebben, niet als ze negentig minuten lang een wanprestatie leveren.

De Boer had een cynisch applaus moeten krijgen
Want hij heeft zijn huiswerk niet goed gedaan helaas
Verder is het opstellen van een speler die bijna nog niets gespeeld heeft, en totaal niet zijn vorm heeft die hij in Almelo had, wel heel naief
Ik vraag me trouwens af of Duarte wel de speler is die het niveau van Ajax aan kan
Maar hem in een EL wedstrijd op de linksback plek posteren vraagt echt om moeilijkheden
Want dan onderschat je de tegenstander wel heel erg vind ik

21 februari 2014 om 14:48

Beter nog kijk je naar Overmars ook, want hij is toch de TD? Zolang het goed gaat bij Ajax verhult dat dat er wel de nodige miskopen zijn gedaan. We staan bovenaan, en dan hebben we het er niet over dat vd Hoorn a 3,8 miljoen vaak op de tribune zit, dat Duarte (2,5 miljoen) natuurlijk nooit een versterking zal zijn voor Ajax, dat Boccara inmiddels verhuurd is aan een Franse club, dat Hoesen met optie tot koop naar Griekenland is gestuurd en dat Sana ook een miskleun is.

Onverminderd de uitstekende prestaties van Ajax is dat toch een pijnlijk rijtje miskopen.

Het is gewoon falend inzicht van De Boer dat ie denkt dat Duarte een linksback is. Blind moet daar dan gewoon staan, en Duarte is stukken beter op het middenveld. Fijn trouwens hoe heel de ajax-supportersschare hier over elkaar heen buitelt om te verkondigen dat er nu opeens versterkingen moeten komen

Ik weet niet hoe Voetbalzone bij een cynisch applaus komt. Zoals al eerder werd gezegd, het was een reactie op de 'fans' die floten.

Ik heb de aankoop Duarte nooit begrepen maar goed. Ik zie ook niets in hem dat hij nog van waarde gaat zijn. Bij vd Hoorn heb ik nog het gevoel dat hij er wel komt maar bij Duarte totaal niet. Hij oogt veel te zwaar, hij is te traag. Hij let gewoon niet op, kan niet eens fatsoenlijk passen. Hij deed gewoon hele rare dingen. Een bal die hoog in de lucht is wachtte hij af tot op het laatste moment en dan probeerde hij de bal te trappen op een hoog punt, onbegrijpelijk! En dan niet 1x maar gewoon een paar keer. Hij voerde zijn taken gewoon niet uit als linksback. Je kan op zijn minst knokken. Van mij hoeft hij niet snel weer te rekenen op speelminuten, val eerst maar wat af. Gelukkig voor hem ben ik zijn trainer niet.

Red Bull heeft toch mooi bewezen dat Ajax niet zo superieur is als sommige denken dat 't is en dat is misschien maar goed ook.

Red Bull Salzburg heeft gisteren bewezen dat je niet altijd met 11 man op de eigen helft hoeft te voetballen tegen Ajax. Was het een totale 'off-day' of was het gewoon een kwaliteitsverschil?

Bij deze kun je toch zeggen dat Ajax een aantal blessures niet waardig kan opvangen, ik zeg trek die buidel maar is een keer open voor wat meer kwaliteit.

21 februari 2014 om 14:45

Ik ben het zelf helemaal eens met de woorden van De Boer gisteren na afloop. Als je praat van een complete off-day van Ajax doe je de prestatie van Salzburg te kort. Die waren gisteren echt geweldig aan het voetballen. Zoals zij tegen Ajax speelden, spelen niet veel teams tegen Ajax en al helemaal niet in de Arena. Echt heel erg knap. Los daarvan vind ik het natuurlijk erg jammer voor Ajax, ben ten alle tijden voor de Nederlandse ploegen in Europa. Maar na 20 minuten was het helaas eigenlijk al gespeeld, mede omdat het wedstrijdbeeld zo ontzettend eenzijdig was. Zonde.

Gewoon pech dat Ajax een ploeg tegenkomt die gewoon de perfecte speelstijl hanteren om tegen Ajax iets uit te halen. Want Ajax wist niet hoe ze met die belachelijke druk om moesten gaan.

Ze floten niet hun eigen spelers uit ze floten het spel uit dat hun eigen spelers speelde.

Zorg nou eerst maar is dat je wat kilotjes afvalt en kom dan een grote mond geven. Duarte leuk spelertje voor heracles meer niet.

21 februari 2014 om 14:53

afvallen?? die jongen is een en al spier, alleen dat valt niet op omdat wij kijken naar kinderlichamen van Serero, v Rhijn, Boetius, Nelom

in Engeland vind je mannen, zwaarder dan hier, meer kerels..

er zouden meer als Duarte moeten trainen en echte kerels worden

21 februari 2014 om 18:09

Ik zie toch echt een onderkin en een bierpens wijsneusje

Ja Frank, die keuze heeft slecht uitgepakt. Voortaan mooi weer een echte LB op die plek en Duarte op het middenveld.

Hoe kan je als supporter anders je ongenoegen laten blijken? Een speler (team) uitfluiten is not done, maar na een wissel. Of in de rust, na het laatste fluitsignaal mag je als supporter best je ongenoegen laten blijken van een bepaalde speler, of zoals gister het complete team. Dat heeft niets met echt supporteren te maken.

Ik ben juist blij met deze kritische houding, houdt spelers scherp. Bij onze vrienden loopt Immers, met alle respect niveau Nac, maar die jongen ziet nu wekelijks zelfs spandoeken met zijn naam (omdat supporters hem zo graag willen steunen). Tsja zolang je dat met spelers van zulk niveau blijft doen, wordt het heel lastig ooit eens kampioen te worden.

21 februari 2014 om 15:43

Topic gaat over Duarte en zijn vrienden. Hoezo haal je Immers en zijn niveau erbij? Volgens mij haat jij Feyenoord

21 februari 2014 om 15:46

Nej hoor het is gewoon verschil van de huoding van diverse groepen supporters. Bij Ajax zijn we wat kritischer so what?

21 februari 2014 om 16:03

Niet "so what", maar het is gewoon nutteloos om het niveau NAC erbij te noemen. Gewoon dom gehaat van je

Duarte kan het Niveau van Ajax aan, heb hem goed zien spelen in Camp Nou, deze jongen heeft de pech dat Ajax is gaan draaien toen hij geblesseerd was, op loopvermogen na is hij een betere voetballer dan Serero...

alleen als je bojan volgende week verdedigende middevelder zet, of veltman linksbuiten dan zullen hun er ook afgaan met een fluitconcert, want het is niet hun positie

Te triest voor woorden dat hij uitgefloten werd terwijl hij gewoon op een positie speelt waar hij totaal niet thuishoort. En Frankie is een held die alles mag maken. Hoe haalt hij het in zn hoofd om een Duarte als linksback te misbruiken!!! Frank mag hierop uitgefloten worden....niet Duarte!! Je zet Sigi toch ook niet in het doel of wel soms!!

21 februari 2014 om 15:05

Frank gaf zelf aan dat tactiek verkeerd is gekozen, maar Lerin mag wel een bal naar zelfde team genoot schieten ondanks hij linksback staat.

21 februari 2014 om 19:05

Klopt, moet er wel een teamgenoot in de buurt staan. Maar die waren er niet of stonden in de dekking.

als je bent gehaald als vervanger van eriksson, dan verwacht ik ook geen wonderen op linksback. De Boer zou er goed aan doen om zijn speler in bescherming te nemen, door aan te geven dat dit duidelijk een verkeerde keuze van hem is. Frank wilde te graag Blind op het middenveld houden, daar hij de motor van het team is.

Duarte is geen LB dus kan je die jongens niks verwijten. Misschien had ie alleen wat meer inzet kunnen tonen vond hem een beetje laks. Maar dat waren ze allemaal.

Volwassen gereageerd duarte, maar wat het publiek liet zien is weer zo typisch, duarte speelde dan niet goed nee, maar is geen LB. Ook al acht men vele hier, dat je gewoon alles aan zou moeten kunnen. Nou mensen, als dat zo was, dan was ik al milionair geweest en hoefde niet meer te werken.
Duarte kan beter in het middenveld staan en had de boer met poulsen en blind op LB moeten beginnen, misschien was dat beter geweest, maar dat zullen we nooit meer weten.
Bij de return moet het beter gaan.

Als ajax-fan schaam ik me kapot dat ze cynisch gaan klappen voor Duarte.... waarom ? Omdat hij misbruikt wordt door onze Frank ? Een aanvallende middenvelder Back zetten dan vraag je om problemen !

Helaas dat ze dat deden, konden ze net zo goed doen als bij andere 11.

Het is misschien wel heel treurig en triest, maar zonder Siem ging het gewoon beter.

Ze durven de boer niet aan dus maar de (zwarte) zwakke schakel.

21 februari 2014 om 15:22

Nu moet je niet gaan overdrijven of wil je zeggen dat ze racistisch zijn.

Frank de boer, waar dacht je aan toen je Duarte op de linksback positie neerzette, ik weet dat je trots bent op je ontdekking: Blind als CVM, maar kom op nou in europese wedstrijden speel je toch liever met zekerheid achterin en positioneer je toch veel liever een Duarte op ze eigen positie en blind op de LB.

Toch grappig dat 'we' pas begonnen te klappen toen de naam Kishna werd omgeroepen

Duarte speelde natuurlijk geen goede wedstrijd, maar het was geen Cynisch applaus. Tenzij het gewoon is om pas te beginnen met klappen als de naam van Kishna omgeroepen wordt!

We moeten deze wedstrijd maar zo snel als mogelijk achter ons laten, als het een offday was en Salzburg een geweldige dag had.

Zullen we wel in Oostenrijk zien hoe het afloopt, verwacht wel een goede reactie van Ajax als antwoord op de verloren wedstrijd van gisteren.

Uit bij Manunited gaf ook niemand meer een cent voor ons, we gingen nog bijna naar de volgende ronde.

Maar zal wel zwaar worden, eerst maar AZ pakken.

Jammer dat Ajax zo´n speler koopt
Denk dat ligeon daar beter had gespeeld gister

is Duarte weer de schuldige .....
Typisch nederlands , en Veltman , de Jong , Cillessen , Moisander , Klaassen ...!!!
Dat zijn jongens die allemaal op hun goede plek stonden , en alleen maar fouten hebben gemaakt ..
Derksen is een bekrompen persoon ... Die praat alleen over Duarte , of over spelers wanneer het makkelijk scoren is ..
Toen Vermeer begin van het seizoen zo een bal tegen kreeg , was hij te klein volgens onze stinksnor , en nu is Cillessen zeker te lang ...?

@top-ajax : Gelukkig heeft Ajax hem ook niet als linksback gekocht, maar als middenvelder.
Uit nood staat hij nu daar, had ook verwacht dat ze met Duurte op het middenveld zouden spelen en Riedewald als linksback.

geef Duarte maar de schuld. Ik ben van mening dat meerdere spelers hun niveau niet haalden. Eerste goal zit Veltman fout, door een sliding te maken in de zestien!! (heeft met ervaring te maken). 2e goal was de fout van Cillisen. Voorin was Fischer Bojan Sigi dramatisch ga zo maar door. Het hele team is schuldig. Om dan een jongen die weinig speelt en noodgedwongen op lb wordt ingezet de schuld te geven vind ik te makkelijk.

Dit zegt maar weer genoeg over het niveau van de ajax supporters..de desbetreffende natuurlijk. Zwak laag en verdomd hypocriet Want als duarte volgende week 2 in de kruising jaagt dan is hij weer de geliefde ajax speler.

Kan iemand mij vertellen waarom Kishna een 5.2 krijgt en de rest rond de 3 zit. Ik heb die jongen 3 acties zien maken en allen even slecht. Dat hij zo gehyped wordt, maakt hem natuurlijk niet opeens een 5.2 waard terwijl hij zo speelde. Of ben ik in slaap gevallen een aantal minuten??
Of moet ik dat stemsysteem toch gewoon helemaal afschrijven en niet meer serieus nemen

Het is ook geen linksback , gwn een fout van de Boer , wel sterk van het Ajax publiek om je eigen speler uit te jouwen respect hoor

Heel gemakkelijk van het publiek om Duarte de schuld te geven.

A) hij is geen linksback
B) krijgt amper speeltijd, dus weinig ritme
C) kreeg totaal geen steun van Moisander, De Jong en Fischer
D) Ervaren spelers als De Jong en Moisander hadden het voortouw moeten nemen

de boer heeft gewoon tactisch gefaald , daarbij miste hij ook serero en schone wat de motor is van ajax.
het ajax publiek begon ook pas te klappen toen de naam kishna viel.

Heel ajax was een drama.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren