Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Curaçao blijft overeind en bereikt volgende ronde richting WK in Qatar

Laatste update:

Curaçao heeft een stapje op weg naar het WK volgend jaar in Qatar gezet. De ploeg van interim-bondscoach Patrick Kluivert, de tijdelijke vervanger van Guus Hiddink, speelde dinsdagavond lokale tijd met 0-0 gelijk tegen directe concurrent Guatemala in Willemstad en eindigt zodoende als winnaar van Groep C in de eerste ronde van de kwalificatiefase van de CONCACAF-zone.

In de eerste helft liet Curaçao goed voetbal zien tegen Guatemala, dat moést winnen om de volgende ronde te bereiken. Het team van Kluivert leed in aanvallend opzicht echter ook veel balverlies en kwam achterin soms weifelend over. In de tweede helft ging het duel op en neer en werd zowel Nick Hagen als Eloy Room aan het werk gezet. Hagen voorkwam een openingsdoelpunt van Juninho Bacuna en de daaropvolgende counter van Guatemala via Óscar Santis eindigde dankzij een redding van Room niet in 0-1.

Guatemala drong in de slotfase aan, Hagen ging zelfs mee naar voren bij een vrije trap in de extra tijd, maar Curaçao hield stand. Een hard gelag voor Guatemala, dat in Groep C niet één duel verloor en ook geen enkel tegendoelpunt om de oren kreeg. Curaçao gaat op basis van doelsaldo (15-1 versus 14-0) door naar de volgende ronde, mede dankzij een doelpunt van Kenji Gorré in de extra tijd van het derde groepsduel met de Britse Maagdeneilanden (0-8).

Curaçao, waar Kevin Felida als invaller zijn debuut als A-international maakte, wacht nu een zware dobber in de volgende ronde: Panama, dat Groep D met vier zeges uit vier duels en een doelsaldo van 19-1 afsloot. De winnaars van de duels tussen de groepswinnaars treffen in de finaleronde in een hele competitie de toplanden van de CONCACAF-zone: Mexico, Verenigde Staten, Costa Rica, Jamaica en Honduras. De beste drie gaan naar Qatar, de nummer vier speelt nog een intercontinentale play-off.

Opstelling Curaçao:: Room; Gaari, Martina, Alberto; Antonia, Anita, Juninho Bacuna, Maria; Kuwas, Van den Hurk en Leandro Bacuna. Invallers: Felida, Janga en Statie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi!! Ik zou het zo gaaf vinden als ze mee zouden doen. Maar dat wordt wel echt onmogelijk ben ik bang

Fantastisch nieuws voor Curacao. Dit is toch zeer knap. Gedaan wat ze moesten doen, die 0-0 gehouden. Panama dus de volgende tegenstander, hopelijk gelijkwaardig, net als guatamela maar volgens mij is Panama nog wat sterker. Nog een ronde verder komen en het gaat dan om een ticket, dat wordt wel heel lastig. Dit is al mooi!

9 juni 2021 om 07:25

Panama is de tegenstander. Die zijn helaas te sterk. Ik schat Panama wel minder in dan Canada. Dus ik denk dat Honduras, Canada en Jamaica om die play off plek gaan strijden. Als Curaçao Locadia, Bazoer en Chong weet te strikken dan geef ik ze een goede kans.

9 juni 2021 om 07:41

Panama zeer gevaarlijk inderdaad jeetje

9 juni 2021 om 08:06

Panama heeft nog niet zo lang geleden gelijk gespeeld tegen Servie, daarnaast ook vorige jaar gewonnen van landen als Costa Rica van Bryan Ruiz. Het wordt een zware klus, maar niet onmogelijk. Gelukkig is de bal rond en laten we hopen op een verassing.

9 juni 2021 om 11:52

te sterk haha..... Die gasten staan 1 plek lager op de ranking dan curaçao (80 en 81ste)
Daarnaast heeft Panama 1 wedstrijd met 13-0 gewonnen tegen Anguilla (210ste).
Overige wedstrijden hebben ze allemaal met hakken over de sloot gewonnen tegen zeer matige tegenstanders.....
Tegen Panama maken ze gewoon een goede kans. Het wordt pas echt lastig in de derde ronde wanneer je bij de eerste 4 moet eindeigen van de 8, in een poule met landen als Amerika, Mexico, Costa Rica, Jamaica en Honduras. Daar komen waarschijnlijk canada en Salvador bij en hopelijk ook Curaçao!

9 juni 2021 om 12:19

De ranking zegt niet alles. Kijk b.v naar Suriname die hebben hun ranking te danken aan de prestaties van de lokale jongens. Guatamala staat ook lager dan Curaçao maar dat komt omdat ze geschorst waren. Van wat ik van Panama heb gezien vind ik ze beter dan Curaçao, Suriname, Haitie en El Salvador.

Guatamala 14 goals v9or 0 tegen en toch niet door

Curacao oogde wederom heel sterk. Met name defensief en opbouwend zag het er heel goed uit, goede combinaties etc. Alleen voorin missen we stootkracht. Gelukkig bracht Janga daar wat meer verandering in nadat hij ingebracht werdt voor van den hurk, Curacao werd toen ook veel gevaarlijker. Het wordt overigens een zware klus tegen Panama, maar laten we hopen op het beste.#Banmarkahistoria

Lekker bezig! hopelijk halen ze de finale ronde van de kwalificatie. Daarin hopelijk strijden om plek 3 of 4.

Lekker bezig !! Ik wil al mijn Antiliaanse mede forum genoten feliciteren met hun gekonyo richting een WK !! Hopelijk houden ze dit vol !!

Mocht Curacao Panama verslaan en ze komen in de poule terecht, zie ik ze echt een goede kans maken. Jamaica en Honduras zijn te verlaan en wellicht met Costa Rica strijden om de 3e plek?

10 juni 2021 om 11:27

Canada?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren