Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cruijff heeft duidelijke voorkeur: ‘In ieder geval een speler van Duitsland’

Laatste update:

Johan Cruijff heeft een duidelijke mening over wie binnenkort de Ballon d’Or in ontvangst zou moeten nemen. De prijs voor de beste voetballer van de wereld werd de afgelopen zes jaar verdeeld tussen Lionel Messi (vier keer) en Cristiano Ronaldo (tweemaal), maar Cruijff vindt dat de individuele onderscheiding moet gaan naar een wereldkampioen, niet naar de ster van Barcelona of Real Madrid.

/

Hoewel Ronaldo bij Real in topvorm verkeert en de Portugees international door velen wordt beschouwd als de favoriet voor het winnen van de Ballon d’Or, geeft Cruijff aan dat wat hem betreft iemand anders in de prijzen moet vallen. “In ieder geval een speler van Duitsland”, doelt de Nederlander in gesprek met Cadena COPE op de winnaar van het WK van afgelopen zomer in Brazilië.

De inmiddels (als international) gestopte aanvoerder Philipp Lahm en keeper Manuel Neuer, beiden uitkomend voor Bayern München, zijn in de ogen van Cruijff geschikte kandidaten. “Ik vind Lahm geweldig. Het oogt niet spectaculair, maar hij kan op iedere positie uit de voeten en doet het al jaren fantastisch bij Bayern. Neuer is een fenomenale doelman en zou het ook verdienen om te winnen.”

Ben je het met Johan Cruijff eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd of hij dit ook had gezegd als Barca de CL had gewonnen en Messi topscorer was geweest. Ik denk het niet.

25 november 2014 om 11:11

haha daar dacht ik ook meteen aan, gewoon omdat hij CR7 het niet gund.

on: Als je kijkt hoe Ronaldo dit jaar heeft gespeeld is er maar 1 iemand die kans maakt op de titel.

25 november 2014 om 11:13

Nee denk het niet, Cruijff is wat dat betreft heeeel eerlijk.

25 november 2014 om 11:38

Ja ik word het zat, iedereen elkaar maar na praten dat het een Duitser moet zijn. Maar waarom? De Gouden bal, gaat over de beste van dat seizoen. Dat was Lahm niet, geen enkele Duitser, de Gouden bal win je niet door prijzen te winnen, daar gaat de prijs niet over maar om wie de beste is.

Cruijff die zichzelf ziet als een voetbalgod en denkt dat hij de bedenker van voetbal is, kan dan weer niet zo sportief zijn om eerlijk toe te geven dat Ronaldo het verdiend.

25 november 2014 om 11:43

Nee dat was robben Bij zijn club en op het wk.

25 november 2014 om 11:44

Dat zeg je omdat je waarschijnlijk Nederlands bent, maar iedereen weet dat Ronaldo de beste is en dat Robben een niveau lager zit. Neemt niet weg dat hij goed presteert hoor Robben, maar wij zijn zowat het enigste land die Robben roept, terwijl andere landen denken aan Ronaldo Messi en Neuer

25 november 2014 om 11:59

Ja, zo is dat. Veel Nederlanders vinden Robben de beste, maar dat is hij duidelijk niet. Net zoals de Belgen met Courtois.

25 november 2014 om 12:16

Ik ben het een beetje zat dat de Gouden Bal winnaar altijd maar een aanvaller moet zijn. Een Lahm of een Neuer verdient de Gouden Bal minstens net zo veel als Ronaldo dat verdiend. Ander voorbeeld? Wie zorgt ervoor dat Ronaldo al die ballen er in schiet? 8 van de 10x krijgt hij ze op een presenteerblaadje gelegd, en dan de tientallen strafschoppen nog die Real krijgt.

25 november 2014 om 12:18

Ronaldo was top bij Real Madrid, maar zeer matig op het WK. Dan kan je zeggen dat Ronaldo ook een matig team om zich heen had, maar dat had Robben des te meer. Ik denk dat meingeen voorafgaand aan het WK Portugal meer kans had gegeven op het winnen van de wereldtitel dan Nederland. Op papier zou Portugal sterkere spelers hebben naast Ronaldo. Ik vind Robben dan niet eens zon gekke gedachte. Op het WK een absolute ster en bij Bayern zeer sterk gespeeld.
Messi was dat dit jaar in ieder geval niet. Niet bij Barcelona en niet bij Argentinie.

25 november 2014 om 11:55

Cruijff beetje dement

25 november 2014 om 14:36

Als Barcelona de CL won en Messi topscorer werd dan is het toch logisch als hij Messi terechte winnaar vind aangezien hij ook finale met Argentinië heeft bereikt of ben ik scheel? Hij geeft hier gewoon zijn voorkeur en daar is niks mis mee, ook zegt hij nergens dat Ronaldo het niet verdiend.

Tegenwoordig is ook helemaal niks meer goed op VZ. Overal hebben mensen wel wat te klagen.

Als het iemand wordt van Der Mannschaft dan is het Neuer,maar denk dat het toch Cristiano wordt.
Zo'n voorgevoel heb ik.

Lahm was indd geweldig zowel bij Bayern als Duitsland.
Een echte leider, maar hij is geen opvallende speler die veel goals maakt ofzo, daarom denk ik niet dat hij het zal worden, ookal verdient hij het wel.
Neuer is de beste keeper, maar zou hem de goudbal niet geven.

Laten we aub hopen dat het Neuer wordt, is de enige die het echt verdiend. Als keeper al jaren zo belangrijk, en hij verbreed het vak keepen! Het meevoetballen en ver van zijn goal af keepend.

Heb in jaren niet meer zo'n goede keeper gezien en dat terwijl hij nog jaren mee kan!
Heeft er zo'n beetje persoonlijk voor gezorgd dat Duitsland kampioen werd. Iets wat de andere 2 sterspelers niet lukte

Ronaldo moet het worden. Hij is topscorer van CL geworden met 17 goals en heeft dit seizoen 20 goals gemaakt in 11 wedstrijden. Dat zijn zieke cijfers en daar kan je gewoon niet omheen.

Om eerlijk te zijn heeft Neuer meer flair dan andere keepers, wat hem eruit doet springen.
Ikzelf zou de award aan Courtois geven als hij toch naar een keeper zou gaan, die jongen is 21 of 22 en heeft qua statistieken Neuer eruit gespeeld, die toch met meer ervaring kampt als die jonge Belg.

Maar ondanks alles zou ik hem ook gunnen aan Messi, die gast werkt zo hard onder zulke druk, voor een introvert en verlegen mannetje vind ik dat bijzonder.

25 november 2014 om 12:28

Haha Messi verlegen? Heb je hem wel eens gezien als niks lukt bij hem en hij op het punt staat te verliezen? Dan is hij alles behalve introvert en verlegen.

25 november 2014 om 15:42

zoiets heet bedreven zijn in je vak.

25 november 2014 om 16:10

Je onsportief gedragen noem je bedreven? Ahaa interessant.

Top vijf met Ronaldo, Robben, Lahm, Neuer en Messi lijkt me reëel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren