Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cruijff adviseert falende Veltman: ‘Verzin iets om dat te voorkomen’

Laatste update:

Joëlt Veltman is niet aan zijn sterkste weken bij Ajax bezig. De verdediger valt vaak op een foutje te betrappen en soms met vervelende gevolgen. Johan Cruijff zag hoe het afgelopen week tegen Vitesse (0-4 verlies) faliekant misging. De oud-speler en -trainer van de Amsterdamse club hamert in De Telegraaf op het verbeteren van het positiespel.

/

Cruijff stelt dat voetballers zich meer moeten focussen op ‘de actie voor de actie’. Hoe beter dat gebeurt, hoe kleiner het risico op persoonlijke duels die je niet kunt winnen. De oud-international vindt dat Veltman tegen Vitesse slimmer had moeten zijn. “Hij maakt de basisfout om het duel aan te gaan met iemand die sneller en sterker is. Verzin iets om dat te voorkomen. Breng hem uit balans of doe een stap terug en anticipeer op hoe hij de bal verwerkt.”

“Er zijn maar weinig spelers die met het hoofd de bal onder controle kunnen brengen”, geeft Cruijff in De Telegraaf aan. “Leg daarom het probleem bij hem en speel ’m niet in de kaart.” Het Ajax van Frank de Boer won nog nooit de KNVB Beker. De club uit Amsterdam overwintert wel in de Europa League en heeft in competitieverband een achterstand van vier punten op lijstaanvoerder PSV.

Joël Veltman hoort in de basis van Ajax thuis

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Eerst was er twijfel of hij in oranje moest en nu hoort hij ineens niet meer in de basis van ajax. Kan snel gaan heh.

Verder moet Veltman wat meer individueel trainen met De Boer en wat minder met Stam. Veltman maakt zijn fouten precies op de punten waar De Boer ze ook maakte en Stam ze juist nooit maakte. Snelheid en fysiek.

22 december 2014 om 10:23

Ik begrijp dat hij ouder en beter moet worden, van de een weet ik het wel zeker dat het gebeurd en van de ander gok ik dat. Enige wat ik zeg is dat hij op een andere manier soms moet denken en dat is iets wat De Boer ook heeft moeten leren en iets waar Stam precies op de tegenovergestelde manier mee omging.

22 december 2014 om 12:02

Verdedigen doet je met het hele team. Momenteel laat die samenhang bij Ajax wat te wensen over.
Voor de verdediging is het moeilijk om alle fouten goed te maken. De manier van spelen is voor een verdediger van Ajax niet de eenvoudigste.
Het lijkt daardoor vaak, dat elk tegendoelpunt een persoonlijke fout van de verdediger is.
Het is al te makkelijk om de verdediger altijd maar aan te wijzen als hoofdschuldige, als zijn directe tegenstander scoort, zoals bij Veltman, Moisander en van der Hoorn vaak beweerd wordt.
Uiteraard maken ze natuurlijk ook wel eens persoonlijke fouten

Zo matig spelen...(heel Ajax trouwens oo een paar uitzonderingen per wedstrijd) maar dan toch zo weinig achterstand op een prima Psv.. Zo slecht is hetvallemaal nog niet. Na de winter met frisse koppies weer aan de bak. Wordt nog spannend!

Veltman is iemand die wanneer hij een directe tegenstander heeft (bijvoorbeeld AC Milan of tegen Barcelona) hij in zijn element is. Wanneer hij tegen een ploeg komt te staan en er ruimte in zijn rug is lijkt hij inzicht en positiespel tekort te komen. Die jongen moet leren om het spel beter te lezen, te anticiperen. Zoals Cruijff hier eigenlijk ook zegt. Slimmer zijn en vooruit denken.

Veltman, misschien een prima speler, geen verdediger. Dat is nu toch wel duidelijk. Aanspraak maken op voetballers met hersens, tja..... ,,hoe kan het eigenlijk dat die Cruijff zo goed was''.....

Veltman is en blijft een redelijk goede club verdediger... voor in de Eredivisie en niet meer dan dat. Deze jongen heeft wel talent maar stagneert nu wel heel snel. Hij maakt wel vaker kleine fouten die gewoon dom overkomen en ben nooit gecharmeerd geweest van hem.

Het kaliber speler die flink gehyped word en dan vervolgens de verwachtingen deels mag waarmaken en daarna volledig wegzakt.

Een drama hij moet gewoon niet meer opgesteld worden en voor oranje is het voor hem voorbij Hiddink is niet achterlijk

Die poll.... 50% zei nee, maar niemand baseert/ onderbouwt een reactie daarop, die mij/anderen zou kunnen overtuigen. Ik kan garanderen als dit werd gevraagd voor het duel tegen Vitesse, dat minimaal 80% zou zeggen dat hij wel in de basis hoort. Maar ja 'sommigen' nemen alles klakkeloos over. Dat is heel jammer en zonde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren