Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Cristiano Ronaldo staat voor transformatie: ‘CR7’ verandert onder Sarri’

Laatste update:

Cristiano Ronaldo gaat onder Maurizio Sarri een andere rol vervullen bij Juventus, zo verzekeren diverse Italiaanse media. De nieuwe trainer van la Vecchia Signora ging vrijdag op bezoek bij Ronaldo op zijn vakantieadres om zijn plannen met de 34-jarige aanvaller te bespreken, zo melden onder meer La Stampa, Corriere della Sera en La Gazzetta dello Sport.

De genoemde media stellen dat Sarri en sportief directeur Fabio Paratici op het vliegtuig naar de Cote d'Azur waren gestapt om Ronaldo te ontmoeten. Op de boot van Ronaldo heeft Sarri uit de doeken gedaan wat hij van plan is met de veteraan. De oefenmeester ziet Ronaldo meer als een valse nummer negen, een rol die Dries Mertens en Eden Hazard ook onder Sarri hebben vervuld.

De Italiaanse coach wil graag zien dat Ronaldo het record aantal doelpunten in een seizoen verbreekt. Tot op heden staat het record op naam van spits Gonzalo Higuain, die in een Serie A-seizoen 36 keer het net trof. Sarri wil in de loop der tijd met meerdere belangrijke spelers om de tafel om draagvlak te krijgen voor zijn ideeën.

Ronaldo draagt al jarenlang het rugnummer zeven, waardoor hij de bijnaam CR7 heeft gekregen. Door het plan van Sarri, waarbij Ronaldo een meer centrale rol krijgt, wordt de Portugees in de Italiaanse media nu bestempeld als CR9. Ronaldo sloot zich vorig jaar zomer aan bij Juventus en ligt nog tot medio 2022 vast bij de grootmacht uit Turijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik dacht deze man wordt getransformeerd tot centrale verdediger ofzo. Want de beste verdediging is natuurlijk de aanval.

Hebben ze bij Real ook geprobeerd, maar toen had CR9 het lastig. Via de vleugels naar binnen zwerven ligt CR7 beter.

23 juni 2019 om 12:36

Hij is helemaal niet het type voor een valse 9. Op die positie moet je veel meer het spel maken, maar daar ligt zijn kwaliteit niet. Hij moet gewoon als afmaker gebruikt worden, daarin is hij de beste ter wereld.

23 juni 2019 om 15:08

Ik denk dat ze bedoelen valse 9 als in dat hij in de spits wordt gezet maar een vrije rol krijgt. Dat hij loopacties vanaf links rechts en het centrum mag maken. Ik vraag me dan wel af wat Sarri met Dybala gaat doen. Dybala speelt het best in de as van het veld achter een bliksemafleider als Higuain of Mandzukic. Juventus heeft 2 fantastische backs met aanvallende kwaliteiten. Ik hoop dat De Ligt daarnaartoe gaat en dat ze met 3 centrale gaan spelen en 2 spitsen. Ronaldo is zo een fantastische kopper. Als die backs goede voorzetten geven scoort hij er met het hoofd alleen al 15 p.s.

Ronaldo heeft toch wel vaker in een centrale positie gespeeld bij Madrid? Zo schokkend vind ik deze informatie dus niet. Ook werd hij tijdens zijn eerste seizoen bij Real Madrid al eens 'cr9' genoemd aangezien Raul toen nog rondliep met het rugnummer 7.

23 juni 2019 om 11:18

@miccoli

"ronaldo heeft toch wel vaker in een centrale positie gespeeld bij Madrid? Zo schokkend vind ik deze informatie dus niet. Ook werd hij tijdens zijn eerste seizoen bij Real Madrid al eens 'cr9' genoemd aangezien Raul toen nog rondliep met het rugnummer 7. "

CR7 is niet een gewoon nummer, maar een merk. Een ijzersterk merk bovendien dat Ronaldo tientallen miljoen per jaar oplevert. Als je ruzie in de tent wilt met Ronaldo, moet je daar aan tornen. Bovendien is een rugnummer al lang niet meer positiegebonden. Het lijkt me ook niet heel logisch om Ronaldo daar tijdens zijn vakantie mee lastig te vallen, terwijl dat ook tijdens de voorbereiding kan. Het lijkt me ook niet voor de hand liggen dat als je Ronaldo in de spits zet, hij daar ook blijft hangen. Die heeft zo een status en ego dat hij het zich gewoon zal veroorloven om te gaan en staan waar hij wil en Sarri is veel te klein om hem dan te verhinderen. Dan manoeuvreert hij zich binnen de kortste keren vanzelf in dezelfde positie als bij Chelsea.

23 juni 2019 om 11:45

Hij houdt gewoon zijn nummer. Maar een valse spits heeft op papier nummer 9.

23 juni 2019 om 11:50

Ik snap dat CR7 zijn merknaam is, maar dat is niet wat ik wil zeggen met mijn reactie. In de tekst staat dat Sarri Ronaldo een meer centrale rol wilt geven bij Juventus. De Italiaanse media nemen dit over en noemen hem nu CR9 in plaats van Cr7.

Mijn reactie hierop is dat dit al eerder is gebeurd in zijn eerste seizoen bij Real Madrid. Toen kreeg hij rugnummer 9 toegewezen omdat Raul al met rugnummer 7 speelde en zijn rugnummer pak je natuurlijk niet zomaar af. Toendertijd was CR7 ook al zijn 'merknaam' en toch werd hij voor een paar maanden CR9 genoemd, maar ik zal toegeven dat 'cr7' toen ook nog maar net in de kinderschoenen stond.

Ik wil overigens niet beweren dat Juventus nu zijn rugnummer gaat veranderen naar nummer negen. Dat zal zijn merk inderdaad niet goed doen en dit zal Ronaldo nooit goedkeuren.

Ik wil gewoon zeggen dat wat hier allemaal geschreven werd niet schokkend en nieuw is. Hij heeft bij Real Madrid (en schijnbaar ook Portugal) al gespeeld in een wat meer centrale rol dan hij normaal gesproken doet. Daarnaast is hij al vaker CR9 genoemd tijdens zijn eerste seizoen in Madrid. Dat is alles.

Dat een rugnummer al lang niet meer positie-gebonden is, dat snap ik ook. John Terry liep een groot deel van zijn carriere rond met nummer 6, Asamoah Gyan speelde als spits met rugnummer 3 en Edgard Davids gaf zichzelf rugnummer 1 toen hij nog speelde (en coachte) bij Barnet.

23 juni 2019 om 16:06

John Terry speelde bij Chelsea met nummer 26. Bij Engeland speelde hij met 6 omdat, jawel, dat nummer toegekend werd aan de speler die links centraal achterin stond. Dit is naderhand constant doorgezet bij andere spelers in de Engelse ploeg op die positie.
Lang verhaal kort: nummers worden wel degelijk toegekend aan een positie, met natuurlijk enkele uitzonderingen.

24 juni 2019 om 15:34

@teunhoekjan

" Lang verhaal kort: nummers worden wel degelijk toegekend aan een positie, met natuurlijk enkele uitzonderingen."

Dat is al lang niet meer zo. Vroeger had je in het voetbal specialisten voor een bepaalde positie, tegenwoordig is multifunctionaliteit het toverwoord en aangezien spelers tegenwoordig in tegenstelling tot vroeger een vast rugnummer is het in veel gevallen niet eens mogelijk om een rugnummer een positie toe te kennen. Er zijn zoveel spelers die met een rugnummer spelen die niet bij hun positie past, dat je al lang niet meer van uitzonderingen kunt spreken.

23 juni 2019 om 11:23

Speelt bij Portugal in een twee spitsen systeem ook veel centraler als die bij zijn club doet, heel schokkend is het dus niet waar Sarri mee komt.

23 juni 2019 om 11:57

4-3-1-2 met een twee sitsen systeem zou voor Juventus ook goed kunnen werken. Dan kan je Dybala achter de spitsen positioneren (rendeert daar beter dan op de vleugel) en Ronaldo in de spits (meer goals).

Ronaldo - Kean
Dybala
Pogba - Rabiot - Pjanic
Alex Sandro - De Ligt - Bonucci - De Sciglio
Szczesny

23 juni 2019 om 12:56

Nooit dat De Ligt nu al Chiellini uit de basis speelt. Bonucci misschien, maar Chiellini zeker niet. Daarnaast zie ik Pjanic eerder in de Jorginho-rol spelen (waar je nu Rabiot hebt staan)

23 juni 2019 om 16:08

@Fikretcelik

Je bedoelt denk ik Ramsey ipv Pogba?

Ja dat is echt het doel van n trainer. Zorgen dat 1 speler veel kan scoren

23 juni 2019 om 11:53

Er zijn genoeg trainers die hun tactiek zo in elkaar zetten dat hun topspeler optimaal wordt benut. Zo gek is dat niet hoor.

moeten ze niet doen.
Ronaldo heeft een paar keer de nummer 9 positie in madrid ook geprobeerd. het is gewoon niet zo succesvol als dat hij van de linker kant komt.

waarom niet gewoon een speler gebruiken op de plek waar hij zich al jarenlang bewijst? met Kante flikte Sarri dit ook al en Kante presteerde gelijk een pak minder. gebruik spelers gewoon in hun kracht. wat is het met al die trainers die proberen het wiel opnieuw uit te vinden?

23 juni 2019 om 14:06

Als ronaldo op rechts gaat spelen, dan sluit je costa buiten. Terwijl hij veel sneller is en beter kan dribbelen ( wat nodig is op dat positie). En ronaldo is als centrumspits dichter bij het doel en dat vindt hij fijn, want hij kan heel goed afmaken.

36 gaat hij er ook echt niet inprikken in Italië, althans niet in de competitie.

Wat ik het meest opvallend vind aan dit artikel is dat de coach hoopt dat Ronaldo het record gaat verbreken van aantal doelpunten in een jaar. Het zou er toch om moeten gaan dat het team per saldo optimaal presteert en als dat betekent dat Ronaldo vaker de bal moet afleggen dan moet dat zo zijn naar mijn idee. Vreemde uitspraak dus.

Goede stap. Kan douglas costa eindelijk weer spelen. Hij is gewoon de beste op die positie bij juve.

Uiteindelijk zal die toch meer als Spits fungeren. Krijgt meer een vrijere rol voorin. Maar hij is geen 28/29 meer dat hij dat allemaal kan belopen. Hoop oprecht niet dat hij als valse 9 of op 10 teveel terecht komt want in de kleine ruimte is die niet super. Hij moet het meer hebben van snelle combinaties en positie kiezen voor de goal om vervolgens een voorzet perfect te timing en hem in te schieten/koppen.

Hier geloof ik dus helemaal nul komma nul van ! CR7 is gewoon zijn (handels) merk en daar stapt hij echt niet van af ! Het merk 'cr7' levert hem jaarlijks tientallen miljoenen op aan sponsors, zijn museum, hotels e.d. dat geeft ie echt niet op om nu in de nadagen van zijn carrière met rugnummer 9 te gaan spelen !! En...als Sarri hem als een nr. 9 wil laten spelen, geen probleem, hij kan dan toch gewoon zijn rugnummer behouden lijkt me. ( tis niet verplicht dat nr. 9 de spits moet zijn !! toch...? ). Messi, Maradonna, Pele, Gullit noem ze allemaal maar op, staan bekend als nr. 10. Geven ze ook niet op..... V. Basten...een echte nummer 9..... op t EK 88 speelde hij 'gewoon' met nr 12 meen ik....... en al die spelers konden heus wel scoren hoor, waren ze echt geen rugnummer 9 voor nodig...!! ( ken ook nog wel een Duitser met nr. 10, maar die naam noem ik niet !! )

23 juni 2019 om 18:24

Zijn nummer gaat ook niet veranderen. Het gaat er hier over dat hij die positie pakt. Er staat ook nergens dat zijn rugnummer gaat veranderen, er staat alleen dat media hem bestempelen als CR9

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren