Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Cristiano Ronaldo is een machine, maar zelfs hij deed het in zijn broek!’

Laatste update:

Marcelo veroverde in de afgelopen jaren met Real Madrid maar liefst viermaal de Champions League. De successen kenden echter ook een keerzijde, want de linksback van de Koninklijke ondervond rondom de finales altijd enorm veel stress. Op verzoek van The Players Tribune geeft Marcelo een inkijkje in zijn belevenissen rondom de finale van het miljardenbal in 2017 tegen Juventus, door Real met 1-4 gewonnen.

"Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Juventus zaten we te eten. Casemiro, Danilo, Cristiano Ronaldo en ik", blikt Marcelo terug op uren voorafgaand aan de eindstrijd van twee jaar geleden tegen Juventus. "Er heerst totale stilte, niemand zegt iets. Iemand staart naar zijn eten. Af en toe hoor ik rare geluiden uit de magen van de andere spelers komen. Maar niemand zegt er iets over, de spanning overheerst."

Cristinano Ronaldo: 'Denk nu al niet meer aan mijn zevenhonderdste goal'

"Uiteindelijk durft Cristiano wat te zeggen. 'Een vraagje, jongens', waarop wij allemaal zeggen: 'Ja, broeder?' Cristiano zegt vervolgens: 'Ben ik nou de enige die spanning voelt in zijn maag?' Iedereen geeft op hetzelfde moment antwoord. 'Ik ook, broeder, ik ook!' Niemand durfde dat dus toe te geven! Maar als iemand als hij het al toegeeft, dan is dat voor ons ook geen struikelblok meer. Cristiano is een ijskoude, echt een machine. Maar zelfs hij deed het in zijn broek! Het ijs was gelijk gebroken, dat kan alleen Cristiano."

Ronaldo gaf volgens Marcelo ook precies aan hoe de finale tegen Juventus zou verlopen. "Dat deed hij uit de doeken op weg naar het stadion", aldus de Braziliaanse vleugelverdediger. "Hij zei: 'Het begin zal moeilijk zijn, maar de tweede helft zal voor ons op een vredige manier verlopen'. Dat zal ik nooit meer vergeten, hij had het gewoon voorspeld. Ik kan mij nog zo voor de geest halen hoe Cristiano toen uit zijn ogen keek, dat beeld blijft voor altijd in mijn gedachten. Echt geweldig, dit zijn verhalen die ik aan mijn kleinkinderen ga vertellen." In de finale tegen Juventus wist Ronaldo tweemaal te scoren. Sinds 2018 draagt de Portugese aanvaller het shirt van de Italiaanse kampioen.

Zie jij Cristiano Ronaldo met Juventus de Champions League winnen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zou toch raar zijn als je geen spanning voelt voor een cl finale,zelfs supporters voelen spanning.....

31 oktober 2019 om 16:58

Ik denk zelfs dat vele supporters meer spanning voelen dan de spelers.

31 oktober 2019 om 18:37

Waarom denk je dat,ik geloof dat oprecht niet dat fans meer spanning hebben dan de spelers,ik denk dat de spelers beter met spanning om kunnen gaan waardoor het minder zichtelijk is...

31 oktober 2019 om 21:29

Dat denk ik ook. Ik ben meer dan 30 jaar lang supporter van Real Madrid, terwijl de spelers (de meesten iig) gewoon passanten zijn. Ze zullen nooit meer voor dan de fans voelen..wat betreft het shirt.

31 oktober 2019 om 21:49

Ik vind bijvoorbeeld Guti wel een uitzondering, hij is een echte fan maar ook jarenlang een typische Real Madrid speler, daarmee bedoel ik een positief soort arrogantie icm klasse.

Ik hou ervan om zulke verhalen te lezen. We denken allemaal dat die sterren van Real en Barca geen druk voelen en het allemaal al gewend zijn. Dat is klaarblijkelijk niet het geval. Zelfs de beste allertijden, of een van, voelt druk.

31 oktober 2019 om 16:33

Haha dat denken we niet allemaal. Dat denk jij. Waarom denk je dat zulke spelers alsnog zo juichen als ze scoren. Adrenaline.

31 oktober 2019 om 17:33

We denken dat niet allemaal hoor. Het is vrij logisch dat ze zoveel druk voelen. De belangrijkste wedstrijd van het jaar dan voel je die druk echt wel. Ik durf zelfs te beweren dat zij voor iedere wedstrijd enige voelen.

natuurlijk voel je druk voor zo een wedstrijd. de CL is de meest prestigieuze prijs in het clubvoetbal

31 oktober 2019 om 18:15

Naar mijn mening in het hele voetbal. Ik vind het niveaus van Wk's vaak echt dramatisch tegenover wat je bij de champions league ziet. Het komt grotendeels omdat de spelers niet aan elkaar gewend zijn en dat zie je echt

31 oktober 2019 om 18:27

@bf1994 misschien wel alleen als je de vreugde in een land ziet zoals bij ons toen we bv de WK finale haalde of het EK wonnen in '88 heeft landenvoetbal toch wel iets speciaals. natuurlijk ook omdat het niet een jaarlijks toernooi is maar ik snap je punt zeker. in de CL zie je meestal beter voetbal als op een eindtoernooi

de finale tegen juventus winnen was statistisch gezien ook veel moeilijker dan die het jaar ervoor. Nog nooit had een team 2x achter elkaar gewonnen

31 oktober 2019 om 17:01

broer, dat is geeneens waar: 1956 tot en met 1960: real madrid 1961 en 1962: benfica 1964 en 1965: internazionale 1971 tot en met 1973: ajax 1974 tot en met 1976: bayern mã¼nchen 1977 en 1978: liverpool 1979 en 1980: nottingham forest 1989 en 1990: ac milan

31 oktober 2019 om 17:08

Dat was europa cup en niet Champions League. ‘Broer’. Zegt genoeg dat je deze mythe niet kende

31 oktober 2019 om 17:15

Broer, zegt genoeg dat je de definitie van mythe nieteens kent. Verder raakt je 'mythe' kant noch wal. Als alle wedstrijden uit het verleden niet meer meetellen door een verandering in het toernooi kan je net zo goed alle badges op de mouwen van de succesvolle clubs zoals ajax achterwege laten. Heel vreemd wat je zegt.dat zou volgens jouw 'mythe' dus betekenen dat Ajax nooit de cl heeft gewonnen. Wat een vreemd verhaal zeg.

31 oktober 2019 om 17:25

A. Ik ben je broer niet. B. ik ben ook geen vriend van de straat van je. Dus dat hele 'broer' gebeuren kan je achterwege laten. Ajax heeft in 1995 1x de CL gewonnen en 3x de Ec1. het toernooi heet al sinds 1993 Cl ipv EC. Dus volgens mijn 'mythe' betekent het dus dat Ajax wel 1 CL gewonnen heeft. tot Real in 2017 was er geen ploeg die het toernooi genaamd de Champions league twee keer achter elkaar won. Statistisch gezien is at correct. Het is niet mijn mening maar gewoon een gegeven. Volgens mij heeft Ajax geen badges voor hun Europese overwinningen. Wel voor landstitels. Dat gaat om landkampioenschappen en niet om aantal keer gewonnen eredivisietitels. Dat onderscheid wordt duidelijk gemaakt

31 oktober 2019 om 17:39

Eens met heel je verhaal verder hoor Glory, maar Ajax heeft wel degelijk de zgn. "Multiple-winner badge" van de EC1/CL op de mouw. Ploegen met 5 of meer overwinningen óf 3 opeenvolgende overwinningen hebben die badge: Real Madrid, AC Milan, Liverpool, Bayern München, Ajax en Barca.

31 oktober 2019 om 17:39

@gloryunited als het goed is heeft elke club een badge op hun cl shirt waar het aantal overwinningen op staan. Er staat dan een CL beker met de overwinningen op de mouw.

31 oktober 2019 om 19:05

Ah oké dat is mij ontgaan. Mea culpa

31 oktober 2019 om 19:16

Niet elke club maar alleen de clubs die het toernooi minimaal 5x of 3x op rij hebben gewonnen.

1 november 2019 om 00:39

Ik ben het met ikgeefvolgas eens. Je kan niet zeggen er heeft nog nooit een club meer dan 2x achter elkaar gewonnen en tegelijker tijd zeggen dat bijvoorbeeld real madrid 13 heeft gewonnen. Want dan zou je die winsten voor de naam verandering eraf moeten halen aangezien je ook beweerd dat het nooit 2x is gebeurd. Ik heb het altijd apart gevonden dat mensen dat beweerden terwijl
Real Madrid het al 5x achter elkaar had gedaan. Het is toch echt vaak gedaan als je terug kijkt in de historie. Met vaak bedoel ik wel relatief, ik dacht voorheen dat alleen real madrid ajax en ac milan het hadden geflikt maar er zitten meer clubs tussen

Misschien ligt het aan mij, maar moet een groot gedeelte van de bovenstaande tekst niet in verleden tijd worden geschreven i.p.v. de tegenwoordige tijd. Verder wel een leuk stukje. Altijd leuk om te lezen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren