Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Cristiano Ronaldo-gooier’ werd ‘twee of drie keer’ afgewezen door Ajax

Laatste update:

Jurgen Ekkelenkamp zal zijn zesde officiële duel in de hoofdmacht van Ajax naar alle waarschijnlijkheid nooit meer vergeten. De negentienjarige middenvelder maakte in het Champions League-duel met Juventus (1-1) een kwartier voor tijd zijn opwachting, als vervanger van Lasse Schöne. Wojciech Szczesny voorkwam dat de tiener de 2-1 maakte en hij ging niet veel later viraal door zonder pardon bij een Italiaanse uitbraak Cristiano Ronaldo te vloeren.

Op zijn Wikipedia-pagina was al snel zijn bijnaam veranderd in 'Ronaldo-gooier' en op sociale media oogstte zijn actie een vloedgolf aan complimenten. Maarten Stekelenburg kent Ekkelenkamp zeer goed. De bondscoach van Oranje Onder-19 had de middenvelder de afgelopen jaren onder zijn hoede. "Maar bij mij had hij vaak geen basisplaats. Hij had Orkun Kökcü voor zich", vertelt Stekelenburg in gesprek met de NOS. “Ik snap dat hij voor het grote publiek nog onbekend was, maar de insiders kenden hem natuurlijk al.”

“Zo ging het met alle grote talenten; Matthijs de Ligt was bij zijn debuut ook nog onbekend. Ze komen voor velen ineens oppoppen." Ekkelenkamp kwam in 2013 als centrale verdediger binnen bij Ajax, waar Stekelenburg destijds in de jeugdopleiding werkzaam was. "Gery Vink, nu assistent bij Willem II, heeft hem in de C-junioren naar voren - het middenveld - gehaald en daar heeft hij zich de laatste jaren doorontwikkeld. Hij kan op veel posities uit de voeten en is een heel taakbewuste speler", verzekert de bondscoach.

Het is eigenlijk aan Brian Tevreden te danken dat Ekkelenkamp bij Ajax zit. De nu technisch directeur van het Belgische SV Roeselare was trainer van de tiener bij Almere City FC en had goede banden met Ajax. Ekkelenkamps grote droom, bij Ajax spelen, leek aanvankelijk niet realiseerbaar, maar op aandringen van Tevreden kwam het toch van een overstap. “Hij werd twee of drie keer afgewezen", vertelt Tevreden aan RTL Nieuws. “Je kon toen al zien dat hij potentie had. Maar hij was heel bleu, hij zei nooit wat.”

“Met zijn voetbalintelligentie zat het wel goed”, vervolgt Tevreden. “Ik zette hem meestal op positie drie of vier, achterin. Hij speelde puur zoals ze dat bij Ajax graag zien, echt als een extra middenvelder. Doorschuiven als het kan. Dat deed hij fantastisch. Ook was hij behoorlijk kopsterk en rustig aan de bal. Later heb ik hem op plek zes gepositioneerd. Ik had nooit verwacht dat hij uiteindelijk een aanvallende middenvelder zou worden.”

Tevreden vond Ekkelenkamp altijd 'heel bleu' en 'heel netjes'. Hij maakte de jeugdspeler dan ook aanvoerder in de hoop dat hij daardoor meer leiderschap zou gaan tonen. "Maar hij bleef stil. Als hij een keer wat zei, moesten we altijd lachen. Dan zeiden we: 'Hee, hij zegt ook eens wat'."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldige actie! Ik heb gewoon gejuicht toen 'ie dat deed. Ontzettend belangrijke actie op een belangrijk moment. Goed dat hij zichzelf zo opoffert voor het team.

11 april 2019 om 21:45

Vooral knap dat jij als 19 jarige debutant het lef hebt om een van de beste voetballers aller tijden gewoon omver te trekken. Dan heb je iig een goede dosis lef en inzicht!

Wordt een beetje lullig neergezet. Niet iedereen is flamboyant of extravert...

Nou nou, er wordt nu gedaan alsof hij gister messiaans gescoort heeft... Het was een mooie actie, maar zo veel aandacht aan geven is ook weer overdreven

11 april 2019 om 21:09

Het is meer het herkennen van gevaar, en gewoon de angel uit de aanval halen met een bijna Italiaanse overtreding. Helaas zien wij dat te weinig op de Nederlandse velden.

11 april 2019 om 21:30

Haha dat zien we genoeg hoor op de Nederlandse velden. Was gewoon een normale overtreding die je wekelijks ook vaak genoeg in de Eredivisie ziet in dit soort situaties.

11 april 2019 om 21:50

Skede, dat kan wel kloppen, maar we hebben het over een 19-jarige debutant in de CL. Voor hetzelfde geld had hij het gevaar niet gezien of was hij te veel onder de indruk geweest om het te doen. We hebben het wel over Ronaldo, één van de beste voetballers op dit moment.

11 april 2019 om 22:00

Ja, het is een belangrijke actie. Maar er is toch niks bijzonders aan? Je mag toch verwachten dat als je in Ajax 1 speelt, je in staat bent om een professionele overtreding te maken haha. Of dat nou op Ronaldo is of Vincent Vermeij.

11 april 2019 om 23:42

En toch zou 99% van de debutanten hem hebben laten lopen of klein trekje aan het shirt hebben gedaan of een tackel van achter met rode kaart als gevolg.

Haha erg ludiek! Ik had er wel begrip voor als Juve-fan. Het is technisch gezien spelbederf, maar het doel heiligt wel de middelen (binnen de perken uiteraard).

Horen we nooit meer iets van. Is geen topper in de jeugd

Ik vraag me meer af waarom hij bij de selectie zat en niet Dani, Eiting (geblesseerd?), Noa of Gravenberch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren