Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Courtois verricht opnieuw heldendaad en loodst Real naar Supercopa-finale

Laatste update:

Real Madrid krijgt zondag de kans om zijn titel in de Supercopa te verdedigen. De manschappen van Carlo Ancelotti wonnen woensdagavond de halve finale van Valencia via strafschoppen. In reguliere speeltijd hadden doelpunten van Real-aanvaller Karim Benzema en Valenica-vleugelspits Samuel Dias Lino voor een 1-1 eindstand gezorgd. Penaltymissers van Eray Cömert en José Gayà werden Valencia fataal: 4-2 voor Real in de serie. Thibaut Courtois stopte die laatste strafschop en had in de slotfase van de verlenging ook al een wereldredding verricht. De finale volgt zondag tegen Barcelona of Real Betis.

Sinds het seizoen 2019/20 kiest de Spaanse bond op financiële gronden voor een Supercopa in Saudi-Arabië. In Riyadh traden beide ploegen aan met vier wijzigingen ten opzichte van het laatste duel dat in LaLiga werd gespeeld. Bij Real Madrid kwamen Lucas Vázquez, Nacho, Eduardo Camavinga en Rodrygo in de ploeg, terwijl blikvangers Karim Benzema en Vinícius Júnior in het elftal bleven. Justin Kluivert kwam terug in het team bij Valencia en speelde als spits naast Edinson Cavani.

Real ging furieus van start en had binnen een kwartier drie keer kunnen scoren. Rodrygo, Benzema en Federico Valverde kregen de bal bij afzonderlijke kansrijke momenten echter niet op doel geschoten. Na een half uur spelen creëerde Vinícius een kans voor zichzelf met een dribbel over de linkerflank. De Braziliaan zag geen vrije ploeggenoten en besloot met een schot, dat in het zijnet eindigde. Korte tijd later ging de vrije Benzema onderuit in het strafschopgebied na een tackle van Cömert. De Fransman kreeg daarvoor een penalty en schoot die simpel de andere hoek in dan die Giorgi Mamardashvili koos: 1-0.

Binnen 24 seconden na rust compenseerde Valencia de opgelopen schade. Voormalig PSV'er Toni Lato slingerde de bal vanaf rechts naar de tweede paal, waar Dias Lino kon intikken: 1-1. De Braziliaan liep weg uit de rug van Vázquez, die niet bij de les was. Kort na het doelpunt was er een grote kans voor Real-verdediger Nacho, die naast kopte uit een corner. Daarna liep het aantal kansen in het King Fahd International Stadium drastisch terug.

Vlak voor tijd probeerde Benzema een verlenging te voorkomen, maar de kopbal van de Fransman bereikte het doel van Mamardashvili niet. De Georgiër moest Valencia in blessuretijd wel redden op een inzet van Vinícius en de daaropvolgende rebound van Benzema. Zo volgde een verlenging, waarin de beste kans na 111 minuten was voor Valencia. Fran Pérez brak door over de linkerzijde van de zestien, maar kwam van dichtbij niet langs Courtois, die geweldig redde. De Belg werd in de strafschoppenserie de gevierde man door een penalty rechtdoor van Gayà te keren. Daarvoor had Cömert over geschoten. Real schoot zelf vier keer achter elkaar raak via Benzema, Luka Modric, Toni Kroos en Marco Asensio.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Courtois en misschien Benzema met een voldoende, de rest was alweer matig tot dramatisch.

Ik begin mij zorgen te maken.. maar goed Real Madrid en Ancelotti kunnen uit het niets een topseizoen draaien.. dus ik ga mij inhouden.

Ik ben benieuwd naar Barcelona morgen, en de finale zondag.

Trouwens, wie zag hoe Real aan het 'vieren' was. Ik denk dat echt niemand hierin zin in had.. hopelijk ligt de motivatie zondag hoger.

11 januari 2023 om 23:06

Zondag misschien een Clasico. Dan is de motivatie sowieso al hoger. Verder Real zoals wel vaker niet best. Ik verwachtte eigenlijk dat Real het de laatste 10 minuten wel zou beslissen, terend op 1 magisch momentje van Big Benz/Modric, maar zelfs dat zat er vandaag niet in. Benzema is ook eigenlijk niet meer de Benzema van afgelopen seizoen.

11 januari 2023 om 23:09

Benzema is bijna de hele eerste seizoenshelft geblesseerd geweest en is er nu weer. Volgens mij is hij ook de enige die de laatste tijd wel een voldoende haalt.

12 januari 2023 om 02:17

Voetballend is Benzema altijd één van de betere. Daarom geniet ik zo van hem. Een echte topspits, die het niet alleen van goals heeft. Al is het verschil tussen vorig seizoen en dit seizoen qua beslissend zijn nog heel groot: iets wat wel tegenvalt.

11 januari 2023 om 23:07

Het leek gewoon nergens op, maar de spelers leken in de tweede helft al helemaal kapot. Denk dat het komt door dat 9uur vliegen naar saudi Arabie

12 januari 2023 om 02:20

Naast 9 uur vliegen heeft Real ook gewoon een oude selectie. Of hele jonkies of hele oudjes. De gemiddelde leeftijd van de basiself was vandaag 28 tegenover 24 jaar en 7 maanden van Valencia. Vervolgens heb je nog 5 invallers. 2 daarvan zijn Modric en Carvajal. Niet bepaald spelers die het van hun snelheid hebben, maar meer de techniek.

Zonde, niks meer en niks minder. Tot zover de voorbereiding, over 3 weken gaan we voor het echte werk. Natuurlijk was het voor Valencia leuk om geweest om hier een beker mee naar huis te nemen zondag, maar met het oog op de ranglijst zijn er belangrijkere zaken.

Mochten er hier nog socios blij zijn met dit resultaat; gefeliciteerd met het behalen van de finale. Nu maar hopen dat Betis er een echte supercopa finale van weet te maken.

11 januari 2023 om 23:03

Wat geeft je de indruk dat Betis morgen gaat stunten?

11 januari 2023 om 23:09

Als bekerwinnaar verdienen zij het natuurlijk om door te gaan

11 januari 2023 om 23:10

Nou, helemaal niks? Heb gewoonweg de voorkeur voor een finale tussen de landskampioen en bekerwinnaar.

11 januari 2023 om 23:11

Alsof dit madrid met twee vingers in hun neus valencia weg heeft gespeeld. Betis is beter dan valencia..

11 januari 2023 om 23:16

Wat een nutteloze en domme reactie zeg je gaat letterlijk op niets van wat Valencios zegt in en roept maar wat in het luchtledige.

11 januari 2023 om 23:16

Betis verloor de laatste wedstrijd voor het WK kansloos met 3-0 in Mestalla Maar ik denk dat je me punt volledig mist.

Dat het echt nodig was om met penalties Valencia van je af te schudden. Real is al een lange tijd bezig aan een slechte reeks wedstrijden.

Ben benieuwd naar de finale. Die zullen moegestreden aan de aftrap verschijnen.

Wat valt er over dit duel te zeggen? Eigenlijk bar weinig. Of Real zit in een waardeloze vorm of Ancelotti krijgt ze niet meer aan het voetballen. Er is niemand dat nog iets laat zien van de veldspelers. Basis of wissel, doet er niet toe. Vreselijk om naar te kijken. Zelfs de lopetegui periode was leuker ondanks de vele nederlagen.

11 januari 2023 om 23:04

Nouuu dat gaat wel echt te ver. De periode onder Lopetegui was misschien wel een van de meest duistere tijden voor Madridista's. Verliespartij na verliespartij, vernedering na vernedering. Nee dank u.

11 januari 2023 om 23:57

Spel is jarenlang onsamenhangend, puur terend op individuen. Als je slechte dag hebt kan je van iedereen verliezen dan. Is ook een schande dat courtois zo vaak man of the match of speler van het jaar is geworden. Keeper van topclub mag niet zo vaak in de spotlights staan vind ik

12 januari 2023 om 04:07

Mag soms wel van mij. Neuer heeft (denk ik op gevoel) vaak zat mvp’s gewonnen ondanks een aardige verdediging toen in de tijd van de goede Boateng/Hummels/Martinez/Lahm. Neem ik in ieder geval aan, want toen werd hij gezien als beste keeper van de wereld..

Dramatisch is de samenvatting als je het spel van Real ziet. Sinds midden oktober keldert het niveau echt keihard naar beneden. Misschien dat het WK gewoon teveel is want het gaat zo langzaam en voorspelbaar. En achterin hebben we godzijdank Courtois want anders was dit weer een verlies. Blijft zo jammer dat Courtois de 0 niet kan houden omdat die in de steek wordt gelaten door de verdediging. Tja een ander pluspunt is dat de penalties wel foutloos gingen. Het moet echt beter zeg want anders ben ik bang dat La Liga hem niet gaat worden.

11 januari 2023 om 23:06

Met dit veldspel en instelling van de spelers gaat niks hem worden dit jaar. Zelfs deze Supercopa moet ik nog maar eens aankijken aankomend weekend.

11 januari 2023 om 23:09

Tja en dan zijn Militao en Vazquez ook nog is geblesseerd. Alaba en Tchouameni mis je al voor weken. Ik had al voor de zomer voorspelt dat deze selectie het niet gaat redden. Daarvoor speel je teveel wedstrijden. Maar 2 nieuwe spelers erbij terwijl er 5 vertrokken is gewoon niet goed genoeg. Perez had na Mbappe duidelijk geen plan B meer.

11 januari 2023 om 23:24

Ik vraag me oprecht af of Perez echt zo naïef en blind is om te denken dat de selectie die vorig jaar de CL won vast en zeker goed genoeg is om nog een langer slopender seizoen te spelen en prijzen te winnen. Iedere gek daar in het bestuur moet toch inzien dat dit zeer onrealistisch is?

Kan me daardoor bijna niet voorstellen dat ze geen plan B hadden.

11 januari 2023 om 23:35

Vorig seizoen gaat nooit meer herhaalt worden. Daar heb je ook een hele dosis geluk voor nodig en alles zat letterlijk mee. Dat ga je dit seizoen niet weer herhalen. Ook vorig seizoen was er al een probleem dat er geen rechtsbuiten was op niveau. Iedereen wordt ook nog is een jaartje ouder als je kijkt naar Modric en Benzema. Van Vinicius kan je ook niet verwachten dat die weer zo’n jaar gaat draaien als vorig seizoen. Het is gewoon triest dat alleen Rudiger en Tchouameni erbij zijn gekomen. Maar je laat wel Bale, Isco, Miguel, Marcelo en Casemiro vertrekken.

11 januari 2023 om 23:49

Ja snapte dat ook niet. Zeker niet nu je zelfs voor meer prijzen zou gaan spelen. Je had meer nodig, een sterkere selectie en breedte maar nee! 🤦 En dan zie je straks iedereen Carlo de schuld geven, wat een onzin!

12 januari 2023 om 00:12

Carlo verdient gewoon de crediet in mijn ogen. Zeker wat hij vorig seizoen heeft gepresteerd. Hij heeft nog niet eens grote aankopen mogen hebben dus het is niet helemaal eerlijk als die wordt ontslagen omdat Perez weigert iemand te halen na die Mbappe saga.

12 januari 2023 om 07:31

Ik denk dat perez nog een jaartje wacht op Barcelona hun gekke acties en als zij over hun top zijn gaat knallen.

12 januari 2023 om 01:04

Maar Madrid heeft toch geen elftal waar je sprankelend positiespel van mag verwachten? Ze hebben geen moderne voetballende, snelle en aanvallende backs en vanuit centraal achterin is er ook te weinig voetballend vermogen. Een middenveld dat voetballend wel erg goed is, maar diepgang en dynamiek mist en voorin heb je met Vinicius een eindstation, een Rodrygo komt tekort en Benzema wordt te weinig in het spel betrokken.

12 januari 2023 om 11:32

@modricmagic

Is dit echt zo'n verrassing voor jullie Madridista's? Voor mij namelijk niet, ik weet waar Real mee bezig is. Real's motor begint pas te draaien tussen februari-april en laat dat nu net Game-time zijn. Real speelt eigenlijk al jaren vrij zakelijk met links en rechts een goede pot, maar weet op de juiste momenten te pieken. Vorig jaar ging het bijna mis, maar dan stond een zekere Karim Benzema op en droeg hij het elftal(samen met Courtois).

Het zou me echt niet verbazen als het dit jaar weer zo zal lopen.

12 januari 2023 om 12:14

Zo’n jaar als vorig seizoen ga je niet zo snel weer herhalen. Daar heb je zeker ook een portie geluk bij nodig. Daarnaast worden spelers zoals Benzema en Modric ook een jaartje ouder. Een Benzema gaat niet zo’n jaar als vorig seizoen herhalen. Ook vorig seizoen had er een aanvaller bij moeten komen. Na Mbappe is er blijkbaar niemand die de club in het oog had. Dat is wel kwalijk.

Hebben de fans van de Spaanse competitie geen bezwaar tegen hun clubs, die in een oliestaat geld gaan ophalen? Dit is geen vriendschappelijk toernooi, maar een van de nationale competities van Spanje. Die wordt gewoon dood leuk gespeeld in een ander land. Lees vrij weinig kritiek van de Spaanse competitie kenners, die wel bij elke PSG of City artikel aanwezig zijn.

11 januari 2023 om 23:07

Tuurlijk wel. Het is vrij belachelijk dat het niet in Spanje wordt gehouden maar dat er helemaal gevlogen moet worden. Al vele Real spelers hebben er kritiek op geleverd zoals Kroos en Courtois. Helaas draait het alleen om geld. Maar goed daar is deze artikel toch ook helemaal niet voor. Snap niet waarom je hier je gelijk wil halen…

11 januari 2023 om 23:08

Haha goedkoop willen scoren. Kijk even in de spiegel man. En ja dit is een en al onzin (is al vaak geroepen!), zo'n toernooi daar! Gaat nergens over. Dit is sneu opgezet door de bond en zelfs met hulp van blijkbaar ene Pique.

Maar goedkoop willen reageren terwijl je compleet het punt mist van dat andere kritiek tja (er is een verschil tussen geld genereren via derden, reclame, ads, marketing gebeuren etc. of de staatsclubjes die eigen unlimited oliegeld op allerlei manieren in een club pompen, een Uefa in de pockets heeft, aan kunstmatige nep sponsorships doet e.d.)! . Maar ja dan houdt het wel op. Keer op keer uitleggen heeft ook geen nut voor gassies zoals jij blijkbaar die het toch niet willen begrijpen wat de kritieken nou inhoudt!

11 januari 2023 om 23:52

Wel apart dat het goedkoop scoren is wanneer het je eigen club betreft. Zelf ben je bijna onder elke artikel van PSG te zien met je Prison nog wat onzin en ben je je gal aan het spuwen. Als voorvechter tegen het oliegeld in het voetbal zou ik juist van jouw nu ook een reactie verwachten, maar ja zal wel minder goed uitkomen wanneer het Real betreft.

12 januari 2023 om 20:08

Jij snapt echt het verschil niet of wil het niet zien. Laat me raden want je eigen clubbie was zo'n olieclubje toch jaja. En dan doen alsof Madrid hetzelfde is door te zeggen wanneer het je eigen club betreft. Man man man je snapt het echt niet. Alles herhalen is best vermoeiend.

11 januari 2023 om 23:12

Misschien kan je dan een keertje het live-meepraten of een ander relevant artikel open klikken voor je dit met droge ogen komt neerpennen...?

11 januari 2023 om 23:50

Live meepraten van met staat er letterlijk geen woord over, of bedoel je ergens ooit in een ver verleden? Dat is wel wat anders dan zo'n beetje elke PSG of City artikel waar een aantal(vaak dezelfde) Barca en Real fans als aasgieren op afkomen,

12 januari 2023 om 05:38

geen woord? Alleen ik heb volgens mij al 2 reacties waarin ik me de geldklopperij en het hele toernooi beklaag...?

Bovendien denk ik dat je de kritiek van de meesten hier op clubs in handen van een oliestaat niet snapt. Heeft niets met de natie zelf te maken. De kritiek zou exact hetzelfde zijn als Sjakie multimiljardair was geworden met zijn chocoladefabriek en een voetbalclub kocht om op dezelfde manier te runnen zoals nu gebeurt bij PSG.

Je reactie slaagt dan ook nergens op naar mijn mening.

12 januari 2023 om 16:50

Enige is waar jij je over beklaagt in live meepraten is de vermoeidheid van spelers en dat je het stadion dood noemt. Dus ja geen woord over hoe belachelijk het is dat een van de nationale competities verkocht is aan het grote olie geld. Niet eens je eigen Spaanse fans aanwezig kunnen hebben in het stadion, maar dat heb je natuurlijk wel al gedaan bij het nieuws toen dit allemaal bekend werd he. Bij het volgende bericht over een aankoop van PSG of City ben je, neem ik aan, wel aanwezig met het bekende plaatje?

12 januari 2023 om 18:40

Nogmaals, dat boeit me ook niet? Al het geld in de wereld is smerig, waar het vandaan komt maakt vrij weinig uit. Als je zo pietluttig wil gaan doen zit elke club wel verkeerd, lopen tegenwoordig allemaal met een of andere schimmige sponsor op het shirt. De grootste reden waarom ik dit soort wedstrijden niet in SA wil is de onnodige reizen die het meebrengt. Verder laat het me koud.

Verder herhaal ik maar weer eens: Het laat mensen die kritiek hebben op PSG en City ed doorgaans koud dat ze in handen zijn van een oliestaat op zich. Wat is het verschil tussen hen en een vastgoedmagnaat uit de VS of een oligarch uit Moskou? Ze zijn allemaal corrupt en smerig rijk.

De kritiek is op het feit dat ze met hun oneindige geldreserves keer op keer de regels mogen omzeilen zoals ik hierboven al zeg.

Je wil je punt maar doordrammen en negeert gewoon wat ik zeg. Daarnaast beschuldig je mij dan ook van schuldig te zijn aan je 'punt' (die mensen zijn er in de eerste plaats al nauwelijks) terwijl dat nergens op slaat en van geen kanten klopt. Kinderachtig kerel.

11 januari 2023 om 23:15

Ik vind dat ook onzin, maar geld regeert bij Spaanse Bond, echt te debiel voor woorden om het daar te houden.

11 januari 2023 om 23:17

Als je die kritiek wilt lezen moet je denk ik naar het artikel van een paar jaartjes geleden toen heel dit circus begon. Buiten de Real/barca supporters in S-A zullen er zeer weinig zijn die hier geen bezwaar tegen zullen hebben. Het is een aanfluiting van de bovenste plank.

12 januari 2023 om 01:08

Ik vind het ook belachelijk, maar ik denk dat La Liga de laatste jaren enorm heeft ingeleverd ten opzichte van andere competities en voelen zich daarom genoodzaakt om dit te doen. Jouw club Chelsea geeft in 2,5 jaar tijd meer dan 700 miljoen uit aan spelers en dat is nog niet eens een van de topclubs in Engeland, dan is het ietwat makkelijk praten.

12 januari 2023 om 01:39

Dus omdat Chelsea met belachelijke bedragen smijt mag ik het niet raar vinden dat La LIga fans wel andere clubs de maat nemen, maar bij hun eigen clubs amper kritiek uiten? Als er iemand is die zich uitspreekt tegen de belachelijke uitgaven van Chelsea ben ik het wel, niet een keer maar elke keer dat ze het doen.

12 januari 2023 om 09:35

Maar wat jij raar vindt, Aze/che, klopt niet voor de meeste La Liga fans die hier reageren. Die klagen al sinds de introductie van dit bekerformat hierover. In ieder geval is iedereen absoluut tegen het feestje in Saudi Arabie en daarnaast vinden de meesten ook dat het gewoon 1 wedstrijd moet zijn tussen de kampioen en de bekerwinnaar. Als je een beetje had opgelet dan had je dat gezien, niet alleen onder deze comments, maar ook vorig jaar en het jaar daarvoor. Ik krijg eerlijk gezegd een beetje de indruk dat je dacht een stok te hebben gevonden om mee naar La Liga fans te slaan, maar die is er in dit geval niet.

12 januari 2023 om 09:42

Dit gedrocht zou eigenlijk geen aandacht moeten krijgen.
Gewoon zien als een oefenpot, en zelfs dat daar spelen is een farce.

Ben ook benieuwd hoe de echte fans in Spanje hier op reageren eigenlijk.

Enigste positieve: we hebben in iedergeval getraind op een eventuele toekomstige penalty serie in de cl En daar blijft het ook bij

Toch knap dat Courtois zich ontwikkeld heeft van een doelman die slecht was in penalty’s tot eentje die er de laatste twee jaar echt veel stopt. Ook echt gewoon vitaal voor een team in knock-out toernooien.

11 januari 2023 om 23:06

Hij heeft er maar 1 tegen gehouden? 😅

11 januari 2023 om 23:10

Dat is er toch al 1tje. Het ging me vooral over zijn ontwikkeling van de laatste jaren. Je gaat toch met vertrouwen toe naar een strafschoppenserie van Courtois tegenwoordig.

11 januari 2023 om 23:16

Courtois is nu gewoon een penalty killer geworden hij pakt er echt veel!

12 januari 2023 om 07:35

Dat zeker. Courtois is ongekend goed maar een penaltykiller wil ik hem niet noemen. Vandaag waren er met 4 uit 4 ook goede nemers.

Ps: hou de supercup voortaan aub gewoon in Spanje! Al dat reizen maakt spelers gewoon kapot. Zo sneu dat het nu alleen maar om geld draait!

11 januari 2023 om 23:12

En gewoon 1 wedstrijd
En aan het begin van het seizoen ipv er midden in.

11 januari 2023 om 23:36

Jep snap niet waarom het alleen in Spanje zo is. Gewoon tussen de bekerwinnaar en landskampioen op neutraal terrein. En ook als openingswedstrijd. Niet al dit stomme gedoe.

12 januari 2023 om 04:37

Tja, je zegt dat je het niet snapt, maar je snapt het natuurlijk wel: geld geld geld geld geld.

Nou ja, wedstrijd snel vergeten en door. Wat ogen de spelers vermoeid zeg. Iedereen lijkt langzamer te zijn geworden (behalve Benzema). Wat accumulatie van wedstrijden met je doet..
En de "viering", als je het zo wilt noemen. zegt heel wat ook.

11 januari 2023 om 23:09

Maar echt hoor, ze zagen er echt allemaal zo vermoeid uit. Dat zag je aan alles aan de passes aan de acties etc!

11 januari 2023 om 23:13

En aan het flegmatieke joggetje richting Courtois om 'te vieren'.

11 januari 2023 om 23:15

Klopt en aan de andere kant, heeft Real wat blessures erbij gekregen, helemaal top.

Iemand een idee hoe lang dat contract met SA voor dit gedrocht van een toernooi nog loopt? Niemand zit hier op te wachten, de fans niet, de clubs niet en de spelers al helemaal niet. Die lopen er allemaal ongeinteresseerd bij. Als de voetbalbond dit soort geldklopperij dan toch door de strot van de clubs wil blijven rammen doe het dan op zijn minst in de zomer zodat het als oefentoernooitje kan fungeren en je seizoen niet halverwege opbreekt met een nutteloze reis naar het M-O.

Wat mij betreft schaffen ze deze hele supercup, de Europese supercup en het wk voor clubteams allemaal gewoon af. Stuk voor stuk veredelde oefenpotjes waar niemand een ruk om geeft, waar je je enkel voor kwalificeert als je veel grotere en belangrijkere prijzen wint. Als je erover nadenkt is dat toch te dom voor woorden? En anders, zoals ik al zei, doen ze het allemaal lekker in de voorbereiding ipv deze onzin. Wie zit er nou op te wachten om midden in het seizoen naar Arabie te vliegen om daar tegen clubs te spelen die je in de eigen competitie sowieso al 2x treft? Of om 3 weken later weer naar god weet waar te vliegen om tegen een Zuid-Amerikaanse of Aziatische club te spelen die 3 maatjes te klein is. Proppen ze er nog een gedrocht van een wk tussen ook dit seizoen.

Tijd dat de spelersvakbonden de handen in elkaar slaan en een standpunt innemen. De clubs overigens ook die uitgemolken worden door de Fifa, Uefa en hun eigen bonden. Ik zei het daarstraks al, competitie, landelijke beker en Cl/el en klaar. Seizoen van 35-40 weken, 3 wedstrijden elke 2 weken en niet meer. Alle extra uitmelktoernooitjes lekker in de zomer ter voorbereiding en ook dat gezever met interlandbreaks er tussen uit halen. NL en al die onzin afschaffen en gewoon op het eind van het seizoen, en/of hoogstens 1x doorheen het seizoen kwalificatie voor het ek/wk spelen.als de Fifa wat extra's wil verdienen trekt Infantino lekker zelf zijn korte voetbalbroekje maar aan.

12 januari 2023 om 04:14

Alleen niet eens met je punt over de wereldbeker. Een kampioen uit Brazilië die de champions league variant daaro wint mag toch ooit hopen de Europeanen uit de dagen? Ik kijk dat niet vaak, toegegeven, maar het heeft wel altijd charme gehad.. Als je die wereldbeker bedoelde..

12 januari 2023 om 05:42

Daar heb ik het over inderdaad. Vast leuk voor de non-Europese teams maar voor de CL-winnaar valt er daar echt geen eer te behalen en is het gewoon een opdracht die veel tijd en energie kost en niets oplevert.

12 januari 2023 om 20:14

Wellicht als je de Champions league de hele tijd wint dat het als een verplichting voelt. Ik neem aan dat Chelsea en Liverpool etc daar gewoon met plezier naar afreizen. Maar dat is gissen, ik vind zelf wel mooi. Zuid Amerikaanse teams hebben echt wel een niveau plus die spelers staan dan een keer in de spotlights.

Goed dat we in dit gedrocht van een Super Copa format de tegenstander zo gruwelijk van de mat hebben geveegd en een klinkende overwinning op penalties hebben behaald.Of zeg maar: wat een drama, zo ongelofelijk slecht was dit. Met alle respect maar van dit Valencia moet je gewoon simpel met 3-0 winnen. Als die maar de helft van de kwaliteit van Villareal afgelopen weekend hadden gebracht hadden ze ons naar huis gestuurd. Daar zou ik overigens niet eens rouwig om zijn geweest. Nu zitten we met minstens 5 blessures van vaste waarden. En dat om een gedrocht van een toernooi.



Wat een draak van een wedstrijd, hebben finale gehaald, daar is alles meegezegd. Benzema en Courtois houden Real nog staande. Vini is half jaar al niet goed, hoop dat hij zijn niveau van vorig nog haalt.

Hier kan je echt niet blij mee zijn. Leuk dat je weer in de finale staat, maar wat een schrikbarend optreden weer. Weer Courtois die iedereen z'n kont moest redden. Die Vazquez mag nooit in zijn leven een shirt van Real Madrid dragen. Haal alsjeblieft een LB en een RB man. En dan onze aanval. Zo bedroevend, echt verschrikkelijk slecht. Dus wacht ff, vorige jaar zomer wou men diep gaan voor Mbappe, omdat men wist dat er iets moest gebeuren voorin, maar sinds het hele Mbappe saga die mis is gelopen, hebben we sindsdien niemand gehaald voorin. Hoe kan je dat accepteren? Asensio heeft nooit het niveau. Rodrygo is nooit goed op rechtsbuiten, en Vinicius heeft weer teveel 2019 momenten. Om over Hazard te zwijgen, want die wordt nooit gebruikt en terecht. De diepte van de selectie, is gewoon echt schokkend. Maar goed, ik weet niet hoevaak ik dit heb herhaald de afgelopen maanden. Feit is dat Real weer in de finale staat. Hopelijk tegen Barcelona, want blijkbaar kan Real alleen goed spelen tegen Barca.

12 januari 2023 om 04:42

Laatste jaren vind ik clasico’s zo afwisselend. De ene keer droogt Real Barca af en de andere keer andersom. Vorig seizoen ook weer zo raar in Bernabeu. Barca die in een slecht en anoniem jaar de CL winnaar helemaal afdroogt in Bernabeu. Dat had zelfs de grootste clasico-winst uit de moderne geschiedenis kunnen zijn (een 11-1 uit 1943 en 2-7 uit 1950 neem ik niet serieus). 7/8-0 was niet gek geweest.

Wat een vreemde pot was dit zeg. Hoop dat dit niet normaap blijft anders gaan we de gebreken van deze selectie goed naar voren zien komen! Die waren er al ja maar werden goed verdoezeld door bepaalde zaken. En met name de inbreng van Benzema en Modric, naast Vini's dribbel gevaar maar ook Courtois natuurlijk maar dat zou eigenlijk geen goede teken moeten zijn.

Maar als die jongens minder zijn zie je meteen de gebreken. Geen andere aanvaller die wat kan forceren, gewoon niemand! Drama bank. En dan je backs vooral aanvallend, gaat ook nergens over. En het gemis van Casemiro is ook duidelijk, want defensief is het allemaal veel minder geworden. En Rodry en Cama, het geheime wapen als sub, zijn totaal iemand anders wanneer zij mogen starten. Ook apart.

En zuur dat je blessures hebt, extra hebt moeten spelen. Ik ging bijna nog denken van joh verlies gewoon. Lekker naar huis, herstelen en extra rust nemen! Maar ja, nu moet je nog aan de bak. So be it maar man moeten we nu echt een shjtty seizoen hebben voordat Perez en co gaan denken oke we moeten nu echt bigtime gaan uitgeven aan nieuwe spelers!

Sheesh er is veel nodig! Backs (Gusto en Fran), middenvelder (Jude of Enzo) en een aanvaller (?)! Maar ja.

11 januari 2023 om 23:21

Casemiro had Real niet moeten laten gaan, vreesde al voor een Makkelie scenario, zo ver zal dat niet komen, maar wordt wel nodig gemist. tchou is er niet klaar voor, is in verdedigend aspect niet slim genoeg en leest het spel niet zoals Casmeiro on verdedigend opzicht deed, en heeft nog te weinig grinta en pit...

11 januari 2023 om 23:34

Ja zijn gemis wordt enorm onderschat. Maar goed, het is te begrijpen en hij wilde zelf een nieuwe uitdaging prima. Betreft Tchoua moet tijd krijgen. Hij heeft de potentie, das wel duidelijk.

11 januari 2023 om 23:47

Makélélé is het haha awkward dit van mij. Ja dat Mbappé potje had hij moeten gebruiken om aanval mee te versterken, daar lag ook al het probleem, alle afhangen van Benzema verft het uiterste voor Benzema

11 januari 2023 om 23:27

Vrij belabberd dat er überhaupt nog echte rechtsbuiten is. Vinicius die ook weer de makkelijkste kansen mist. Aanvallend is het vrij pover zeker als je backs hebt die aanvallend niks zijn en verdedigend ook niet meer. Vazquez kan gewoon niet meer en ook Mendy is echt belabberd bezig. Nog steeds jammer dat er na Mbappe gewoon geen plan B is. Je had voor een speler zoals Nkunku moeten gaan…

11 januari 2023 om 23:37

Jep heel frustrerend. Dat begint een probleem te worden. Het is ook niet gezond voor Vini, dat alle aanvalsgevaar op zijn schouder ligt. Teveel druk kan pittig zijn (heeft Ansu ook mee te maken, mentaal e.d.). Had je een topaanvaller erbij gehaakd had je meer gevaar en kon je de pressure ook delen.

Maar het is ook bizar, er zijn nauwelijks goede rechtsbuiten spelers ofso. Dan krijg je bedragen als Antony voor 100 mil. Dat ga je natuurlijk ook never nooit doen.

11 januari 2023 om 23:40

Tja dat zeker maar opties zoals Diaby zouden wel mooi zijn. Antony is natuurlijk een uitzondering omdat Ten Hag hem per se wou hebben. En United was natuurlijk zo dom om dat ook te betalen.

Barcelona slacht ons als we in de finale zo spelen.

Wat gaat er allemaal om in dat kopje van Vini?! Loopt erbij alsof die voetbal uitgevonden heeft. Hij heeft nog zo veel te bewijzen man! Speelt echt als een kip zonder kop. Zeer frustrerend

11 januari 2023 om 23:33

Het wordt nou wat irritant ja. Hij verliest zo ook zijn focus. Dat gebrabbel, klagen steeds. Hou op en focus je. Maar goed, het is ook niet gezond gehele aanvalsgevaar moet van hem komen. Teveel druk kan negatief zijn. Hij heeft er duidelijk moeite mee. Hulp in de aanval is snel broodnodig.

11 januari 2023 om 23:41

Hij heeft zeker hulp in de aanval nodig. Hij kan het echt niet alleen doen. Ze laten alles aan hem over. Hij ziet er ook vermoeiend uit lijkt het wel. Zo rustig blijven voor het doel als vorig jaar zit er op dit moment ook nog niet in. Al gaat dat zeker nog komen denk ik.

12 januari 2023 om 00:13

Niet alleen dat @socio
Ik kan met zekerheid zeggen (neem het van me aan) dat de afgelopen 2/3 maanden heel moeilijk voor hem is geweest.. In elk stadion en zelfs n tv programma's wordt hij racistisch bejegend. En dan doet La Liga, voor zijn gevoel, niks (of niet genoeg). En dit in combinatie met wat je zegt is niet okay voor iemand die 21/22 is, iemand die pas 1 top seizoen achter de rug heeft.

Ik ben niet perse van de cijfers maar ik probeer dingen gewoon in perspectief te zetten.. Als we zijn stats erbij pakken; 15 g/a (10 goals en 5 assists) in 24 wedstrijden/4 goals in 6 CL wedstrijden, is best okay. En zijn aanval-partner was ook lang geblesseerd.
Maar we verwachten meer van hem en dat is ook absoluut terecht.

Maar goed, een rechter (top) aanvaller zou hem iets meer ruimte geven.

12 januari 2023 om 00:22

Idd dat is een grote factor wat ook zeker meespeelt. Dat moet echt aangepakt worden maar heb er een hard hoofd in. Best schandalig eigenlijk. En hij kan zich zo niet geliefd voelen wat averechts kan werken. Hij heeft er wat moeite mee vandaar steeds zijn frustraties op het veld.

De stats zijn best prima idd. Maar het is gewoonweg niet gezond. En dus zou hulp in de aanval heel veel schelen. Echt niemand maar ook niemand in het team heeft een gevaarlijke dribbel, kan 1v1 gevaar stichten. Dat is gewoon armzalig.

Toch wel apart dat je als de grootste voetbalnieuwssite van Nederland niet de juiste uitslag van de penaltyreeks in je artikel vermeld.

Knap van Courtios, een keeper valt of staat met de verdediging voor hem zeggen we altijd en vaak vullen ze elkaar aan, maar zo'n Courtois is op dit moment gewoon zijn club en land op de been aan het houden met mooie saves. Ik vind het saai persoon en erg neerslachtig altijd, maar nu spreekt hij met zijn daden. Mag ook wat voor gezegd worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren