Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Contractverlenging was nooit dichtbij voor Simons: ‘Dan komen er twijfels’

Laatste update:

Xavi Simons heeft in gesprek met De Telegraaf teruggeblikt op zijn vertrek bij PSV. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler verruilde deze zomer Eindhoven voor een avontuur bij RB Leipzig. De Duitsers huren de Oranje-international dit seizoen van Paris Saint-Germain, waar Simons nog tot medio 2027 onder contract staat. Contractverlenging bij PSV is nooit dichtbij geweest, zo maakt het dagblad op uit de mond van de spelmaker.

"Er zijn een hoop dingen gebeurd", vertelt Simons over zijn laatste weken bij PSV. "Van Nistelrooij is weggegaan en dan komen er twijfels. Ik heb er met mijn moeder, broer en zaakwaarnemer goed over nagedacht en de conclusie was dat het voor mij het beste was om een stap te maken. Van Nistelrooij is degene geweest die mij naar dit podium heeft gebracht en altijd vertrouwen in me heeft gehad. Met zo iemand wil je als jonge speler werken. Maar óók als hij was doorgegaan, weet ik niet of ik was gebleven."

Simons nam PSV op de slotdag van de competitie bij de hand tegen AZ (1-2) met twee treffers. De Eindhovenaren verzekerden zich daarmee definitief van de tweede plek en dus de voorronde van de Champions League. "Na de wedstrijd tegen AZ speelden er veel dingen", aldus Simons. "Ik voelde me aan de ene kant lekker thuis bij PSV, maar aan de andere kant wilde ik een nieuwe uitdaging, een nieuwe prikkel, omdat ik weet waar ik uiteindelijk naar toe wil. Spelen in de Bundesliga helpt me om mijn uiteindelijke doel te bereiken."

Leipzig was niet de enige club die Simons graag zag komen. "Ik had meerdere opties", erkent de vijfvoudig international van Oranje. "Veel trainers hebben me gebeld en hun plan uitgelegd. Daar ben ik ze dankbaar voor, maar ik wilde de juiste keuze maken en niet een té grote stap zetten. Na het gesprek met de trainer van Leipzig (Marco Rose, red.) wist ik waar ik heen wilde. Ik voelde dat dit een ’middenstap’ is, waardoor ik me kan laten zien op het hoogste niveau."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Hij komt op mij over als iemand die zich laat sturen door zijn omgeving en mede daardoor de juiste keuzes maakt. Ook tof om te zien dat hij Ruud de credits geeft die hij verdient.

6 september 2023 om 07:54

Je laten sturen door je omgeving is zeker niet altijd de beste keuze. De keuze voor leipzig lijkt vrij goed uit te pakken. Maar bij veel van dit soort voetballers zijn er binnen de omgeving genoeg mensen die er financieel een slagje uit willen slaan. En dat zijn ook vaak genoeg ouders/vrienden/familieleden

6 september 2023 om 07:54

Sturen is niet het juiste woord. Hij overlegd en maakt samen met z’n omgeving de juiste keuze.

6 september 2023 om 09:19

Sluit ik mij bij aan.

6 september 2023 om 10:46

Het scheelt denk ik dat hij de juiste mensen in zijn omgeving heeft. Ik denk dat iedereen raadt vraagt bij zijn of haar omgeving bij het nemen van grote beslissingen. Het is dan te hopen dat je de juiste mensen om je heen hebt die echt het beste met je voor hebben.

6 september 2023 om 09:52

Totaal niet mee eens. Ik vind dit echt een schandalige stap van Simons waarmee hij ook gelijk aangeeft hoeveel hij met Neerland en het Nederlandse voetbal heeft:niks.
Deze jongen kon door een clausule gewoon bij PSV tekenen en met hen de Champions league in. Hij geeft daar de kans te krijgen om te vlammen, werd op handen gedragen door het publiek, kreeg alle ruimte om zich te door te ontwikkelen als leider en zou bij goeie resultaten in de CL zeker weten de stap kunnen maken naar de Europese top.
En wat doet ie, hij tekent bij bij poenerig PSG en gaat naar een Duitse club die gewoon van het niveau is van PSV. En dan kan je wel roepen dat het om de Bundesliga gaat, maar PSV is een kampioenskandidaat in NL waar hij de leider van moest zijn, daar zat nog genoeg ontwikkeling in. Dit ging gewoon om extra netto salaris, en push vanuit de zaakwaarnemer die ook wel een extra bonus heeft kunnen pakken.
Er lijkt bij deze nieuwe generatie totaal niks in te zitten van ik wil groot worden met een Nederlandse club en die naar successen in Europa leiden. Het gaat alleen maar om zo snel mogelijk een hoog salaris pakken, ook als die transfer niet perse een stap vooruit is. Gravenberch had precies dezelfde mentaliteit.

6 september 2023 om 10:04

Verkeerde been uit bed gestapt? Bundesliga is absoluut een stap hoger dan de Eredivisie die hij al in één seizoen was ontgroeid. Naar welke Europese successen had hij in zijn eentje PSV moeten leiden? 8e finale CL? Hij had op deze wijze alle opties open om voor een klein bedrag naar een club te gaan die hoger staat aangeschreven dan PSV, in een competitie die hoger staat aangeschreven dan de Eredivisie en hij loopt daar al vanaf het begin te vlammen. Daar zit dan ook het grote verschil met Gravenberg, die was duidelijk nog niet klaar voor die stap.

6 september 2023 om 10:15

- Simons is nu in één klap financieel onafhankelijk
- Simons komt met zeer verhoogde status terug bij PSG
- Simons heeft wss enkele weken lang handjeklap gedaan met PSG en Leipzig, en had dit al voorzien
- Leipzig is kampioenskandidaat in de Bundesliga en vanzelfsprekend veel competitiever in de Champions League
- Simons zou na twee of drie seizoenen PSV niet per sé dezelfde status hebben als dat ie nu al heeft en behoudt

Ik voel een hoop bitterheid hier maar het is het beste om het achter je te laten. Simons bewijst volledig de juiste keuze te hebben gemaakt momenteel.

6 september 2023 om 10:35

Wat een hoop flauwekul.
Het is enorm spijtig dat hij is vertrokken, maar ook volledig te begrijpen. Hij is zich erg bewust van de stappen die hij wilt doorlopen om zich als speler te ontwikkelen, dat was zo toen hij voor PSV koos, en dat is nu ook weer zo nu hij voor Leipzig heeft gekozen.

Jij bent van mening dat PSV en Leipzig hetzelfde zouden betekenen, maar daar ben ik het niet mee eens. PSV betekende elke week in de eredivisie uitkomen, waar je jezelf al bewezen hebt, en af en toe uitkomen in de Champions league. Champions league was bij PSV nog geen zekerheid, en het de samenstelling van het team was toen hij vertrok niet te vergelijken met PSV op de dag van vandaag. Leipzig betekend een volledig nieuwe competitie waar hij zichzelf nog niet heeft bewezen, die sowieso al een stuk zwaarder is dan de eredivisie, dat is dus al een stap vooruit. Daarnaast was het al zeker dat Leipzig in de Champions league zou uitkomen en ook het team was op papier al een stuk sterker.

Kortom, sportief gezien dus inderdaad een stap vooruit (zoals hij dit zelf ook beschrijft als een 'middenstap' en ook meer zekerheid op kwalitatief zwaardere wedstrijden, zowel in de competitie als ook in de CL.

6 september 2023 om 10:42

@yelle: ik vind RB Leipzig helemaal niet een hoger aangeschreven club dan PSV, waarop baseer je dat? Ik vind het maar een fabrieksclub uit een dooie stad die nog nooit kampioen is geweest of iets in Europa heeft gepresteerd. Ook zou hij bij een paar goede topwedstrijden in de CL met PSV en overwinteren naar elke topclub in Europa kunnen na dit jaar. Terwijl hij nu vastzit aan PSG, dus dat is ook niet beter.

@bongiorno: ik ben niet eens fan van PSV dus bitterheid, not at all.
Ik hou gewoon niet van die opportunistsiche door geld gedreven keuzes van tegenwoordig. Haalt alle charme uit het voetbal weg.
Is het beetje hetzelfde opportunisme wat ik bij proef om 3 wedstrijden in het seizoen al te stellen dat ie zn keuze volledig de juiste was.

6 september 2023 om 11:09

PSV fan of niet je komt heel bitter over. Als je niet wil inzien dat Leipzig een stap omhoog is tov van PSV dan snap je er niet veel fan. Er is een duidelijk verschil in het niveau van de spelers bij Leipzig ivm PSV in de afgelopen 4 jaar.

6 september 2023 om 11:17

Leipzig speelt elk jaar CL. Daar willen wij ook weer naartoe groeien maar laten we eerst maar eens 2 jaar achter elkaar de Eredivisie winnen. Op dit moment zeker een stap omhoog misschien zelfs twee.

6 september 2023 om 11:26

Het gaat niet alleen om stap omhoog. Ik ontken niet dat de Bundesliga een stap omhoog is. (ik vind de club Leipzig overigens om verschillende redenen niet beter dan PSV)
Het gaat erom dat wat hij nu bij Leipzig denkt te bereiken hij ook bij PSV kan bereiken. Beter nog want bij verlenging bij PSV mocht hij daarna na de hele Europese top en net alleen naar PSG.
Tcoh kiest zon jongen er niet voor om met een Nederlandse club europees succes na te jagen maar voor een miljoentje meer netto.

Eerlijk van hem om te zeggen dat zelfs als Van Nistelrooy gebleven was hij dan misschien alsnog vertrokken was. Het is makkelijk om de demagoog uit te hangen op zo'n moment en gewoon te roepen dat hij "onder Ruud sowieso gebleven zou zijn." maar gelukkig doet hij dat niet.

Het is erg jammer voor PSV dat hij niet gebleven is, maar uiteindelijk hebben ze met Noa Lang een soortgelijke vervanger en iemand die kwalitatief niet ver van Simons af zit. Bijkomend voordeel is ook nog dat je nu niet meer dat gezeur hebt dat PSG op ieder ogenblik kan komen om je speler op te halen voor een scheet en drie knikkers.. Uiteindelijk is het een goede deal voor PSV gebleken, ze hebben met Simons de voorrondes van de Champions League voetbal afgedwongen en dat zou zonder Simons een utopie geweest zijn denk ik.

Is er trouwens al iets meer bekend over wat Van Nistelrooy wil gaan doen? Hij vond zichzelf eigenlijk niet klaar voor het grote werk bij PSV, wil hij een stap terug doen naar FC Eindhoven, FC Den Bosch of iets dergelijks of hengelt hij naar een baan in de Eredivisie?

6 september 2023 om 08:04

Noa Lang is een goede speler maar Xavi Simons is wel een betere speler hoor naar mijn mening. Verschil is toch behoorlijk. Ook een veel hoger plafond. Simons is in potentie wereldtop, Lang heeft die potentie niet naar mijn mening.

Desalniettemin blijft Lang toch een prima speler zeker voor PSV begrippen.

6 september 2023 om 09:06

Qua potentie denk ik inderdaad ook dat het plafond van Simons veel hoger ligt dan dat van Lang, maar voor nu doen ze toch niet super veel voor elkaar onder? Ik heb in ieder geval bij beide spelers het idee dat ze het verschil kunnen maken voor PSV op elk niveau waar ze actief zijn!

6 september 2023 om 15:11

Lang kwalitatief niet ver onder Simons?

Simons heeft als 19/20 jarige afgelopen seizoen 22 goals gemaakt en 12 assists. (In alle competities) Ben benieuwd of lang als 24 jarige aan dit soort cijfers komt.

Ik denk het niet, Simons is een klasse beter en veel meer potentie.

Neemt niet weg dat ik Lang voor PSV een goede speler vind. Maar net zo goed als Simons, we zullen het eind seizoen weten...

Heeft heel zijn carriere al uitgestippeld. Is eerlijk en open, geen cliches. Ik kan dat wel waarderen van zo'n jonge speler met zoveel kwaliteit. Droeg PSV en liet het wekelijks zien. Ik gun hem als Psv'er het beste, het enige wat mij nog een beetje zeer doet is dat we geen 40-50 miljoen hebben gekregen voor hem.

6 september 2023 om 08:01

Als PSV gewoon vanaf het begin had gecommuniceerd dat het een verkapte ruildeal was omdat PSG het niet op tijd kon bolwerken om ook zijn contract nog te verlengen en te verhuren, dan was er helemaal geen probleem geweest. Xavi Simons heeft in een van de slechts georganiseerde en gecoachte teams in de laatste 20 jaar de kar getrokken. Zonder Xavi was je echt 4/5 geworden, zo slecht was het tactisch vorig seizoen. Nu heb je hem gehuurd en ook nog eens 4 miljoen euro handje contantje gekregen, dat is natuurlijk niet 40-50 miljoen maar zoals Xavi al vaker heeft aangegeven. Hij was toch niet van plan om nog 3 jaar bij PSV te blijven.

Hij heeft er natuurlijk wel voor gezorgd dat we nu dus de kans hadden om de Champions League te halen en via die weg hebben we nu dus 40 miljoen binnengehaald

6 september 2023 om 08:03

Niet direct, maar indirect wel. Hij is denk ik wel de reden dat Psv vorig alsnog 2e werd. Dat doe je niet alleen, daar heb je ook medespelers voor nodig, maar je begrijpt wel wat ik bedoel. Bosz en co hebben het voorwerk deze zomer afgemaakt, waardoor je toch +30 miljoen kan bijschrijven.

6 september 2023 om 11:23

Daarbij komt nog dat je zonder CL voetbal in een andere vijver moet vissen. Dan waren deze transfers ook een stuk moeilijker geweest.

6 september 2023 om 13:42

De meeste transfers waren er al terwijl Psv zich eerst nog maar moest zien te plaatsen.

Het is echt een geweldige speler, een van de betere die ik in een PSV shirt heb zien spelen. Heeft ons er vorig jaar echt door getrokken. Ik vraag me alleen af hoe groot het verschil tussen Leipzig en PSV op het moment is. De competitie is sterker, maar ik vind PSV ook heel sterk tot nu toe.

6 september 2023 om 09:01

"De competitie is sterker". Daar gaat het hem om. Meer weerstand zorgt ervoor dat je beter wordt. En dat krijgt hij in Duitsland.

Het probleem voor mij is niet DAT ie weg is gegaan, maar dat ie het via die PSG clausule heeft gedaan. Transfersom was wel zo netjes geweest.

6 september 2023 om 08:44

Op basis waarvan? De enorme clubliefde na vele jaren PSV? De transfersom was nu veel lager en een groot deel van dat verschil vloeit zijn zakken in, in de vorm van een hoger salaris en/of tekenbonus. Hij heeft een geweldige onderhandelingspositie gecreëerd en die zou hij dan maar weg moeten gooien vanwege een club waar hij één jaar heeft gezeten? Beetje naïef.

Enige dat je hem wel aan kunt rekenen is dat hij de suggestie heeft gewekt bij PSV te willen blijven.

6 september 2023 om 08:44

Als niet "via die PSG clausule" had hij niet eens naar PSV gekund. Als PSV hem kon kopen hadden ze dat wel gedaan. Daarbij wilde PSG hem helemaal niet verkopen.
Dit was gewoon wat het was, PSV heeft gezien de stand er behoorlijk de vruchten van geplukt.
Het zou "netjes" zijn als meerder fans dat gewoon zouden erkennen, hij heeft gedaan wat hij moest voor de club.

6 september 2023 om 09:05

Hij is alleen nooit gekocht. Hij stond op het punt een contract bij PSG te tekenen en gehuurd te worden door PSV. Echter kwam PSV met deze constructie, en heeft hij zelf de PSG clausule afgedwongen. PSG had hier weinig mee te maken.

6 september 2023 om 14:03

Ik geef nergens aan dat PSV hem gekocht zou hebben, dat staat toch nergens.

Ik gaf aan: "als PSV hem kon kopen hadden ze dat wel gedaan".
En dat was dus niet het geval dat geeft je zelf al aan, je reageert nu op mijn comment op Maverick met hetzelfde argument, maar dan naar mij, vreemd. Of heb je hem verkeerd geplaatst?

6 september 2023 om 09:25

Zonder hem hadden jullie geen CL gehaald... dus daar heb je je transfersom

Ik snap zijn keuze en wens hem het aller beste, zonder hem was de 2de plek nooit gehaald en daar ben ik hem dankbaar voor. Logische keuze ook om voor Leipzig te kiezen.

Toch is de manier waarop niet lekker, dat is mede ook te danken aan PSV die niet open was over de PSG Clausule. Maar hoe hij het nu verteld was de kans op blijven 5%, maakt dit dan ook kenbaar naar de buitenwereld. En wij maar hopen op een langer verblijf.

Nou gozer veel succes bij Leipzig. Bij PSV was je geweldig echter wel vaak voor je zelf aan het voetballen. PSV is nu meer een team zonder hem.

Heeft Rik Elfrink me toch goed voor de gek gehouden

6 september 2023 om 09:20

Journalisten die er blijkbaar toch helemaal naast zitten. Je zou het niet verwachten he

6 september 2023 om 10:28

Was een tijd dat hij on the money zat, maar nu vaak achter elkaar exact het tegenovergestelde melden wat er in de werkelijkheid gebeurde

Deze woorden tonen ook wel aan dat je niet naar spelers moet luisteren als het om voetbaltechnische zaken gaat, zoals de trainer. Van Nistelrooij mag hem dan naar PSV hebben gehaald, maar hij is ook een onervaren coach die het vak gewoon niet echt in de vingers heeft. Die moet nog te veel leren om coach te kunnen zijn van een Nederlandse topclub. De omstandigheden waren wellicht niet ideaal, maar op tactisch vlak was er ook geen touw aan vast te knopen. Die tweede plaats is ook bijna volledig behaald op basis van de individuele kwaliteiten in de selectie en uiteraard het enorme geklungel van Ajax.

Verder moet het blijken hoe zijn keuze uit gaat pakken. Het begin is er bij Simons met 2 goals en 3 assists in 3 wedstrijden, dus vooralsnog lijkt het een goede geweest te zijn. Hij is dan ook wel heel wat getalenteerder dan Brobbey die het daar niet wist te redden. Nu weten we in ieder geval wel waarom het allemaal zo lang duurde. Die heeft dus alle opties bekeken en goed gekeken wat het beste voor hem was. Als je de media moest geloven, ging het om bijtekenen bij PSV of voor z'n kans gaan bij PSG. Dat bleek toch wel anders te zitten.

Simons weet wel inderdaad wat hij wil en heeft alles uitgestippeld om beter te worden. Bij PSV was die vorig seizoen echt met afstand de beste. Zeker omdat het voetbal van Van Nistelrooij echt niet om aan te zien was. Door dan topscorer te worden in je eerste seizoen zegt genoeg dat Simons de Eredivisie al was ontstegen. En inderdaad als je beter wil worden moet je ook meer tegenstand hebben. En dat heeft hij gevonden met Leipzig. Een van de topclubs in Duitsland en de Bundesliga is gewoon een stap hoger dan de Eredivisie. Ben benieuwd hoe Xavi Simons het gaat doen dit seizoen. Hij is in ieder geval voortvarend begonnen.

Als hij zich echt thuis voelde en Psv zo dankbaar is voor alles ga je niet terug naar Psg en dan had je Leipzig je laten kopen voor 50 miljoen..

Hij is goed bezig in Duitsland en laat zien dat hij dus de juiste keuzes maakt voor zichzelf. Prima gedaan.
Jammer voor PSV en de supporters dat het zo gegaan is, maar zo'n gozer is een passant. Bakayoko laat zien hoe het ook kan en hopelijk voor beide partijen is dat voor hem ook de juiste weg en speelt hij sneller bij PSG dan Simons.
Interessant wordt ook of Simons uberhaupot bij PSG wil gaan voetballen, want als hij nu weer stappen maakt in Duitsland is de volgende halte namelijk de PL en is hij straks jarenlang PSG speler in naam , maar heeft hij uiteindelijk daar helemaal niet gespeeld, want na PL is er alleen nog maar de Paris Dakar route via Mekka.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren