Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Columnist haalt uit naar Advocaat: ‘Arrogantie van de bovenste plank’

Laatste update:

Dick Advocaat heeft geen beste beurt gemaakt bij Novosti, een grote krant in Servië. De bondscoach van het Balkanland zei onlangs in het Algemeen Dagblad dat hij zijn huidige baan ‘niet voor het geld’ is aangegaan, vertelde per se niet in Belgrado te willen wonen en voegde daar onder meer aan toe dat de tijd in de Servische hoofdstad ‘duidelijk heeft stilgestaan’.

/

Columnist Milan Blazic noemt Advocaat ‘pijnlijk eerlijk’ en is daar allesbehalve blij mee: “Dick heeft ook gezegd dat het stadion van Partizan Belgrado en veel hotels en gebouwen in een slechte conditie verkeren. Het is arrogantie van de bovenste plank als hij zegt dat hij niet in dit land wil wonen. Hij moet maar eerst presteren, alvorens hij op zijn eigen werkgever en land spuugt.”

“Veel mensen zullen het misschien met Dick eens zijn, maar de openhartigheid die hij laat zien kunnen we hier nu niet gebruiken”, besluit Blazic. De 66-jarige Advocaat debuteerde vorige week zondag als bondscoach van de Servische nationale ploeg met een 1-1 gelijkspel tegen Frankrijk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

2 weken geleden was ik nog in Marakana en ik vond het er prachtig. Daarnaast is er helemaal niks mis met de stad, hoe kan hij daar zo over oordelen? Hierin stelt Dick me echt teleur.

13 september 2014 om 00:39

Waarom zou Dick daar moeten wonen? De meeste spelen toch zelf ook in het buitenland.

Je hebt een keer in de zoveel maanden een wedstrijd if 2....nou nou. Dick zal genoeg scouts hebben en analisten en kan zo op en neer vliegen.

Op je 66e met zo'n staat van dienst mag je best vanuit Den Haag wedstrijdjes kijken en moet men daar niet over bitchen. Had je maar een Serviër moeten benoemen

13 september 2014 om 01:32

Zeg ik dat hij daar moet wonen dan? Hij zal er wel veel moeten zijn lijkt me, de vergelijking met spelers gaat natuurlijk helemaal mank. Als bondscoach ga je naar wedstrijden, heb je overleggen, moet je naar bondsvoorzitters, feestjes, etc. Je gezicht laten zien is juist heel belangrijk.

Was ook het eerste dat Dickie in Belgie deed : een viersterrenhotel was te min, het moesten vijf sterren zijn en wanneer Belgie dan in een groep met Duitsland terechtkwam kon Dickie niet snel genoeg in Rusland zijn om roebels te gaan tellen.

Niks mis mee om geld en luxe als drijfveer te hebben maar zeg het dan ook gewoon zo.

12 september 2014 om 23:40

Als Dick dikke flappen wil verdienen dan vind hij heus nog een betere klus. Ik denk echt dat ie denkt hiermee naar het EK te kunnen, en ik geef hem geen ongelijk.

13 september 2014 om 10:49

Er doen ongeveer 84 landen mee aan het EK, dus plaatsing is niet zo ingewikkeld...

Ik kan totaal begrijpen dat je het belachelijk vind als een coach dit over je land en stad zegt. Ten eerste is Belgrado echt wel een moderne stad, die niet bepaald is stil blijven staan. Vooral niet als je ziet dat Advocaat in St Petersburg heeft gewoond. St Petersburg is een stuk armoediger. Verder kan je op hoffelijker wijze kritiek geven op accommodaties. Hoe moeilijk is het om te zeggen: "ik hoop dat de bond het met mij eens is dat een kwaliteitsimpuls in de accommodaties de prestaties van het team zou kunnen optimaliseren".

12 september 2014 om 22:38

Verkondig aub geen onzin.
St.Petersburg is een van de mooiste steden in de wereld.
In tegenstelling tot Belgrado dat gewoon pijnlijk eerlijk stil is blijven staan in de tijd, zoals overigens de Servische verslaggever beaamt.

13 september 2014 om 03:17

Ik zelf heb anderhalf jaar in Belgrado gewoond en vertrouw mij, die stad heeft niet stil gestaan. Ja, er is het oude en nieuwe Beograd, het oude ziet er absoluut beeldschoon uit, van hotels tot universiteiten. Het nieuwe is één en al kantoren en flats. Daarnaast heb je gelijk over St. Petersburg, net zoals Belgrado kan die stad zich makkelijk vergelijken met Amsterdam.

13 september 2014 om 21:45

Ik beaam dat St Petersburg heel mooi is. Maar de armoede is er schrijnend, meer dan in Belgrado. Ik ben in beide geweest, ik verkondig geen onzin.

is volgens mij algemeen bekend dat advocaat graag goede faciliteiten heeft als hij ergens werkt.
dat was bij belgie destijds ook, die sliepen bijwijze van in 2sterren hotels als ze thuis interlands speelden etc.

12 september 2014 om 22:27

Dus als je een wedstrijd verliest dan is 1 van de oorzaken dat een hotelkamer maar 100 euro per nacht kostte ipv 300 euro ?

Mensen als Dick willen graag laten uitschijnen onder het mom van professionalisme dat het zo is, ik vind het vooral een zwak argument om eigen falen te vérdoezelen.

12 september 2014 om 22:36

Zeg het dan voordat je tekent, lijkt me. Eigenaardige gang van zaken. Zoekt hij een oprotpremietje erbij ofzo?

13 september 2014 om 07:36

Advocaat heeft dat natuurlijk ook van tevoren gezegd. Alleen de manier waarom zijn opmerkingen in de media zijn verschenen zijn natuurlijk weinig vleiend en hoe eerlijk ook, dat is gewoon niet erg handig van Dick.

13 september 2014 om 12:01

Dikke kans inderdaad, maar een beetje geduld zou niet verkeerd zijn.daarbij, als Dick dit zo belangrijk vindt, moet hij zich afvragen waarom hij tekent bij Servie.

Als je niet kan genieten van het mooie land, de geweldige mensen, de cultuur etc. maar alleen voor het voetbal gaat, moet je jezelf afvragen waarom je geen land als Oostenrijk of Zwitserland bent gaan trainen(zijn niet vrij, maar als voorbeeld).

Altijd al een apart. Kereltje gevonden. Arrogantje, hoe haalt hij het in het hoofd om de mensen van Servië zo te beledigen! Zegt genoeg over hem.

12 september 2014 om 22:38

Bovendien een uitspraak die van buitengewoon weinig historisch besef getuige.. extra lomp in mijn ogen

Advocaat heeft in mijn ogen niks verkeerds gezegd. Hij heeft gewoon gelijk. Belgrado is ook niet vergelijken met West-Europese steden. De economie is in Servie niet echt sterk en dat zie je ook terug in de infrastructuur van het voetbal. De stadions zijn gewoon aftands.

Is gewoon een nederlander die direct is, zoals de Nederlanders zijn, iets dat door velen op prijs wordt gesteld. Hollandse eerlijkheid.

13 september 2014 om 11:02

Achja als hij wordt uitgefloten de komende wedstrijd, noemen we het gewoon lekker de Servische gastvrijheid goed ?

13 september 2014 om 12:14

Doen ze toch vaak genoeg, die Serviers?

13 september 2014 om 16:21

Ja tegen mensen die Servië als vijand zien en hun niet respecteren wel ja. Zolang je iedereen respecteert en geen gekke dingen uithaalt is Servië een prima land om te leven en is daarom iedereen welkom

13 september 2014 om 21:49

Zeker met je eens. Ik ben als bruine jongen met open armen ontvangen in Servië. Ik heb echt respect voor dat land en wil graag nog eens bezoeken.

15 september 2014 om 16:44

Kijk mooi om te horen. Je bent altijd welkom :D

Slaat helemaal nergens op wat Dickie hier zet. Misschien is hij in de buitenwijken van Belgrado geweest maar in het hartje Belgrado zo te lezen zeker niet. Veel toeristen die ik spreek die in Belgrado zijn geweest komen meestal heel positief terug , dus ik weet niet waar Dickie heeft uitgehangen.

13 september 2014 om 05:45

Denk dat Dickie best wel andere standaarden heeft dan de gemiddelde toerist

13 september 2014 om 09:54

Broeder, Dickie heeft ook niet zo veel verstand van het Servische voetbal. Je kan erop rekenen dat hij veel buitenlandse jongens zal selecteren en nauwelijks talenten van Partizan of Rode Ster zal oproepen, want bij ons flikte hij precies hetzelfde. Hij riep zoveel mogelijk jongens op die in het buitenland amper speelden en gaf eigen talent nauwelijks een kans. Nou weet ik wel dat het aan talent niet ontbreekt bij jullie, dus ik hoop jullie samen met Rusland op het EK te zien.

Belgrado staat bekend als een van de meest mooiste steden van Eu.. en was vorig jaar uitroepen tot beste uitgaansstad van Europa. een populair plek voor jong en oud . van de grootste discotheken voor de jongeren en de prachtige monumenten en wandelroutes en parken voor de ouderen. verder een prachtige centrum .. dus ik weet niet wat Dick nou allemaal voor onzin aan het verkondigen is. hij moet natuurlijk wel een beetje zich gaan verdiepen in de Servische geschiedenis die zoveel oorlogen heeft gekend.
In de aren 90 is Belgrado plat gebombardeerd door de Nato .. en toch weer zo goed en mooi mogelijk opgebouwd. het is nu een gigantische stad met plus minus 2 Mil inwoners .. en een stad dat leeft voor voetbal/basketbal.
verder ius de Belgrado derby tussen Partizan - Rode ster een van de grootste van populairste in oost Europa !

Dick ik hoop dat je het in de kwalificaties beter gaat doen als .. in je uitlatingen anders kunnen we het wel schudden !

13 september 2014 om 09:57

Ik snap eigenlijk niet waarom jullie bond hem niet verplichtte om in Belgrado te wonen, want nu krijg je zulke taferelen zoals wij met Hiddink hadden ervaren. Dan is Dick overal te vinden behalve in het land waar die moet zijn en als die slecht presteert wordt dat hem zeker aangerekend. Ik heb nogal de indruk dat hij nog heel weinig van het Servische voetbal en het land zelf weet.

13 september 2014 om 10:25

Omdat de Servische bond ook een pot nat is !
Dat zijn de mensen die daar het meest gehaat worden in de voetbal wereld .

Dick moet minder zeuren en in deze poule makkelijk overleven met dit kwaliteit wat hij tot zijn beschikking heeft.
Eens kijken of hij het beter gaat doen als een van de populaire ex bondscoach Radomir Antic die ons moeiteloos on 2010 naar het WK bracht!

...'maar de openhartigheid die hij laat zien, kunnen we hier nu niet gebruiken.'
Oftwel: vooral je mond houden en niét zeggen waar t op staat

13 september 2014 om 11:05

Waar het op staat ? Het ergste is gewoon dat hij niet gelijk heeft. Ik zou best eens willen weten waar hij in Belgrado is geweest. In het hartje Belgrado kan hij nooit geweest zijn , anders trok hij niet zo'n conclusie. Misschien is hij gewoon in de buitenwijken van Belgrado geweest waar het inderdaad nog niet hersteld is na de Navo bombardementen.

Dickie gaat weer vrolijk verder met onzin verkondigen zo te lezen. Bij Rusland klaagde hij steen en been over dat er te weinig jonge spelers waren waarop hij kon selecteren terwijl Capello, hoe slecht hij ook gepresteerd heeft, wel de ballen heeft om jonge spelers een kans te geven. Nu zit hij te zeuren over dat Belgrado heeft stil gestaan in de tijd, maar weet hij wel dat die stad zonder enkele goede redenen plat gebombardeerd is door de Nato? Als je nu kijkt hoe Belgrado eruit ziet, hebben ze goed werk verricht.

Hopelijk doet Dick het met onze broeders het een stuk beter als dat hij met ons gedaan heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren