Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Coach van het Jaar Sarina Wiegman verrast enorm met bijzondere wending in speech

Laatste update:

Na afloop van de Champions League-loting is Sarina Wiegman door de UEFA verkozen tot vrouwelijke Coach van het Jaar. Opvallend genoeg draagt de bondscoach van Engeland haar prijs op aan de nationale ploeg van Spanje, die momenteel staakt vanwege de controversiële kus van bondsvoorzitter Luis Rubiales aan Jenni Hermoso.

Op 20 augustus verloor Wiegman met het Engelse nationale team nog de WK-finale van Spanje, maar de bondscoach stelt zich uiterst sportief en strijdbaar op. Direct na de uitreiking richt de coach zich tot het Spaanse vrouwenelftal, dat Wiegman steunt door haar prijs aan de opponent in de verloren finale op te dragen. Ze doelt op de omstreden kus van Rubiales na het binnenhalen van de WK-titel.

Na het in ontvangst nemen van de prijs neemt Wiegman plotseling het woord. "Bedankt iedereen voor het stemmen. Ik voel me enorm vereerd en het is een speciaal gevoel. Ook wil ik iedereen bedanken die betrokken is geweest bij the Lionesses. Toch voelt het enigszins vreemd”, zo snijdt ze de problemen rond de Spaanse vrouwenploeg aan.

“We weten allemaal van de issues bij de Spaanse vrouwen. Het doet me erg pijn als een coach, als een moeder van twee dochters, als echtgenote en als mens. Er is nog steeds een lange weg te gaan in het vrouwenvoetbal, en in de samenleving. Ik draag deze prijs op aan het Spaanse team, dat fantastisch speelde en waar iedereen van genoot. Ik geef de ploeg een groot applaus, en ik hoop dat u meeklapt”, aldus Wiegman, die luid applaus krijgt voor haar speech.

Opvallend genoeg kwam er afgelopen dinsdag overigens een video aan het licht van de festiviteiten van de Spaanse vrouwen na afloop van de finale. De video zorgde voor een nieuwe wending aan de soap die al langere tijd gaande is. Te zien is namelijk dat Hermoso samen met haar ploeggenoten lachte om de beelden van de kus. Bovendien werd president Rubiales luidkeels toegezongen bij het betreden van de bus.

Ook is op de beelden te zien dat de speelsters van de Spaanse selectie 'beso, beso, beso' roepen: het Spaanse woord voor 'kus'. Enkele momenten later stapte Rubiales zelf ook de bus in, onder luid gejuich. "Stop ermee, jullie laten me nog blozen", reageert hij. Hoewel op de nieuw opgedoken beelden dus lijkt alsof Hermoso geen problemen had met de kus, gaf ze later aan dat het zonder toestemming gebeurde en ze er niet blij mee was. "Ik voel me kwetsbaar en het slachtoffer van een agressie, een impulsieve daad, ongepast en zonder enige instemming van mijn kant. Simpel gezegd, ik werd niet gerespecteerd", zei ze vrijdag.

De kus bracht Rubiales flink in opspraak. Veel prominenten vinden dat hij moet aftreden, maar zelf weigert hij dat vooralsnog. Wel heeft de FIFA Rubiales al voor negentig dagen geschorst. Diverse Spaanse media suggereren bovendien dat de Spaanse voetbalbond om die reden uit de UEFA dreigt te stappen. Welke invloed de nieuw opgedoken beelden gaan hebben op de ontstane ophef, zal moeten blijken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldige speech van Sarina Wiegman, respect

31 augustus 2023 om 19:42

Onzin man die spaanse vrouwen lachen zich zelf rot om die kus en dan nu proberen te deugen met zo'n speech...

31 augustus 2023 om 19:44

Geen idee waar jij dit vandaan haalt? Bron?

31 augustus 2023 om 19:51

Was gister vrij uitgebreid in het nieuws. Wat een vrij ongelukkige kus allemaal niet aan kan richten Hele wereld van slag , moeder in hongerstaking. Als hij echt slechte bedoelingen had , dan doet hij zoiets toch niet voor het oog van de hele wereld. Maar goed mannen leermoment, wang of voorhoofd….

31 augustus 2023 om 21:12

Alsof dat het gedrag opeens oké maakt lol. Dat filmpje verandert echt niks aan wat er gebeurt is.

31 augustus 2023 om 22:11

Of je blijft gewoon met je smoel af van een andere smoel. Het is echt heel simpel.

31 augustus 2023 om 22:31

Natuurlijk moest hij dat niet doen. Maar het wordt wel erg groot gemaakt. En wiegman heeft er niets mee te maken. Feliciteer ze gewoon met de wk winst en ga door met je leven.

31 augustus 2023 om 22:33

Dat filmpje veranderd een hoop. Ook ik schrok toen ik de kus zag. Ik dacht echt WTF. Maar na afloop zei ze zelf dat ze er van opkeek maar dat ze er geen groter probleem van wilde maken dat het was, haar eigen woorden.

Vervolgens begint er een heel circus van allerlei prominenten waaronder zijzelf ook. En ik begrijp dat je later kan denken, wat is dit maar we hebben het over een volwassen vrouw.

De afgelopen dagen zijn er filmpjes uitgekomen waarin zij zelf die kus laat zien in de bus aan team genoten met een grote lach op haar gezicht waarop haar teamgenoten scanderen en lachen, een grote grap. Komop zeg, eerst grapjes maken om vervolgens slachtoffer te spelen. ☕️

31 augustus 2023 om 19:45

Tsja, als blijkt dat die speelster dus een btje een dubbelrol heeft gespeeld (eerst alles leuk, beso beso, daarna niet), wordt het verhaal misschien wel ietsjes anders? Is het dan nog steeds een goede speech? Ik vind het gedrag van die heren ook niet normaal, hier in NL worden dit soort types meteen verwijderd, maar gaan we nu wachten op de openbare executie? Vind het een btje buitenproportioneel om eerlijk te zijn en zou me er buiten houden... (gevaarlijk dit te zeggen dat besef ik me)

Verfrissend. Alleen de grootste sportpersoonlijkheden nemen op zo'n moment hun kans om aandacht te vragen voor een situatie waarin hun principes duidelijk worden overschreden. Niet alleen omdat de presentatoren eigenlijk alleen hun standaard vragen afwerkten en Sarina Wiegman vervolgens zelf het moment greep, maar ook omdat het juist een moment is waar zij voor haar eigen prestaties wordt beloond. Bijzonder moment!

31 augustus 2023 om 19:55

Na die nieuwe beelden vraag ik mij af hoe schuldig die voorzitter nog is. Als hij niet schuldig is, is Wiegman dan ook een grote mevrouw en neemt ze haar woorden terug?

31 augustus 2023 om 19:59

Even voor mijn duidelijkheid, gaat je reactie over die 'nieuwe' beelden die in het artikel ook getoond worden?

31 augustus 2023 om 20:20

Ja die beelden wat in dit artikel getoond worden.

31 augustus 2023 om 20:53

Oké, dat is goed om te weten. Laat ik dan beginnen door te stellen dat het incident tussen Luis Rubiales en Jenni Hermoso niet op zichzelf staand is, de bondsvoorzitter greep bijvoorbeeld ook al eens naar zijn edele delen in het bijzijn van de Koninklijke familie (inclusief hun minderjarige dochter). Oh, en bijna de helft van de selectie weigerde al om uit de komen voor de nationale ploeg. Ook niet onbelangrijk. Daarnaast had Luis Rubiales de mogelijkheid om zijn excuses aan te bieden onder het mom 'in een emotionele situatie heb ik persoonlijke grenzen overschreden en daarvoor bied ik mijn excuses aan'. In plaats daarvan komt er iets als 'ik vind het vervelend dat jullie er allemaal een probleem van maken en daar bied ik mijn excuses voor aan' en grijpt hij alle mogelijkheden aan om Jenni Hermoso in slecht daglicht te zetten. Dat lijkt me geen gedrag van iemand die in een emotionele situatie een fout heeft gemaakt. Kijkend naar die beelden, dan zie ik iemand die in verbazing de beelden aan haar collega's laat zien en zich niet helemaal raad weet met de situatie. En ik zie een sportploeg die nogal kinderlijk reageert (en de situatie blijkbaar niet direct aanleiding vond om geschokt te reageren). Ik bedoel, we hebben het wel over een relatief jonge sportploeg die tegen alle verwachtingen in de finale hebben gewonnen. Maar tegelijkertijd is het inderdaad vreemd dat er zo lacherig wordt gereageerd op de situatie, dat ben ik met je eens. Daarnaast zie ik ook dat de sfeer compleet om slaat op het moment dat Luis Rubiales de spelersbus in komt lopen. Oh, en wat houdt Jenni Hermoso tegen om de volgende ochtend wakker te worden en te denken 'wat is mij nou overkomen'?

Oh, en misschien nog wel relevanter in de context van dit artikel... Het gaat me niet eens over de interpretatie van de nieuwe beelden of over mijn eigen mening over de situatie. Het gaat om het feit dat Sarina Wiegman de situatie duidelijk belangrijk genoeg vind om daar aandacht voor te vragen tijdens een moment waarop alle aandacht op haar gericht is. Of je het nou met haar eens bent of niet, dat doen alleen de grootste sportpersoonlijkheden op zulke momenten. Daar kan ik niet anders dan respect voor hebben.

31 augustus 2023 om 21:46

Oh, en wat houdt Jenni Hermoso tegen om de volgende ochtend wakker te worden en te denken 'wat is mij nou overkomen'?

Helemaal niets. Maar dat is toch niemand anders' probleem dan het hare? Dit geeft wel heel erg het 'achteraf spijt dus is het verkrachting' gevoel hoor zoals je het hier formuleert.

31 augustus 2023 om 22:06

You had me in the first half. Inderdaad, helemaal niets houdt Jenni Hermoso tegen om de volgende ochtend te denken 'wat is mij nou overkomen'. En ook dan kan de oorzaak liggen bij iemand anders, zoals bijvoorbeeld een bondsvoorzitter die persoonlijke grenzen overschrijdt. Ik noem het overigens ook bewust geen 'spijt, dus is het verkrachting' omdat het naar mijn mening gaat om grenzen die zijn overschreden (hoe je die ook definieert). Als Jenni Hermoso zich achteraf ongemakkelijk voelt over het feit dat een leidinggevende persoonlijke grenzen heeft overschreden, dan is dat haar goed recht. En kijkend naar de beelden (en het feit dat dit duidelijk al meermaals heeft voorgevallen bij andere medewerkers), dan zou dat genoeg moeten zijn voor Luis Rubiales om in ieder geval een welgemeend excuses aan te bieden en zelfs dat kan hij niet opbrengen.

31 augustus 2023 om 21:31

Hou op joh? Dit is heden ten dage de standaard modus operandi van iedereen die zichzelf identificeert als een lid van een zogenaamd onderdrukte of achtergestelde groep. Zelfde voor de woke gekkies die een bondgenoot willen zijn voor diezelfde groepen. Elke vrouw die tegenwoordig nog iets wint moet er een heel politiek gezeik van maken. Actrices, atleten, politici...

31 augustus 2023 om 21:43

Heb je het over mij of over Sarina Wiegman?

31 augustus 2023 om 21:47

Over Wiegman en haar speech. Wat jij zegt heb ik geen problemen mee, ben ik het gewoon niet mee eens.

31 augustus 2023 om 22:01

Oké, duidelijk. Wilde het even controleren voordat ik een uitgebreide reactie achterliet. Joh, je hoeft het ook helemaal niet met me eens te zijn. Het mag misschien een flinke dosis 'wokeness' over zich heen hebben (en daar kan ik me ook wel in vinden), maar toch kan ik enorm veel respect opbrengen voor iemand die op zo'n belangrijk moment ervoor kiest om voor zijn of haar eigen principes te kiezen. Of ik het daar nu mee eens ben of niet (in dit geval wel, maar dat terzijde). Ik vind het juist sterk als iemand zich uitspreekt over waar diegene voor staat, zelfs (of zelfs zeker) als daar consequenties aan verbonden kunnen zijn.en als je het daar niet mee eens bent, dan is dat ook geen enkel probleem. Iedereen heeft de vrijheid om een eigen mening te vormen.

Oh, behalve als je voor Real Madrid bent natuurlijk. Dan gaat er gewoon iets mis in je hersenpan.

Ik weet niet of ze de beelden uit de bus heeft gezien, maar dat werpt toch wel een ander licht op de zaak. De kus vond ik ongepast en snapte wel dat de speelsters boos waren, totdat ik de beelden gisteren zag. Die voorzitter werd toegejuicht door de speelsters toen hij de bus in liep en ze leken behoorlijk enthousiast over een kus waar ze zo tegen waren.

Mooie speech wel, maar beetje dubbel gevoel na dat filmpje in de bus van de Spaanse vrouwen. Verder is Wiegman een fantastische vrouwen coach, maar zie ik haar niet slagen bij de mannen. Is gewoon een andere sport plus de (in algemene zin) mannelijke bekrompenheid om niet alles van haar aan te nemen maakt dat het wat mij betreft niet zal werken. Als iemand het aan durft, dan aub eerst een later team en niet NL elftal

1 september 2023 om 00:48

az graag. alles beter dan janssen.

Hier scoort Sarina mee hoor.. Wat een onzin. Die hele situatie staat sowieso in een heel ander licht nu die video is uitgelekt. En waarom aan hen opdragen? Er zijn zat andere zaken waar je het aan kan opdragen. Of je accepteert de prijs en probeert niet populair te doen. Ben zo klaar met dit goedkope scoren.

Wiegman het nieuws niet gevolgd? Maakt zichzelf ook compleet belachelijk..

En dan vragen die dames zich af waarom niemand naar het vrouwenvoetbal (wil) kijkt (kijken)... Ze kunnen werkelijk geen moment voorbij laten gaan zonder er iets politiek van te maken of het slachtoffer te spelen. Ook gewoon niet in acht nemen wat er de voorbije dagen naar buiten is gekomen van nieuws maar gewoon 'trust all women' en zich baseren op de initiele mededeling. Zum kotzen vind ik dat hele vrouwenvoetbal wanneer het deze kant toont.

Steek die energie toch eens in een leuk product creeeren voor de consument.

Hoewel ik de kus bijzonder ongepast vond, vind ik het wel bijzonder dat er zove mensen zijn, die hier niks mee te maken hebben, die hier zon ophef om maken. Laat die Spaanse vrouw(en) zelf lekker uitmaken wat ze vinden en laat ze ook een klacht in dienen (of niet) maar ik heb het idee dat veel mensen het incident veel erger vinden dan de speelster zelf

Coach van het jaar Wiegman met een speech die veel applaus ontvangt. Ze is ook de terechte winnaar. Bij de mannen werd Pep de coach van het jaar. Voorspelbare keus. Al zou het niet mijn keus zijn. Xavi en Arteta zouden mijn voorkeur hebben boven de miljardenbudgetman. Maar dat is een persoonlijke voorkeur. Vreemd genoeg us er met geen woord gerept hier over Haaland die beste speler is geworden. Waarschijnlijk omdat het zo schandalig is dat Messi het niet is geworden.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren