Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clubtopscorer FC Volendam verbaast zichzelf: ‘Ik hoopte op de Hoofdklasse’

Laatste update:

VOLENDAM – Enzo Stroo speelde nooit in een jeugdopleiding van een profclub, maar werd dit seizoen wel clubtopscorer van FC Volendam met vijftien doelpunten. De stap van ZVV Zilvermeeuwen uit de Tweede Klasse zondag naar de Jupiler League was groot, maar hij paste zich ogenschijnlijk zonder al te veel moeite aan op het tweede niveau van Nederland. Toch was het voor Stroo een enorme stap en moest hij met name in zijn eerste maanden bij Volendam flink aanpoten.

Stroo debuteerde op zestienjarige leeftijd in het eerste elftal van IVV Landsmeer en had toen nooit durven dromen dat hij een aantal jaar later een contract zou tekenen bij FV Volendam. “Heel bizar”, erkent hij in gesprek met Voetbalzone. “Het profvoetbal, daar keek je altijd wel tegenop. Ik wilde wel altijd proberen om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen. Dan dacht ik aan de Eerste Klasse of misschien de Hoofdklasse.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

In het seizoen 2016/17 brak Stroo door in het eerste elftal en werd hij bekend bij het grote publiek na een doelpunt tegen Helmond Sport. Op Zlatan-achtige wijze maakte hij de winnende goal. Wat er toen allemaal op hem af kwam, maakte veel indruk op Stroo. “Ik weet nog dat ik die maand even een half uur op de bank ben gaan zitten en dacht: ‘Wat doe ik nou allemaal?’ Toen ik dat doelpunt maakte kwam er meer aandacht.”

Met een contract tot medio 2019 in Volendam op zak durft Stroo nog niet te denken aan een stap hogerop. Eerst maar eens verder aan het niveau in de Jupiler League wennen. Mocht hij zich verder weten te ontwikkelen, dan wil hij het wel proberen op een hoger niveau. “Ik hoop ooit een wedstrijd in de Eredivisie te mogen voetballen. Alleen een plek op de bank zou al mooi zijn, dan moet je maar zien te bewijzen dat je in het veld hoort te staan”, aldus Stroo.

Lees maandag het complete interview met Enzo Stroo op Voetbalzone

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is toch prachtig, denkt dat iedereen die amateur speelt stiekem zo een hoop heeft of heeft gehad.

Komt weg bij Zilvermeeuwen. Wat een club is dat. Menig team is daar in de afgelopen jaren al uit de competitie gehaald. Heb daar de gekste dingen meegemaakt. Zodra de wedstrijd begon kon je een beuk op je neus verwachten. Ik ben er bedreigd met een mes en ben tot twee maal toe met het hele elftal en begeleiding onder toezicht van het veld naar de auto gebracht omdat de sfeer dermate dreigend was dat douchen geen optie was. Er liepen ook best leuke mensen rond hoor, je moest alleen niet van ze winnen. Dat die club nog bestaat is mij een raadsel.

29 april 2018 om 10:48

Ze gaan fuseren met hellas sport.


Best bijzonder dat iemand het van 2e klasse het in de jupiler league redt. Vooral omdat de jeugdopleiding van ivv landsmeer ook totaal niks voorstelt

29 april 2018 om 12:59

Haha samen met Hellas Sport? Ook al zo'n parel voor het amateurvoetbal.

29 april 2018 om 13:14

Zilvermeeuwen gaat er wel op vooruit. Hellas sport is veel hoger niveau.

29 april 2018 om 22:16

Hellas was 15 jaar geleden een van de jeugdopleidingen in noord holland die het hoogste % spelers aan BVO’s afleverde. Hebben nu nog amper jeugdteams

29 april 2018 om 22:52

Dan hebben ze wel een vrij matig rendement gehaald. Weinig spelers die het ook daadwerkelijk hebben gered.

Hellas Sport heeft ook aardig te lijden gehad onder Hercules Zaandam. 5 jaar geleden haalden ze met Mike Kolf toen een zwaargewicht in huis. Toen Mike Kolf daar begon als jeugd hoofdopleiding groeide het aantal leden bij Hercules Zaandam enorm, soms meer dan een verdubbeling in bepaalde leeftijdscategoriã«n.

29 april 2018 om 16:27

Ik heb jaren in de jeugd bij Zilvermeeuwen en Hellas Sport gespeeld .. Weet niet tegen welke teams u heeft gespeeld of waar u heeft gespeeld maar kan mij weinig wedstrijden bedenken die zo fout zijn afgelopen of het moet aan mij liggen 😄

29 april 2018 om 17:10

Als jullie leeftijdsprofielen kloppen dan schelen jullie ook wel zo'n 15 jaar Vroeger ook weleens tegen Hellas Sport gespeeld maar ik kan me eigenlijk ook niks noemenswaardig herinneren.

29 april 2018 om 21:52

In mn jeugd ook meerdere malen tegen Hellas gespeeld. Nooit geen problemen ook.

29 april 2018 om 16:27

Ik heb jaren in de jeugd bij Zilvermeeuwen en Hellas Sport gespeeld .. Weet niet tegen welke teams u heeft gespeeld of waar u heeft gespeeld maar kan mij weinig wedstrijden bedenken die zo fout zijn afgelopen of het moet aan mij liggen 😄

30 april 2018 om 01:39

Dat zal zo rond de eeuwwisseling zijn geweest. De B en A jeugd en het tweede elftal geloof ik. Allemaal problemen mee gehad, als ik het me goed herinner zijn twee van die elftallen in die jaren uit de competitie genomen.

30 april 2018 om 10:46

Met Hellaa Sport nooit problemen ondervonden. Behalve dan dat het hoofdveld zo idioot groot aanvoelde😉.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren