Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clubicoon ontfermt zich over De Ligt: ‘Hij kan hem enorm veel leren’

Laatste update:

Matthijs de Ligt maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Juventus en de verdediger maakte een aantal lastige eerste maanden door in Turijn. De Oranje-international lijkt zich echter te hebben herpakt en oogstte louter lof voor zijn optredens tegen Atalanta en Atlético Madrid in de afgelopen week. Trainer Maurizio Sarri denkt dat het aantreden van clubicoon Andrea Barzagli in zijn staf te maken heeft met De Ligts goede spel van de afgelopen tijd.

Barzagli maakte acht jaar deel uit van de hoofdmacht van La Vecchia Signora en keerde onlangs als assistent terug bij de club. De oud-verdediger heeft al de nodige tijd doorgebracht met De Ligt, zo vertelde Sarri zaterdag tijdens een persconferentie: “Barzagli is natuurlijk een geweldige hulpbron voor ons en hij kan hem enorm veel leren op het gebied van individuele en collectieve tactieken.”

“We spelen elke drie dagen een wedstrijd, dus er is niet veel tijd om te trainen. Maar De Ligt kan wel een kwartiertje met Barzagli gaan zitten om videobeelden te bekijken en dat kan interessante dingen opleveren. Daarnaast went De Ligt ook aan de manier van spelen in Italië en begint hij zich steeds meer op zijn gemak te voelen, dat is altijd onderdeel van het proces geweest.”

Higuaín: 'Maakt mij niet uit of ik met Ronaldo of Dybala op het veld sta'

Sarri ging in de aanloop naar het treffen met Sassuolo van zondagmiddag ook in op de situatie van Cristiano Ronaldo, die zich dit seizoen nog niet weet te onderscheiden: “Hij is een geweldige speler voor ons. Hij heeft nog steeds genoeg uithoudingsvermogen, maar misschien ontbreekt het hem op dit moment aan een beetje scherpte. Dat viel ook wel te verwachten.”

“We hebben drie aanvallers (Sarri doelt naast Ronaldo op Gonzalo Higuaín en Paulo Dybala, red.) en we verwachten altijd veel van hen. Alle goede spitsen raken geïrriteerd wanneer zij niet scoren, ik denk dat dat alleen maar gezond is. Kijk, je kan erover zeggen wat je wil, maar Ronaldo is duidelijk niet zoals alle andere spelers. Niet alle spelers zijn hetzelfde. Als iemand deze situatie niet wil accepteren, is dat hun probleem en geen probleem van het team. Maar ik merk hier verder niets van, het is voor iedereen duidelijk.”

Denk jij dat Juventus gaat winnen van Sassuolo?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi om te zien dat Juve er alles aan doet om van de Ligt de beste verdediger ter wereld te maken.

Moet heerlijk voor hem zijn, eerst bij Ajax leren wat echt voetballen is. En zich nu specialiseren bij Juventus wat echt verdedigen is. Misschien wel het beste carrière verloop wat een verdediger kan krijgen,.

30 november 2019 om 17:21

Haha gelukkig geen gezeur meer over de ligt. Niet alleen omdat ik fan ben van juve. Maar zeer zeker beste keuze voor de ligt. Verwacht dat hij over 3 jaar transfer maakt. Dan is hij wel uitgeleerd.

30 november 2019 om 17:34

Hahaha na 2 goeie wedstrijden. Laten we eerst eens kijken hoe hij zich staande houdt een heel seizoen lang.

30 november 2019 om 18:02

Jij kijkt geen wedstrijden van Juve. Een handsbal in een samenvatting betekend niet dat de rest van de wedstrijd slecht was

30 november 2019 om 18:13

Zoals linkerbaan zegt. Zo slecht was het echt niet. Hij had gewoon niet zoveel geluk met handsballen. Je kijkt duidelijk geen juve

30 november 2019 om 19:02

Het is eerder andersom arepa: na 2 slechte wedstrijden was hij niet ineens slecht. Hij was een paar keer ongelukkig begin dit jaar, maar zeker niet elke keer slecht. Hij speelt inmiddels al weer een tijdje erg steady en blinkt ook weer vaker uit (met een goal tegen Torino bijv. en met heerlijke ingrepen). Ik heb best veel van Juve gekeken, puur om De Ligt bezig te zien, en zo slecht als de media het soms wou doen lijken was het 9/10 keer echt niet. Deze man houdt zich overal staande, geloof mij maar, hij gaat een grote worden bij Juve!

30 november 2019 om 19:41

Dus jij denkt dat wanneer hij is uitgeleerd hij naar een andere club zal gaan?
Welke club is een vooruitgang dan?

30 november 2019 om 21:21

Hij kan dan toch een nieuwe uitdaging zoeken? Bijvoorbeeld in de PL of proberen de CL te winne
N met Barca of Real. Als jij geen uitdaging meer hebt op je werk zal je ook om je heen kijken toch?

1 december 2019 om 00:01

Geen vooruitgang. Maar Italië is geen eindstation. Dus Engeland of Spanje zal het worden. Daar willen spelers eindigen.

Ben blij dat de Ligt het de laatste wedstrijden goed heeft gedaan en zich lijkt te herpakken na een moeilijk begin. Veel mensen stonden ook al klaar om de Ligt af te branden en natuurlijk is het nu nog te vroeg om te zeggen dat hij iedereen overtuigd heeft, maar ik denk dat het sowieso wel goed zal komen met de Ligt bij Juventus. De Ligt is verdedigend al prima, maar in Italië zullen ze hem waarschijnlijk nog de echte 'kneepjes' van het vak leren en een paar dagen geleden in de wedstrijd tegen Atlético Madrid zag je daar al een beetje van terug vond ik. Zoals hij zijn tackle inzette om een kans te voorkomen: echt gewoon keihard ingrijpen, maar wel gewoon binnen de regels en ook gewoon vol overtuiging. De Ligt liep toen vrij rustig weg, maar ik had het idee dat hij van binnen wegliep alsof hij een doelpunt scoorde, want zo'n ingreep voor een verdediger is net als een doelpunt maken voor een aanvaller.

30 november 2019 om 18:05

Veel mensen brandden hem af? Volgens mij waren de mensen gewoon (terecht) kritisch. Als dat al als afbranden gezien wordt, ben ik benieuwd hoe jij je voelt als jouw werkgever kritisch is op je prestaties. Het is goed om te zien dat hij nu een paar wedstrijden zijn klasse weer heeft kunnen tonen en ik denk dat iedere Nederlander hoopt dat hij dit kan doorzetten. Wat ik wel jammer vind is dat de Vrij niet de voorkeur genoot in de interlands, juist omdat hij heel sterk speelde en de Ligt heel zwak.

30 november 2019 om 18:10

Er waren mensen absoluut terecht kritisch, er waren hier ook genoeg mensen die hem wel degelijk afbrandden en zeiden dat hij er niets meer van kon en een overschatte speler bleek te zijn. Nu is dat niet iets voor De Ligt, dat gebeurt zo vaak met spelers hier op het forum. Er zijn maar weinig mensen die de nuance weten te raken.

De kritiek tijdens de eerste weken sloeg nergens op en hij is wel degelijk afgebrand door diverse personen. En zo een sliding daarvan heeft er bij Ajax ook diverse van gemaakt en heus niet in Italië geleerd. Maar snel kritiek hebben en afbranden staat hoog in het vaandel in NL. Net zo goed als dat we andersom de ene wondervoetballer na de andere uitvinden als ze twee keer de bal naar de goede kleur spelen. De Ligt maak nog fouten , maar weet je Messi ook

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren