Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clasie: ‘Ik wilde niet tot de laatste dag van de transferperiode wachten’

Laatste update:

Feyenoord moest na vorig seizoen afscheid nemen van de ene na de andere steunpilaar. Dat trainer Ronald Koeman weg zou gaan was al bekend, maar daarna trokken ook Graziano Pellè, Daryl Janmaat, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi weg uit Rotterdam-Zuid. Bijna was ook Jordy Clasie nog weggegaan, want de belangstelling van FC Porto was erg concreet. In plaats van een transfer kwam er echter een contractverlenging.

/

Clasie besloot bij te tekenen tot medio 2018 en zo voor een vierde seizoen op het middenveld van Feyenoord te gaan. In een interview met Goal legt hij uit dat hij Feyenoord niet nog verder wilde verzwakken. Persoonlijk was hij al rond met FC Porto over de stap naar die club, maar de clubs kwamen er niet uit. Toen besloot Clasie de stekker eruit te trekken. “Ik wilde niet tot de laatste dag van de transferperiode wachten en dan, twee minuten voor de deadline, Feyenoord verlaten.”

“Zo zit ik niet in elkaar. Vier dagen voor het sluiten van de transfermarkt ging ik met Feyenoord praten en twee dagen later kwamen ze met een voorstel. Dat was voor mij de beste optie”, legt Clasie uit. De 23-jarige middenvelder staat inmiddels op 108 wedstrijden in de Eredivisie en denkt niet dat hij al uitgeleerd is in De Kuip. Bovendien geeft hij er, vanwege zijn privésituatie, de voorkeur aan nog even in Nederland te blijven. In februari verwelkomde hij zoon Jace.

“Het samenleven met een gezin heeft mijn leven veranderd. Ik ben anders gaan denken, heb meer verantwoordelijkheid. Mijn vriendin stond open voor een vertrek naar het buitenland. We hebben het goed besproken. Maar er kwam uiteindelijk niks en toen heb ik de knoop doorgehakt om hier te blijven”, verduidelijkt Clasie. In de huidige selectie hebben alleen Erwin Mulder en Ruben Schaken meer wedstrijden voor Feyenoord gespeeld dan hij.

Ik ben blij dat Jordy Clasie bij Feyenoord is gebleven

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
15 november 2014 om 12:11

Ik vind hem zelfs beter dan Daley Blind als verdedigend-controleur. Heeft ook veel meer oog om het spel naar voren te laten lopen. Daley past in het Nederlands-elftal meer op de LB-positie. Als Nigel de Jong te oud geworden is voor het Nederlands-elftal moet Clasie voor hem in de plaats. Samen met Strootman een prima blok achterin voor de toekomst.

Clasie; topspeler met prachtige mentaliteit. In mijn ogen is hij de afgelopen jaren onderschat. Pas in seizoen komt er waardering voor Jordy. Hopelijk kan hij tegen Letland laten zien wat hij kan. Als je met twee spitsen speelt moet je een balletje tussendoor kunnen spelen en daarvoor is Clasie de aangewezen man.

15 november 2014 om 10:07

Het eerste seizoen vond ik hem echt goed, maar dat seizoen erop viel hij wat tegen en nu begint hij de stijgende lijn te krijgen en is het weer de Clasie als dat ik hem het eerste seizoen zag.

15 november 2014 om 10:09

Clasie moet een kans krijgen op een hoger podium, zoals oranje. Hij leest perfect hoe iemand als van Persie beweegt en heeft het vermogen topspelers uit de wedstrijd te spelen. Het zal natuurlijk even aanpassen zijn, maar ik vind dat hij vaak onderschat word vanwege zijn lengte. Hij wint veel duels, heeft overzicht en een prima voortzetting. Over een aantal jaar moeten heel veel mensen hun mening over Clasie herzien.

15 november 2014 om 10:16

Voor de top moet zijn handelingsnelheid toch omhoog en ook zijn fysiek. Je ziet nu dat hij vaak iets te tijd nodig heeft voor die ballen. Ik vraag mij echter af of hij dat bij Feyenoord nog kan verbeteren. Bij een subtopper in Engeland of Spanje wordt er op dat gebied al meer van je gevraagd

15 november 2014 om 10:25

Hij verliest nagenoeg nooit de bal en draait vaak slim weg. Hij kan zeker nog stappen zetten, maar is eenzelfde type als Scholes (ik zeg niet dat hij net zo goed is) en heeft een grote toekomst voor zich..

15 november 2014 om 11:35

Clasie is een heerlijke voetballer maar allesbehalve vergelijkbaar met Scholes, die aan de lopende band scoorde.

15 november 2014 om 14:30

2012/2013 manchester United 16 1 premier League
2011/2012 manchester United 17 4 premier League
2010/2011 manchester United 22 1 premier League
2009/2010 manchester United 28 3 premier League
2008/2009 manchester United 21 2 premier League
2007/2008 manchester United 24 1 premier League
2006/2007 manchester United 30 6 premier League
2005/2006 manchester United 20 2 premier League

Aan de lopende band inderdaad. Hield maar niet op!!!

15 november 2014 om 18:55

Feye88 xD geweldige reactie , verder heb je helemaal gelijk over Clasie zit vaak zelf in de Kuip en dan kan ik alleen maar genieten als Jordy aan de bal is.

15 november 2014 om 10:09

Ik zie hier iemand die zo het takenpakket van Hiddink over kan nemen hoor.. Voetbal gaat verder dan 'een balletje tussendoor spelen'. Daarnaast is dat niet de eerste prioriteit van de twee mannen die eventueel achter Sneijder zouden kunnen spelen. Sneijder is wat mij betreft op 10 de nummer 1 en Clasie wil vrijwel niemand daar überhaupt zien, dus die steekballetjes van jou kunnen de kast weer in.

15 november 2014 om 10:54

Ik wil hem daar absoluut zien, is toch wekelijks een van de beste middenvelders in de Eredivisie. Wat betreft zijn takenpakket, hij bezit alle kwaliteiten van een nummer 6, die mooie steekballen tussendoor zit in zijn pluspakket.

15 november 2014 om 11:21

Arseballer, spreek aub voor je zelf. Ik kan niet wachten totdat Clasie vast in Oranje speelt, dit is de speler die we juist zo misten de afgelopen wedstrijden.

15 november 2014 om 13:16

Jouw reactie verraad een duidelijk gebrek aan voetbalvisie. Snijder is al 2 jaar op zijn retour, mist de echte scherpte (ondanks zijn heerlijke goal deze week). Steeds meer 'echte kenners' gaan Clasie zien als belangrijke speler voor NL voetbal.

15 november 2014 om 12:15

Precies hij wordt echt onderschat. Hij is de Nigel de Jong in wording, heeft dan wel niet het postuur maar wel de kwaliteiten om net zo goed te worden, je ziet h'm bij Feyenoord ook wekelijks uitblinken.

Daar waar andere Feyenoorder soms iets te veel lof krijgen naar mijn zin (janmaat, Bmi, de Vrij) is het gek genoeg Clasie waarbij mensen het meeste twijfelen. Terwijl hij er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit steekt. Neem de wedstrijd tegen Brazilië, daar was Clasie gewoon met afstand de beste man van het veld, alles liep via hem. Heeft een hele functionele techniek, inzicht en een goede pass. Als je dan ook nog bedenkt dat hij qua felheid nauwelijks onderdoet voor de Jong is het eigenlijk te gek dat hij geen basisplaats heeft bij Oranje. Samen met strootman Rn daarvoor een nummer 10. Dan heb je een perfect uitgebalanceerd middenveld.

Hij en Depay zijn de twee spelers uit de eredivisie die de volgende stap naar de Europese (sub)top gaan maken. Zijn beide misschien nog niet voor de volle 100 procent uitgeleerd hier maar zijn ver genoeg om in kort tijdbestek aan te kunnen haken in een grotere competitie. Ze steken er in NL toch een heel stuk bovenuit al zie ik Wijnaldum mits fit ook snel een stap hoger gaan.

prachtige mentaliteit deze jongen had veel meer kunnen verdienen in portugal

Fantastisch persoon met een fantastische mentaliteit en voetbal kwaliteiten! Nederland mag Clasie koesteren wat mij betreft

Clasie jongen jij snapt het. Jij heb meer verstand dan 95% van wat er rond loopt in de eredivisie. Tuurlijk is het beter om bij Feyenoord te blijven als je vader gaat worden in februari. En laten we eerlijk zijn Clasie verdient bij Feyenoord ook genoeg om na het voetbal nooit meer te hoeven werken. En tuurlijk Clasie jou kans komt nog wel naar een mooie club. Dat je Feyenoord een warm hard draagt bewijs je door niet 1min. voor 12 te vertrekken. Clasie veel succes en vooral wens ik je een gezond kindje toe!

Talentvolle speler met een goede mentaliteit. Dit seizoen kan hij zich prima verder ontwikkelen en ik verwacht dat hij aankomende zomer naar het buitenland gaat. Ik hoop dat hij zijn linkerbeen gaat verbeteren waardoor hopelijk ook zijn handelingssnelheid omhoog gaat. Zijn fysiek en uithoudingsvermogen.

Wat ik mooi vind bij Clasie, is dat hij echt een over-mijn-lijk mentaliteit heeft, een soort gif dat je in Nederland maar zelden ziet. Ik denk dat hij wat wordt onderschat vanwege zijn postuur, maar deze jongen kan ver komen. Ik denk dat de Bundesliga een goede competitie voor hem zou zijn.

Het feit dat hij nog een jaar langer bij zijn club blijft is mooi, zo helpt hij zijn club op een hoger plan. Zouden alle jochies moeten doen, 4 a 5 jaar blijven zodat we ook europees weer iets meer kunnen laten zien. Na hun 25e kunnen ze nog prima hun zakken vullen in het buitenland toch? Ondertussen helpen ze hun cluppie beter te worden, rijker te worden en de eigen waarde stijgt erdoor. Cirkeltje moet een keer doorbroken worden, anders blijven we mopperen op het feit dat we iinternationaal niet veel voorstellen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren