Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Clasie: ‘Dat was moeilijk en vervelend, maar ik liet mijn kop niet hangen’

Laatste update:

Bondscoach Louis van Gaal heeft, op keeper Michel Vorm na, alle spelers van zijn selectie speelminuten gegeven op het WK. Jordy Clasie was de laatste veldspeler die aan minuten kwam: de middenvelder mocht in de halve finale tegen Argentinië invallen voor Nigel de Jong. Clasie kende een prima invalbeurt, maar omdat Oranje is uitgeschakeld koopt de middenvelder daar niets voor.

/

“Er overheerst maar één ding en dat is de teleurstelling”, zegt de Feyenoorder in gesprek met Metro. Volgens Clasie zijn dit de bijzondere momenten die een voetballer moet benutten, omdat een selectie voor een volgend eindtoernooi geen zekerheid is.

Clasie leek voorafgaand aan het toernooi nog even een kanshebber op een basisplaats, maar pas tegen Argentinië mocht hij invallen. “Op een gegeven moment was ik de enige speler die nog geen minuten had gemaakt. Dat was moeilijk en vervelend, maar ik heb nooit mijn kop laten hangen. De teleurstelling van die nederlaag is veel groter dan de teleurstelling vanwege het weinige aantal minuten dat ik in actie ben gekomen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die ene wedstrijd dat Clasie heeft gespeeld, heeft hij me positief verrast. Hij deed het bovenverwachting goed. Maar voor wie geld dat eigenlijk niet?
Zaterdag zou ik starten met Clasie.. al is alleen maar om die jongen nog wat meer minuten te gunnen.

11 juli 2014 om 09:26

Misschien moet LvG ook Krul en Vorm allebei een helft laten keepen, dan is iedereen aan bod geweest...

11 juli 2014 om 09:34

Ja ik ben het daar mee eens! En je zou er niet eens op achteruit gaan denk ik. Ik zou Kongolo ook in de basis zetten

11 juli 2014 om 09:37

Geen kongolo please heeft totaal geen body voir verdediger, zet dan blind daar, desnood kuyt

11 juli 2014 om 09:48

Kongolo geen body voor een verdediger? Hij is lang, sterk en redelijk snel. Verder heeft hij uitschuifbare benen, waardoor hij regelmatig de bal voor de aanvaller zn voeten weghaalt.

Op dit moment komt hij natuurlijk nog te kort, maar potentieel een waardige basisspeler voor het NL elftal.

11 juli 2014 om 10:03

Kongolo sterk!! Hahaha, waar haal je die onzin vandaan?

11 juli 2014 om 10:04

Kongolo is inderdaad sterk alleen hij heeft een atletische bouw waardoor het niet opvalt.

11 juli 2014 om 10:09

Als je een atletische bouw hebt valt het juist wel op, hij heeft alleen geen atletische bouw. En bijzonder lang is hij ook niet

11 juli 2014 om 10:11

Blijf maar lekker denken dat Kongolo niet sterk is, hij heeft vele spelers en trainers al verrast.

11 juli 2014 om 13:51

@cherea_fc

Qua lengte heb ik mij inderdaad op verkeken, voor een CV zelfs aan de kleine kant. Komt denk ik door die lange benen dat hij zo groot lijkt. Maar sterk is hij zeer zeker wel, verliest weinig fysieke duels. Maar ach sommige mensen vinden spelers alleen sterk als ze het fysiek van een Balotelli of Hulk hebben. Je hoeft niet het breedste te zijn om sterk te zijn.

11 juli 2014 om 17:35

dude, sterk?! heb je zn debuut gezien, werd bij wijze van spreken overlopen.
hij niet superlang en alleen snelheid beetje, dus nee dan heb ik liever blind of kuyt of Buttner ofz

11 juli 2014 om 09:36

Clasie leed geen bal verlies en stuurde goede passjes niet meer niet minder.. hij hoort nog steeds op bank/invaller. En kuyt was slecht zaterdag leverde alle passjes in en verloor veel ballen

11 juli 2014 om 10:09

Wijnaldum. Verschrikkelijk hoe die er bijloopt zo laks en langzaam. Die moet echt zo snel mogelijk naar Engeland en leren om sneller te handelen. Bij PSV irriteer ik me er ook altijd aan. Had clasie sowieso graag naast nigel gehad. Gini zou dan een loper zijn maar niks van gezien..

We hadden moeten starten met clasie en lens ipv vpersie. Die waren tenminste 100% fit. Maja.. Als..

11 juli 2014 om 09:34

Ja hadden we met 12 man moeten gaan spelen? ;-)

11 juli 2014 om 11:07

Mierenneuker.
Lens voor vpersie en clasie voor Nigel.
Zo goed, vriend?

11 juli 2014 om 09:34

Die wedstrijd waar Lens basis begon tegen Chili was hij ook drama.

11 juli 2014 om 10:09

@ Ewoud,

Lens is by far de slechtste speler bij ons dit toernooi. Voegt helemaal niets toe zelfs niet met snelheid. Heeft ook een uitstraling van wat doe ik hier. Als Ajacied zag ik liever Boetius daar. Veel meer beweging in. Snapt t voetbal itt Lens.

Nou Clasie, hopen dat je tegen Brazillie "gewoon" in de basis start en het een hele wedstrijd mag laten zien. Dan kun je het ongelijk van de coach bewijzen en nog mooi even een wedstrijdje mee pakken tegen een goede tegenstander. De keuze voor Wijnaldum op zijn positie begreep ik nooit zo en heeft in mijn ogen ook niet gelukkig uitgepakt. Prima speler hoor, maar Clasie is veruit de betere controleur en zou mijns inziens de eerste optie achter De Jong moeten zijn.

11 juli 2014 om 09:39

Clasie heeft daar de body niet voor, na de jong is Fer de volgende en daarna blind/Guzman. Clasie hoort daar niet, hij hoort op de plek van sneijder

11 juli 2014 om 09:41

Op tien?!! Heb je Clasie weleens zien spelen bij Feyenoord?

11 juli 2014 om 09:46

Haha! Gaat helemaal nergens over dit. Opmerkingen op basis van uiterlijke kenmerken in plaats van voetballende kwaliteiten.

11 juli 2014 om 09:49

@ Maurootje

Nieuw stopwoordje, body? Alsof Iniesta en Xavi een indrukwekkende 'body' hebben. Nee ik vergelijk Iniesta en Xavi qua voetballend vermogen niet met Clasie, maar jouw argumentatie slaat nergens op.

11 juli 2014 om 09:49

Clasie op tien? Clasie zijn kracht is juist dat hij voor een balafpakker heel behoorlijk kan passen en snel een oplossing ziet. Hij is niet het type die het inzicht heeft om een geniale steekpass te geven zoals Sneijder en heeft ook totaal geen scorend vermogen, oiets wat ook wel prettig is op 10. Nee Clasie moet achter Sneijder spelen, ballen afpakken en dan met lef Sneijder durven aan te spelen. Daar is hij goed in, en daar kan hij voor heel veel ploegen (ook het Nederlands Elfta) van grote waarde zijn.

11 juli 2014 om 17:33

iniesta en xavi hoeven dat werk niet te doen dat busqeuts voor ze imodito met Pirlo bij Juve

11 juli 2014 om 09:51

Hij viel inderdaad goed in, zoals vele analisten al zeiden, door Clasie speelden we direct aanvallender en kreeg Sneijder meer en betere ballen. Daarbij hield hij zich in de duels goed staande ook stopte hij een paar keer Messi goed af. Hij speelde zoals ik eigenlijk wel had verwacht, hoop dat hij zaterdag ook nog mag spelen.

Zo was de Engelse media ook helemaal lyrisch over hem, snapte alleen de vergelijking met Sneijder niet, ze zagen in hem de jongere versie...maar goed het ging om de mentaliteit in het veld denk ik.

11 juli 2014 om 10:20

Ben het met je eens, als liefhebber zie ik Clasie ook graag spelen..... wat anderen daar dan ook van vinden. Aan de andere kant hoeft het voor mij ook weer niet, dan zie je namelijk wat je ook had kunnen hebben op het middenveld. Ik zou Clasie er al veel eerder in gezet hebben... sterker bij mij speelde hij altijd.

11 juli 2014 om 10:12

Ja hij dacht natuurlijk met wijnaldum een loper te hebben maar lopen doet hij niet, lekker is dat...wijnaldum speelt alleen maar op safe en oogt laks en langzaam. Veel liever clasie die wil tenminste echt. En wijnaldum kan geweldige dribbels maken als ie zin heeft, ook daar helemaal niets van gezien...

Clasie was een verademing op het middenveld, zocht steeds de oplossing naar voren, speelde direct en goed in en was rustig aan de bal. Dit in tegenstelling tot Wijnaldum die elke keer 5 balcontacten nodig had om er iets mee te kunnen doen als tie niet apatisch in de middencirkel stond te wachten op een bal. Zonde dat Clasie niet eerder naar de Jong werd neergezet, dan was er veel meer voetbal vanuit het middenveld gekomen.

Ik vind dat Clasie heel goed gespeeld heeft. Dit had ik niet verwacht, maar nu ben ik wel heel benieuwd naar de column van Willem van Hanegem, waarschijnlijk zal hij dit keer zeer positief zijn over het spel van Oranje en met name die van Clasie. Ik denk dat hij huilend op de bank zat omdat daar zijn Clasie voetbalde. Mag natuurlijk ook.

Ik vond hem heel goed invallen. Elke bal wilde hij naar voren spelen niet zoals de zwaar overschatte (na de wedstrijd tegen Spanje) Daley Blind. Die heeft echt denk ik 90 van de balen teruggespeeld en dat komt niet altijd door dat er niemand vrij stond maar het is iemand die bewust is van zijn gebrek aan kwaliteit. Kuyt bijvoorbeeld die had wel het zelfvertrouwen om naar voren te spelen maar wederom niet de kwaliteit.

Ondanks dat clasie niet slecht heeft gespeeld. Vond ik dit de enige fout die vangaal heeft gemaakt. Hij had een aanvaller in moeten brengen depay/lens en dan over moeten gaan op plan b. Met 3 aanvallers en dan had je ook nog een wissel achter de hand kunnen hebben. Bij een achterstand huntelaar erbij. (Mexico). En bij een gelijkspel had je Tim krul er in kunnen brengen (costa rica)

clasie was de enige die een bal durfde te spelen naar iemand die misschien net iets minder vrij stond. het was een verfrissing dat hij in het veld kwam en denk dat ie al had moeten spelen. wat mij betreft hebben de guzman en wijnaldum te weinig gebracht en had dat beter opgevuld kunnen worden door clasie.

Ik hoop dat Clasie zaterdag niet speelt. Ik gun het Clasie natuurlijk van harte maar er lopen zoveel miljoenen scouts rond op het WK en ik wil niet dat Clasie vertrekt. Hij en Kongolo moeten gewoon blijven.

Tja als de andere spelers simpelweg beter zijn dan jou krijg je inderdaad niet zoveel speeltijd als je zou willen.

Heb toch liever dat Yordie "praatjesmaker" Clasie speelt dan gio "verstoppertje " Wijnaldum.

Echt schandalig dat hij de Jong niet mocht vervangen.clasie had dat vlekkeloos gedaan en was de juiste man voor die positie.

Grote fout van van Gaal!!

11 juli 2014 om 13:11

Superlex, ik ben ook Feyenoorder in hart en nieren, maar wees wel realistisch. Jordy is goed ingevallen, maar je kunt in alles zien dat Nigel een stuk verder is. Dat geeft niet, want Jordy is jong en is potentieel zeker een waardige speler voor ons elftal.

11 juli 2014 om 13:19

de Jong is wel beter hoor.....maar ik zeg ook als vervanger toen ie geblesseerd raakte.

Gewoon alle spelers die veel op de bank zaten een x-aantal minuten gunnen.
Er staat niks meer op het spel.

Gewoon jongens als een Vorm/krul en Veltman, Kongolo, Fer, Clasie, Depay, Huntelaar minuten gunnen

Vorm
Veltman
De Vrij
Kongolo
Verhae/janma
Clasie
Fer
Depay
11 juli 2014 om 14:57

jeron
Daar dacht ik ook al aan. Er zullen lijkt mij ook zeker een paar ervan spelen. Echt veel valt er niet te winnen door deze wedstrijd en na 2x wedstrijden van 120 minuten in de benen te hebben, met de maar 2 rustdagen sinds de laatste kan het ook niet anders. Er zijn een paar spelers die met wat pijntjes hebben gespeeld en ik zie Louis die spelers niet forceren met het risico van een langdurige blessure.
Brazilië zal geloof ik wel tot op de bot gemotiveerd spelen, want ze willen voor het thuispubliek waarschijnlijk toch iets goedmaken na die oorwassing door Duitsland.
Ben benieuwd hoe de opstelling zal zijn. Wat het ook zal worden, veel zal het me niet zo erg interesseren. Zou het zeker leuk vinden voor de andere spelers.
Wel denk ik dat van Gaal er wel een paar aanvallers in zal gooien in tegenstelling tot jouw opstelling

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren