Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cijfers geven schrikbarende achteruitgang De Boers Ajax treffend weer

Laatste update:

Vier keer op rij werd Ajax onder leiding van trainer Frank de Boer kampioen van Nederland, maar dit seizoen moest de titel in de Eredivisie aan PSV gelaten worden. Dat terwijl de lat voor aanvang van deze jaargang nog hoog gelegd werd in Amsterdam: het voetbal moest weer vermakelijk worden.

/

De uitstekende resultaten van de voorgaande jaren zouden gekoppeld moeten worden aan attractief spel, nadat het voetbal van Ajax zeker vorig seizoen niet altijd de schoonheidsprijs verdiende en de fans ondanks het behaalde kampioenschap lang niet allemaal tevreden waren. Van die ambitie is echter weinig terechtgekomen; de prestaties waren minder en ook het vermaak was niet gegarandeerd.

Het Algemeen Dagblad zocht de statistieken van de afgelopen vijf Ajax-seizoenen bij elkaar en die cijfers geven de schrikbarende achteruitgang treffend weer: minder goals, minder kansen, minder schoten op doel en minder balbezit. Het team dat De Boer in het seizoen 2010/11 overnam creëerde nog liefst 279 kansen, terwijl de teller nu op 182 staat. Ajax speelt zondag nog tegen SC Cambuur en sluit de competitie de week erop af tegen FC Dordrecht.

Denk je dat Ajax komend seizoen weer landskampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een onderzoekje met een hoop open deuren. Dit heeft iedereen toch wel gezien, dat het de laatste jaren steevast achteruit gaat.

9 mei 2015 om 12:57

Cijfers liegen niet. Maakt niet uit wie het artikel geschreven heeft.

9 mei 2015 om 13:04

cijfers zijn wel te manipuleren. Daarbuiten zijn dit inderdaad nogal wat open deuren.

9 mei 2015 om 13:06

Als er iets is dat cijfers doen is liegen. Elke statistiek valt te veranderen naar je voordeel. Het zal altijd uitmaken wie de cijfers benoemd

9 mei 2015 om 13:08

5 jaar de Boer. 4x kampioen, 1x tweede. Statistieken kunnen zo gepresenteerd worden dat het echte beeld niet wordt weergeven. Natuurlijk was het spel dit jaar minder, maar daar probeert Ajax juist aan te werken zegt de Boer. Het AD probeert goedkoop te scoren bij haar eigen achterban.

9 mei 2015 om 13:17

Uit meerdere steden..

9 mei 2015 om 13:20

Dat het voetbal niet om aan te gluren is dat zien we zelf ook wel, hebben we het Ad niet voor nodig.
Heeft ook zen redenen, misschien moet je de selectie van 4 jaar geleden even naast die van afgelopen jaar leggen, is elk jaar minder en jonger geworden.
De prioriteit bij Ajax heeft de laatste jaren vooral gelegen op het financieel gezond maken van de club.
Het AD probeert weer te stoken zoals ze dat al heel het jaar doen, als ze dan toch met statistieken bezig zijn dan vergeten ze de belangrijkste.
De Boer heeft amper minder punten dan de afgelopen 4 jaar en staat zoals gewoonlijk weer ruim boven de huisclub van dat krantje.

9 mei 2015 om 13:31

Want jij ziet mooi voetbal onder de boer?

9 mei 2015 om 13:41

Als t jou lukt om deze cijfers in Ajax voordeel te buigen, ga je gang. Ik ben benieuwd.

9 mei 2015 om 13:56

Dat wilde ik net zeggen. Andersom schrijft de Telegraaf ook wel eens wat verontrustends over Feyenoord. Al hebben ze momenteel weer te druk met het uit laten lekken van Ajax berichten.

9 mei 2015 om 13:59

wat hij bedoelt te zeggen is dat iedereen die statistieken erbij pakt, dat heel selectief doet en alleen statistieken pakt die zijn punt bevestigen.

je kan ook een stukje schrijven over hoe er steeds minder tegendoelpunten gescoord zijn. hoe de a1 het elk jaar beter doet en hoe frank elk jaar meer jeugdspelers laat debuteren.

dus ja, je kan heel goed een vertekend beeld geven met statistieken.

9 mei 2015 om 14:07

Bruh, cijfers liegen niet? Ik kan me een keer herinneren zat bij een Ajax II-wedstrijd . Gappies van de AD zaten daar toen cijfertjes te geven. En ze gaven maar wat cijfers zonder de wedstrijd gezien te hebben. Ze vroegen an mij zelfs advies. Plus ze konden het ook niet laten om een paar sneren uit te delen omdat ik voor Jong was en ze aan het verliezen waren. Maar voor de rest is het mischien wel logies dat er zo laag gescoord wordt. En daar is ook de juiste moment voor om Ajax in een slecht daglicht te plaasten.

9 mei 2015 om 14:25

Statestieken dat ik vorig jaar zelf maakte van teletekst pagina 819 loog ook niet. Ajax verspeelde tegen 14 van de 17 tegenstanders in de competitie 2of meer punten. En scoorde 15 keer meer dan degradant Nec.
Dit zegt genoeg over het afglijdende niveau. Het heeft dus geen zin het AD daar de schuld van te geven. Zie de realiteit onder ogen

9 mei 2015 om 15:48

Ik geef niemand de schuld . Ik heef alleen aan waar de meeste cijfers op gebaseerd zijn. Vaak zijn ze niet realistisch. Maar als een ploeg zo slecht presteert is het altijd makkelijk met zulke cijfers te 'scoren'. Het is trouwens statistieken.

9 mei 2015 om 16:22

Was ook niet zo zeer tegen jou gericht hoor, maar er staan redelijk wat berichtjes hierboven over het AD de Feyenoord krant.
Nog een statistiekje dat ik dit jaar zag is bijvoorbeeld dat Ajax een na laatste stond in aantal doelpogingen. Alleen Dordrecht stond nog lager. Was volgens mij van FOX waar PSV fan Koert Westerman commentator is😊

9 mei 2015 om 16:59

Cijfers liegen idd niet, het probleem ligt vaak aan de interpretatie en conclusie die mensen trekken. De boer had 4 jaar geleden een veel betere selectie namelijk. Zo'n vergelijking kun je alleen goed maken als je gelijkwaardige omstandigheden hebt en dat is bij Ajax geen een seizoen zo geweest. Mij zegt het alleen dat de selectie steeds slechter wordt. Ik zou daarvan de schuld ook voor een groot deel bij de overige beleidsbepalers willen leggen.

9 mei 2015 om 17:49

kom dan met cijfers die het tegendeel bewijzen ,maar ik zie hier alleen ajax supporters afgeven op het ad want dat is een feyenoord krant volgens velen hier maar niemand komt ook maar met een punt die niet klopt.

ik ken ook een aantal ajax supporters en die vinden ajax ook alleen maar minder worden net als de rest vd eredivisie ajax is gewoon geen topclub meer misschien in de eredivisie nog maar daar houdt het wel mee op

9 mei 2015 om 12:54

Dat kon iedereen wel zien dat het niet om aan te gluren is... Het is misschien tegen het Ajax principe in, maar ik denk dat ze i.p.v. met de punt achteruit te spelen meer met de punt naar voren moeten spelen (zie opstelling).

* Schone zou ook nog op 10 kunnen en Klaassen op de plek van Bazoer

Cillesen
V. Rhijn
Veltman
Aankoop
Riedewald
Gudelj
Bazoer
El Ghazi
Klaassen
Aankoop
Milik
9 mei 2015 om 13:00

Goeie opstelling! Ajax moet proberen Botteghin te halen van FC Groningen. Speelt al een aantal jaren goed voor Groningen.

9 mei 2015 om 13:02

Ajax speelt niet met een 10. Wanneer snappen de mensen hier dat nu eens. En al was er een 10, moet je schone daar als allerlaatste pas neerzetten.

9 mei 2015 om 13:03

Botteghin is een goede "italiaanse verdediger", maar bij Ajax zou hij dood ongelukkig worden. Botteghin is namelijk een pure verdediger die als hoofdzaak heeft zijn man uit te schakelen. Het klinkt fout (I know), maar Ajax heeft toch een iets beter technisch vaardige verdediger nodig.

9 mei 2015 om 13:04

@ BR-7 Ik geef toch ook aan in mijn argumentatie dat het "tegen het Ajax principe" is. Het is niet meer dan een suggestie die ik voorstel.

Verder vind ik Schone uitstekend op 10 kunnen. Hij de de man van de dodelijke steekbal en inzicht, die hebben Klaassen en Bazoer niet.

9 mei 2015 om 13:15

Riedewald zou eventueel in de toekomst centraal in de verdediging kunnen.
Dan zou ik liever een linksback halen. En het nu even met Viergever centraal doen.
Links buiten hebben we Fischer en Kishna. Lijkt me voldoende talent?
Ervaring is wel handig om achter de hand te hebben, ik denk dan aan een Urby, Anita of eventueel een Van der Vaart.

On:
Het is wel precies jammer dat in het jaar waar de voorspelling was om echte vooruitgang te zien, het eigenlijk het tegenovergestelde wordt getoond.
Daarnaast was het aan het begin van het seizoen duidelijk dat we een goede verdedigende middenvelder miste.

9 mei 2015 om 13:17

@BR-7

Nee maar blijkbaar werkt het systeem met de punt naar achter ook niet echt lekker. Je merkt inderdaad vaak dat de aansluiting van het middenveld naar de spits zwak is zonder nummer 10 (vergelijk dat eens met het doelgevaar toen Siem de Jong vlak achter de spits speelde). Daarom wordt er juist gesuggereerd dat Ajax wel eens met een 10 moet gaan spelen, met de punt naar voren.

9 mei 2015 om 13:28

ik vind klaassen ook wel goeie passen geven en sneller en meer gedreven als shone

9 mei 2015 om 13:36

Ik en veel meer mensen vinden dit ook. Alleen Frank de Boer kennende (eigenwijze stugge trainer) houd hij vast aan 'zijn filosofie', ook al heeft dit vooralsnog weinig sprankeling gebracht op het veld.

9 mei 2015 om 13:37

Een 10 is helemaal niet tegen het Ajax-principe. Het is tegen het De Boer principe.

Wat ik niet begrijp want met de punt naar achteren spelen is juist ideaal voor reactie voetbal terwijl met de punt naar voren ideaal is om dominant te voetballen

9 mei 2015 om 13:42

Schone heeft niet zo'n "dodelijke" steekbal hoor. De helft van zijn assist zijn uit een vrije trap of corner. ALS ajax met een 10 gaat spelen, dan zal dat sinkgraven worden gok ik.

9 mei 2015 om 13:42

Ajax heeft een verdediger nodig die gewoon een man kan uitschakelen... een killer. Dat softe gedoe ben ik persoonlijk wel een keer beu. Bij Madrid staat er ook een Pepe en een Ramos. Juventus heeft Chielilini. en bij PSG staat er ook een Braziliaans bikkel, genaamd Silva. Het is namelijk een grote softe bedoeling in de verdediging. Een centrale verdediger staat er om de boel dicht te houden en om de tegenstander van scoren te weerhouden en na het veroveren van de bal deze vervolgens te geven aan een middenvelder die wel technisch is aangelegd. Ajax moet weer eens gaan uitstralen dat er niets te halen valt. In de jaren 70 stonden er niet bepaald lieverdjes in de verdediging. De centrumverdedigers van Ajax hebben de bal het meest.... ik wee niet, maar ik zie liever de bal op het middenveld of in de 16 van de tegenstander.

9 mei 2015 om 13:48

@ Scummyman

Ik ben het met je eens voor dominant voetbal heb je 2 controleurs nodig op het middenveld. Nu moet alleen de Boer dat nog gaan inzien...

Cillessen
V. Rhijn
Veltman
Viergever/?
Aankoop
Gudelj
Klaass/Bazoe
El Ghazi
Schone/Sinkg
Kishna/Fisch
Milik
9 mei 2015 om 14:00

Is dus een type als jaal stam ooit was.. Man uitschakelen en met het hoofd gevaarlijk bij corners. Heeft ajax inderdaad niks aan, beter een meevoetballende technishe verdediger inderdaad..

9 mei 2015 om 14:19

Gudelj is alleen een aanvallende middenvelder. Die moet je dus niet op de cvm positie zetten.

9 mei 2015 om 14:49

Misschien komend seizoen wel

9 mei 2015 om 15:39

Helemaal mee eens rayen. Zo zorg je ook voor minder druk bij cilissen. We hebben dan wel aanvallers nodig die die bal voorin kunnen vasthouden. En op het middenveld lekker tikken ala barca

9 mei 2015 om 17:19

leuke opstelling, en als linkshalf kun je Viktor gebruiken. Vind het nog steeds dom dat Ajax Denswil heft weggedaan. Deed het beter dan Moisander

9 mei 2015 om 17:58

Frank de Boer heeft afgelopen week in een interview gezegd dat ze met 5 middenvelders de competitie in willen gaan. En wie dat zijn zien we na de voorbereiding de rest word verkocht/verhuurt. Hij geeft ook aan de nummer 10 positie als optie te zien dus ik denk dat we daar mee gaan spelen.

11 mei 2015 om 18:18

ik denk dat je sws gewoon bij de filosofie moet blijven en met 433 moet spelen met de punt naar achteren. maar om met jullie mee te denken heb ik ook mijn opstelling gemaakt met een 4231

heb gekozen voor een voetballende aanval met een hangende spits als Fischer die met Ziyech een verdediging helemaal dol kan tikken en dribbelen. Klaassen en Gudelj controlerend met Bazoer als perfecte 12e man, samen met Milik voor extra stootkracht.

verder heb ik nog steeds vertrouwen in Boilesen, die hopelijk zijn vorm uit 2011/2012 terug kan vinden en weer onomstreden wordt. Riedewald lcv omdat hij zowel verdedigend als aan de bal een perfecte speler is voor het Ajax systeem.

grillige buitenspelers die op snelheid en skills een mannetje kapot kunnen spelen met een spelverdeler als Ziyech is ook een lust voor het oog, zeker als het ook nog eens Kishna en El Ghazi zijn.

Cillessen
Van Rhijn
Veltman
Riedewald
Boilesen
Klaassen
Gudelj
El Ghazi
Ziyech
Kishna
Fischer

En toch heeft De Boer vier titels binnen weten te halen. Het doet er niet toe hoeveel kansen je creëert. Zolang je effectief genoeg ermee omgaat en aan het eind van de wedstrijd drie punten kunt bijschrijven, maakt het niet meer uit of je nou één of 100 kansen hebt gehad.
Sterk staaltje azijnpissen van het AD

9 mei 2015 om 12:54

Nou dat is gewoon de realiteit hoor en als ik bij Ajax zit of waar ook wil ik wel vermaakt worden en dat is de laatste 2 jaar niet echt het geval , en als je de laatste paar thuiswedstrijden hebt gezien tegen de toch laag geklasseerde ploegen dat zijn de kansen op een hand te tellen hoor en daarvoor kom je toch niet , nee het is zeker niet alleen azijnpissen we willen gewoon Ajax voetbal zien hopelijk komt dat volgens seizoen weer met de benodigde aankopen.

9 mei 2015 om 13:25

Er staat in het artikel ook dat de Ajax fan's lang niet allemaal tevreden waren. Zijn deze Ajax fan's die goed voetbal willen zien dan ook azijn pissers of is jou kinderhand snel gevuld ? Zeker een teletekst fan.

9 mei 2015 om 13:27

En toch zullen vele supporters van Ajax wel iets van die titels in willen leveren om vermaakt te worden. De meeste Ajacieden zijn toch vooral fan van mooi voetbal. Met lelijk voetbal willen winnen is niet 'des Ajax'.

Eerlijk gezegd vind ik De Boer dan ook een waardeloze coach voor Ajax. Bij Ajax moet alle nadruk liggen op attractief voetbal en individuele kwaliteiten, iets waar De Boer helemaal niets om geeft. Die is meer van het zo min mogelijk kansen weggeven en dan kijken of er nog aangevallen kan worden.

Bij Ajax hoort er ook gewoon een speler vlak achter de spits. Zoals Siem de Jong deed. En zoals vroeger Litmanen. Maar ook dat weigert De Boer, zijn verdedigende brei-opstelling is heilig.

9 mei 2015 om 14:05

Ik wil geen een titel inleveren. Titels behouden en je best doen om volgend seizoen beter voetbal te spelen.

Overigens is 6 seizoenen met de complimenten maar geen titel ook geen pretje.

9 mei 2015 om 13:50

Onder Jol zag het spel er toch veel leuker en attractiever uit. De beste man werd helaas geen kampioen. Ajax speelt de bal met een slakkentempo rond, waarbij de centrale verdedigers het meest de bal hebben, maar mijn god niet weten wat ze er mee moeten doen. De Boer zou er eens goed aan doen om spelers te verbieden om de bal terug te spelen en risico's te nemen. Dan gaat het maar eens een keer mis, alles beter dan het inspiratieloze gebeuren wat er nu gaande is. Sinds wanneer heeft Ajax net zoveel doelpogingen als Excelsior? Sinds wanneer zijn we niet meer de baas op eigen veld? Ajax moet agressief, attractief, technisch kwalitatief sterk voetbal op de mat leggen. De Amsterdamse branie dient er weer eens goed ingebracht te worden. Zijkanten opzoeken, mannetje passeren, balletje door de beentjes, schaartje hier en een schaartje daar. stiftje hier en stiftje daar. Steekballetje hier steekballetje daar. Dit zijn bijna termen die verboden lijken. Behoudend voetbal dat is in. Laat het AD in deze maar open deuren open trappen, maar het is gewoon de waarheid!! Als supporters betaal je genoeg voor een seizoenkaart, dan mag je best iets eisen van overbetaalde voetballetjes!!!

Nou dan zorgen we morgen nog even voor 50 kansen in de wedstrijd en we het valt allemaal wel weer mee. Wat een gezeur zeg. Ja het is een dramatisch jaar. Boeien. Elk team, elke club heeft zo'n jaar, twee jaar er tussen zitten. Alleen omdat het Ajax is moet er weer geklaagd worden. Mensen moeten eens leren geduld te hebben als t een tijd minder gaat en ja ik heb ook vaak op het scherm lopen vloeken vanwege het spel. Ik wil de komende jaren wel zien voordat ik echt in paniek raak.

9 mei 2015 om 12:56

Ajacieden klagen zelf ook over het vertoonde saaie spel. Terecht ook! Maar wanneer een extern medium het cijfermatig onderbouwt, is men op de tenen getrapt?

9 mei 2015 om 13:08

@jansen Joenitite Wat sla jij hier de spijker op de kop.
Zelf op Ajax afgeven, maar als een ander iets negatiefs over Ajax zegt dan is het haten, of wordt geprobeerd het tegendeel te verklaren.
Als je zo door de reacties gaat, en ze reageren op elk item, is het een heerlijke voorspelbare soap om te lezen.

9 mei 2015 om 13:14

Is niet zo zeer de mening van een buitenstaander. De norm ligt voor Ajax blijkbaar hoger, gelukkig maar. Feyenoord draait zogenaamd een goed seizoen en is derde, Ajax is belabberd en wordt alsnog tweede.

9 mei 2015 om 13:18

Gaat niet om een 2de of 3de plaats, maar het vertoonde spel. Ik denk dat Ajacieden het vertoonde spel ergerlijker vinden dan dat ze geen landskampioen zijn geworden.

9 mei 2015 om 13:30

Jansen,
Het maakt mij niet uit of het een Ajacied of een extern medium is. Het gaat mij er alleen om dat het zo allemaal zo overdreven wordt. de Titel alleen al. Elke kneus kan cijfermatig onderbouwen dat het minder is als een team een slecht jaar doormaakt. Niks bijzonders aan.
Ik kan dit namelijk ook overdreven positief gaan bekijken
Ajax haalt meer punten dan vorig jaar met minder kansen, minder goals, minder schoten op doel en minder balbezit. Dus als we volgend jaar op alle vlakken verbeteren halen we nog veel meer punten en hebben we plots weer een fantastische ploeg...

Er is dit jaar gewoon teveel ingeleverd. Een blind weg maar geen waardige vervanger. En eigenlijk is dat al een paar jaar zo omdat men niks wilde uitgeven. Nu zie je dat ze dat wel wat meer willen doen. Ik ben benieuwd en wacht het rustig af.

9 mei 2015 om 13:47

Dan vraag ik mij af of jij Ajacied bent om de statistieken of om de club en het spel. Als ik je reactie lees lijkt het of je geen wedstrijd hebt gezien.

9 mei 2015 om 13:51

Het is toch belachelijk dat een middelmatige voetballer als Blind niet opgevangen kan worden.

Het probleem zit niet in Blind, maar in de visie van de Boer. De vrijheid en spelvreugde is totaal weg. Ook is het vertrouwen en zijn de vaste patronen ver te zoeken.

Simpelweg te veel kwaliteit ingeleverd. Dit kan de Boer niet kwalijk genomen worden. Ben wel benieuwd nu met Gudelj en misschien van der Vaart hoe de Boer het gaat doen. Dan mag er geen excuus meer zijn en zal er gepresteerd moeten worden.

9 mei 2015 om 13:04

Dit kan de boer wel degelijk kwalijk worden genomen want hij heeft niet de nodige versterkingen geëist. Hij bleef bij zijn standpunt dat er niks bij hoefde. Daarmee gaf ajax eigenlijk al de titel cadeau aan psv door geen benodigde versterkingen te halen.

9 mei 2015 om 13:07

jij weet niet waar de boer om heeft gevraagd. Nee hij heeft het inderdaad niet in de media geslingerd omdat dat totaal geen zin heeft. Als overmars zegt er komt niks bij heeft de boer zich daar maar in te schikken.

9 mei 2015 om 13:14

Nee hoor, hij had met zijn vuisten op tafel moeten slaan en versterkingen moeten eisen. Zeker gezien de bankrekening van ajax. Vorig seizoen was het voetbal al niet om aan te zien. Als je dan weer een keyspeler verkoopt moet je dat wel goed opvangen en niet met zimling. Door die 4 titels hebben ze gedacht dat het allemaal wel goed zat, vreselijk naïef.

9 mei 2015 om 13:53

Er is afgelopen jaren voor miljoenen in de selectie gestoken. Veel meer dan dat PSV gedaan heeft. En ook PSV heeft de afgelopen jaren veel spelers verloren. Misschien zelfs nog meer dan Ajax.

9 mei 2015 om 14:09

In spelers die weinig toevoegen ja. Vd.hoorn, viergever, duarte, zimling, sana, sigthorsson, zivkovic allemaal weinig tot niks toegevoegd aan ajax.

10 mei 2015 om 11:11

En dan vergeet je nog alle jeugdspelers. Zo heeft Sam Hendriks ongeveer hetzelfde gekost als Sana.

Het zal weer eens niet het AD zijn. Maar goed voor dat stukje journalistiek hadden wij supporters geen onderzoek nodig. Dat Ajax slecht presteert ziet een blinde zelfs nog.

Er is een tweespalt binnen ajax. De boer is meer een leerling van van gaal en jonk wilt de visie van cruijff hanteren. Het is wel duidelijk dat de weg die de boer en overmars bewandelen van ajax het slechtste ajax ooit heeft gemaakt met voetbal waar geen geur of smaak aan zit. Schandalig dat ajax zo weinig kansen creëert per wedstrijd en zo weinig scoort. De fluwelen revolutie van cruijff kan alleen werken met mensen die ook daadwerkelijk de visie van cruijff gaan hanteren. De boer en overmars zijn dus niet geschikt daarvoor, ze hanteren gewoon koppig hun eigen visie. Nu willen deze twee ook nog meer macht op de jeugdopleiding om jonk te kunnen overrulen.

Je kan gerust zeggen dat elk jaar een achteruitgang was onder Frank de Boer.

Dat soort cijfers zeggen niet zo heel veel, behalve het aantal doelpunten. De effectiviteit is kennelijk hoger. Balbezit zegt ook niet zo heel veel, hoewel Ajax wel streeft naar veel balbezit. Het gaat gewoon om de punten. Daarbij zal dat dit jaar ook wel gaan tegenvallen, want het hoeft niet meer. De tweede plaats is al veilig.
Het kan volgend jaar allemaal zo weer anders zijn. Er zullen niet zo heel veel goede spelers vertrekken. Er komen echt wel versterkingen. Met een beetje geluk komen er nu ook de eerste talenten door.
Er is nog iets wat het AD kennelijk niet meeneemt: de hele Nederlandse competitie is uitgekleed en uitgemergeld. Er zijn nauwelijks goede voetballers meer over. Alle clubs gaan er op achteruit, hoewel er elk jaar een paar uitzonderingen zijn.
Ze moeten zich meer zorgen maken over andere clubs. Ajax is financieel de gezondste club van Nederland. Er zijn geen schulden en er is geld op de bank.

En mensen blijven ontkennen dat het een gebrek aan kwaliteit betreft. Face it, Ajax mag reuzeblij zijn met de 2e plaats dit seizoen en heeft dat te danken aan De Boer, er valt hem niets te verwijten.

9 mei 2015 om 13:16

Hij had betere versterkingen moeten eisen. Geld was er genoeg. Zeker aangezien ze nu met sinkgraven en gudelj wel de portemonnee trekken.

Het middenveld en de aanval was dit seizoen gewoon te matig. Ajax hield de bal niet goed in de ploeg en de aanvallers gingen slecht om met kansen. De verdediging daarentegen was beter, het aantal tegendoelpunten is niet hoog.

Heerlijk deze reacties. Nu staat dit in het AD. De reageerders weten waarschijnlijk niet dat het AD (papieren versie) elk weekend bol staat van berichten over Ajax.
Zelfs het kleinste talentje wat z'n schoenveters zelf kan strikken komt uitgebreid aan bod.
Toen Ajax een nieuw logo op de spelersbus kreeg werd er een hele verhandeling geplaatst wat elk figuurtje enz. voor achterliggende gedachte had.
Heb hier het AD voor opgezegd. Soms pagina's over Ajax en een miniscuul artikel over Feyenoord.
Maar ja ze halen het nu toch in een hoofd een artikel met feiten te plaatsen.
Je moet maar durven.
Nu in sport AD: Drie pagina's groot bericht over Psv, wie er topscorer gaat worden. Twee pagina's groot bericht over NAC en vooral de Zeeuw. Groningen PEC komt uitgebreid aan bod. Dan het gewraakte artikel over Ajax. Sparta over het mislopen van de nacompetitie.
En Als Feyenoordkrant 2 piep kleine berichtjes over Toornstra die een dochtertje heeft gekregen en over Mulder die niet wil blijven.
Over de belangrijke wedstrijd om de derde plaats helemaal totaal niets!!

9 mei 2015 om 13:49

Dus het AD is ook reeds verzonken in de commercie?

9 mei 2015 om 16:40

Calafel, wat een aanstellerij zeg! Maar uiteraard je eigen keuze, om je abonnement te beeindigen. Telegraaf vermeld ook veel nieuws, over Psv en Feyenoord. Waar je je druk om kan maken man..

Een ding snap ik dus echt niet, wanneer ze kampioen zijn wordt er niks anders dan lovend gesproken, ook al speelde ze matig tot goed en nu worden ze geen kampioen en dan wordt er een drama van gemaakt. Dit kan gebeuren en moet een les voor ze zijn, dus hoop ik dat niet alleen de trainers en technische staf, maar de spelers ook wakker zijn geworden en alles er aan gaan doen om attractief en goed spelen in het volgend seizoen. Ik zelf vind het wel jammer, maar niet zon drama.

9 mei 2015 om 13:35

De spelers kunnen dat wel willen maar als de trainer ze verplicht tot verdedigende taken en het eindeloos rondspelen van de bal dan kunnen de attractieve ambities al de prullenbak in.

9 mei 2015 om 13:39

@jolano,

Als je wint heb je vrienden hé? De problemen die er bij de staf van Ajax zijn werden eerst nog wel verbloemd door die 4 titels, maar nu er geen titel is gaat de media de 'beerput' opentrekken.

9 mei 2015 om 13:54

klopt, alleen geloof in niet dat het zo erg is bij de staf als ze maken, waar gewerkt word komt ook frustratie voor, en de media maakt er echt zon drama van, maar daar zullen we aan moeten wennen, boorsjungen

De stelling op de Poll klopt niet, er worden nl 2 vragen gesteld.ten eerste wat ik denk en ten tweede of Ajax kampioen gaat worden
Wat ik dank heb ik altijd goed want alleen ik zelf kan dat weten. En of Ajax kampioen gaat worden kan ik nu nog niet zeggen, ze maken natuurlijk wel kans.

Tja je kan zeuren wat je wilt over hem maar feit blijft wel dat hij 4 landstitels in de wacht heeft gesleept wat ongelovelijk knap blijft.

9 mei 2015 om 15:39

Ja dit is wel waar wat je zegt 4 titels maar ik denk dat jij als feyenoord supporter vaker op het puntje van je stoel gezeten hebt dan ik hoor want het was voetballend erg matig tot zeer slecht , ik hoop komend seizoen weer op het echte ajax voetbal en niet meer dat beton voetbal maar gezien de aankopen heb ik er wel weer vertrouwen in

9 mei 2015 om 19:58

Klopt maar ook (te) vaak dat het te spannend blijft terwijl ze het al 20x moeten beslissen een goed voorbeeld er van is 2x tegen Ajax.. dat is het gewoon je koopt er geen drol voor. Momenteel zit je als feyenoordsupporter er met het idee van winnen is voldoende als die titel er maar een x komt..

Eerst moet Frank weg, daarna zijn er mogelijkheden voor Ajax.
Elke andere stijl zal een stuk spectaculairder zijn dan dit.
Zelfs een Ajax dat met 9 verdedigers speelt zal een stuk specatularider zijn omdat een spits de diepte in kan gaan en vaker op snelheid de doel van de tegenstander kan benaderen en een mooie actie kan laten zien.
Dat gaat nu niet en kan nu niet.

182/31=5.8 kans per wedstrijd. Maak de helft af en je scoort iedere wedstrijd 3x. Wat mij betreft genoeg kansen. Het ligt er dus aan hoe je de kansen afmaakt want dat gaat nog niet zo goed.

Wat een onzin weer van ad opendeurensloperttss (op zn rotjeknors lol)

9 mei 2015 om 19:10

Gemiddeld van de 5,8 kansen er 3 maken? Zelfs de wereldspelers als Messi, Ronaldo en Zlatan halen nog niet eens zo'n gemiddelde.

9 mei 2015 om 21:27

Wie heeft het over individuen? Het gaat er toch niet om dat een speler dat gemiddelde haalt...

10 mei 2015 om 01:45

Als de beste speler dat gemiddelde al niet kan halen, dan kan een team dat natuurlijk nooit halen.

Heel mooi die statistieken. Maar ik vind dat we een goed seizoen gedraaid hebben niet qua spel, maar als je zo 2de kunt worden met deze statistieken en deze selectie heb je het gewoon goed gedaan.

Met een scorende spits zal het allemaal snel beter worden met de cijfertjes.

Ajax verkoopt elk jaar zijn topspelers en Frank de Boer krijgt er een onervaren wisselvallig talentje voor terug. Als je ziet wat Ajax de afgelopen 4 jaar verkocht heeft, dan heb je een ijzersterk elftal. Dat Frank de Boer desondanks de afgelopen 5 jaar 4x kampioen is geweest en nu een keertje 2de is juist een prestatie op zich kijkende naar het spelersmateriaal.

Ajax moet gewoon beter inkopen. De balans tussen jong talent en ervaring is te scheef. Helaas kost ervaring i.c.m. kwaliteit geld en dan nog is het de vraag of een dergelijke speler wil voetballen in de eredivisie.

9 mei 2015 om 15:54

De boer had versterkingen moeten eisen. Nu het kwaad al is geschied gaan ze pas investeren. Nee, je moet beter voorbereid zijn als je ziet dat de kwaliteit elk jaar achteruit holt en er weinig goeds voor terugkomt. Want de concurrentie gaat natuurlijk niet stil zitten.

9 mei 2015 om 16:14

Ik heb er altijd een hekel aan als trainers transfers gaan eisen. Een trainer is een passant (zelfs Frank de Boer). Het is aan de technische staf om de selectie samen te stellen. De trainer moet ze simpelweg trainen en uit de hem beschikbare spelers de best mogelijke wedstrijdopstelling maken. Uiteraard vind ik wel dat met de trainer overleg gevoerd moet worden, maar een trainer heeft niks te eisen.

Ajax wil veel geld investeren in een nieuw trainingscomplex (het zogenaamde Ajax city). Dan moeten er keuzes worden gemaakt met het beschikbare geld.

9 mei 2015 om 16:24

Ik vind best dat een trainer versterkingen mag eisen als de financiële positie dat toelaat. Met ruim honderd miljoen op de bank was die ruimte er genoeg. De boer wordt toch ook uiteindelijk afgerekend op zijn prestaties. Dan mag hij best een team samen stellen zoals hij dat wilt, wel in goed overleg met de rest van de technische staf.

als lk djt soort dingen lees denk ik soms andere subtoppers gaan Ajax in halen! ik denk dat er over 5 jaar een paar clubs Ajax hebben ingehaald in de eredivisie!

9 mei 2015 om 16:09

vooral qua prestaties en Aankopen! ik denk ook niet dat Gudelj het red bij Ajax hij is niet compleet mist heel veel kwaliteiten!

Eindelijk zien ze het zelf ook eens in, de val komt na de hoogmoed. Tis niks meer daar in Amsterdam.

het is dat we met Cillesen een echte punten pakker hebben anders was het seizoen helemaal een ramp geworden ! En ja 4 x kampioen maar met tranen trekkend voetbal ! Verschrikkelijk hoe het ooit zo befaamde Ajax spel verkracht is in de laatste jaren ! Hou op zeg de Boer speelt op balbezit maar door alle opdrachten is de individuele actie uit het spel verdwenen en heeft het team geen idee meer wat te doen met dat bal bezit !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren