Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chinese megatransfer Oscar in kannen en kruiken

Laatste update:

Oscar zet zijn carrière voort bij Shanghai SIPG. Chelsea meldt via de officiële kanalen dat er met de Chinese club overeenstemming is bereikt over de transfersom, die naar verluidt circa 61 miljoen euro bedraagt. De 25-jarige Oscar, geen basisspeler meer bij Chelsea, zal zelf een van de bestbetaalde spelers van de planeet worden.

/

De Braziliaan vertrekt in de winterse transferperiode van januari naar China. De 48-voudig international was sinds 2012 speler van Chelsea en in totaal kwam hij in alle competities 203 keer in actie. De middenvelder won de Premier League, de League Cup en de Europa League. Twee keer werd een doelpunt van hem verkozen tot het mooiste doelpunt van het jaar bij Chelsea. Nadat de nieuwe manager Antonio Conte in oktober overstapte naar het voor Chelsea zo succesvolle 3-4-3-systeem kwam Oscar nauwelijks meer in actie.

Een transfer hing al enige tijd in de lucht en vrijdagochtend is dus duidelijk geworden dat Oscar naar China vertrekt. Hij betekent een recordtransfer voor Chelsea: de inmiddels weer teruggekeerde David Luiz voor bijna vijftig miljoen euro naar Paris Saint-Germain was eerder de duurste verkoop.

In Shanghai gaat Oscar samenwerken met André Villas-Boas. De oefenmeester was in het verleden werkzaam bij Chelsea. Volgens The Independent gaat Oscar in Shanghai omgerekend 470.000 euro per week verdienen en daarmee wordt hij de bestbetaalde speler ter wereld op het gebied van basissalaris. Ook spelers als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi verdienen minder, al kunnen zij door allerlei bonussen en clausules het basisbedrag van Oscar nog overstijgen.

Oscar is in één klap de duurste💰 inkomende transfer OOIT van het Chinese voetbal. Wie gingen hem voor? Dat zie je in deze fotospecial! 🇨🇳👇

Geplaatst door voetbalzone op vrijdag 23 december 2016

Keert Oscar ooit terug in Europa?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"Maar ik doe het niet voor het geld"

23 december 2016 om 09:26

Iedereen doet het voor het geld, als jij ergens 4x zoveel kan verdienen ben je ook weg, het bekende verhaal van maar bij Chelsea verdiend ie ook genoeg is gewoon onzin want niemand zegt nee tegen 625.000 per week ipv 200.000 wat natuurlijk al erg veel is

23 december 2016 om 09:28

Helemaal niet. Sommige voetballers zijn broodvoetballers maar je hebt er ook tussen zitten die juist voor het hoogst haalbare gaan en enorme aanbiedingen bwust afwijzen. Wat jij nu doet is voetballers generaliseren.

23 december 2016 om 09:30

Omdat die bij de grootste clubs ter wereld en basis speler zijn en net zoveel verdienen, denk aan Zlatan.. Dat is wat anders dan een wisselspeler, ik snap Oscar wel

23 december 2016 om 09:31

Blablabla! Iedereen zou willen dat ze er gewoon voor zorgen dat hun ouders & de klein kinderen van hun klein kinderen zich geen zorgen meer zouden hoeven maken om geld!

23 december 2016 om 09:47

dat lukt ook wel met 3 - 4 mljn per jaar lijkt me. Nu kijkt er niemand meer naar m om.

23 december 2016 om 10:04

Dat lukt ook wel maar als je 12 mil per jaar kan verdienen zeg dan maar nee, iedereen die het dom vindt zou precies hetzelfde doen als ze die kans kregen, op 1% na dan

23 december 2016 om 10:08

Ik zou liever hebben dat die normaal weten dat je geld moet verdienen. En dat ik heb kan vertellen dat ik gespeeld heb bij tal van mooie clubs en lang bij het Braziliaanse team heb gezeten.

23 december 2016 om 10:19

Een verdrievoudiging van zijn salaris. Voor een verdrievoudiging van mijn salaris zou ik nog in Siberie gaan wonen en ieder ander weldenkend mens. Hij weet zelf ook dat hij qua kwaliteit niet zoveel hoort te verdienen als Messi.

Daarnaast is Shanghai een fantastische stad waar je, zeker als Westerling, echt een fantastisch leven kan leiden als je een beetje gewend aan de Chinese cultuur.

Wie zegt er nu nee tegen een kans om je hele geboortedorp financieel onafhankelijk te spelen, bij wijze van?

23 december 2016 om 10:21

En iemand als Totti dan?

23 december 2016 om 10:27

Zijn zeldzaam in de voetbalwereld die mensen als Totti met clubliefde

23 december 2016 om 10:58

Als ie basisspeler bij Chelsea zou zijn zou ik dit wel degelijk een belachelijke beslissing hebben gevonden. Als je al zwaar multimiljonair bent dan is er geen enkele noodzaak naar een prutscompetitie te gaan als je elders wel sportief kan schitteren voor ook heel veel geld.

Oscar is echter bankzitter en zal bij andere Europese topclubs ook geen basisspeler zijn. Daarom begrijp ik deze keuze nu wel. Sportief valt er voor hem toch weinig meer te halen.

23 december 2016 om 11:28

@robertkok, natuurlijk zijn er veel spelers die gewoon voor de poen gaan. Zo veel mogelijk.

Maar er zijn zeker ook spelers die andere prioriteiten hebben. Dat kan type Totti zijn, maar ook gewoon spelers die zelf graag in een bepaald land willen wonen, of hun familie op een plek willen laten wonen die ze mooi vinden. Of gewoon graag voor sportief succes gaan. Niemand weet precies hoeveel dat er zijn, maar er zijn er echt zat.

Neemt natuurlijk totaal niet weg dat het absoluut zeer begrijpelijk is wat Oscar doet. Als je zo smerig veel geld kan verdienen ga ik desnoods een jaar lang alle voetbalschoenen van Shanghai met een wattenstaafje schoon boenen.

23 december 2016 om 11:37

Nou uh, ja en nee. Als je al zo gods gruwelijk veel verdiend. Als je nou net rond kan komen. Beide salarissem krijgt ie nooit op. En alsof al die spelers vooraan staan met uitdelen....not. Ik zou voor geen goud naar Sjanghai willen als ik daar 3 x zoveel zou verdienen als ik nu verdien. Huis en haard, vrienden en fammillie en eigen omgeving niet meer zien voor paar rooitjes. Nou no way in hell. Maar dat ben ik

23 december 2016 om 11:39

idd Shanghai is voor een westerling een wereldstad...
ok, het zal anders zijn dan in je home town of anders dan in Londen maar het is tenslotte maar tijdelijk en Oscar kan er mega veel geld binnen halen , genoeg voor heel zijn gezin ,ouders, broers, zussen, zijn kleinkinderen, enz ......

Oscar wint de Euro Millions ..... elk contractjaar !

dit is het resultaat van een keuze maken , in het topvoetbal van Europa blijven of een stap terug zetten op de sportieve waarde ladder .... mijn keuze zou snel gemaakt zijn.

23 december 2016 om 13:45

Misschien is er meer dan een mooie competitie? Misschien vind hij het inderdaad wel een mooi avontuur? London is ook maar grijs en grauw, ik heb zelf veel meer met Azie dan met Europa. Als ik dan ook nog een een half miljoen per week kan vangen terwijl ik in Sjanghai werk..

23 december 2016 om 10:21

Tsja echte toppers halen enorm veel geld binnen met commerciele activiteiten rondom het voetbal. Ik denk dat alleen de jongens daaronder verleid worden door China. Ik vraag het me verder af of het allemaal wel houdbaar is in China, volgens mij kregen Drogba en Anelka opgegeven moment hun dikke salarissen niet meer uit betaald een paar jaar terug.

25 jaar pas en nu al voor het grote geld gaan voetballen. terwijl ik echt denk dat hij goed bij chelsea verdiende.

23 december 2016 om 09:36

Hij verdiend veel en geen basis, nu verdient hij nog meer en basis. Als jullie voor je werk ergens 4x zoveel kan verdienen voor hetzelfde werk dor je dat ook, ik geef hem groot gelijk

23 december 2016 om 09:42

Achja, ik zelf zou in zijn positie precies hetzelfde gedaan hebben. Het zijn gewoon allemaal misgunnende / jarzoerze reacties hier op VZ. Ik vind het gewoon normaal en logisch van Oscar dat hij hierop ingaat. Ik heb gewoon het volste respect voor hem. Ook nu hij voor het geld kiest. Over 10 jaar is iedereen hem toch vergeten. Ook als hij bij Chelsea bleef, dus wat dat betreft ben ik het niet eens met de meeste VZ leden die het een belachelijke keuze vinden van Oscar.

23 december 2016 om 10:23

Tuurlijk zouden de meesten hetzelfde doen. Bovendien hebben wij makkelijk praten omdat wij in Nederland relatief heel veel zekerheden/sociale vangnetten hebben en ons dus geen tot weinig zorgen hoeven te maken over het welzijn van familie. Hij is een Braziliaan en kan in 1 klap genoeg geld pakken om zijn hele familie tot in de lengte der dagen te voorzien.

23 december 2016 om 10:09

Toch wel zonde, ga hem nu wel een beetje uit het oog verliezen. Ben ik de enige die dacht dat hij de perfecte speler was om AC Milan er weer bovenop te brengen?? Of een hele sterke aanwinst zou zijn geweest om AS Monaco te helpen in de jacht naar de titel?

Zonde dat er weer een goede speler voor geld kiest ipv niveau

23 december 2016 om 11:30

En toch gaat er een keer punt komen dat de Chinese competitie qua niveau enorm omhoog gaat. Dan zijn de spelers die nu gaan opeens pioniers geweest. Ik denk dat het nog wel een tijdje zal duren, en natuurlijk gaan al die spelers voor het geld. Maar er zit ook een element van avontuur en vernieuwing in.

Doei doei veel plezier met geld verdienen en je carrière verpesten. Zo dom dat je daar heen gaat.

23 december 2016 om 09:32

Dom omdat hij voor zorgt dat hij en zijn familie zich nooit meer zorgen hoeven te maken om geld? ok!

23 december 2016 om 09:36

Alsof hij nu niet genoeg verdient. Met het geld wat hij nu heeft kan hij zijn familie ook makkelijk verzorgen

23 december 2016 om 09:38

@johnstones en nu ook zijn klein klein kinderen. Volgen jaar is ie weer terug in europa let maar oo

23 december 2016 om 09:42

Met circa 5 miljoen per jaar kun jij je kinderen kleinkinderen en hun kinderen voorzien van alles. Dus dit is noodzakelijk

23 december 2016 om 10:08

Je denkt niet dat je jouw leef en uitgavepatroon (al dan niet onbewust aanpast) aan jouw inkomsten?

23 december 2016 om 09:36

Zou jij ook doen

23 december 2016 om 09:37

Dom? Ligt eraan in welk perspectief je het bekijkt... vindt het wel grappig dat nu de "grote rijkere clubs" dit onder vinden, ook al is hij geen basis speler meer.

23 december 2016 om 11:33

25 miljoen per jaar. Vijf-en-twintig-miljoen. Voor 1 jaar. En wat moet hij daarvoor doen? Voetballen.

Ik heb mensen dommere dingen zien doen.

23 december 2016 om 17:38

Je kan ook zeggen, je schopt de bal.vooruit en rent er weer achteraan haha

23 december 2016 om 11:33

Zo dom, 25 meloenen per jaar (ex premies en sponsorgelden) pakken op je 25ste, na PL en EL te hebben gewonnen met een van de beste teams ter wereld. Ik zou het wel weten hoor.

23 december 2016 om 11:46

Natuurlijk verdiende hij al heel goed, maar rond je 25e een contract van 100 miljoen of zo tekenen kun je moeilijk dom noemen. Het dom noemen kun je misschien wel dom noemen ..

Off. Topic : als ze in China speler s zoeken kunnen ze ons ook wel vragen , doe het voor dr helft wat Oscar nu gaat verdienen (652.000) per maand

23 december 2016 om 09:52

Als je ook maar minimaal de helft van de kwaliteiten van Oscar bezit zal ik een poging wagen als ik jouw was

Ongelooflijk... 61 miljoen voor een wisselspeler.. waar gaat dit heen? Hij hoeft nooit meer op een houtje te bijten, alsof die al niet genoeg/teveel verdiende...

Goede zaken van Shanghai. De beste nummer 10 in de BPL en Chelsea laat hem lopen voor maar 61 miljoen. Spotprijsje.

23 december 2016 om 09:27

Chelsea schreef rode cijfers. Die zijn nu weggepoetst. En er zou ook nu evt ruimte voor james rodrigues kunnen komen.

23 december 2016 om 09:32

Waren al weggepoetst nieuws volgen!

23 december 2016 om 13:27

De beste nummer 1p in de Bpl haha.. Hoop dat dit een sarcastische reactie was..

Achtelijk, 60 miljoen voor oscar zijn ze helemaal gestoord geworden daar in China. Een paar jaar geleden kocht je een oscar voor 30 miljoen of een middenvelder van wereldklasse voor 60 miljoen. De wereld is gek geworden en er komt spoedig een transfer van 200 miljoen aan dat kan niet anders...... de bedragen worden alleen maar hoger kwestie van tijd voordat iemand een keer met een gigantisch bod komt op een bale of neymar of een hazard

23 december 2016 om 09:25

De Chinese clubs betalen dit alleen maar natuurlijk, er is meer geld dan vroeger dus wordt alles duurder, geld wordt minder waard. Wel gek hoe snel het is gegaan maar die Chinezen hebben weinig verstand van voetbal, een Europese club zou niet even veel betalen denk ik..

23 december 2016 om 10:13

Dit hoort gewoon bij het project dat ze daar proberen van de grond te krijgen.

Buiten dat ze natuurlijk flink met geld moeten strooien om überhaupt spelers over te kunnen halen, vestigen ze met dit soort zaken natuurlijk ook wereldwijde aandacht op hun competitie.

Mijn eerste reactie was ook dat Chelsea met pakweg 40 miljoen al tevreden zou zijn geweest. Wellicht heeft Chelsea het goed onderhandeld zoals clubs van andere Europese competities inmiddels ook de vraagprijs omhoog gooien als een Engelse club interesse toont. Wellicht is dit vanaf Chinese kant een bewust statement om aan te geven dat 'the sky the limit' is.

Het zou me niet verbazen dat bijzonder hoge bedrag een bewuste handeling is geweest als onderdeel van een grote geheel.

23 december 2016 om 10:27

Als Chelsea te moeilijk doet, kunnen de Chinezen perfect voor een andere ster gaan. Ik geloof er niks van. Het zaakje stinkt uren in de wind.

We weten al dat the sky the limit is, als we bijvoorbeeld denken aan Lavezzi's jaarloon van 23,5 miljoen. Chelsea loopt eens de CL mis en de FFP zou in gevaar kunnen komen maar kijk, de Chinezen komen toevallig langs met een kerstcadeau wanneer de nood het hoogst is.

Toevallig.

23 december 2016 om 11:27

Tja, dat soort complot theorieã«n zijn moeilijk hard te maken natuurlijk. Als hetgeen jij impliceert daadwerkelijk waar zou zijn dan kan football leaks eens zijn waarde gaan bewijzen.

23 december 2016 om 11:33

Nja, we zullen het nooit weten. Ik kan er natuurlijk keihard naast zitten. Maar kom, het is gewoon te mooi om waar te zin, 60 miljoen voor Oscar.

Indien alles correct verlopen is, zeer knap onderhandeld.

23 december 2016 om 11:35

Hoe wilt Football leaks dat aantonen? En Bon Jovi, ik heb die reactie van je vaker zien langskomen de laatste tijd. Chelsea is onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Jij bent momenteel bezig de club zwart te maken en dat is smaad.

23 december 2016 om 12:04

@bon Jovi,

Nou ja, voor Teixeira en Hulk is toch ook dik 50 miljoen betaald. Dat betreft 2 Brazilianen die toch in minder sterke competities rondliepen. Dan is het bedrag voor Oscar redelijk in lijn met die 2 transfers.

@ Londonfootball,

Mocht er bij deze transfer sprake zijn van praktijken die schimmig zijn, dan zal er ongetwijfeld ergens bewijs voor te vinden zijn. Ik beweer zeker dat het zaakje stinkt hoor. Maar stel dat er iets niet in de haak zijn, dan zou dat Football Leaks beter aan dergelijke zaken de aandacht kunnen besteden dan salarissen openbaar maken van spelers die niets fout doen.

23 december 2016 om 12:15

Londonfootball

Fijn voor je, dit is inderdaad de 2e keer dat ik dit post. Men zal het allicht nooit kunnen bewijzen, dus zal Chelsea altijd 'onschuldig' blijven.

23 december 2016 om 12:17

Sammerens

Nja, Teixeira en Hulk waren sleutelspelers bij hun clubs, Oscar allesbehalve.

23 december 2016 om 13:06

En zo heeft Oscar in 4 seizoenen toch gewoon 131 wedstrijden in de Premier League gespeeld bij Chelsea, waarvan 9 dit seizoen. Plus natuurlijk de nodige Europese wedstrijden. Hij staat net 3 maanden niet meer in de basis. Het is natuurlijk niet alsof hij al 1,5 jaar niet meer speelt.

Weer een die zijn carriere weggooid, en voor het geld gaat. Het echte liefde voor voetbal gaat langzamerhand verdwijnen, wel jammer.

23 december 2016 om 09:40

Dat is al een flinke tijd in gang gezet natuurlijk. Kijk naar City, Chelsea, Psg etc. De Chinezen is een volgende hoofdstuk in deze voetbalsoap.
Toch zal die bubbel een keer moeten barsten zou je denken.

Jammer, ik was een grote fan van hem. Wat een talent had hij. Bij deze is Oscar gestopt met voetballen dus, of wilde hij vroeger ook altijd naar China? Denk het niet.

Sukkel! Enige wat ik kan zeggen. Had in Europa bij zoveel clubs nuttig kunnen zijn. AC Milan, Everton, Dortmund zijn allemaal clubs die perfect bij hem passen. Maar kies maar voor het geld. Zijn prestaties zullen er niet beter op worden...

Net als Ramires zeker niet voor het geld....

Dit is toch van de zotte. 61 miljoen voor Oscar. Ik ben er wel heel blij mee. Enorm veel geld voor een middelmatige voetballer. Ik wens hem alle geluk in China. Waarschijnlijk gaat hij nu helemaal van de kaart verdwijnen.

23 december 2016 om 09:50

Toch opmerkelijk dat veel net niet voetballers die of uit de basis verdwenen of niet bij de topclubs terrecht komen naar China gaan... Martinez, Ramires, Hulk, Texera etc.

23 december 2016 om 09:58

Ik ben er blij mee. De vervanger is James Rodriguez, heeft zijn Engelse visa al binnen. Mooi zo toch?

23 december 2016 om 10:14

Als ze die switch voor elkaar krijgen en dus maar 14 miljoen bij hoeven te leggen dan noem ik het een briljante zet van Chelsea.

23 december 2016 om 10:38

Laat James lekker in Madrid, past niet in het nieuwe systeem en vind hem ook niet zo bijzonder goed om zo veel geld voor neer te leggen.

23 december 2016 om 11:02

Ben je serieus? Gelukkig zit je niet in het bestuur... James Is een geweldige speler. Chelsea moet, indien hij beschikbaar is, alles uit de kast trekken om hem te kopen. Die maakt de selectie een stuk sterker.

23 december 2016 om 11:25

Ja ben serieus. Zelfs Lucas Vazquez wordt beven hem verkozen. James teert nog steeds op die paar wedstrijden op het WK en dan moet ie in de basis staan bij Chelsea? Nee heb liever dat hij zich eerst bij een subtopper ofzo bewijst voordat Chelsea 60 miljoen of meer voor hem neer telt.

23 december 2016 om 11:32

James speelt al heel lang niet meer op RB, dus logisch dat Vazquez boven hem wordt verkozen. Ik zag James laatst nog tegen Dortmund aan het werk en hij heeft het nog steeds hoor. Het is in ieder geval een upgrade ten opzichte van Oscar😉

Zo! Die had ik toch niet zien aankomen. Een talentvolle speler van 25 die nog niet eens op de top van z'n kunnen (ondanks dat hij momenteel een dip heeft) speelt en dan al naar China vertrekt. Zonde! Hij zou zou zich makkelijk herpakt kunnen hebben bij Inter, Juventus of een Atletico.

Toch wel apart dat het vooral Brazilianen zijn die zich zo makkelijk laten verlijden door het megawelzijn om in China te voetballen desondanks ze genoeg kansen hebben in europa. Maargoed dag Interland carriere en make it count; zal ik maar zeggen.

23 december 2016 om 10:18

Het is op zich ook wel bizar dat we onszelf in Europa zou superieur voelen dat het logisch is dat Brazilianen allemaal hun thuisland achterlaten om bij ons te komen voetballen, maar het bekritiseren zodra ze een vertrekken als een deurtje verderop nog veel meer geld te verdienen is.

Voetballers voetballen uiteindelijk gewoon voor het geld. Vooral voor spelers uit minder welvarende landen zullen de centen een grotere drijfveer zijn. Daar is toch niets raars aan?

23 december 2016 om 10:39

Superieur voelen? Wat is er precies superieur aan om vast te stellen dat (vooral Braziliaanse) voetballers enkel en alleen voetballen voor het geld (tegenwoordig)? Voetballen voor sportieve prestatie en roem is dus niet meer van deze tijd? Want anders ga je niet naar China. Ik gok dat Oscar gemakkelijk voor een andere Europese topclub had kunnen voetballen zonder dat zijn interland carriere vaarwel had hoeven zeggen (wat nu wel zeker het geval is) en zonder dat hij daar op achteruit hoefde te gaan qua salaris. Maar nog meer geld verdienen is voor hem veel belangrijker. Als ik Ronaldo of Ronaldinho zag voetballen gaven ze mij niet het idee dat geld de enigste drijfveer was geweest om te gaan voetballen. Die hadden echt wel plezier in het spelletje. Deze jongen boeit dat geen reet, net zoals Ramires en Teixeira.

En geloof me, voetballen voor Europese topclubs dan had hij de gehele Oscar generatie nog steeds kunnen voorzien van welzijn. Hoefde hij echt niet bang voor te zijn. Maar dit heeft niks met superieur te maken.

23 december 2016 om 11:45

Oscar zal nu roem vergaren in een immens land als China. Wij hebben geen alleenrecht op goede voetballers of goede/leuke competities.

Wat weten wij nou echt van de Chinese competitie, buiten dat ze nu met enorme bedragen strooien om spelers van meer naam aan te trekken? Je kan mij niet wijsmaken dat de mensen hier die deze overstap veroordelen ook maar een idee hebben van hoe het er aan toe gaat in die competitie. Hoe het is om daar als zo'n voetballer rond te lopen. In Europa is hij een goede voetballer bij een grote club, maar geen absolute ster. Dat wordt hij daar hoogstwaarschijnlijk wel. Toch concluderen we dat het louter het geld is en dat het hem verder geen reet scheelt.

We hebben geen idee van de gang van zaken in de Oscar familie, of wat de toekomst plannen van Oscar zijn. Wie weet is het zijn grote droom om ooit een hotel te bezitten of om een gigantische voetbalschool met top faciliteiten op te zetten in Braziliã«. Wellicht wordt die droom een stuk haalbaarder nu.

Dat zijn interland carriere voorbij zou zijn is sowieso erg voorbarig. Buiten dat hij zijn laatste interland alweer ruim een jaar geleden gespeeld heeft, zitten er momenteel 3 in China voetballende spelers in de Braziliaanse selectie. Sterker nog, Renato Augusto en Paulinho stonden samen centraal op het middenveld bij de laatste WK kwalificatiewedstrijd van Braziliã«.

Blijkbaar denkt de Braziliaanse bondscoach dus wel dat je ook in China voldoende niveau kan houden.

23 december 2016 om 13:30

Geen alleenrecht dat klopt, dat is ook helemaal niet mijn punt. Als echte sporter en liefhebber van de sport wil je het hoogst haalbare qua sportieve prestatie bereiken. Toch? Dat kan ik toch wel stellen als je in de top actief bent. Je carriere wordt als topper bestempeld als geslaagd of mislukt op het hoogst haalbare podium en dat is: europa. Als je Sjaak Polak heet en gaat voetballen in China prima, dat is in zijn situatie ook het hoogst haalbare voor hem. Maar deze jongen kan veel meer alleen geeft hij dat op omdat hij geld belangrijker vindt. Dat doen de meeste Brazilianen. Dat mag toch gezegd worden? Dat spelers uit minder welvarende landen geld belangrijk vindt is logisch maar je hebt het toch al goed voor elkaar als je bij een topclub speelt laat dan maart eens zien wat je waard bent. Is sportieve plicht dan zo weinig waard voor deze jongens? Waarom ga je niet eens laten zien dat voetbal waardig bent en dankbaar bent om de privilege die je hebt gekregen omdat naar behoren uit te oefenen. Dat doen veel van dit soort jongens en dat betreur ik. Zij zien voetbal puur als middel om geld te verdienen. Niets meer en niets minder. Dat is de reden dat ik persoonlijk (en ik denk veel anderen met mij) minder binding met hedendaags voetbal heb.

Dat je een god in China kan worden is leuk, maar volgens mij heb ik een potentiã«le topper nooit horen zeggen dat hij kampioen wil worden met Shanghai Sipg. Hetzelfde als Max Verstappen gaat racen voor de een mindere competitie omdat hij daar beter betaalt zal worden. Dan zal iedereen daar raar van op kijken. Maar als deze jongens dat doen dan is het logisch en verstandig? Daarnaast zeg ik niet dat deze jongen van wereld top kaliber is maar hij is pas 25 en kan zeker nog naar dit niveau toegroeien. Na China geef ik hem minder kans.

Ik weet indiergeval dat de Chinese competitie verre van een topcompetitie is en alleen spelers van dit soort kaliber aan kan trekken door met belachelijke geld bedragen te smijten. De meeste spelers zijn dat na enkele jaren beu en hebben de zakken dan gevuld en willen z.s.m. weer terug naar europa. Lijkt me niet dat ik hierop verder hoef in te gaan?

Ik heb inderdaad geen idee wat de toekomst plannen van Oscar zijn. Ik weet wel dat hij niet voetbalt voor sportieve plicht, prijzen, prestige of de eeuwige roem maar voor een zak met geld. Een geld wolf en niets anders. En dat is tekenend voor veel jonge talenten van Braziliaanse komaf.

Als deze jongen in China gaat voetballen op zijn 25ste dan zegt dat heelveel over zijn mentaliteit. Zijn sportieve plicht is hem niets waard, dus waarom zou je kiezen om hem erbij te willen hebben als bondscoach zijnde? Hij kan het niet eens opbrengen om maximale uit zijn sportieve carriere te halen. Dat hij op niveau kan blijven acht ik sowieso nihil. Op zijn leeftijd helemaal. Je wordt beter als je met de beste speelt en traint. Daar voetbal je niet mee als je in China speelt en dus sta je sowieso stil qua ontwikkeling. Achteruitgang is dus zeer waarschijnlijk.

Maargoed we kunnen hier eeuw over discussiã«ren. Ik zie europa niet als superieur, ik vindt het schrijnend dat de meeste voetballers voetballen voor geld (terwijl ze dat niet eens nodig hebben in de fase van de carriere waarin zij verkeren) en verder nergens naar om kijken. Voor jongens als Suarez heb ik respect. Jongens die opgeklommen zijn door sportieve prestatie, de wil hebben om het maximale te bereiken en daar uiteindelijk voor beloont worden. Leeft hij nu minder dan dat hij eerder voor China had gekozen?

Wauw echt zonde dit. 25 jaar en dan naar China. Domme keuze voor je carriere maar hij zou natuurlijk door al het geld niet meer normaal na kunnen denken.

In 1 jaar meer verdienen dan de hele selectie van Ajax bijvoorbeeld. Hij heeft gelijk. Zonder stress en zonder tabloids en al die ongezouten meningen. Een vet betaalde avontuur aangaan. Ik snap niet dat zovelen het veroordelen. Ja hij is pas 25. Dus? Lekker doen waar je zin in hebt.

23 december 2016 om 09:36

Dus dan doet hij het inderdaad puur vanuit financiã«le beweegredenen. Hij is een speler met veel individuele kwaliteiten en is nog jong. Dus dan is een overstap naar een C-land niet aan te raden vind ik. Hoezo blijft hij dan niet in Europa voetballen op een hoger niveau? Genoeg clubs die hem een lekker centje kunnen aanbieden.

25 december 2016 om 13:30

Ja financiële redenen. Het is altijd de reden om te verkassen. In Europa op een hoger niveau is niet de keuze. In China op het hoogste financiële niveau acteren , dat is de keuze. En hij heeft gewoon gelijk.

23 december 2016 om 09:56

Ik veroordeel hem niet, ik begrijp erg goed waarom je dat niet zou nalaten. Ik denk dat heel veel mensen deze keus gemaakt zou hebben. Maar daar gaat het mij ook verder niet om. De laatste jaren heb ik zelf steeds minder binding met voetbal en weet je waarom? Het gaat tegenwoordig alleen maar om geld, geld en nog eens geld.

Uiteraard speelde 10 jaar geleden geld ook een belangrijke rol maar als je in de kijker had gespeeld bij Real Madrid, United of bij Juventus dan had je toch al een persoonlijke sportieve carriã£â¨re gemaakt dan was je al een goede speler en dat werd beloont met een mooi contact. Het mooiste wat je nog kon bereiken was prijzen winnen met je club of bij de beste van de wereld wilde horen. Voetbal was voetbal en geld was een mooi prestatie middel.

En dat is het probleem. De meeste (jonge) spelers die nu bij Chelsea of welke top club spelen staan op het begin van hun carriere en krijgen dan al een vet monster contract voorgeschoteld gekregen. En dan is toch alles bereikt? Sportieve prestatie? Who cares? Die nieuwe Lamborghini die wil ik rijden. 200.000 per week aan centjes gestort krijgen dat wil ik zien. Ik ben jong en leef maar eenn keer. Me wijden aan de sport? H**ren n**ken en nooit meer werken mentaliteit. En hoe meer hoe beter. Als ik niet slaag bij Chelsea, so what dan ga ik toch gewoon meer geld in een gat in China verdienen. Wat bedoel ik hiermee? Spelers komen te makkelijk aan grote geld bedragen en sportieve prestaties zijn totaal niet belangrijk. Als je maar goed genoeg je zakken kunt vullen in de tijd dat je gevoetbald hebt. Prima, maar ga mij dan niet vertellen dat je respect moet hebben voor deze gasten en dat ze hard hebben gewerkt. Voetbal is geen amsument meer maar een geldmachine voor voetbalclubs en spelers. En presteren voor de club neh. Dat zijn precies de punten waarop modern voetbal het voor mij heeft afgedaan. En daar veroordeel ik ze wel op

25 december 2016 om 13:26

Ik denk dat jouw mening vooral gebaseerd is op vooroordelen. Velen gaan er maar vanuit dat voetballers hun best niet doen. Je komt niet in de top door talent alleen. Zelfs Messi traint zich het apelazerus. En in de top blijven is ook hard werken. Dat het niet loopt zoals wij wensen is helaas nu eenmaal de normaalste zaak van het leven. En ja er gaat veel geld in om. Maar als er veel geld verdient wordt , dan is het een goede zaak dat het aan de sporter wordt besteed. Als je er geen plezier meer aan beleefd , dan vind ik het heel jammer voor jou. Ook al worden de bedragen gekker en gekker , ik vind het voetbal niet minder worden. Een topteam van 20 jaar terug , zou vandaag de dag ontzettend veel moeite hebben om aan te haken. De spelers worden sneller sterker tactischer en zelfs behendiger met bal. Je krijgt vandaag de dag minder tijd en ruimte om te excelleren. Het is ook meer en meer een teamprestatie , ook denken mensen van niet. Mensen denken dat Messi het in zijn eentje kan.

Weten we ook meteen dat het Oscar te doen is om het geld. Luister, niks mis mee, dat meen ik oprecht. Als ik een baan voor een aantal jaar in China aangeboden kreeg waarbij ik miljoenen meer kon gaan verdienen dat met hetzelfde werk dat ik hier doet, zou ik ook gaan! Uiteindelijk is het zijn baan, waarmee hij geld verdient ... daar is niks mis mee.... Zelfs al verdient hij nu bij Chelsea ook mega veel... Maaaaaaaar dan moet je niet gaan zeggen dat je het doet omwille van het sportieve ... China is een groot land, en voetbalstadions daar zijn nog vele malen groter en meer gevuld dan hier in Europa, maar er is in het buitenland compleet geen aandacht voor ... en de echte top spelers willen in de competities spelen waar iedereen naar kijkt.
Toch zonde hoor, 25 jaar, dit zouden de 5 jaar zijn dat hij top van zijn kunnen zou moeten zijn ... en hij was 2-3 jaar lang bij Chelsea toch een behoorlijk goede speler aan het worden ....

Over een tijdje zal het Chinees league ook aantrekkelijk zijn om te kijken

23 december 2016 om 10:24

Nou, denk dat er toch een klein verschil is. China haalt spelers op hun prime en kaapt ze echt weg voor de neus van Europese clubs. In de VS en Midden-Oosten gaan spelers echt afbouwen.

Daarnaast investeerd China ook echt belachelijke veel in hun eigen voetbalontwikkeling, niet alleen transfers. Probleem is dat ze geen kennis bezitten, dus die importeren ze nu door middel van buitenlandse trainers ook.

23 december 2016 om 09:47

Tsja en dan denken ze in china dat ze over 15 jaar het wk kunnen winnen.
Ze mogen al dat geld wel in een goede jeugd pompen willen ze dat doel enigzins verwezenlijken.

Wauw, op 25-jarige leeftijd naar China... Talking about wasting your carreer. En dan beweert hij het niet te doen voor het geld. Ja natuurlijk, het is al goed jongen. Ik wens hem veel succes in China.

En later beseffen dat je toch geld genoeg hebt voor heel je leven en toen toch maar in europa was gebleven. Als je vroeger met de keuze was gekomen of naar man united of zoveel verdienen in china had 90% van alle voetballers gekozen voor united. De generatie is anders geworden de afgelopen 5 jaar ongeveer. Extreem hoge bedragen voor spelers. De kloof wordt extreem groot kijk in spanje bijvoorbeeld barca en real hebben alles te bepalen en kijk eens onderin een getafe en elche ofzo.
Als iedereen voor het geld kiest waarom kijken we dan nog naar zo'n mensen als het voetbal op nummer 2 komt?
Omdat het voetbal een mooie sport is maar het steeds verder wegzakt qua beleid en geld!

23 december 2016 om 09:44

Elche en getafe spelen niet meer in de primera division maar kijk naar al die andere clubs ik bedoel maar.

Voor 25 miljoen per jaar zou 90% van ons lekker in China gaan voetballen. Ookal zou hij maar een jaar blijven, bij Chelsea zat hij toch op de bank in China kan hij lekker ballen.

Het Aziatische voetbal maakt zeker wel stappen de laatste jaren. Vergeet niet dat Real tegen een Aziatische club speelde voor de wereldbeker die 3-0 van de kampioen van Zuid-Amerika had gewonnen.

23 december 2016 om 10:17

Dat was een Japanse club die binnen 2/3 jaar de top had bereikt in de J-league zowel in de Azatische Champions League, puur op hun mentalitieit.

Groot gelijk heeft hij, over tien jaar is zijn carriere voorbij en dan kan je net zo goed lekker binnen zijn voor de rest van je leven.

23 december 2016 om 10:23

Dat was hem bij Chelsea natuurlijk niet gelukt...

Mensen vergeten op dit forum massaal dat voetballers ook gewoon werknemers zijn en voetballen om dus geld te verdienen. Carrière hier, carrière daar, allemaal leuk en aardig maar zoals de één bakker is, de ander schilder, is Oscar voetballer. En zowel de genoemde bakker, schilder als voetballer Oscar hebben 1 doel: geld verdienen! Veel reacties van mensen hier zijn waarschijnlijk gebaseerd op gevoel, beter in de premier league voetballen dab in China, beter in Champions League dan etc etc. Maar zo werkt het leven niet. Zo kijk je er als supporter misschien tegen aan, maar als voetballer wil je geld verdienen. Méér niet!

Ongeloofelijk die Chinezen! Zoveel geld betalen voor niet eens een speler die bij de suptop hoort van beste spelers in de wereld! Wat zou Messi en Ronaldo dan in China moeten verdienen! En zo jong en al naar daar gaan voor het geld. Maar in zijn uitleg zal hij wel zeggen dat hij niet voor het geld kiest. Zeer triestig!!!!

Ik zou ook gaan als ik meer dan messi kan verdienen terwijl ik nooit zo goed als hem word

China is Europa aardig leeg aan het kopen met die achterlijk hoge bedragen.
Probeer daar maar als speler nee op te zeggen.
Al kan Oscar makkelijk bij een andere Europese (sub)topclub mee.
Qua competitie wordt je niet vrolijk in China lijkt mij.
Snap wel dat ze daar voor het geld heen gaan, maar ja of je daar nou gelukkig van wordt om op dat niveau te gaan spelen.
Maar als dit zo doorgaat maken ze de Europese competitie over een aantal jaar kapot, al hoop ik niet dat het zover gaat komen.

Mensen dien zo negatief reageren. Ik wil eens weten of jullie zo een grote som zouden weigeren. Dus als je een Job aanbieding krijg vanuit china. Die 10x zoveel betaal als je huidig salaris zouden jullie weigeren??? Ik ben weg ze 😂

Waar gaat het heen met het voetbal...

Doet ie goed!
Alle wereld verbeteraars die nu iets aan te merken hebben op zijn keuze: als jou dat geld op die leeftijd geboden werd dan had je het ook gedaan.

voor een Braziliaan is Europa en Azië hetzelfde: het buitenland. er spelen al een aantal Brazilianen in de competitie die ook voor het nationale elftal uitkomen. In een land met 1 miljard mensen is die de ster van de league maar in welke Europese competitie zou hij de absolute ster zijn? Eredivisie of de Russische league. Maar in de 5 grootste competities zeker niet. En het salaris is er een stuk hoger. Mensen praten over carrière naar de knoppen maar die gaat gewoon door

Top deal uiteraard voor Chelsea dit, een behoorlijk middelmatige speler die helaas nooit zijn potentie (behoorde ooit tot de regionen van Neymar) heeft waargemaakt. Op een handvol wedstrijden per seizoen na heeft Oscar nooit laten zien tot de wereldtop te behoren en ik was al erg tevreden met het feit dat Conte hem zo weinig speeltijd gaf.
Dat je dan uiteindelijk ook nog zo'n smak geld krijgt voor die jongen is natuurlijk absurd. Het Chinese voetbal krijgt wellicht een boost op de lange termijn, maar binnen de voetbalnormen van nu - welke al enorm veranderd zijn sinds de PL zoveel geld heeft - is dit een zwaar overbetaalde deal.

Ik vind het interessanter om te bedenken wat Chelsea hiermee kan gaan doen. Ik las al artikels over James, Sidibe, Bakayoko en enkele centrumverdedigers.
Persoonlijk hoop ik voornamelijk op de eerste twee, omdat dit posities zijn die wij in januari al goed kunnen versterken, terwijl ik denk dat de toppers die nodig zijn op CM en CV pas in de zomer weer vrij raken.

James is ongelukkig en mag weg. Tegelijkertijd speelt Chelsea een systeem dat wã©l bij hem past, namelijk waarin hij naar binnen kan trekken als hangende vleugelspeler/ nr. 10. Dit zou James perfect passen met zijn splijtende passes en scorend vermogen. Met zijn scorend vermogen is hij een duidelijke verbetering tov Pedro en Willian en daarbij past een linkspoot op rechts beter in het systeem van Conte, aangezien de twee nummers 10 naar binnen mogen trekken, waar de (echte) breedte moet komen van Moses/alonso.

Verder ben ik groot fan van de komst van Sidibe. Als Chelsea hem 'gewoon' op de rechterkant zou plaatsen zou hij naar mijn mening een grote verbetering zijn tov Moses. Uiteraard doet Moses het geweldig en is hij de revelatie van het seizoen. Echter, hij mist simpelweg kwaliteit voor wereldtop. Sidibe daarentegen heeft een enorme rush, power, drang en dat alles samen met een goede voorzet. Dat zijn simpelweg precies de kwaliteiten die je nodig hebt voor het nieuwe systeem als wingback. Met de breedte, loopvermogen en voorzetten van Sidibe vanaf rechts zou James zich kunnen focussen op goals & assists. Aangezien James daarin geweldige cijfers kan weerleggen (o.a. beter dan Zidane zelf ooit deed), zou dit een perfecte toevoeging zijn voor Chelsea.

Lukt het inderdaad deze twee op te halen, dan twijfel ik niet aan het kampioenschap voor Chelsea. Vervolgens kan het richten op een linksbenige CV (laporte?) en een CM (verrati?) om het jaar erop mee te doen om de CL.

Courtois
Azpi
Luiz
Cahill
Sidibe
Kante
Matic
Alonso
James
Costa
Hazard

Oscar, Bedankt voor de geweldige jaren samen met Chelsea. Ik en velen Chelsea fans hebben van jou genoten en Ik wens je heel veel succes in China. Zet em op, kerel

Zijn doelpunt in de CL tegen Juventus. Hands down top 5 beste goals ooit van Chelsea (in mijn mening dan )

Ben ik de enige die hier de humor wel van kan inzien? Wat alle clubs uit de Premier League + de oliebedrijven iedere transferperiode doen bij de kleinere Europese clubs is nu gaande op een grotere schaal maar dan bij de kapitaalkrachtige clubs zelf. Binnenkort zullen de kapitaalkrachtige clubs waarschijnlijk gaan piepen over een ''verziekte markt''.

Het is een kwestie van tijd voordat de absolute topspelers worden weggekocht uit Europa voor honderden miljoenen. Het Europese voetbal heeft dit uiteindelijk aan zichzelf te danken door een gebrek aan structuur binnen het voetballandschap en het voetbal ondergeschikt te maken aan geld.

23 december 2016 om 15:07

Ik vraag me af in hoe verre geld nog belangrijk zal zijn. Hoeveel geld zou Messi na zijn carriere op zijn bankrekening hebben staan, 5 a 600 miljoen? Nog meer?

Zou een Messi zijn carriere anders hebben willen invullen als hij dit 15 jaar lang in Qatar zou hebben verdiend en uiteindelijk op 999 miljoen zou uitkomen?

Ik denk dat er vele voor de 999 zouden gaan, maar je zou denken dat het toch een keer op zal houden in hoe verre je nog te koop bent als je eigenlijk al alles hebt wat je kan bedenken qua vermogen.

Zou een leven er anders uit zien, met 100 miljoen op je rekening of 400 miljoen? Hier blij blijft het natuurlijk niet, geld maakt geld. Ook na een carriere zal er worden geinvesteerd, die 100 miljoen is over 10 jaar gewoon weer verdubbeld.

23 december 2016 om 15:37

Ja dat is natuurlijk altijd de vraag en moeilijk te beantwoorden als je zelf niet dusdanig vermogend bent. Ik verwacht eigenlijk ook dat er maar een klein gedeelte van de topspelers deze stap zullen gaan maken, degene die onder het niveau Messi zitten

Hopelijk gaat dit de kapitaalkrachtige clubs dusdanig veel pijn doen dat er structureel iets gaat veranderen in het wereldwijde voetbal. Zoals we de afgelopen maanden al hebben gezien ligt de macht bij de kapitaalkrachtig clubs en niet bij de wereldwijde voetbalbonden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren