Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea neemt het op voor ‘verrassende afwezige’ in het Team van het Jaar

Laatste update:

De Engelse spelersvakbond PFA maakte donderdagochtend zijn Team van het Jaar bekend en in dat elftal was plek voor slechts één speler die niet de kleuren van Manchester City of Liverpool verdedigt. Manchester United-middenvelder Paul Pogba was de enigszins verrassende ‘vreemde eend in de bijt’, terwijl veel supporters in Engeland hadden verwacht dat ook Eden Hazard opgenomen zou worden in het team. Zijn club Chelsea heeft het donderdagmiddag in een statement getiteld ‘Invloedrijke Hazard ondanks uitstekende statistieken niet in Team van het Jaar’ opgenomen voor zijn sterspeler.

“Eden Hazard staat op de uit zes spelers bestaande shortlist voor de PFA Speler van het Jaar, maar is niet opgenomen in het Team van het Jaar dat vanochtend is onthuld. Onze nummer tien maakt een uitstekend seizoen door, vol met opvallende momenten, en hij wordt door velen beschouwd als een verrassende afwezige”, laten the Blues weten via de officiële kanalen. “Zijn opvallende statistieken in het huidige seizoen zullen zeker niet tegen hem hebben gewerkt toen de stemmen werden uitgebracht.”

“Hazard is, als zijn doelpunten en assists bij elkaar opgeteld worden, bezig aan zijn beste Premier League-seizoen tot nu toe en staat op dat gebied bovenaan de lijst met alle spelers van alle twintig clubs. Als hij nog eenmaal scoort in de laatste drie wedstrijden passeert hij de zestien goals die hij maakte in het seizoen 2016/17. Zijn dertien assists zijn er nu al twee meer dan zijn vorige persoonlijke record in de Premier League, in zijn eerste seizoen hier in 2012/13.”

Het Team van het Jaar van de PFA werd samengesteld aan de hand van stemmen van alle spelers die lid zijn van de vakbond en in de aanval kregen Raheem Sterling, Sergio Agüero en Sadio Mané de voorkeur boven Hazard. De Belg maakt nog wel kans op de trofee voor Speler van het Jaar, daar hij samen met Agüero, Sterling en Bernardo Silva van Manchester City en het Liverpool-duo Mané en Virgil van Dijk tot de laatste zes genomineerden behoort. De Daily Mail wist woensdag echter al te verklappen dat die prijs naar Van Dijk zal gaan.

Vind jij dat Eden Hazard een plekje had moeten krijgen in het Team van het Jaar?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe kun je in godsnaam Pogba wel opnemen en Hazard niet. Dan heb je met oogkleppen op voetbal gekeken dit seizoen.

25 april 2019 om 13:42

Pogba is een middenvelder, Hazard een aanvaller. dan zou je Mane of Sterling moeten noemen

25 april 2019 om 13:47

Dit dus. Daarbij is de voorhoede logisch en komt Hazard in mijn optiek ook na Sterling, Mané en Aguero

25 april 2019 om 14:06

4141 was t beste geweest met Aguero in de punt, Mane - Hazard - Bernardo Silva - Sterling erachter. Pogba eruit! Dit was meest rechtvaardige selectie van de beste spelers van dit seizoen.

25 april 2019 om 14:28

Tuurlijk hazard en bernardo silva centraal op het middenveld. Jij hebt teveel fifa gespeeld volgens mij.

25 april 2019 om 16:26

Je kunt Hazard toch als aanvallende middenvelder kwijt? Die teams of the year zitten altijd vol met 5 of 6 aanvallend ingestelde speler, die zijn altijd uit balans, dat boeit niet. Hazard was gewoon minimaal top 3 van de EPL dit seizoen en moet altijd in dit elftal staan. Zonder vervelende rugblessure was hij wellicht zelfs player of the year geworden.

25 april 2019 om 17:18

Op basis van wat worden die spelers gekozen? Als je ziet naar Messi en CR7 die scoren dan wel veel goals, maar helpen hun ploeg geregeld uit de brand. Dat is wat mij bij Hazard dit jaar vooral bijblijft. Die jongen heeft zijn ploeg vele malen geholpen aan een overwinning en op de manier gaan we maar achterwege laten. Heeft iedereen wel gezien dit seizoen

25 april 2019 om 14:47

Zullen we Pogba gewoon even vervangen voor Wijnaldum. Pogba is namelijk op basis van zijn naam gekozen en in mijn ogen niet vanwege zijn prestaties dit seizoen. Hij speelde overwegend waardeloos. Wijnaldum daarentegen, speelt een grandioos seizoen. Voor Hazard is er simpelweg geen plek. Sterling is nu gewoon beter en ja Mané, dat is ook geen verkeerde.

25 april 2019 om 15:20

Pogba heeft alsnog 13 goals en 8 assists dus snap wel dat hij erin staat. Hazard draaide persoonlijk een beter seizoen dan Mané met 16 goals en 13 assisits misschien ook wel het meest betrokken bij goals van iedereen en heeft Chelsea vaak gered.

25 april 2019 om 16:21

Het gaat niet alleen om statistieken anders klopt de rest van het team ook niet. Pogba heeft misschien 2/3 maanden goed gespeeld. De rest van het seizoen spelen hij en zijn teamgenoten als natte kranten.

25 april 2019 om 16:29

Kanté was destijds ook niet de man met veel doelpunten en/of assists. Echter was hij wel erg belangrijk voor Leicester City. Dat geldt nu voor Wijnaldum ook. Een speler hoeft niet altijd veel te scoren of assists te leveren om van waarde te zijn.

25 april 2019 om 16:51

Dan heb je Mané niet zien voetballen dit seizoen!

25 april 2019 om 17:21

Ik kan een andere Mané hebben zien spelen dan jij, maar mij kon het toch aardig bekoren. Jij mag een andere mening zijn toegedaan en dat is jouw goed recht.

25 april 2019 om 15:05

Het zelfde als Messi op de 5de plaats plaatsen bij de ballon d'or verkiezingen

Sorry hoor, maar het is toch ook belachelijk dat de medialievelingetjes uit Liverpool en van United in dat elftal gepropt moeten worden? Mane boven Hazard en Son is lachwekkend, maar nog lachwekkender is de opname van Pogba! Op basis waarvan? Drie leuke wedstrijden na Solksjaer’s aanstelling? Man, man, man.. Dit is weer zo typisch..

25 april 2019 om 13:42

Nog lachwekkender is de stelling dat Mane een medialievelingetje is. Verblind door clubliefde doen alsof de verkiezing van Mane boven Hazard en Son lachwekkend is. Dan heb je echt helemaal niks, maar dan ook echt niks gezien van Mane dit seizoen.

Nog een toevoeging op de roep van sommige om Son. Die is pas door de CL en enkele doelpunten toen Kane er niet was gehyped. Hij is een geweldige aanvaller en bezig aan misschien zijn beste seizoen, maar heeft veel wedstrijden het laten afweten. Pas zijn eerste PL-doelpunt op 24 november gemaakt en de laatste 10 PL-wedstrijden slechts 2 doelpunten en 1 assist.

Hazard had een plek verdiend op basis van zijn prestaties, maar laten we nou niet doen alsof Mane zijn plek niet heeft verdiend. Is weergaloos en heeft Liverpool vaak zat op sleeptouw genomen dit seizoen. Het meeste van de drie aanvallers.

25 april 2019 om 13:49

Met zo'n naam iemand verblind door clubliefde noemen, en dan met zo'n sterke uitspraak komen. Lachwekkend was een groot woord, maar Son en Hazard waren individueel niet slechter dan Mane, terwijl vooral Hazard het met mindere spelers om zich heen moest doen.

25 april 2019 om 13:52

Hazard deed het veel malen beter dan mane.

25 april 2019 om 14:28

Eden Hazard vs Sadio Mane this season:

Goals: 16-18
Assists: 13-1
Pass success: 84-79
Key passes: 89-40
Motm: 13-5
Dribbles: 182-97

Mane was goed hoor maar hazard was een stukje beter. Heeft daarnaast met zijn goals en assists 23 punten gewonnen. Ook speelde hij met giroud/morata en willian/pedro. Zonder hazard stond chelsea een paar plekken lager.

25 april 2019 om 14:28

Daarover verschillen de meningen. Son is voor mij geen gegadigde maar Mane en Hazard is om het even, en dan ben ik noch voor Liverpool, noch voor Chelsea. Ik vind het vooral lachwekkend dat Pogba hierin staat en Wijnaldum niet. Die draait pas echt een topseizoen en is 100% zeker één van de beste BPL middenvelders dit gehele seizoen. Ongelofelijk constant. Constant hoog niveau. Hij verdient die credits.

25 april 2019 om 14:29

Van origine heeft Hazard meer kwaliteit, vind ik. Maar dit seizoen staan ze wat mij betreft dusdanig dichtbij elkaar dat deze keuze wel te billijken valt.

25 april 2019 om 15:18

Mindere spelers om je heen, zoals Hazard bij Chelsea, biedt ook meer ruimte om je te profileren. Mane staat bijvoorbeeld met Salah voorin, waardoor hij in principe minder vaak de bal krijgt en minder de kans om zich te laten zien. Chelsea speelt alle ballen op Hazard en hopen dat hij er iets goed mee doet en dan is de kans (natuurlijk vooral door zijn kwaliteiten) ook groter dat hij scoort of een assist geeft.

Dat blijkt ook wel deels uit de statistieken van D.costa9cfc. Echter ging het mij niet eens om een 1 op 1 vergelijking, maar puur om de onzin die sommigen insinueren dat Mane het niet zou verdienen. Dat slaat nergens op namelijk.

25 april 2019 om 13:44

@yoericfc

ik ken de statistieken niet van alle PL middenvelders maar als ik me niet vergis was Pogba dit seizoen een van de middenvelders in de Premier League die een heel hoog rendement hebben gehaald als we het hebben over goals en assists. als dat zo is staat hij er wel terecht in denk ik want een middenvelder op Pogba zijn positie moet af en toe ook wel een goal maken

25 april 2019 om 14:25

Voor mensen die de PL via teletekst volgen is het terecht dat Pogba in de PFA van het jaar staat. Maar als je hem op het veld ziet spelen dan is het onbegrijpelijk. Ja hij scoort veel(vaak vanaf de penaltystip) maar wisselt goeie wedstrijden te vaak af met wedstrijden waarin hij onzichtbaar is. Bovendien iemand Pogba gezien in een topwedstrijd?

25 april 2019 om 14:30

Pogba heeft 2 maanden gepresteerd toen ze tegen ploegen als hudderfield en burnley moesten spelen. Tellen de andere 5 maanden dan niet mee? Waar hij amper wat liet zien. Ik zou eerder voor eriksen gaan.

25 april 2019 om 13:59

Je bent niet goed in je hoofd.
Mane is dit jaar veruit de belangrijkste speler van Liverpool geweest.Zwaar terecht dat die er in staat ipv Hazard die al het hele jaar loopt te janken dat hij weg wilt bij Chelsea.

25 april 2019 om 16:55

@stekkie

Een speler die al het hele jaar loopt te janken en toch in zowat elke statistiek (buiten goals) boven Mane staat ...

Wie staat er trouwens aan de leiding in het gemiddelde klassement van Whoscored? Hazard.

25 april 2019 om 20:10

Vervelende van voetbal is dan natuurlijk wel dat het om doelpunten gaat he....
En als je begint over doelpunten van Hazard.
Hij heeft 4 penalty’s gescoord en Mane 0!

26 april 2019 om 15:31

En bij hoeveel doelpunten/kansen is Hazard betrokken? Meer dan Mane. maar goed, dat past niet in jouw theorietje natuurlijk.

En penalties moet je nog altijd binnentrappen ...

25 april 2019 om 16:04

De statistieken van Hazard zijn onvergelijkbaar met die van Mane; in het voordeel van Hazard.

hazard verdiend volgens mij wel een plek in de selectie van het jaar hoor, het is nu wel zo dat manã£â© en zijn liverpool toch wel beter presteren dan chelsea, dat zal dan wel doorslaggevend geweest zijn.

Misschien kijk ik door een blauwe bril, maar ik had persoonlijk ook zeker weten Hazard boven Mané gekozen. Mané heeft maar 1 assist in de PL dit seizoen en mist ook echt veel grote kansen. De verkiezing van Sterling en Aguero is wel volledig terecht vind ik.

25 april 2019 om 14:28

Ik kijk niet door een blauwe bril, sterker nog, ik zou graag zien dat Liverpool de titel pakt, maar dan nog vind ik dat Hazard hem had verdiend.

Ze hadden pogba er uit moeten halen en hazard op 10 moeten zetten

opvallend dat Laporte erin staat als ik het goed zie tenminste op die foto. blijkbaar is hij dan in de PL beter als in de CL waar hij City bijna in zijn eentje de das om heeft gedaan tegen de Spurs met cruciale fouten

25 april 2019 om 13:50

Ik zal eerder stones dan laporte kiezen maar dat is persoonlijke keuze.

25 april 2019 om 14:41

Terecht dat hij erin staat. Na van Dijk de beste CV vam de PL. Zelden op een fout te betrappen.

Gewoon absurd! De beste speler in de premier legeau is niet op genomen in het elftal van het seizoen. Maar vind ook vreemd dat mane boven son is gekozen. Maar je ziet wel vaker zulke gekke dingen zoals messi die 5e stond in de ballon d'or lijst en modric die speler van het wk werd terwijl hazard veel beter speelde.

25 april 2019 om 14:18

Sorry hoor maar hazard is niet de beste in de PL. Het is gewoon verdiend dat mane hier in dit team staat want hij speelt erg goed. Hazard is erg goed maar dit seizoen niet de beste waardoor het logisch is dat hij niet in de basis staat.

25 april 2019 om 17:39

Hazard staat toch mooi, met enige voorsprong zelfs, op 1 in het gemiddelde klassement van Whoscored.

De beste, meest aantrekkelijke om naar te kijken speler zit er niet bij. Ze hadden hem desnoods op de Lb positie moeten nomineren, omdat hij zo veel kijkplezier en vreugde op ons scherm tovert

Waar mensen en vooral de club Chelsea zich al niet druk over maakt. Een officieel statement.... kinderachtig gedoe. Kunnen zich beter richten om dit matige seizoen nog tot een klein succesje te maken door de EL te winnen.

Er moest gewoon iemand van United in he 😂 wat een onzin

Lijkt mij toch logisch dat hazard niet wordt opgenomen, Sterling en Mane draaien gewoon een beter seizoen en dat is hazard de positie.

25 april 2019 om 18:14

Dat Mane en Sterling een goed seizoen draaien ben ik het volledig mee eens, maar een beter seizoen dan Hazard? Helemaal niet.

Hazard dit seizoen:
- bij meeste goals betrokken (16 goals en 13 assists)
- 13x motm (meeste van iedereen)
- 122 geslaagde dribbels (meeste van iedereen)
- 89 kansen gecreëerd (2de meest)

En dat in een team als Chelsea, waar dit jaar werkelijk alles van hem moet komen. Hazard verdiende zeker wel zijn plaats in elftal van jaar.

Ik neem het op voor Hazard, Alisson en Wan-Bissaka. Deze drie spelers hadden er in moeten zitten. Bissaka heeft gewoon de beste stats voor de rechtsback positie en is ook gewoon beter dan TAA, Alisson heeft al 19 of 20 clean sheets, dat zegt al genoeg. En Hazard heeft de meeste assists plus nog eens 16 doelpunten, 1 na meeste kansen gecreeërd meeste dribbels voltooid en is betrokken bij 49% van alle Chelsea goals, je kan nu wel wijzen naar het feit dat Chelsea’s aanval slecht is, maar Hazard lijdt daar ook onder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren