Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea laat kosten voor gerenoveerde defensie oplopen tot 220 miljoen euro

Laatste update:

Chelsea gaat in januari de transfer van Benoît Badiashile afronden. Dat weet het doorgaans betrouwbare The Athletic te melden. De 21-jarige Fransman moet de linksbenige centrumverdediger worden die de gelederen van the Blues komt versterken, nadat de overstap van Josko Gvardiol niet rond kwam. Chelsea gaat naar verluidt zo'n 35 miljoen euro neertellen, terwijl het in de zomer al grof geld betaalde voor drie andere verdedigers.

Destijds werden Kalidou Koulibaly, Wesley Fofana en Marc Cucurella voor een totaalbedrag van ongeveer 185 miljoen euro al naar Stamford Bridge gehaald om de defensie van Chelsea een boost te geven. Graham Potter, de manager van de Londense club, is echter nog niet helemaal tevreden en wil met de komst van een linksbenige centrale verdediger de renovatie van de verdediging definitief afronden. Gvardiol was de droomkandidaat, maar die is na het voor hem zeer succesvolle WK te duur geworden.

Chelsea heeft dan ook besloten om door te schakelen en gaat volgens The Athletic in januari de komst van Badiashile afronden. De Fransman, die twee interlands op zijn naam heeft staan, moet zo'n 35 miljoen kosten en daarmee komen de totale kosten voor de 'nieuwe' verdediging van Chelsea op 220 miljoen euro uit. Badiashile kreeg uiteindelijk de voorkeur boven Evan N'Dicka van Eintracht Frankfurt en Piero Hincapié van Bayer Leverkusen.

Tot dusver zetten de bespelers van Stamford Bridge nog geen topresultaten neer dit seizoen. Chelsea ging de WK-onderbreking in als de nummer acht van de Premier League en verloor al vijf wedstrijden in competitieverband. Dat was aanleiding voor de club om Thomas Tuchel de laan uit te sturen en Potter als zijn opvolger aan te stellen. In Europa gaat het wel naar behoren voor the Blues, die een Champions League-poule met AC Milan, Dinamo Zagreb en Red Bull Salzburg glansrijk wonnen. Dinsdag hervat Chelsea het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Bournemouth.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede verdediger , maar waarom ?
Zoals er gezegd wordt er is al grof betaald voor 3 spelers. Onbegrijpelijk...

25 december 2022 om 11:00

Omdat het een linksbenige centrale verdediger is. En die mist volgens Potter.

25 december 2022 om 13:38

We willen gewoon Ziyech in de basis zien.

25 december 2022 om 11:39

Omdat er toe is aan verjonging.
Silva is 38 jaar, Koulibally lijkt me een tussenoplossing geweest die ook al 31 jaar is en helaas wel tegenvalt.
Fofana is de man die al voor de toekomst gehaald is waar belachelijk veel voor betaald is. Helaas nog niet echt veel plezier van gehad wegens blessures.
Cucuurella is een links(wing)back die helaas compleet overbodig gekocht is voor veel te veel geld.
Chalobah is een jeugdproduct en nog aardig jong maar heeft toch te veel beperkingen.

Badiashile ken ik niet zo goed, wel van naam. Maar als je op je 21e al meer dan 100 wedstrijden voor Monaco hebt zal hij wel wat kunnen.

Als Gvardiol te duur is geworden en je dan voor Benoit gaat, dan geef je eigenlijk al aan dat je niet voor de top 2 gaat maar voor de top 4.

Je hebt toch Colwill al toekomstige linkbenige CV en top talent...? Wordt hij dan afgeschreven..?

25 december 2022 om 11:16

Doe niet zo vreselijk dramatisch. Voordat Colwill 22 jaar is, heeft Chelsea 16 verdedigers versleten.

Wel iets minder dan Gvardiol, maar Badiashile is ook gewoon een hele goede verdediger met ontzettend veel potentie. Hij speelt dit seizoen ook al voor het vijfde seizoen in het eerste elftal van AS Monaco en nu voor het derde seizoen op rij vaste basisspeler. Vind het een goede aankoop.

Boehly lijkt wel een beetje op de Football Manager-tour te gaan. Lijkt vooral op jonge talenten te focussen met Badiashile, maar ook met Fofana (van Molde), Fofana (van Leicester City), Andrey Santos en Chukwuemeka. Vind het ergens wel mooi en ik hoop dat deze spelers ook daadwerkelijk kansen zullen krijgen en een succes bij Chelsea zullen worden. Dat verwacht ik sowieso van Wesley Fofana en Badiashile, maar bij de andere Fofana, Santos en Chukwuemeka heb ik vooral het idee dat Chelsea ze binnen heeft gehaald om ze over een paar jaar weer door te verkopen en dat hoop ik toch van niet.

Zeker Fofana en Santos zijn twee goede spelers die over veel potentie beschikken en hopelijk ook door kunnen breken bij Chelsea. Ben zelf nog niet echt overtuigd van Chelsea, ook omdat ik vind dat Tuchel dit seizoen gewoon langer de kans had moeten krijgen. Maar in principe hebben ze gewoon een goed team met een goede mix van talenten en ervaring en in principe kan je bijvoorbeeld een Badiashile klaarstomen als opvolger van Thiago Silva, Fofana voor Aubameyang, Broja (zodra hij fit is uiteraard) voor Sterling, Wesley Fofana voor Azpilicueta en zo heb je dan nog wel een paar opties.

Misschien iets te romantisch gedacht vanuit mijn oogpunt, maar de ingrediënten zijn naar mijn mening aanwezig om gewoon goede spelers door te laten ontwikkelen en door te laten stromen op den duur. En iemand als Ziyech moet gewoon meer kansen krijgen, is beter dan pakweg Pulisic. Voor dit seizoen heb je met dit team volgens mij gewoon een heel goed team (zie opstelling).

Mendy
Fofana
Thiago Silva
Koulibaly
James
Gallagher
Kovacic
Chilwell
Ziyech
Aubameyang
Havertz
25 december 2022 om 11:36

Boehly lijkt inderdaad football manager te spelen, maar zoals je aangeeft gelukkig wel met een oog op de toekomst. Naast de namen die je noemt zijn ook Slonina en Casadei nog gehaald, ook twee aardig grote talenten. Ook met je eens dat Tuchel langer de kans had moeten krijgen trouwens. Iedereen heeft wel eens een periode waarin het wat minder lekker loopt in ‘t werk, maar dat betekent nog niet direct dat je er niks meer van kunt. Zie Klopp bij Liverpool, die kregen niks klaar aan het begin van het seizoen maar daar is het nu ook weer aardig op de rit. Jammer om een goede manager kwijt te raken door een korte mindere periode. Tuchel lag bovendien in echtscheiding

Ik ben bang dat dit een flop wordt. Badiashile is totaal geen verdediger die gebouwd is voor een driemans verdediging. Een echte houthakker is het, maar daardoor ook houterig, weet niet hoe hij vanuit achteruit kan opbouwen, dat moet je dan heletijd aan iemand anders overlaten.

Nou dan zoek ik maar op Google op waar deze Badiashile speelt, aangezien VZ dat geheim houdt...

25 december 2022 om 12:36

Haha echt ongelooflijk indd.

25 december 2022 om 13:03

En waar speelt die? Gokje monaco?

Nou ja, weer zo'n grote sterke atletische speler. Lompe gast, helemaal goed volgens de huidige maatstaven..ik vind het niks. Zulke tanks liepen vroeger in de subtop rond. Ik dacht dat Chelsea hier na Zouma wel klaar mee was.
Deze jongen heeft overigens wel een goede pass in huis...jammer dat hij het inzicht mist om ze niet over de zijlijn te knallen.

Succes ermee Chelsea...

Ik geloof haast niet dat ze hem voor 35M kunnen oppikken. Dit is een wereldtalent, paar zomers geleden was hij meer dan het dubbele waard. Mocht Chelsea hem voor 35 weten te kopen, dan hebben de andere clubs echt staan slapen. Ik zou hem persoonlijk liever bij Arsenal zien om Gabriel te vervangen op termijn.

jammer dat dit naar buiten komt nu worden andere clubs wakker geschud. 😉
Chelsea heeft de smaak geproefd en wil dit weer proeven. Arsenal bewijst tot nu toe dat je City en Liverpool voor kan blijven

220 miljoen voor zo'n middelmatige verdediging, Chelsea leert het ook nooit he, wat een simpele club blijft het toch ook.

Wanbeleid daar hebben spelers nodig die er meteen staan. Geen middelmaat. Ben ook niet kapot van fofana erg duur. K2 is altijd redelijk maar ook 31 inmiddels. En die marco cuccerella kan er niet veel van ermee Succes chelsea.

waardeloos beleid, Tomori en Guehi laten gaan en dan alleen maar dure verdedigers terug halen die niet veel beter zijn

Dus blijven city en madrid over voor Gvardiol? Hmm maar wel gek te duur? Lol Chelsea betaalde net 90 mil voor Fofana. Niks te duur. Blijkbaar wil Gvardiol niet meer komen. Maar ook bizar, zoveel geld voor alleen de defensie. Pep met city ook al, lachwekkend gewoon!

Cucurella - Fofuna - Badiashile - Reece met verder nog o.a. Chilwell en Koulibaly. Chelsea zit wel dik in de vervedigers. Is er nog geld voor een aanvaller / spits?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren