Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Chelsea heeft het meeste geluk gehad op het gebied van blessures’

Laatste update:

Chelsea is in de Premier League niet te stoppen, maar volgens Liverpool-manager Jürgen Klopp is dat niet per se kwaliteit. De oefenmeester wijst er ook op dat de Londenaren veel geluk hebben gehad op het gebied van blessures. Chelsea-sterspelers Eden Hazard en Diego Costa zijn al het hele seizoen okselfris.

/

“Chelsea is op dit moment de ploeg met het meeste geluk op het gebied van blessures. Wij raakten Philippe Coutinho, Daniel Sturridge en Danny Ings kwijt op momenten dat we ze goed konden gebruiken. Als dat Hazard en Costa waren geweest, had Chelsea dan ook bovenaan gestaan?”, vraagt Klopp zich af in gesprek met Sky Sports.

Desondanks heeft de oefenmeester van Liverpool veel respect voor de koploper, dat onverslaanbaar is sinds de overstap naar een 3-4-3-systeem. “Er is geen perfect systeem in de voetballerij, maar als ze zo doorgaan zijn ze de terechte kampioen. Daar kan niemand iets over zeggen.”

Chelsea heeft veel geluk gehad

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja is toch kwaliteit dat Chelsea Hazard en Costa fit kunnen houden.

25 december 2016 om 12:49

Zal niet veel met kwaliteit te maken hebben. Een verkeerd getimede tackle en je kan een paar maanden vanaf de zijkant stoom afblazen.

Coutinho is nog het beste voorbeeld, waar een woeste tackle op de enkel ervoor heeft gezorgd dat hij al sinds November niet beschikbaar is.

25 december 2016 om 13:09

Een tackle is vaak pech, spierblessures zijn dat meestal niet.

25 december 2016 om 14:05

Cazorla minstens een net zo goed voorbeeld anders

25 december 2016 om 13:58

Inderdaad. veel blessures komen niet zomaar uit toeval tot stand.

25 december 2016 om 14:15

Hazard ontwijkt die tackels gewoon meestal. Kwaliteit dus.

25 december 2016 om 15:08

En vorig jaar dat lukt niet of wat? Want elke maand zag je wel dat ze het moesten opnemen voor Eden, omdat hij steeds werd gevloerd.

25 december 2016 om 15:20

Niemand wilde onder Mourinho spelen. Dat snap je toch wel...

Is dat geluk? Bij zo'n club als Chelsea zetten gigantisch veel medische mensen zich in voor de fysieke gesteldheid van die spelers. Mogen die mensen nou nooit eens geprezen worden?! Dit is weer de makkelijke weg van Klopp. Chelsea doet het gewoon heel erg goed en oogt fysiek echt super fit, het hele team gewoon. Dat valt ook eens te prijzen aan trainers en medische mensen binnen de club. Geluk.. Klopp toch, geluk heb je tijdens het winnen van de Staatsloterij.

25 december 2016 om 13:12

Het is natuurlijk een kwestie van beide. Zowel kwaliteit als geluk. Ik geloof gerust dat ze bij Chelsea een hele goede medische staf hebben, maar is die dan zó veel beter dan bij de andere topclubs? Dat zal wel meevallen.
Al steek je 100 miljoen in je medische staf, een lompe tackle op de enkels is iets wat je altijd kan overkomen. Zoals hierboven ook al is aangegeven in de situatie van Coutinho.

25 december 2016 om 14:49

Gezien we al jaren vrij weinig last van blessures hebben kan je toch rustig zeggen dat onze medische staf erboven uit steekt. Maar natuurlijk ligt het ook aan de spelers die je aanschaft, bij ons worden vrijwel nooit blessuregevoelige spelers aangetrokken. Dat is tenslotte ook een punt waar je rekening mee kan houden bij het aankoopbeleid.

Al bij al komt natuurlijk geluk er ook bij kijken, maar ik denk dat de geluksfactor kleiner is dan de overige factoren.

26 december 2016 om 11:13

idd het is al jaren duidelijk dat overbelasting blessures niet veel voorkomen bij chelsea . je kan natuurlijk geen blessures voorzien of vermijden door harde contacten of slecht neerkomen , kijk maar naar Zouma, maar de medische staf heeft het blijkbaar goed onder controle bij chelsea.

als je dan ook geen blessure gevoelige spelers koopt, dan ben je al een eind verder..... Klopp moet niet zeuren over sturridge bijvoorbeeld, want als je die in je kern hebt dan weet je vooraf dat die meer geblesseerd is dan dat hij wedstrijden speelt....

als je als medische staf, de spelers goed opvolgt en goed inschat wat er kan voor de spelers individueel..... , wel dan kan je met die visie veel blessures vermijden door de training intensiteit ook individueel te maken, indien dat nodig blijkt.

als je bekijkt hoeveel geblesseerde spelers , arsenal al jaren heeft dan kan je daar toch wel enige vraagtekens bij zetten en toont dit toch aan dat een goede medische staf heel belangrijk is voor een team.

Ik denk dat Raymond Verheijen best nogmaals even aan meneer Klopp wil uitleggen hoe dit soort dingen werken en hoeveel geluk daar bij komt kijken...

25 december 2016 om 22:59

Achteraf, zoals altijd. Op het moment dat een speler geblesseerd raakt heeft Verheijen zijn verhaal klaar.

Beetje onzinnige reacties, als je getackelt wordt is dat niet echt een kwestie meer van kwaliteit.

Hahahah wat een onzin wordt er uitgekraamd de laatste tijd, eerst Mourinho en Wenger met al dat klagen over hoe Chelsea de meeste rustdagen heeft en nauwelijks met blessures te maken heeft en nu weer Klopp? Lijkt haast wel alsof iedereen zich alvast aan het indekken is mocht Chelsea eventueel kampioen worden...

En dan noemt Klopp voor het gemak nog Ings en Sturridge alsof hen Ãæ’ã¢â¼berhaupt in de basis beginnen voor hem als hen fit waren... niet dus.

25 december 2016 om 19:22

Je opmerking raakt kant noch wal. Door de blessures van Ings en Sturridge waren er aanvallend gezien gewoon 0.0 opties als de aanval Origi-Firmino-Mane niet lekker liep. Als je Liverpool volgt weet je bovendien dat vooral Sturridge gewoon zijn minuten maakt als hij fit is, en Ings vanaf de terugkeer van zijn blessure ook al meteen tegen Tottenham mocht spelen in de beker. Verder heb je volgends mij de gehele laatste alinea gemist, waar Klopp Chelsea de terechte kampioen zou zijn als ze deze lijn doortrekken..

Ach, het is natuurlijk ook vooral geluk. Met al dat geld kan iedere ploeg een uitstekende medische staf neerzetten (een natuurlijk wat beter als de rest qua techniek etc). Wellicht dat het bij Chelsea wat beter is.

Maar het is geluk in de zin dat je maar éã©n verkeerde trap van een willekeurige slager hoeft te krijgen en je er zo 3 maanden uit kan liggen. Klopp z'n rock en roll voetbal eist ook enorm veel energie, maar daar verschijnen ze ook gewoon weer fit aan de volgende aftrap. Alleen kijk bijvoorbeeld naar Coutinho, die raakt geblesseerd door een ongelukkig duel om de bal en die ligt er zo weer uit. Toch éã©n van hun bepalende spelers natuurlijk. Het is ook een groot verschil of je Diego Costa of Batshuayi een maand lang moet gebruiken.

Vind Sturridge en Ings trouwens wel rare voorbeelden, aangezien die sowieso al zo blessuregevoelig zijn en vaak niet eens door ongelukkige duels of tackles blessures krijgen.

25 december 2016 om 14:06

Chelsea miste willian toch ook door het overlijden van zijn moeder en later door een blessure? Vorig seizoen nog de beste speler maar chelsea heeft spelers die opstaan in zulke gevallen met pedro

Chelsea heeft gewoon cruciale spelers die bijna nooit geblesseerd raken. Costa, Hazard, Kante etc. City heeft bijvoorbeeld cruciale spelers zoals Aguero en Kompany die er gewoon erg vaak uit vaak leggen. Daar moet je ook op anticiperen als club en dan doet Chelsea heel goed met een brede, sterke selectie.

met Conte en z'n staf hadden ze bij Juventus ook weinig blessures bij allegri zijn er meer spelers vaker geblesseerd. Dus denk niet perse dat de schuld van blessures een terecht argument van Klop is. Denk ook dat de manier van trainen belangrijk is.

Kwestie van de juiste spelers scouten, en een goede medische staf. Dit werd in het kampioensjaar van Chelsea ook al gezegd je kan het geen geluk meer noemen als je spelers bijna tot nooit geblesseerd raken. Met goed scouten bedoel ik btw het aantrekken van spelers die niet echt blessure gevoelig zijn, een Sturridge, Kompany, Gündogan of Wilshere zijn goede spelers maar je hebt er niet zo veel aan als ze om de haverklap geblesseerd raken.

Wat een onzin, tuurlijk is dat geen geluk. Mij kun je niet vertellen dat het toeval is dat het verschil tussen bijvoorbeeld Chelsea en Arsenal de afgelopen jaren zo groot is geweest. Een club is meer dan de spelers en dit geeft voor mij gewoon aan dat er ook achter de schermen een goede selectie aan professionals staat. Daarbij kun je een Sturridge en een Ings echt niet als pech gaan bestempelen, je weet van deze spelers dat het risico op een blessure een stuk hoger ligt.

Heb Klopp over het algemeen hoog zitten maar vind dat hij hier toch echt verkeerd zit, maar goed dit bericht kan ook slecht vertaald zijn o.i.d.

Valt me een beetje tegen van Klopp, ze doen het gewoon ook heel erg goed bij Chelsea. Dat geluksverhaaltje gaat inderdaad maar in beperkte mate op. Het begint volgens mij al bij je transferpolitiek, vervolgens hoe je traint en hoe je medische staf werkt.

En natuurlijk kan zo een Engelse voorstopper/schopper je er voor een maand of drie uittrappen maar Conte levert gewoon ook heel goed werk op het moment.

Op dit moment is Chelsea de te kloppen ploeg maar is dat over drie maanden ook nog zo ? Aan de start leek het wel of City freewheelend naar de titel ging gaan, ondertussen liggen de kaarten al helemaal anders.

Helemaal niet uitsluiten dat in april de stand er weer helemaal anders uitziet want de marathon die de Engelse competitie is, die valt helemaal niet te voorspellen. Het is ook 1 van de allergrootste (misschien wel de grootste) aantrekkingskrachten ervan.

ik kan me zeker vinden in hetgeen wat klopp hier zegt als je bijvoorbeeld kijkt naar hoeveel blessure gevallen Arsenal heeft elk jaar rond dit tijdstip..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren