Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea grijpt ruim drie uur voor kraker de koppositie in de Premier League

Laatste update:

Chelsea heeft zaterdagmiddag, in ieder geval voor even, de koppositie overgenomen in de Premier League. Het team van Frank Lampard won met 0-2 van Newcastle United en verzamelde achttien punten uit de eerste negen duels. De ban werd al vroeg gebroken door een eigen doelpunt van Federico Fernández; in de tweede helft bepaalde Tammy Abraham de eindstand. Hakim Ziyech stond 86 minuten binnen de lijnen bij Chelsea. Zaterdagavond kan Tottenham Hotspur de eerste plek innemen, als het thuis wint van Manchester City. Dat duel begint om 18.30 uur.

Dat de score niet hoger uitviel voor Chelsea, was onder meer te wijten aan de zwakke start van Timo Werner. De aanvaller kon na Jürgen Klinsmann (drie keer), Dietmar Hamann (in maart 1999) and Leroy Sané (in oktober 2017) de vierde Duitser worden die erin zou slagen om in drie opeenvolgende Premier League-wedstrijden te scoren, maar hij was onzorgvuldig met zijn eigen kansen. In de vierde minuut haalde keeper Karl Darlow een inzet van Werner uit de benedenhoek; na een halfuur faalde de aanvaller in een één-op-één-situatie met Darlow. Negen minuten na de pauze dook Werner opnieuw op voor het doel, maar in plaats van te schieten verstuurde hij een zwakke breedtepass richting Hakim Ziyech, die werd onderschept.

Na 64 minute bereidde Werner met een indrukwekkende sprint echter wel de 0-2 van Chelsea voor. Hij drong tussen twee bewakers de helft van Newcastle United binnen en stoomde door richting het strafschopgebied. Plots ontstond een twee-tegen-één-situatie: Werner stuurde Abraham op het juiste moment weg en de centrumspits van Chelsea maakte geen fout. Het tweede doelpunt zorgde voor opluchting bij Chelsea, want in de zes minuten daarvoor was Newcastle United tweemaal dreigend geworden. Isaac Hayden schoot van dichtbij over het doel, al zou een treffer niet hebben geteld vanwege een eraan voorafgaande handsbal. Kort daarna schoot Joelinton vanaf de zestienmeterlijn rakelings over de lat.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd was overigens in de tiende minuut al gevallen. Na een voorzet van Mason Mount vanaf de rechterflank werkte verdediger Fernández van Newcastle de bal onder druk van Ben Chilwell achter zijn eigen keeper. Het was een eenzijdige eerste helft, waarin Chelsea liefst 79 procent balbezit had. Na de pauze kwam Newcastle beter voor de dag; ook na de 0-2 werd de thuisploeg nog gevaarlijk, bijvoobeeld toen een diagonale poeier van Sean Longstaff op de lat uiteenspatte. Een kwartier voor tijd werd de 0-3 van Werner, voorbereid door een steekpass van Ziyech, afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase maakte Ziyech plaats voor Olivier Giroud. Diep in de blessuretijd schoot Andy Carroll hard in het zijnet voor Newcastle, waardoor Chelsea de nul hield.

Wordt Chelsea dit seizoen kampioen in de Premier League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is even geleden, maar eindelijk weer de koppositie te pakken! Echt een prima pot gezien. Nu bijna iedereen fit is en het team meer op elkaar ingespeeld raakt, is het grotendeels echt geweldig. Ook tegen een team dat zich ingraaft wordt kans op kans gecreëerd. Als de kansen ook maar een beetje afgemaakt worden, kan dit team echt een machine worden. Ben er wel van overtuigd dat dit allemaal komt omdat er zoveel meer rust is van achteruit. Je hebt verdedigers die op de keeper kunnen bouwen en backs die 90 minuten op volle kracht de flank bestrijken. James vond ik ook de beste vandaag. Zouma en Rudiger blijft wel een slechte combinatie. Die boden Newcastle onnodig nog wat kansen.

21 november 2020 om 15:25

Mwah vond ze allebei dit keer wel goed spelen achterin, imo moet giroud basis staan als je wil dat echt alle kansen afgemaakt worden.

21 november 2020 om 16:11

Eens. Terwijl het raar klinkt. Maar abraham is het gewoon niet. Dan kun je beter giroud hebben. Als chelsea echt nog een topspits weet te fixen. Man o man wat een team.

Is het gek als ik zeg dat Ziyech zijn voorzet/pass top 5 van de wereld is? Die voorzet op Abraham in de 1e helft vond ik echt fenomenaal. Chelsea heeft echt een goed team, Kante is ook weer helemaal terug. Chelsea en Tottenham zijn voor mij echt outsiders voor de titel. Waarbij Chelsea ook nog een redelijk brede selectie heeft waardoor ze Corona/blessure’s kunnen opvangen. Benieuwd waar die 2 gaan eindigen dit jaar. Chelsea heer en meester in de 1e helft, maken het zichzelf nog enigszins lastig door 100% kansen te missen. Dik verdiende overwinning.

21 november 2020 om 15:27

Weet ik niet, er zijn serieus wat spelers die een goede pass in de voeten hebben.

21 november 2020 om 15:40

Ik moet inderdaad m'n best doen om tot 5 spelers te komen die een betere voorzet in d'r poot hebben dan Ziyech, dus dat zou zomaar eens kunnen kloppen inderdaad. Edit: en zie Chelsea wel lang meedoen voor de titel dit jaar eigenlijk, mooie ploeg hebben die en nog aardig wat leuke namen op de bank ook (al is de selectie minder breed dan City en Liverpool alsnog). Als ze niet te veel blessureleed kennen zie ik ze wel hoge ogen gooien!

21 november 2020 om 16:55

Ozil

21 november 2020 om 15:42

We kunnen al een jaar ofzo concluderen dat Ziyech wereldtop is. Dat is niet meer gek te noemen.

21 november 2020 om 17:21

Ik vind iemand wereldtop als hij bij een absolute topclub de lakens uitdeelt.
Chelsea reken ik niet tot per se de absolute wereldtop,maar de speler zou i.m.o. als wereldtop te classificeren zijn als hij Chelsea langere tijd bij de hand zou nemen.
Kortom: Ziyech vind ik een prima speler; hij mag het wat mij betreft hier gaan bewijzen.

21 november 2020 om 17:51

Chelsea is de ploeg die de meeste prijzen in Engeland heeft gewonnen afgelopen decennium,hoe kan je dan geen absolute wereldtop zijn...

21 november 2020 om 19:05

Njfromvol kante niet werledtop. Speelt bij chelsea Werner ook niet wereldtop

21 november 2020 om 15:49

Qua linkspoten wel.

21 november 2020 om 16:31

Noem mij, ter wereld, iemand met een beter steekpass/lange bal. Deze man is Fabregas 2.0.

21 november 2020 om 16:36

Messi.

21 november 2020 om 16:44

Messi en KDB alzeker

21 november 2020 om 17:14

Kimmich?

21 november 2020 om 17:22

Blind

21 november 2020 om 19:07

Zo simpel niemand heeft beter linker als Ard van peppen

Chelsea 100% titelkandidaat

21 november 2020 om 15:57

Kunnen zeker mee gaan doen, vind het niveau ook nu al zeker 3x zo hoog dan vorig seizoen.

Zakelijke pot van Chelsea. Ziet er steeds beter uit. Werner zeer belangrijk. Ziyech flitsen weer gezien. Motm voor mij is toch wel Kante, is weer ouderwets bezig zoals we hem kenden.

21 november 2020 om 15:55

Werner had er wel 2 zelf mogen maken ook, wel echt goede actie bij de assist.

21 november 2020 om 17:59

Kante die lekker op 6 z'n ding mag doen is een wereld van verschil met Kante die er een beetje voor spek en bonen bij moet lopen zodat Jorginho wat aan mag prutsen op zijn plek. Mag hopen dat Lampard dat voor de lange termijn ook zo ziet.

21 november 2020 om 18:06

Dat was onder Sarri idd maar kwam ook doordat er aanvallend meer nodig was en dus liet hij Kante meer naar voren spelen maar zo verloor je zijn kracht op 6.

Ik ben echt heel benieuwd wat Chelsea gaat doen dit seizoen. Ze hebben een team dat qua kwaliteit kampioen zou kunnen worden. Ik denk dat ze misschien wel een beetje ervaring missen. De spelers die al weleens een topcompetitie hebben gewonnen zijn op 1 hand te tellen.

21 november 2020 om 16:36

Ziyech 😉. Nee, zonder gekheid, ik denk dat ze net die ervaring missen inderdaad. Alhoewel zo'n Thiago Silva dat misschien toch net weer kan overbrengen samen met Lampard. Bv een Giroud en een Kante zie ik dat niet zo snel doen met woorden, de laatste wel met daden natuurlijk.

21 november 2020 om 18:58

Het is vooral de daden waar ik m'n twijfels bij heb. Werner, Abraham, Pulisic en Ziyech zijn allemaal hele goede spelers maar ze hebben nog nooit in een topcompetitie hun team naar de prijzen geschoten. Eens moet de eerste keer zijn natuurlijk dus ik sluit niet uit dat het gebeurt maar het is toch even afwachten wie er op gaat staan als het zo een keer wat minder goed loopt. De verdediging is eigen hetzelfde verhaal. Chilwell, Mendy, Zouma en James zijn goede spelers maar ze hebben nog nooit onder die druk gestaan.

Volgens mij speelde Ziyech niet zo heel goed vandaag. Heb de westrijd niet gezien, maar miste de gebruikelijke 6 meldingen over een pass van hem. Mindere wedstrijd kan altijd gebeuren, zelfs voor onze Marokkaanse vriend.

21 november 2020 om 15:40

Eerste helft alleen een goede voorzet, verder heb ik hem niet gezien. 2e helft niet gekeken, was voor de neutrale kijker niet veel aan vond ik

21 november 2020 om 15:44

Niet super inderdaad, paar mooie ballen maar daar bleef het ook bij. Die op Abraham vroeg in de wedstrijd was wel weer classic Ziyech, en ook een heerlijk sneaky vrije trap die hij snel in de 16 lepelde, Werner kon hier net niet bij. Maar zeker niet z'n beste wedstrijd inderdaad.

21 november 2020 om 15:44

De wedstrijd niet gezien, maar toch een conclusie trekken. Het is een talent dat ik alvast niet heb...

21 november 2020 om 16:41

Millonario en RedAmsterdam, hij maakt toch gewoon een grapje. De vorige keer kwamen er twee meldingen en 4 topics over Ziyech en daar maakt Twente65 een lichtelijk sarcastische opmerking over. Je ziet toch aan alles dat t een sarcastische ondertoon had?!

21 november 2020 om 16:14

Wat een domme opmerking zeg. Dus omdat Ziyech geen assist heeft gegeven heeft hij een slechte pot gespeeld? Man man man

Wat heeft Chelsea toch weer heerlijke aankopen gedaan. Waar zij goede, voetballende spelers kopen weten United en Arsenal telkens de grootste houten klazen te kopen. Wat een contrast in technisch beleid.

21 november 2020 om 15:43

Vergeet niet Mendy (waar ik sceptisch over was) en Thiago Silva. Die 2 zijn ook enorm belangrijk. Vandaag speelde Zouma naast Rudiger, maar die heeft zich al echt sterk ontwikkeld sinds Silva er is. James én Chillwell op de backs zijn ook heerlijk.

21 november 2020 om 18:01

Ik vind Partey wel echt een wereldaankoop van Arsenal hoor, maar voor de rest ben ik het met je eens. Helaas ook voor Donny, die heeft niet de beste keuze gemaakt.

Met rudiger achterin ipv Silva was het enkele keren paniekerig achterin. Ziyech was degelijk, timo werner speelde goed alleen ongelukkig in het afronding.

Cfc begint goed te draaien. Ook niet raar dat het team beter zonder Haverts presteert.

21 november 2020 om 15:56

Die mis je inderdaad helemaal niet.

21 november 2020 om 18:02

Ben wel benieuwd hoe dat straks uit gaat pakken als die terug is. Weer 80 miljoen banken zit je nu ook niet op te wachten, maar eerlijk is eerlijk; het team draait nu inderdaad beter zonder hem.

Prima eerste helft op de gemiste kansen na, had echt 0-3 moeten staan in de rust. Deze kansen moeten erin tegen de grote ploegen. James prima wedstrijd weer samen met Zouma, en verassend vond ik Abraham ook zeer goed spelen vandaag! Mits alle spelers fit blijven het seizoen zou Chelsea misschien toch wel kunnen verassen, en anders 1 plek in de top 4 is al goed zat dit seizoen. Verder stond het middenveld vandaag ook weer prima, Kovacic brengt ook zoveel meer rust in het veld en vind hem verdedigend ook altijd goed, heeft een goede tackel in huis. Mooie 3 punten weer!

Ziyech maakt van Chelsea een topteam, stel je voor dat hij wel voor het Nl elftal had gekozen, dan hadden we nu een veeeeeel beter team gehad

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren