Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Celstraf hangt boven hoofd Maguire na forse beschuldigingen rechtbank

Laatste update:

Harry Maguire heeft zichzelf behoorlijk in de problemen gewerkt op het Griekse eiland Mykonos. De aanvoerder van Manchester United is dinsdag door een rechter in Griekenland schuldig bevonden aan meerdere strafbare feiten, waaronder zware mishandeling en poging tot omkoping. Maguire was in de nacht van donderdag op vrijdag betrokken bij een vechtpartij, waarna hij werd gearresteerd. Daarna kreeg hij het op het politiebureau aan de stok met enkele agenten.

Volgens Sky Sports heeft Maguire een voorwaardelijke celstraf van 21 maanden en 10 dagen opgelegd gekregen voor zijn aandeel in de vechtpartij van vorige week. Het is pas de eerste keer dat hij in aanraking komt met justitie, waardoor de Engelsman niet direct in de cel verdwijnt. De centrumverdediger is naast mishandeling en poging tot omkoping schuldig bevonden aan geweld tegen politieagenten en belediging van ambtenaren in functie.

Harry Maguire hoort uiterst zware aanklachten in Griekse gevangenis

De problemen stapelen zich op voor Harry Maguire.Lees artikel

Maguire werd dinsdag in het gerechtsgebouw in Syros bijgestaan door de Griekse topadvocaat Alexis Anagnostakis. De captain van Manchester United heeft zelf al verklaard onschuldig te zijn. De problemen voor de mandekker begonnen nadat op Mykonos een gevecht uitbrak met een andere groep Engelse vakantievierders. Maguire en twee vrienden deelden rake klappen uit en werden derhalve gearresteerd. Op het politiebureau zou Maguire zich behoorlijk hebben misdragen en zelfs hebben geprobeerd om de dienstdoende agenten om te kopen.

Ondanks het breed uitgemeten incident werd Maguire dinsdag gewoon opgenomen in de definitieve selectie van Engeland voor de duels in de Nations League tegen IJsland (5 september) en Denemarken (8 september). "Ik heb met Harry gesproken en de feiten die ik van hem hoorde zijn anders dan wat eerder was gesuggereerd", aldus bondscoach Gareth Southgate. "Ik heb geen reden om aan zijn verhaal te twijfelen. Mijn relatie met hem is altijd bijzonder goed geweest en ik heb veel vertrouwen in hem. Op basis van wat ik nu weet, zie ik geen aanleiding Harry niet te selecteren."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
25 augustus 2020 om 19:14

Dus als zijn zusje wordt vergiftigd, heeft hij voldoende reden om agenten te slaan?

25 augustus 2020 om 19:37

Zonder het verhaal te kennen kunnen we lastig oordelen. Maar als ie echt een agent geslagen zou hebben heeft ie wel een probleem. Lees echter steeds andere berichten. Zullen we (ver)oordelen als alle feiten bovn tafel zijn?!

25 augustus 2020 om 19:56

Dan snap je denk ik de wet niet, want een agent slaan is ten aller tijden strafbaar. Waarom dat nog ter discussie staat, is me werkelijk een raadsel.

25 augustus 2020 om 19:57

Ik ben alleen benieuwd of we de feiten ooit helder boven tafel gaan krijgen. Maguire en zijn maten hadden duidelijk een bakkie op, maar bij Griekse autoriteiten heb ik toch ook niet direct een vertrouwensgevoel. Maguire zelf beweert dat agenten hem tegen zijn benen hebben geschopt en grapten dat zijn carriere over zou zijn. Zelfs als Maguire veroordeeld wordt mogen die agenten dan toch ook aangepakt worden.

25 augustus 2020 om 20:57

@Groninger Hopp, want dat helpt ook echt? Man, wat een onzin. En nee, niet ieder mens flipt hem dan tegen de politie. Daar gaat het grotendeels om namelijk.

26 augustus 2020 om 13:13

Ach, onze vriend Groninger Hopp is constant zweverige onzin aan het vertellen. Is het geen Griekse complot-theorie dan is het wel een corona-theorie die hij met hand en tand verdedigt.

25 augustus 2020 om 19:16

Ik zou ook boos worden als iemand een of andere rare spul over mijn zus gooit, maar dat is nog altijd geen reden om op de vuist te gaan met agenten en die vervolgens proberen om te kopen.

25 augustus 2020 om 19:43

Wel grappig dat jij zeker weet dat het ene wel is gebeurd maar het andere niet. Nu blijkt na uitspraak van de rechter dat hij zwaar over de scheef is gegaan, moet hij gewoon op de blaren zitten.

25 augustus 2020 om 20:33

Tjah, waarom zouden agenten dat hebben gedaan? Waarom heeft Maguire 3 keer een ander verhaal vertelt en het belangrijskte: waarom is een rechterlijke uitspraak niet legitiem?

25 augustus 2020 om 20:59

Haha, en jij stelt zelf niet de vraag andersom. Heb je misschien ook niet een klein beetje weinig met de politie? Want je stelt dat je vragen moet stellen bij zaken, maar zelf doe je dat alleen maar 1 kant op; de kant van Maguire. Geen bias jegens politie? Natuurlijk is het niet altijd zo dat iedereen terecht wordt veroordeeld. Echter, er worden veel meer mensen terecht veroordeeld dan onterecht. Die kans is dus domweg groter.

25 augustus 2020 om 23:55

Dat ligt er maar net aan in welk land je bent jackieboy

26 augustus 2020 om 09:17

@groninger Hopp: wat een drogredenen zeg. Omdat rechters het wel eens fout hebben (uiteraard gebeurt dat ook), hebben ze het nooit bij het juiste einde? Als je zo denkt, kan je beter overstappen op anarchisme.

25 augustus 2020 om 20:04

Dat zegt hij en z'n advocaat, maar ik heb geen bewijs gezien. Z'n advocaat zei ook dat ze geen Fuck Greece geroepen hebben, maar dat ze zich heel erg interesseren in de Griekse historie en cultuur. 😂😂 Ik denk dat hij niet voor niets is gearresteerd.

25 augustus 2020 om 20:29

Wat kraam jij nou uit? Lees ik het goed dat je het als een groot plot van Griekenland om via Maguire geld te verdienen ziet en dat de EU dus dient in te grijpen?

Ik vraag me af hoe hard de FA hem gaan straffen ik denk persoonlijk 10 wedstrijden, hij probeerde zelfs politie agenten om te kopen. Het gekke eraan is dat hij gewoon is opgenomen voor Engelse squad terwijl sterling eruit werd gegooid voor een ruzie met Gomez. Maar ja hij komt er goed mee weg 21 maanden en omdat het zijn eerste misdrijf is moet hij het dienen hoe zou dat komen ...

25 augustus 2020 om 20:27

Waarom zou de FA hem moeten straffen voor iets wat op vakantie in het buitenland gebeurt? Daarbij kan je in een rechtstaat nooit 2x gestraft worden voor 1 strafbaar feit.

26 augustus 2020 om 12:14

Omdat er iets bestaat als een voetbalwet dat door een regeling apart staat van normale strafrecht en de FA hun spelers kan sanctioneren en je kunt gestraft worden met een hoofdstraf en daarbij een verborgen straf erbij.

Geloof er helemaal niks van. Maguire heeft de kans niet eens gekregen om zich te verdedigen. Bewijs van de verdediging werd niet toegelaten en de definitieve aanklacht was pas twee uur voor het proces bekend. Vraag om meer tijd om voor te bereiden werd aan de kant geschoven. Iedereen die hem ook maar enigszins kent (zelfs Carragher) heeft verklaard dat dit totaal niet bij Maguire past en dat de gang van zaken qua proces nergens op slaat. Dit krijgt nog wel een staartje.

25 augustus 2020 om 19:59

Dat mensen zeggen dat het totaal niet bij iemand past, is nul bewijs. Meer voorbeeldige mensen hebben in het verleden nog wel veel engere dingen gedaan.

25 augustus 2020 om 20:04

Ik krijg ook maar steeds meer het gevoel dat er iets niet klopt. We horen enkel het verhaal van 1 kant. Lijkt wel alsof ze hem extra hard willen aanpakken. Heeft het met zijn Engelse nationaliteit te maken? Hee vreemd allemaal.

25 augustus 2020 om 20:27

Je weet dat veel mensen anders zijn als de dronken zijn he? Dus dat iets niet bij hem past zegt helemaal niets.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren