Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cel en megaboete dreigt voor filmen van paspoort Messi

Laatste update:

Een politieagent in Dubai riskeert een celstraf van zes maanden en een boete van circa 125.000 euro. Het heeft alles te maken met een filmpje dat hij maakte van het paspoort van Lionel Messi, zo melden diverse Engelse media.

/

Toen Messi geland was op de luchthaven van de Verenigde Arabische Emiraten moest de ster van Barcelona door de paspoortcontrole. De agent wilde een foto maken met Messi, maar daar had de dribbelaar geen zin in. De agent maakte daarom maar een filmpje van het paspoort van Messi.

“Dit is het paspoort van Messi, hij is hier in Dubai, wat ga ik doen? Zal ik het paspoort verbranden of het teruggeven? Ik laat het gaan”, schreef de agent bij een video die hij verstuurde via Snapchat. De agent moet nu voor een rechter verschijnen. Hij riskeert dus een celstraf en een megaboete: hij wordt beschuldigd van privacyschending en misbruik van een telecommunicatiesysteem.

Cel en een megaboete voor het filmen van het paspoort van Lionel Messi: terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom een filmpje maken van de paspoort van Messi..

20 januari 2016 om 19:17

Om het thuisfront en de vriendengroep te overtuigen dat hij messi in het echt heeft gezien.

20 januari 2016 om 19:22

Hmm en nu plaatst vz de foto ook.. misschien ook een boete voor jullie? #justsayin

21 januari 2016 om 00:09

Van het paspoort?

20 januari 2016 om 19:58

Om aan te geven dat hij een belangrijk bezit heeft van de wereld voetballer van het jaar.

20 januari 2016 om 20:00

En als t iemand van ons dit overkwam? ....precies! niks!
Dus ik vind dat die agent de straf moet krijgen die erbij past en niet omdat Messi het is...

20 januari 2016 om 22:56

Wij zouden hard uitgelachen worden als iemand filmpie van onze werd gemaakt

Hahahahaha, serieus? Als ze dat doen bij een normale burger, zou hij/zij op ze kop kunnen staan mocht iemand hetzelfde doen, maar dan is het douane dit of politie dat. Omdat deze jongen toevallig Messi is en goed kan voetballen, pffff schei uit!!

20 januari 2016 om 19:09

Dat is niet helemaal waar.

Dit betreft een inbraak op privacy en is strafbaar. Maakt niet uit of het een beroemdheid betreft of niet.

Als dit bij jou of mij gebeurd, mogen wij desbetreffende persoon ook aanklagen. Het zal echter niet zo snel bij ons gebeuren, omdat wij een stuk minder interessant zijn ;-)

20 januari 2016 om 19:13

je praat uit onwetendheid
dit zijn de weten van dubai heeft niks met messi te maken
ook als ze het bij normaal burger doen en je doet aangiften
kan hij zelfde straffen krijgen

20 januari 2016 om 19:14

Nee vriend! Maakt niets uit of het om messi of om henk van de zon gaat.. Dit staat niet in die douanier zijn takenpakket. Niemand mag zomaar een foto of filmpje van jou legitmatie maken zonder dat jij daar toestemming voor hebt gegeven! Weet wat je rechten zijn, en laat geen een ambtenaar zijn functie misbruiken!

Algemeen al niet toegestaan. Dom, echt dom.

Overtrokken. Vervelend voor Messi, maar vast niet desastreus

20 januari 2016 om 19:14

naar de schatkist van de staat waar al het geld van boetes gaat

20 januari 2016 om 19:16

Hoewel bijna iedere volwassen vent met Messi op de foto zou willen, mag je van de douane verwachten dat hij gewoon professioneel te werk gaat.

Wat ik opvallend vind is dat hij met zijn Spaanse paspoort reist en niet zijn geboortepaspoort. Schijnt toch een probleem te hebben met Argentinië.. Zingt ook het volkslied al niet meer mee.

20 januari 2016 om 19:37

Dat is toch niet zo opmerkelijk. Het is in het algemeen een stuk makkelijker om te reizen met een EU paspoort dan met een Argentijns paspoort. Ik kan me voorstellen dat hij sowieso zijn Spaanse paspoort nodig heeft om terug de EU in te komen zonder visum.

20 januari 2016 om 19:40

Haha, jij hebt dus geen idee waar je over hebt.
Hij reist met zijn Spaanse paspoort omdat hij binnen Europa en heel veel andere landen geen visum nodig heeft. Sommigen nationaliteiten zijn eenmaal meer 'waard' op papier

20 januari 2016 om 20:08

Ik heb zelf het Spaanse paspoort dus ik weet prima wat je er wel en niet mee kan. Maar het lijkt mij niet dat het voor iemand als Messi uitmaakt met welk paspoort die reist. Vroeg me puur hardop af wat toch zijn probleempje met zijn geboorteland lijkt te zijn.

20 januari 2016 om 22:57

Geen problemen, Messi zei dat die expres niet de volkslied zingt omdat hij het niet nodig vindt om zijn liefde voor zijn land te uiten door te zingen. Argentijnse 'fans' klaagde erover en nu doet hij het expres niet meer.

Celstraf? Nee..
Mega boete. Nee..

Een normale boete? Zeker mee eens!

Is het voor Messi teveel moeite om met zo een agent op foto te gaan, vraag ik me dan af? Ik vind het een tikkeltje arrogant van Messi.

21 januari 2016 om 13:04

Die man moet dat in die situatie je bent een douaneagent in dienst. Ga dan ook serieus met je beroep om.

21 januari 2016 om 14:42

Daar gaat het nu niet om, want als hij dat wel had gedaan dan hadden we hierover ook niets gehoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren