Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cavani volgt Van Nistelrooij op tijdens sensationele invalbeurt op St Mary's

Laatste update:

Manchester United heeft zondagmiddag een sensationele overwinning geboekt op Southampton. Het team van Ole Gunnar Solskjaer kwam op St Mary's op een 2-0 achterstand, maar draaide de wedstrijd volledig om na een invalbeurt van Edinson Cavani. De Uruguayaan bereidde de aansluitingstreffer voor, zorgde zelf voor de 2-2 en sloeg in de blessuretijd andermaal toe: 2-3. Hij werd na Ruud van Nistelrooij (in 2002 tegen Charlton Athletic) de tweede invaller ooit voor Manchester United die zowel scoorde als een assist gaf in een uitwedstrijd in de Premier League. Donny van de Beek had voor het eerst in de Premier League een basisplek bij the Red Devils, die met achttien punten Southampton van de vijfde plek stoten.

James Ward-Prowse was de grote ster van de eerste helft bij Southampton. De centrale middenvelder speelde een cruciale rol bij beide doelpunten in het eerste bedrijf: hij gaf eerst de assist en zette daarna zijn eigen naam op het scoreformulier. Halverwege de eerste helft kopte Jan Bednarek bij de eerste paal achterwaarts raak na een indraaiende corner van Ward-Prowse. Tien minuten na het doelpunt krulde Ward-Prowse raak uit een vrije trap die werd genomen nabij de linkerhoek van het strafschopgebied.

R.I.P. Edinson Cavani ?? ? Invallen bij een 2-0 achterstand ? Twee doelpunten, één assist ? Met 2-3 winnen in blessuretijd

Geplaatst door voetbalzone op Zondag 29 november 2020

David de Gea kreeg nog een hand tegen de bal, maar kon de inzet niet keren. Bij zijn poging om de bal uit het doel te houden blesseerde De Gea zich wel aan de knie; in de pauze werd hij vervangen door reservedoelman Dean Henderson, die begon aan zijn eerste Premier League-wedstrijd voor Manchester United. De bezoekers waren in de openingsfase nog wel dreigend, bijvoorbeeld met een schot van Mason Greenwood in het zijnet en een afstandspoging van Bruno Fernandes die op de paal belandde, maar kon niet terugkijken op een sterke eerste helft.

Pas na een klein uur kwam Manchester United terug in de wedstrijd. Aaron Wan-Bissaka kreeg de bal bij de ingevallen Cavani, wiens daaropvolgende voorzet in het strafschopgebied voor de voeten van Bruno Fernandes viel. De Portugees nam de bal aan, draaide open en vond de linkerhoek: 2-1. Manchester United ging op jacht met de gelijkmaker en kreeg zestien minuten voor tijd waar het naar op zoek was. Nadat doelman Alex McCarthy een corner verwerkte, kwam de bal terecht bij Fernandes. Die haalde vanbuiten het strafschopgebied uit, maar de bal werd van richting veranderd en Cavani stond na een goede loopactie op de juiste plek om er 2-2 van te maken. Daar leek het bij de blijven, totdat de spits in de blessuretijd raak kopte op aangeven van Marcus Rashford.

Verdiende Manchester United de overwinning op Southampton?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iedereen riep dat Man Utd een uitgerangde speler had gehaald in Cavani, maar ik was een van de weinige die zag dat Cavani de missing-link was bij Utd. Zelfs City had hem goed kunnen gebruiken, gezien hun spitsenprobleem. Met Cavani heeft Utd een balvaste aanspeelpunt die ze missen. Rashford en Martial kunnen ideaal hier omheen bewegen. Martial en Rashford zijn beide ook niet echt spitsen. Verder is die Ralph Hasenhuttl ook een enorm onderschatte coach. Hij zou absoluut niet mistaan bij een topclub en ik vind hem van hetzelfde niveau als Klopp. In mijn ogen een van de beste coaches op aarde. Je ziet fantastische patronen onder hem bij Southampton. Hasenhuttl zou perfect bij Dortmund passen en het sowieso veel beter doen dan Favre.

29 november 2020 om 19:04

Cavani is sowieso al jaren een van de beste spitsen ter wereld. ik snap ook niet dat er zich niet meer clubs voor hem hebben gemeld

29 november 2020 om 19:25

@japie,

Volgens mij hadden een aantal clubs zich wel gemeld, maar waren de contracteisen van de 33 jarige Cavani voor de meeste clubs toch te gortig, helemaal in deze coronatijd.

29 november 2020 om 20:12

En zelfs voor United was dit een paniek aankoop. Daar waar de een rechter vleugel aanvaller en cv wilde hebben. Dit os ze niet gelukt. Dus vandaar deze paniek aankoop

29 november 2020 om 17:13

Het gros van de mensen hier vond het gewoon een uitstekende aankoop hoor...

29 november 2020 om 17:55

Zoals het nu lijkt is Cavani een prima aanwinst! Rashford en Martial op de flanken, héérlijk!

Pffff wat een opluchting!!! Heerlijke wedstrijd! Blij met de 3 punten, die waren echt nodig.

voortaan met 2 spitsen spelen en de kansen beter af maken. meer zeg ik niet

29 november 2020 om 17:04

Volgens sommige United fans is Martial een goede spits, tenminste dat is wat ik telkens te horen kreeg nadat ik riep dat het een matige speler is. Die kwamen dan met zo veel goals/assist per gespeelde minuut. Cavani is al wel een klein beetje op zijn retour, maar wel een fantastische spits. Zo zie je het verschil tussen een matige speler en een hele goede spits, drie punten. Wat United nog meer nodig heeft is een andere top aanvaller. Greenwood en Rashford is geen top. Bovendien kan een extra spits geen kwaad aangezien Cavani op leeftijd is, bijvoorbeeld Haaland of Lautaro Martinez.

29 november 2020 om 17:07

Volgens jou is Benzema geen goede spits en heeft Ozil nooit iets gepresteerd. Hoe moeten we dan weten wat we wel en niet serieus kunnen nemen?

29 november 2020 om 17:11

Rashford en vooral Greenwood zijn dan ook nog jong. Greenwood had zijn dag niet, want die had er echt 2 moeten maken. Normaal gesproken zitten die allebei bij hem. Ik vind het een fantastisch talent, die komt er wel. Wat betreft Martial en Cavani heb je gelijk. Martial is een leuke dribbelaar af en toe en Cavani een echte klasse spits die je gewoon voorzetten moet geven. Die maakt ze wel!

29 november 2020 om 17:17

Ik heb nooit gezegd dat Benzema geen goede spits is en dat Ozil nooit iets heeft gepresteerd. Ik zei dat Ozil bij Arsenal nooit iets gepresteerd heeft en dat er betere spitsen dan Benzema zijn die ik niet tot de allerbeste spitsen vind behoren. Als je wilt scoren, doe het dan eerlijk. Jij daarentegen vond Lacazette een topspits en Pepe zou de EPL aan gort spelen. Ook zouden Lemar en Aouar komen en zou Sanchez destijds niet vertrekken. Als je bij iemand twijfels hebt dan moet je in de spiegel kijken Samcro.

29 november 2020 om 19:23

Dat klopt El Fenomeno. Martial is wat mij betreft geen matige spits maar gewoon een goede spits. Daarboven kan je nog diverse klassen bedenken zoals uitstekend en wereldklasse en dat is Martial als spits in ieder geval (nog) niet. Jij schildert hem echter af als iemand die er weinig van kan en dan is eenvoudig te weerleggen met feiten, zoals inderdaad zijn prima hoeveelheid goals en assists, minuten gespeeld naar goal involvement ratio en zijn schoten in verhouding met goal ratio, die vorig seizoen stuk voor stuk prima waren. Daarnaast was vorig seizoen ook zijn eerste seizoen waarin hij daadwerkelijk als vaste spits gespeeld heeft. Zo heb jij wel eens als argument opgevoerd dat hij in eerdere seizoenen ook nooit 20 goals heeft gescoord en dat dit voor een spits van United wel zou moeten. Nou, logisch dus aangezien hij dus pas 1 seizoen daadwerkelijk als spits gespeeld heeft.

Cavani toonde hier in ieder geval wel aan wat zijn sterke punten zijn en dat een ervaren spits zeker qua positioneren een flinke stap verder is. Hij is natuurlijk ook een heel andere speler dat Martial als spits is. Hopelijk kan hij dit doortrekken, want de vlag uithangen zoals jij nu doet na deze goede invalbeurt is behoorlijk opportunistisch. Maar goed, als je weinig of geen stokken hebt om Martial feitelijk onderbouwd mee te kunnen slaan dan grijp je dit soort dingen natuurlijk maar aan. Je moet immers toch wat.

29 november 2020 om 17:40

Deze kansen had hij niet gemaak, nee. Maar denk dat Martial het wel beter had gedaan dan Rashford en Greenwood.

Heerlijk voor Cavani, 2 spitsen goals. United veel beter over 90 minuten, 2 knullig weggegeven goals. Donny was echt heel erg goed, fenomenale middenvelder wanneer hij niet als 10 speelt. Rashford/Greenwood slordig. Op naar CL.

29 november 2020 om 17:02

Heb helaas niet kunnen kijken. Speelde Donny lekker ja? Wat een baas trouwens die Cavani, een assist en 2 goals in een helftje invallen.

29 november 2020 om 17:04

Ben het 100% met je eens dat Rashford slordig was, maar hij geeft dan wel weer die heerlijke voorzet waaruit Cavani uiteindelijk 2-3 scoort. Hij heeft er wel echt een handje van om uit het niets zijn stempel te drukken op de wedstrijd (zoals ook tegen Psg), net als Bruno. Hoewel de impact van Bruno wel groter is natuurlijk.

29 november 2020 om 17:06

Zeker, absoluut. Is al jaren zo bij hem, vraag me af of dat er ooit uitgaat zelfs.

29 november 2020 om 17:45

Komt omdat Rashford geen overzicht heeft. Aan de bal gaat dat koppie omlaag. En dribbelen maar. Altijd de moeilijk kant opdraaien. Dat moet er echt uit bij hem

29 november 2020 om 18:46

Eindelijk is OGS erachter gekomen dat VDB ook op andere posities prima uit de voeten kan. En meer voetbal brengt

Huh, de tweede speler die ooit een assist en goal maakt in een uitwedstrijd? Ooit? Dat kan toch niet kloppen?

29 november 2020 om 17:00

Na een invalbeurt wordt er waarschijnlijk bedoelt.

29 november 2020 om 17:01

Lijkt me ook sterk, denk misschien als invaller in een uitwedstrijd.

29 november 2020 om 17:04

Merkwaardige statistiek inderdaad, lijkt me ook dat dit niet kan kloppen

29 november 2020 om 17:15

Tegen Everton had Bruno als gescoord en een assist gegeven. Zullen dus waarschijnlijk na een invalbeurt bedoelen.

Heerlijk cavani. Hij oogt gewoon topfit. Kaagt voortdurend stoort de opbouw van de tegenstander. En wist exact waar die naar toe moest staan. Wat een verschil tov Martial en Greenwood. Tegen de kleine teams moet je gewoon met Cavani beginnen en 1 verdedigende middenvelder.

Als United fan/supporter heb al zoveel jaren frustratie. Dat laat ik ook wel blijken & dat zal voorlopig ook nog wel zo zijn. Maar Cavani maakt me vandaag echt blij. Die verdient elke week in de basis te staan. Maar goed, als je een half jaar niet hebt kunnen spelen dan snap ik dat er voorzichtig met je wordt omgegaan. Verder een moeilijke wedstrijd tegen een lastige tegenstander, zeker. Maar United maakt het haar zelf weer onnodig lastig zeg. Elke keer weer, dat terwijl er genoeg mogelijkheden & kansen liggen om je tegenstander pijn te doen.Maar goed, ik houd het hierbij. Ben iig blij met de 3 musty points!

29 november 2020 om 17:04

Met zijn leeftijd en de vele blessures afgelopen seizoenen. Kan hij niet elke wedstrijd meer spelen. Maar vandaag van erg grote waarde. United had ook al meer kunnen en moeten scoren in de eerste helft

Wat een rare match. United speelt sterke 20min met Greenwood die in lege doel mist en vervolgens twee goals uit het niets van Sains. Daarna blijven ze toch kansen creëren en maken die eindelijk af.
Bruno weer met een goal en had nog twee extra assist kunnen hebben. Onvzrwachte goede einde van een zondagnammiddag.

Misschien ben ik ietwat biased, maar ik vond dat Man U wel echt de overwinning verdiende. Je komt op 2-0 achter door twee aardige goals terwijl je ook 1-1 had moeten maken met een 100% kans.

Ik vind Fred al tijden een super goede indruk maken, echt een vaste consistente waarde geworden in dit team. Van de Beek speelde ook weer goed en het is een goed teken dat hij goed samespeelt met Fred en Bruno op dit middenveld. Echt heerlijk ook dat ze wisten terug te vechten van een 2-0 achterstand bij rust, vechtlust getoond. En Cavani.. heerlijke goals maar ook zo fijn in je team als aanspeelpunt en bliksemafleider!

Uiteindelijk een heerlijke pot die veel makkelijker had kunnen zijn maar daardoor wel heel vermakelijk!

United staat helaas geen 5e, maar 7e met 16 punten

29 november 2020 om 17:15

Zag het ook ja, top 5 komt in ieder geval in de buurt zo. Alleen Tottenham heeft ook nog een wedstrijd te goed waarmee ze op 23 punten kunnen komen. Hoop in ieder geval dat united nu gaat doorpakken.

29 november 2020 om 17:19

Mag ook wel weer eens wat dichter bij elkaar staan allemaal. Hoop dat het spannend blijft tot het einde van het seizoen. Daarnaast echt meegeleefd met deze wedstrijd met een frustrerende eerste helft en een hele spannende tweede!

Wat een wedstrijd zeg. Heerlijke pot. En verdiende overwinning van United. Good old Fergie time. Met de good old Cavani. Broodnodige overwinning. United klimt weer hoop plekken omhoog op de ranglijst. Met nog een wedstrijd tegoed.

Dan heb je jaren martial in de gelederen en dan heb je een matador die één wedstrijd in zijn eentje beslist.

Die cavani is net als wijn en kan alleen maar beter presteren nu. Graag martial banken en cavani (een echte spits) in de punt.

29 november 2020 om 17:06

Martial heeft echter louter vorig seizoen als spits gespeeld en toen trapte hij er ook gewoon veel in. Die vorm heeft hij dit seizoen zeker niet te pakken, maar men doet net alsof hij al jaren de eerste spits van United is, terwijl hij in zijn tijd veelal als linksbuiten heeft gespeeld.

29 november 2020 om 17:14

Martial vind ik gewoon net niet. Qua uitstraling en qua werk verrichten/sleuren/scherpte loopt
die ver achter op cavani.

Een linksbuiten is het al helemaal niet. Passeert weinig een man en geeft amper een voorzet.

Wil manu groeien en bekers pakke dan moeten ze af van zulke spelers. En nog meer over mijn lijk winnaars
Aantrekken als bruno en cavani.

Snap niet waarom die Solskjaer niet gewoon standaard met 2 spitsen speelt. Er is duidelijk een tekort aan scoringsvermogen. 2x raden waar cavani goed in is? Los daarvan is cavani ook een topspelers op het gebied van ruimtes open lopen en positioneren voor de goal.

29 november 2020 om 17:22

Omdat je met die diamant op het middenveld dan heel veel van de backs vraagt. Wan Bissaka is sws aanvallend pover en Shaw is het gewoon niet. Je zou ook voor een klassieke 4-4-2 kunnen gaan, maar dan zou Bruno van de flank moeten komen, terwijl hij als 10 zo goed opereert

29 november 2020 om 17:23

Een 3-5-2 zou trouwens wel kunnen, dan geef je de backs rugdekking en zou Bruno gewoon als 10 kunnen opereren. Probleem is alleen dat United niet genoeg goede centrale verdedigers heeft om dat in topwedstrijden vol te houden

29 november 2020 om 17:28

Juist omgekeerd. United speelt regelmatig in een 3-5-2 tegen topteams met heel snelle counters en redelijk succesvol. Tegen PSG begonnen ze ook zo.

Leuke pot! De eerste helft was United echt nergens, maar goed herpakt. Cavani blijft toch een fenomeen!

Ik vond Donny tegenvallen, hij speelde voor zijn doen erg slordig. Ik hoop dat ie mag blijven staan en de kans krijgt het te laten zien.

29 november 2020 om 17:12

United miste diverse opgelegde kansen de eerste helft. Hoe kom je er bij dat ze nergens waren?

29 november 2020 om 17:24

Dan ben jij een van de weinige, ik vond Donny uitstekend en volgens mij is dat ook wel de consensus hier na afloop van de wedstrijd

29 november 2020 om 17:49

Volgens mij heb jij dan een andere wedstrijd gezien.

United was eerste deel van de eerste helft de betere. 2 dode spelmomenten komen ze achter. Maar als het.met rust 2-2 had gestaan
Zou niemand daar iets over geklaagd hebben. Alleen jij dan.

Heb speelde een erg goed pot. Weinig balverlies. Brengt meer voetbal in de weg. De combi Bruno Fred nu 2 wedstrijden goed

Mooi dat Cavani in de herfst van zijn carriére nog van waarde is voor Manchester United, heb hem altijd echt een heerlijke spits gevonden. Ergens is het wel jammer dat hij zijn beste jaren bij PSG heeft gezeten waar hij eerst in de schaduw van Zlatan stond en daarna die van Neymar/mbappe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren