Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cassierra schittert opnieuw voor Jong Ajax; hekkensluiter verrast in Alkmaar

Laatste update:

Jong Ajax heeft maandagavond uitstekende zaken gedaan in de top van de Jupiler League. De koploper rekende op eigen veld eenvoudig af met Almere City en herstelde zijn voorsprong van vier punten op naaste achtervolger Fortuna Sittard zo weer in ere: 3-0. Jong AZ ging tegelijkertijd met 1-3 onderuit tegen hekkensluiter Helmond Sport, dat zo voor het eerst dit seizoen drie punten kon bijschrijven.

Jong Ajax - Almere City 3-0
Het elftal van Michael Reiziger, die in zijn basiself een plek had ingeruimd voor onder anderen Mitchell Dijks en Daley Sinkgraven, had de schaapjes feitelijk al na 45 minuten voetballen op het droge staan. Mateo Cassierra opende na ruim een kwartier de score met een fraai schot in de bovenhoek, waarna Vaclav Cerny op slag van rust de voordelige marge voor Jong Ajax verdubbelde op aangeven van Dennis Johnsen.

De Amsterdammers gingen in de tweede helft aanvankelijk door op dezelfde voet. Almere had weinig in de melk te brokkelen op De Toekomst en moest al gauw voor een derde maal capituleren. Johnsen werd de diepte ingestuurd door Dijks, waarna het Noorse supertalent met de buitenkant van de voet Noussair Mazraoui een niet te missen kans bood: 3-0. Daarna nam Ajax gas terug, waardoor het scorebord niet meer in beweging kwam.

Jong AZ - Helmond Sport 1-3
Helmond Sport won dit seizoen nog niet in de Jupiler League, maar maakte een frisse indruk in de eerste helft. Nadat de ploeg van Roy Hendriksen in het eerste half uur nog wel twee doelpogingen van Fred Friday had overleefd, nam het op slag van rust verrassend de leiding via Robert Braber. De middenvelder profiteerde optimaal van een mislukte uittrap van doelman Nick Olij: 0-1.

De thuisploeg kwam vervolgens echter sterk uit de kleedkamer. Friday tekende amper vijf minuten na de onderbreking alweer voor de gelijkmaker na goed voorbereidend werk van Iliass Bel Hassani. Beide teams kregen vervolgens kansen op een doelpunt, maar het was uiteindelijk Helmond Sport dat er met de overwinning vandoor ging. Grad Damen kon eerst geheel vrijstaand de 1-2 tegen de touwen koppen na een voorzet van Furhgill Zeldenrust, waarna invaller Arne Naudts in blessuretijd het slotakkoord verzorgde.

Zie jij Jong Ajax dit seizoen bovenaan eindigen in de Jupiler League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helmond sport vandaag net zoals bijna elke wedstrijd minimaal gelijkwaardig aan de tegenstander, was slechts een kwestie van tijd tot dat ze eindelijk een zouden winnen.

Als je wedstrijden in de Jupiler League met Dijks, Sinkgraven, Cerny en Cassiera speelt dan mag je ook wel bovenaan staan. Ik denk echter wel dat je je doel als opleidingsteam dan een beetje voorbij schiet. Deze jongens kun je op hun beurt weer beter verhuren aan Eredivisieclub. Zo'n Cassiera leert hier toch niks.

16 oktober 2017 om 22:09

Alsof Dijks meerwaarde biedt ?
Cerny is geen volwaardige Ajax 1 speler. Hoe vaak heeft hij dit seizoen in Ajax 1 gespeeld (1 helft) ? Zelfde geldt voor Cassiera. Die heeft nog minder minuten gemaakt dan Cerny.

Sinkgraven is maanden geblesseerd geweest. Dus dat kan ik nog wel begrijpen.

Jong AZ speelde vandaag met v Rhijn, Friday, Bel Hassani en Garcia.. Daar hoor je dan weer niemand over.

16 oktober 2017 om 22:13

Daar hoor je ook genoeg supporters over. Er is (bijna) geen enkele supporter van een club uit de JL die blij is met welk jong elftal.

16 oktober 2017 om 22:42

Allemaal leuk en aardig maar het kan toch niet de bedoeling zijn dat je teams in de jl hebt zitten die boven de 10 miljoen hebben gekost. Dit kan niet de bedoeling zijn natuurlijk. Voor PSV en Ajax is het een groot voordeel dat hun talenten in de jupiler league mogen spelen maar af en toe heb ik wel zoiets dat ze ook een beetje mee kunnen denken. Daarnaast moeten wedstrijden op maandag niet meer aan jong teams worden gegeven.

16 oktober 2017 om 23:04

Ach Janssen en ik als Ajaxsupporter vind die clubs niet om aan te zien. Ze hebben nu toch weerstand van potentiele topspelers, er kijken nu veel meer mensen naar de Jupiler League en de spelers die nog niet bij Ajax 1 lekker draaien krijgen de kans om op leuk niveau er aan te komen. Wat een gezeur.

16 oktober 2017 om 23:21

@memphisdepay

Het is juist wel de bedoeling, het maakt de JL een stuk interessanter en krikt het niveau omhoog. Daardoor is er interesse onstaan bij Foxsport om de JL uit te zenden en komen er TV gelden binnen.

Zonder de jong teams is de JL een stuk minder interessant en is er geen partij te vinden die de JL uberhaupt uit wil zenden. Voor de grote clubs maakt dat niet zoveel uit, ze zetten dan gewoon wederom een jong elftal competitie op. De JL zal echter een stuk minder inkomsten ontvangen waardoor er wederom clubs failliet zullen gaan.

16 oktober 2017 om 23:45

Nee, stel je voor dat het niveau van de Jupiler League te hoog wordt.....

17 oktober 2017 om 08:06

@ajaxbaggio

"jong AZ speelde vandaag met v Rhijn, Friday, Bel Hassani en Garcia.. Daar hoor je dan weer niemand over..."

Komt denk ik voornamenlijk omdat jong AZ verloor...
Maar ik snap je punt

16 oktober 2017 om 22:11

Je vergeet een Johnsen die je voor 2 miljoen koopt en dan stalt in de jl. Alleen Johnsen us duurder dan elk ander jl team in zijn geheel.

16 oktober 2017 om 22:26

En? Neres was 12 miljoen en had pas een paar wedstrijden gespeeld in Brazilie? Wat maakt de prijs uit? Als Ajax Kees van Buuren bij Almere City oppikt voor 20 miljoen, mag hij dan ook niet meespelen bij Jong?
Overigens zie ik je niet bij andere clubs zoals AZ klagen, die met Friday, Bel Hassani en Van Rhijn spelen

16 oktober 2017 om 22:26

En Garcia bij AZ*

17 oktober 2017 om 09:02

Wat maakt de prijs nu opeens uit. Dat mensen zeggen Sinkgraven en Dijks vinden we niet kunnen, daar kan ik inkomen. Hebben al redelijk wat eredivisie ervaring, maar dat mensen ook spelers niet vinden kunnen alleen door de prijs terwijl die 0 wedstrijden in de hoogste divisie in de benen hebben, gaat wel heel ver. Als Ajax straks een 16 jarige koopt voor 5 miljoen en in jong Ajax laat meedraaien, gaan mensen daar over beginnen.

Zaken als leeftijd en ervaring kan ik inkomen, de prijs staat er toch helemaal los van. De prijs is wat Ajax ervoor bereid is te geven.

16 oktober 2017 om 22:13

Ja volgt blijkbaar de wedstrijden van Jong Ajax niet goed. Want vaak zijn het de jonge jongens die shinen. En niet spelers zoals Dijks en Sinkgraven. Dat waren vandaag overduidelijk de minste.
En Cassiera heeft juist wel stappen gezet in de JL. Kwam vorig jaar gewoon tekort maar is nu echt veel beter geworden. Heeft nu gewoon de 'pech' dat die spelers als Huntelaar en Dolberg voor zich heeft. Bij iedere andere club had die nu kansen in het eerste gehad. Maar mocht Dolberg op termijn vertrekken of Huntrlaar na dit seizoen stoppen dan staat de opvolger al klaar. Die zou nu makkelijk mee kunnen met het eerste.

16 oktober 2017 om 23:18

Ik denk dat Cassierra er meer bij is gebaat met zijn al dan niet toekomstig teamgenoten van Ajax 1 dominant voetbal in Jong te spelen dan een jaartje verhuurd worden voor countervoetbal bij bijvoorbeeld een Twente of Sparta, ook al is dat dan op Eredivisie niveau.

16 oktober 2017 om 23:23

Nee hoor, hij speelt nu in het Ajax systeem. Als hij vberhuurt zou worden aan Sparta of Twente dan zit hij daar talenten in de weg terwijl die clubs aan hem geen geld zullen verdienen in de vorm van transfer gelden.

17 oktober 2017 om 01:53

ben het er wel met eens, als je ziet dat een cassierra daar altijd basis staat 5,5mil gekost heeft, en als je na kan gaan dat een NEC maar een budget van 2,5mil heeft (wat denk ik het grootste JL team is) vind ik het competitie vervalsing.

Zelfde geld voor psv als ze met een Maher spelen overigens (ben PSV fan), en hetzelfde geld als je ziet met wie Jong AZ speelt.

17 oktober 2017 om 04:23

Jammer dat elk topic in de Jupiler League hier over moet gaan. Begint een beetje repetitiief en saai te worden.

Wanneer gaat Cassierra eens de kans krijgen in Ajax 1? Hij scoort aan de lopende band en wat me vooral opvalt is dat zijn veldspel steeds beter wordt, daar waar hij vorig jaar in de minuten in het eerste vrij onzichtbaar was. Met Dolberg uit vorm en Huntelaar die ook nog niet veel scoort lijkt het me niet raar dat Cassierra wat meer speeltijd krijgt in het eerste.

17 oktober 2017 om 01:01

Echt he? Het begint ondertussen toch de hoogste tijd te worden dat hij eens een paar wedstrijden achter elkaar een kans krijgt in het eerste, vind ik.

Ik ben benieuwd of hij ooit wat kan betekenen voor het eerste. Tot nu toe blijft het helaas een miskoopje.

16 oktober 2017 om 22:18

Is pas 20 jaar, heeft binnen 1 jaar al enorme stappen gezet en ligt nog 4 jaar vast. Jij betiteld spelers wel erg snel als miskoop.

16 oktober 2017 om 22:37

Hij is zich aan het ontpoppen tot spits die nuttig is voor Ajax 1 (in 4-3-3 systeem). Was in Colombia gewend om in een 2-spitsensysteem te spelen em kwam vorig jaar nog aardig tekort. Deze jongen timmert enorm aan de weg en laat zien het niveau van Jong Ajax langzaam maar zeker te ontgroeien. Gaat dit jaar echt nog wel kansen in 1 krijgen (en grijpen zo verwacht ik). Snap ook echt niet hoe je er bij komt om zo'n jonge speler die zich zó aan het onwikkelen is als miskoop te bestempelen..?

17 oktober 2017 om 00:59

Wazebey is gewoon aan het stoken. Natuurlijk is het nog geen miskoop, zeker als je ziet hoe hij zich ontwikkelt. Hier zie je ook maar hoe snel mensen in Nederland roepen dat iemand een miskoop is. Vorig jaar hoorde je alleen maar negatieve dingen over hem. Hij bracht natuurlijk ook weinig, maar we geven nooit iemand de kans om zich over een jaar of zo te bewijzen. Cassierra, ik hoop dat je zo door gaat en snel een vast waarde bent in Ajax 1.

Jong Ajax, maar als je die namen ziet die allang in het eerste gespeeld hebben...

17 oktober 2017 om 00:00

Zeur niet zo man. De meeste jongens spelen al vanaf het begin met JA mee, behalve Dijks en Sinkgraven. Dijks was hier de slechtste, en Sinkgraven de eennaslechtste. De rest zijn talenten die keer op keer gewoon lekker voetballen in JA en zeker nog niet in het 1e.

Ze moeten gewoon al die jong teams eruit flikkeren slaat toch nergens op man al die A spelers in de JL endan vinden ze het gek dat Ajax bovenin mee doet met een aanval van rond de 7 miljoen tis gewoon gruwelijke competitie vervalsing

16 oktober 2017 om 22:39

Competitie vervalsing is het vooral als ze iedere week met een compleet ander elftal aan komen zetten, waardoor het ene team in de JL een makkelijk avondje heeft tegen een veredeld jeugdelftal en het andere team tegen spelers speelt die meer waar zijn als hun hele selectie. Tot nu toe speelt in ieder geval Jong Ajax redelijk veel met dezelfde spelers waardoor iedereen er evenveel last van heeft.

Uiteindelijk doen ze toch voor spek en bonen mee, maar het meest eerlijk zou zijn als in de eindstand voor promotie en playoffs de resultaten tegen de beloftenteams niet zouden worden meegeteld.

16 oktober 2017 om 23:09

@niels

Ik snap je frustratie, maar door deze opzet gaat het niveau van de talenten wel omhoog wat indirect weer goed kan zijn voor het Nederlands elftal en de Eredivisie. Zie bijvoorbeeld hoe makkelijk de talenten van Jong Ajax zich aansluiten bij Ajax. Jammer dat Feyenoord geen Jong team in de JL hebben, want die kunnen er zeer zeker van profiteren.

16 oktober 2017 om 23:50

Wat is er competitie vervalsing aan? Dat 1 team meer geld heeft en daardoor beter is dan de rest? Bayern doet in Duitsland ook al jaren aan competitie vervalsing?

17 oktober 2017 om 11:13

tsjonge jonge wat een vergelijking zeg.
Of speelt Bayern ook een divisie lager?

16 oktober 2017 om 23:53

Niels, de clubs in de JL krijgen nu veel meer weerstand en dat is toch juist goed voor ze? Dat bereidt ze toch meer en beter voor op de Eredivisie? Bovendien levert het ook geld voor de clubs op. Lijkt mij een win-win situatie.

17 oktober 2017 om 00:04

@Niels: zoals Hans Teeuwen een tijd geleden zei: met zo’n instelling blijf je zwakzinnig... wat een onzin zeg met je competitievervalsing. Clubs zijn akkoord gegaan met de regels die dit jaar nog iets zijn aangescherpt. Verder mag je juist blij zijn met de jong teams omdat nu fox wel wil uitzenden en dus jouw clubje ook meer geld krijgt. Zorg dat je club aanhaakt, dan heb Heb je er profijt van ipv de droeftoeter langs de kant te spelen.

Ik wil Cassiera niet omlaag praten, maar bedenk dit... de meeste spitsen van Jong Ajax hebben het de afgelopen 2/3 jaar erg goed gedaan. Hoe komt dat?

Als je allemaal spelers om je heen hebt die het niveau Eredivisie hebben (sinkgraven & Dijks) en toptalenten die de potentie hebben om het Eredivisie niveau te ontgroeien (johnsen, Eiting & Cerny) en vervolgens spelers hebt die wellicht een leuke Eredivisiespeler worden of top JL (De Wit, Flemming & Zeefuik) en speelt tegen een team dat JL-niveau is, dan is het logisch dat je gigantisch veel kansen krijgt en meer vrijheid.

In het eerste team presteert hij niet zo goed als hier. En om eerlijk te zijn, vond ik hem in Colombia niet eens bijzonder. Heb nooit gesnapt waarom Ajax hem gekocht heeft. Zie hem uitgroeien tot een leuke spits voor het niveau AZ. Niet het niveau dat Ajax moet nastreven. Zeker iemand van 5 miljoen die het nog maar moet laten zien.

16 oktober 2017 om 23:25

Ajax koopt een lading talenten in de hoop dat er een paar doorgroeien die Ajax verder kunenn helpen. Soms lukt dat maar ook heel vaak lukt dat niet.

Het is afwachten of deze jongen het gaat redden of niet. De overgang van zuid Amerika naar Europa is vaak erg lastig. Dan is een jaar of twee wennen in jong Ajax een prima optie om vervoglens voor een kans in het eerste te gaan.

Discussie gaat als gewoonlijk weer over de jong teams en huh 'competitievervalsing', maar de oplossing hiervoor is toch niet zo moeilijk? Gewoon met vaste selecties werken naar Spaans model. Dan is het eerlijk en voor iedereen een meerwaarde.

17 oktober 2017 om 08:49

De selectie van Jong Ajax is relatief vast. De spelers die er uitblinken zoals Cassiera, Mazraoui, Eiting en Johnson spelen er al het hele seizoen. Ook hebben ze nog geen minuten gemaakt in de Eredivisie dit seizoen. Naar aanleiding van gisteren schreeuwt men ook weer competitievervalsing. Zal wel zijn omdat grootheid Dijks op het veld stond die al regelmatig in Ajax1 gespeeld had dit seizoen.

17 oktober 2017 om 09:29

Eens hoor, ajax en psv werken met vrij vaste selecties, hele vooruitgang tov eerdere seizoenen. Maar,denk dat de frustratie vooral zit in jongens als Donny vorig seizoen, veelal basis jong en vervolgens vaste invaller/basis ajax1 in hetzelfde seizoen.
En, hoe slecht Dijks ook is, slaat natuurlijk nergens op dat de gast die het seizoen start als basisspeler bij 1 nu JL speelt.
Evenals het feit dat de basisppstelling van Jong gister meer heeft gekost dat de totale begroting van een behoorlijk aantal eredivisieclubs, ipv dat het wordt gebruikt om eigen jongens klaar te stomen voor 1, wordt het gebruikt om dure aankopen als te stallen.

17 oktober 2017 om 10:17

Er stonden gister van de 11 basisspelers 8 spelers in uit eigen jeugd. Daarnaast waren ook de invallers eigen jeugdspelers. Sinkgraven komt net terug van een flinke blessure en moet wedstrijdritme opdoen en wordt niet 'gestald'.

Logisch dat Ajax bovenaan staat, sommige spelers kosten meer dan de hele begroting van een Jupilair League club. Ik zie Cassierra elke week beter worden en is nog amper van de bal af te krijgen. Wat een dreiging gaar er van deze gozer uit en je ziet dat hij steeds beter in zijn vel komt te zitten en zo zie je maar weer dat je bij de ene speler wat meer geduld moet hebben dan bij de ander.

Jong Ajax doet het goed. Is het niveau Jupiler League wel te boven eigenlijk. Ik begrijp ook de kritiek wel. Mensen die vinden dat de "jong" elftallen niets te zoeken hebben in de Jupiler League en dat hier sprake is van "competitievervalsing". Dat klopt eigenlijk ook gewoon.

Aan de andere kant wordt er meer naar Jupiler League gekeken. Het Nederlandsvoetbal is al een beetje aan het afsterven. In het buitenland krijgen ze ook in de tweede competities de stadions vol. Hier bij lange na niet...

Dus ja, wat moet je dan. In het algemeen moet maar eens gekeken worden naar competitievoetbal in Nederland en of we dit echt niet moeten samensmelten met een aantal buitenlandse competities.

Dit doet inderdaad de topclubs van Nederland goed, maar dan gaat hopelijk het niveau daar ook omhoog. Het Nederlandsvoetbal is namelijk nog steeds aan het afzakken. Als mensen dat conservatieve niet eens loslaten wordt het nooit beter.... maar zeuren dat het slechter wordt kunnen ze wel. Tsja.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren