Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Carragher haalt uit na ‘schandalig’ optreden recordaankoop Tottenham

Laatste update:

José Mourinho uitte afgelopen weekend openlijk kritiek op Tottenham Hotspur-middenvelder Tanguy Ndombélé na zijn optreden tegen Burnley. Het is niet voor het eerst in zijn loopbaan als manager dat de Portugees zich in de media kritisch uitlaat over een van zijn eigen spelers. Jamie Carragher snapt de frustratie van Mourinho volledig en deelt de kritiek op de Fransman. De oud-speler van Liverpool is bij Sky Sports hard in zijn oordeel over de aankoop van zestig miljoen euro. “Ik heb hem dit seizoen vaak zien spelen. Hij kan niet rennen of hij wil het niet. Wat het ook is, het is in ieder geval niet goed”, aldus Carragher.

Mourinho was zeer ontevreden over het spel van Ndombélé zaterdagavond in de eerste helft tegen Burnley (1-1). Na 45 minuten spelen haalde de trainer de middenvelder naar de kant. Na afloop was Mourinho kritisch. “Ik kan Ndombélé niet steeds weer een kans blijven geven”, zei hij over de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis van the Spurs. Carragher kan zich de frustratie van Mourinho goed voorstellen. “De kritiek van Mourinho was terecht”, zei hij bij Monday Night Football van Sky Sports. “Zijn optreden zonder bal was niets anders dan een schande. Aan de bal was hij erg goed, maar zonder bal geloof je niet wat je ziet.”

“Als je naar de statistieken van de eerste helft kijkt, dan zie je dat hij aan de bal een van de beste spelers van Tottenham was. Je ziet hem bijna nooit de bal kwijtraken”, vervolgt Carragher, die wijst naar opvallende statistieken. “Maar ik heb hem in 45 minuten tijd geen sprint zien maken. Mourinho had het erover dat hij zich verstopte in de opbouw. Hij kreeg in totaal twee ballen aangespeeld vanuit de achterhoede. Hij loopt er maar een beetje bij en komt pas in beweging als de bal in de buurt is. Hij houdt ervan om anderen te vertellen wat zij moeten doen. Hij verstopte zich in de opbouw, waardoor een van de drie centrumverdedigers voor de lange bal moest kiezen en dan waren ze het balbezit kwijt.”

Mourinho: 'Ik reken dit seizoen niet meer op Steven Bergwijn'

“Hij doet me denken aan kinderen die voetballen op het schoolplein. Zij willen de bal alleen als de bal naar hen toekomt”, aldus Carragher, die weet dat de ex-speler van Olympique Lyon veel beter kan. “Aan de bal heeft hij veel kwaliteit, maar het lijkt erop dat hij niet kan of wil rennen. Hij rent en verdedigt niet graag. Het ziet er bij hem uit alsof hij als een oude man aan het joggen is. Als de bal in de buurt is, komt hij ineens tot leven. Maar dat is niet genoeg. Ik weet zeker dat de drie verdedigers niet graag met hem samenspelen. Of José dit naar buiten had moeten brengen is een andere discussie, maar ik ben het volledig met hem eens.”

De controlerende middenvelder voerde in zijn 45 minuten tegen Burnley geen enkele tackle uit en had geen intercepties. Hij is niet de eerste speler die openlijk kritiek krijgt van Mourinho. In het verleden gaf de trainer spelers als Joe Cole, Luke Shaw en Paul Pogba er al van langs in de media. Sven-Goran Eriksson, ex-trainer van onder meer Manchester City en Benfica, is geen voorstander van de benadering van Mourinho. “Ik weet niet wat hij er mee wil bereiken”, aldus de Zweed in hetzelfde televisieprogramma. “Iedere manager heeft zijn eigen stijl en persoonlijkheid, maar ik zou bang zijn om te doen wat Mourinho deed. Ik zou bang zijn om de speler voor een lange tijd kwijt te raken. Misschien is de kritiek terecht, maar ik zou het in de kleedkamer of mijn kantoor gedaan hebben.”

“Ik heb nog nooit publiekelijk kritiek geuit op een speler vanwege de manier waarop hij heeft gespeeld. Als ze zich slecht zouden gedragen tegenover een scheidsrechter, dan zou ik het misschien wel doen. Maar als ze niet goed hebben gespeeld, dan bespreek ik dat liever onder vier ogen”, aldus Eriksson, die het wel eens is met de kritiek van Mourinho en de analyse van Carragher. “Het is nog slechter dan ik dacht. Dit past niet in de Premier League. Hier moet je rennen. Als je niet rent, dan hoor je niet thuis in de Premier League. Dat is de eerste regel. Als hij de bal heeft zie je dat hij een geweldige voetballer is. Hij moet iets aan zijn spel toevoegen, anders wordt hij nooit een Premier Leauge-speler. Het is vreemd. Ze hebben hem voor veel geld aangetrokken en hij heeft niet gepresteerd. Je kan zo niet spelen in de Premier League, of welke competitie dan ook. Het lijkt erop dat zijn complete houding verkeerd is.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Valt me inderdaad ook op hoe veel er wordt gesproken over dure aankopen van United en Arsenal maar niet bij Spurs. Van te voren een zeer goede aankoop maar minimaal 60 miljoen en nog helemaal niks laten zien.. bij Lyon was zijn loopvermogen juist zijn kracht..

10 maart 2020 om 12:13

Bij Lyon werd er ook al gewaarschuwd hoe verschrikkelijk lui hij soms kan zijn.

10 maart 2020 om 12:14

Onder Poch vond ik Ndombele best goed. Moest wel even wennen maar heeft ook goede dingen gedaan toen. Onder Mourinho is het inderdaad drie keer niks, maar dat is bij meerdere spelers zo. Ik denk dat Mourinho de sfeer dusdanig heeft verziekt bij Spurs dat er nog maar weinig gemotiveerde spelers zijn.

10 maart 2020 om 12:25

Ik denk dat jij het hele seizoen nog geen wedstrijd van Spurs hebt gezien. Anders had je namelijk geweten dat de spelers onder Poch dit seizoen ook ongemotiveerd op het veld stonden en het spel nergens op leek. Wat je Mourinho kunt verwijten is dat hij hier geen enkele verbetering in heeft gekregen, ondanks een aantal nieuwe spelers.

10 maart 2020 om 12:34

Of jij hebt niks gezien. Onder poch deed die het gewoon goed. Dat heeft er niks mee te maken dat de rest ongemotiveerd was, zelf speelde hij goed

10 maart 2020 om 12:43

Volgens mij reageer ik vooral op het stuk waar staat dat Mourinho de sfeer dusdanig heeft verziekt dat er bij Spurs nog maar weinig gemotiveerde spelers zijn. Bij Poch waren er ook nog maar weinig gemotiveerde spelers over. Moeilijk hoor lezen.

10 maart 2020 om 13:13

Onder Poch zag ik meer beleving en enthousiasme. Onder Mourinho vooral negativiteit, gezeur en gejank bij de persconferenties. Mourinho is passã©. Hij is niet meer die gedreven , enthousiaste Mourinho van 10 jaar geleden. Wat ik nu zie is iemand die in het verleden leeft en 9 van de 10 keer met een chagrijnig gezicht verschijnt bij de persconferenties, om daar zijn eigen spelers publiekelijk aan te vallen. Als hij zo ook de trainingen leidt, dan kan ik me voorstellen dat het op een gegeven moment overslaat op de spelers. Kijk naar Man United van paar jaar terug. Ik zie genoeg parallelen. Poch had niet ontslagen moeten worden. Spurs begonnen slecht aan dit seizoen, maar ze hadden ook een mentale dreun te verwerken na die CL-finale. Ik ben ervan overtuigd dat Poch het tij had kunnen keren

10 maart 2020 om 16:36

Met alle respect, maar onder Pech vond ik ze nog ongemotiveerder overkomen. Kijk biijv naar Dele Alli, die raakte geen pepernoot. Is nu ook niet denderend maar absoluut beter dan onder Poch.

10 maart 2020 om 14:15

Het verschil is natuurlijk wel dat het bij de Spurs niet structureel gebeurt dat er dure aankopen gedaan worden, laat staan dat de dure aankopen de kantjes er vanaf lopen.

10 maart 2020 om 15:38

Hij heeft bij vlagen zeker wel laten zien hoe goed hij kan zijn, dat is de periode waarin hij 2 goals en twee assists had in korte tijd. Zijn probleem is duidelijk conditie en blessures, hij moet gewoon harder werken. Aan zijn attributen ligt het in ieder geval niet. Geef die jongen de tijd, een volle voorbereiding en een start aan een nieuw seizoen zullen hem goed doen. Ook valt het heel erg op gezien Lo Celso gelijk een van de beste spelers is sinds hij speelt.

Beetje onzin dat je als manager je eigen sterspeler gaat bekritiseren in de pers als het even niet goed gaat. Hij zal dan ook wel denken van 'ja donder maar lekker op met die Mourinho onder hem wil ik niet meer spelen'. Wanneer heeft je eigen spelers onder de bus gooien in de media ooit gewerkt?

Ndombele is nu het voorbeeld, maar United heeft ook een recordje zitten die liever lui is dan moe en wanneer hij dan een goede prestatie neerzet in een wedstrijd waarin het lekker loopt, dan als eerste erbij is om dat te onderstrepen. Ik heb een hekel aan luie mentaliteitsloze spelers en ben het daarom in deze gevallen altijd eens met mensen die daar kritiek op uitten Als je Messi soms ziet sjokken denk ik ook altijd, ik hoop voor hem dat hij iets heel goeds doet, want anders kun je net zo goed een gemotiveerd talent neerzetten op zijn plaats.

10 maart 2020 om 13:03

Tja ik had ook niets anders verwacht van een Liverpool fan (niet negatief bedoeld). Ik ben het overigens ook met jou eens, buiten je laatste stukje. De enige manier waarop je een "luie" speler kunt tolereren, in mijn optiek dan, is als hij zo exceptioneel getalenteerd is dat hij wedstrijden voor je wint op constante basis. Dat is natuurlijk bij slechts een handje vol spelers het geval, waaronder Messi natuurlijk. Alleen in dat geval maak ik persoonlijk een uitzondering. Daarom ben ik het dus niet altijd met mensen eens die kritiek uiten, al is het slechts een kleine nuance natuurlijk .

10 maart 2020 om 13:26

Bwa als ik als trainer Messi in mijn ploeg zou hebben, zou het me weinig kunnen schelen dat hij zo vaak loopt te wandelen want hij schiet er natuurlijk wel nog 35 - 40 per seizoen in. Dat de rest dan maar een stapje extra zet😀 Maar dit is iets dat uiteraard enkel op gaat voor die hypergetalenteerde spelers zoals Messi, Ronaldo,...

10 maart 2020 om 13:41

Geheel Liverpool, red and blue eist dat van spelers inderdaad. Messi is inderdaad de uitzondering, maar dan zou een exceptioneel goede en hardwerkende Messi dus ook NOG beter kunnen zijn. Eeuwig zonde als je het mij vraagt. @thenry Het is gebleken dat dat in het hedendaagse voetbal niet meer genoeg is, iedereen moet dezelfde strijd leveren of je moet je hele middenveld vol zetten met Kante's en verdedigingen met Robertsons en 2 suarez's van 25 jaar hebben

We hebben het wekelijks over hoe er voor de Jong veel te veel betaald is en hij het niet waar maakt, maar deze jongen spant de kroon. Heb hem dit seizoen meerdere keren gezien en het lijkt doorgaans helemaal nergens op. Net alsof hij zichzelf helemaal kwijt is.

10 maart 2020 om 13:01

Niet alleen de Jong, maar ook Pepe van Arsenal, Pogba en Martial (in het verleden) en ook een de Ligt worden wekelijks aan de schandpaal genageld omdat ze zoveel geld zouden kosten en niet presteren, maar spelers die veel minder presteren en net zoveel hebben gekost hoor je nooit wat over.ndombele is een van die jongens, maar ook een Kepa komt er al geruime tijd mee weg. Notabene gebankt voor Caballero. Cancelo van City komt er altijd goed vanaf, Coutinho kwam er ook altijd wel goed vanaf bij Barca. Het selectief uitlichten van bepaalde spelers door een bepaalde afkeer voor de club of iets dergelijks is echt te kinderachtig voor woorden.

10 maart 2020 om 13:28

Ben het grotendeels met je eens maar niet wat betreft Coutinho. Ik lees heel vaak dat deze jongen een regelrechte miskoop is , zowel voor Bayern als Barcelona. Voorts heb je natuurlijk 100% gelijk! Wat Pépé betreft: idd zwak begonnen maar de laatste tijd loopt het toch beter en uiteindelijk dit seizoen bij 10 doelpunten betrokken op 24 wedstrijden. Zo slecht is dat nu ook weer niet, in zowat het zwakste Arsenal van de laatste 30 jaar.

10 maart 2020 om 13:58

Ja en van die 24 wedstrijden zijn er maar heel weinig 90 minuten en zelfs redelijk wat als invaller..

Die jongen zit al een tijdje psychisch niet lekker in zijn vel en dan heb je aan Mourinho niet zoveel. Ze hebben een vermogen voor hem betaald, maar daar kan die jongen niets aan doen. In Frankrijk was hij goed, dat hij nu opeens zover van zijn vorm zit, mag ook Mourinho zich aanrekenen. Hij moet een speler op en top zien te krijgen

10 maart 2020 om 14:13

Dat is wel heel gemakkelijk. Dan leg je de verantwoordelijkheid voor het niveau van een speler veel meer bij de coach dan de desbetreffende speler zelf. Zo werkt dat natuurlijk niet. Ndombele kwam niet lekker binnen in een worstelende ploeg met ook nog een blessure, maar dat wil niet zeggen dat je lui over het veld kunt gaan lopen. Dat je mentaal even worstelt is prima, maar werk dan in ieder geval wel hard. Daar gaat de kritiek ook grotendeels over.

10 maart 2020 om 16:34

hoezo Mourinho, hekelt hem na de wedstrijd maar hij stelt toch zelf die speler op? Die jongen moet volgens mij een mentaal coach krijgen want voetballen kan hij echt wel maar op een of andere manier past het niet bij Spurs. En als je dan een manager hebt die je publiekelijk ook nog ff lekker het een en ander in wrijft, ga je zeker niet beter spelen of denk je de volgende keer "zal wel"

11 maart 2020 om 20:17

Als hij op de bank wil belanden, moet hij vooral "zal wel" denken. Die jongen werkt gewoon niet hard genoeg in het veld en maakt een lakse indruk. Dan is het niet vreemd dat de coach je dat verwijt. Ik heb zelf werkelijk niets met Mourinho, maar met betrekking tot Ndombele doet hij niets vreemds.

De komst van Ndombélé was volgens velen het voorbeeld hoe Spurs de goede weg was ingeslagen en definitief aansloot bij de top... Inmiddels lijkt het omgekeerde te gebeuren. Spurs glijdt langzaam af, Mourinho heeft wederom geen grip op de selectie en aankopen als Bergwijn vind ik onbegrijpelijk.

10 maart 2020 om 13:59

Ik vond Bergwijn eerlijk gezegd voor 30
Miljoen geen slechte aankoop. Mourinho heeft hem alleen nu al overbelast maar is gewoon prima begonnen..

10 maart 2020 om 14:07

De Spurs fans weten dit zelf ook wel, we zien ze steeds minder reageren...voornamelijk de fans die vooraf een grote mond hadden. Geleuter over blessures hoeven we overigens niet te horen, dat mocht bij ons ook nooit als excuus gebruikt worden.

10 maart 2020 om 15:47

Nee is gewoon te vaak geblesseerd geweest en ook mede daardoor is zijn conditie niet goed. De PL is van een ander niveau en je zult in topconditie moeten zijn en je moet alles geven. Hij heeft alle attributen en heeft die al laten zien dit seizoen (bij vlagen). Hij moet harder werken en krijgt hulp bij alles nu door speciale teams van de club. Nog steeds een topspeler in wording, daar blijf ik bij.

10 maart 2020 om 16:03

Ik heb het niet over Ndombele, maar over het aansluiten bij de top. De praatjes waren begin dit seizoen niet van de lucht, niet van jou overigens - voor zover ik me kan herinneren.

10 maart 2020 om 14:11

Dat was vooraf wel te voorspellen. De manier waarop Levy onderhandelt, dwingt spelers om bij te tekenen of om transfervrij te vertrekken en de rek is er ook gewoon een beetje uit. Ze hebben te veel matige spelers in het veld staan en zijn volledig afhankelijk van Kane en Son. Zonder die twee hebben ze totaal geen rendement. Bergwijn moet sowieso nog aan het niveau wennen, Moura heeft nooit een flink rendement gehad en ook op het middenveld hebben ze niet echt een speler die veel scoort.

10 maart 2020 om 14:16

Spurs gaat serieuze problemen krijgen als zij CL missen. Ze hebben laatste jaren financiële gat met United, City, Liverpool en Chelsea alleen maar verkleint door CL te spelen en geen grote aankopen te doen. Als zij naast stadionkosten, CL missen ook nog dure miskopen gaan doen zal de financiële gat terug snel groter worden.

10 maart 2020 om 15:44

Meh, valt mee je moet eens lezen hoe Levy alles heeft geregeld qua financiën en kosten van het stadion etc.

10 maart 2020 om 15:42

Dat afglijden heeft weinig te maken met Ndombele lol Het zit allemaal tegen dit seizoen en dit is gewoon een seizoen wat je moet vergeten Mourinho moet je in de voorbereiding hebben om alles goed af te stemmen. Volgend seizoen is het seizoen dat ook de “nieuwe” spelers beoordeeld zullen worden, door fans en ook Mourinho.

11 maart 2020 om 14:45

Daarom is de komst van Ndombélé een voorbeeld van de situatie, niet het probleem zelf...je hebt vertrouwen in Mourinho? Ik zou zo ontzettend balen als mijn club wordt gerund door een type als Mourinho. Hij heeft zich niet kunnen aanpassen aan het voetbal van nu, boot gemist, lijkt er écht geen antwoord op te hebben en tactisch tekort te komen.wellicht raapt Spurs een leuke selectie bij elkaar in de zomer. Wat ik vooral zie gebeuren is een vertrek van Kane, een ontevreden Son en het uitzwaaien van o.a. Vertonghen en mogelijk Alderweireld. Daarnaast is Dele Alli talent af en moet hij nu als volwassen speler functioneren en constant presteren. Ik zie het niet...

11 maart 2020 om 17:11

De beste spelers hebben gelukkig een langdurig contract en ik heb het idee dat Mourinho het team gaat bouwen om Lo Celso. Ik heb absoluut vertrouwen in Mourinho maar je miet hem wel zijn aankopen laten doen en hem een volledige voorbereiding laten geven. Alles zat tegen tot nu toe en ook lopen wij ver achter met doorselecteren maar dat moet aankomende zomer gebeuren. Verdedigend is het gewoon bagger en aanvallend hebben wij zonder Kane en Son gewoon te weinig beslissende spelers met wat extra’s. 4/5 aankopen + aanvulling van talenten (Skipp, Parrott en Walker). Alli met vertrouwen en die in zijn kracht speelt door het simpel te houden is goed maar dat doet hij nooit. Alderweireld heeft laatst nog bijgetekend en Vertongen mag weg net zoals Rose en Aurier lol Moura is meer een supersub en Lamela hoort al 2 jaar weg te zijn. Davies is geen basisspeler en Lloris is te wisselvallig net zoals een Sanchez of Dier. Heel veel werk aan de winkel 😂😂😂

Hij heeft bij Lyon wel laten zien dat hij goed kan voetballen, maar in de Premier League ligt het tempo dermate hoog dat je niet meer lui kunt zijn. In de Ligue 1 kom je daar zo nu en dan nog wel mee weg als je een goede voetballer bent. Hij zal zich wel moeten herpakken, want vooralsnog is het echt nog drie keer niets wat hij laat zien. Hij heeft misschien twee goede wedstrijden gespeeld. Aan de andere kant kwam hij ook niet bepaald binnen in een goed draaiende ploeg en z'n blessure heeft denk ik ook niet geholpen. Ik heb er nog wel vertrouwen in dat hij van waarde gaat zijn.

11 maart 2020 om 17:16

Hij gaat nog wel zijn niveau halen maar hij zal keihard moeten werken want zijn conditie loopt ver achter op de rest. Zijn skills en attributen zijn top overigens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren