Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Calvin Bassey imponeert bij Fulham-debuut: ‘Hij deed het perfect’

Laatste update:

Calvin Bassey heeft een goed debuut gekend bij Fulham. In het met 2-0 verloren oefenduel tegen Chelsea kwam de Engels-Nigeriaanse mandekker na rust binnen de lijnen. Toen had de ploeg van kersvers manager Mauricio Pochettino via Thiago Silva en Christopher Nkunku al een comfortabele voorsprong opgebouwd. Marco Silva, manager van the Cottagers was zeer te spreken over Bassey.

Na Basseys invalbeurt, die tegelijk met nieuwe aanwinst Raul Jiménez in werd gebracht, veranderde het spelbeeld namelijk. Fulham kreeg meer grip op de wedstrijd en the Blues kwamen er minder aan te pas. "Het waren zijn eerste 45 minuten. Ik vertelde hem dat ik geen briljante of buitengewone dingen van hem hoefde te zien. Ik wilde dat hij eenvoudig begon, zodat hij wat vertrouwen kreeg. En dat deed hij perfect", loofde Silva zijn pupil.

"Als hij zijn teamgenoten nog beter leert kennen, de patronen en principes kent, dan kan hij nog meer laten zien. Ook aan de bal', vervolgde hij. "Hij is een hele sterke jongen. Het is een kwestie van tijd voor hij volledig is ingepast." De afwezigheid van Bassey in de eerste helft liet zich merken, zo blikt Silva terug.

"Het was helemaal geen goede eerste helft. We kregen twee doelpunten tegen na slordig verdedigen. De organisatie stond niet goed en we hadden geen controle over de wedstrijd." Met het inbrengen van Bassey en Jiménez liep het beter in de tweede helft, vond de oefenmeester. "In de tweede helft was heel anders en waren we veel meer onszelf op het veld."

Gaat Bassey slagen bij Fulham?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop dat ie daar slaagt! Mooie vent

31 juli 2023 om 09:58

Gun het hem ook van harte.
Bij Fulham zal die niet het spel hoeven maken, maar gewoon hard verdedigen. Dat ligt hem met zijn bouw en snelheid prima.

31 juli 2023 om 10:49

Precies dit. Wat ik de afgelopen weken heb gelezen als Ajacied over zijn vertrek was echt belachelijk. Het zou jammer tot zelfs schandalig zijn dat ie is weggegaan, niet genoeg kansen gehad en dat soort opmerkingen. Hij zou nu zijn weggepest.
Calvin is een aardige gast, fysiek sterk, en is perfect voor een team dat niet veel vraag van een cv. Ajax/Nederland wilt graag inschuivende cv's met een strakke pass, het is onbegrijpelijk dat Calcin uberhaupt door de scouting was gekomen.
Verder wenst letterlijk iedereen hem het allerbeste, dat ie mag slagen daar!
En Ajax? Wij zijn nog wel even aan het puinruimen, want wat een klerezooi is er van gemaakt afgelopen 1,5jaar zeg.
En dat is niet de schuld van Mislintat.

31 juli 2023 om 11:52

Daar word niet verwacht dat je mee kan voetballen. Het is met alle respect ook 'Fulham' . Wens hem alle goeds maar zo belangrijk is Bassey niet dat het Ajacieden in hun gezicht gewreven moet worden dat hij het zogenaamd daar perfect doet. Het is totaal irrelevant wat Bassey bij Fulham doet.

31 juli 2023 om 12:01

Fulham gewoon in het linkerrijtje afgelopen seizoen in de beste competitie ter wereld..

31 juli 2023 om 12:05

Ze zijn 10de geëindigd met gorilla voetbal. Echt totaal niet onder de indruk daarvan.

31 juli 2023 om 12:11

Jullie zijn 3e geëindigd met angsthazenvoetbal in de Eredivisie ,is ook niemand onder de indruk van.

31 juli 2023 om 12:17

Angsthazen voetbal? Nou dat was het niet.. ze kwamen kwaliteit tekort dat mag iedereen zeggen maar het ging toch altijd wel naar voren en proberen, dat het niet lukt is wat anders.. maar natuurlijk moet jij provoceren.

31 juli 2023 om 12:32

Als je geen Fulham hebt gezien mag je het gewoon zeggen hoor. Fulham speelt echt voor hun doen prima aanvallend voetbal.

31 juli 2023 om 13:04

Wat een seizoen was dit zeg. Kers op de taart wanneer de 1-0 lampjes zeggen dat wij angsthazen zijn.

31 juli 2023 om 15:53

Hoezo gorilla voetbal? Beetje denigrerend? Voor hun mogelijkheden hebebn ze gewoon meer dan uitstekend voetbal gespeeld. Jij vergeet even het feit dat Ajax speelt tegen RKC, Excelsior en Fortuna of hoogstens AZ, Utrecht of Twente buiten PSV en Feyenoord. In de PL speel je dan tegen West Ham, Leicester of Palace. Of tegen United, Newcastle of Spurs buiten Arsenal en City. Maakt wel een verschil als je niet 10x meer budget hebt dan de andere ploegen hè.

Die jongen kan het maken zolang je hem gewoon op het verdedigen laat richten. Geef hem de bal niet en laat hem zijn man uitschakelen.

31 juli 2023 om 09:52

Kracht, snelheid, lengte. Denk dat hij in de BPL goed gaat doen bij een team als Fulham.
Hopelijk een goede partner naast zich. Tosin, Diop of Ream?

31 juli 2023 om 09:54

In het buitenland is dat ook de belangrijkste taak van de verdedigers. Hier in NL moet je als verdediger als met de bal kunnen doen, daar is je man uitschakelen genoeg. Zelfs als middenvelder hoef je hier in NL niet te kunnen voetballen, lopen alleen maar middenvelders in NL die de bal breed en terug passen.

31 juli 2023 om 10:01

Hoe beter je team in de competitie is, hoe meer andere teams zich gaan ingraven tegen je. Dan heb je niet genoeg aan verdedigers die alleen maar verdedigen en de bal wegtrappen of inleveren bij een middenvelder.

31 juli 2023 om 10:19

Het probleem is idd dat de tegenstander zorgde dat de betere spelers aan de bal, de bal niet kregen en dat Bassey dan aan de bal kwam. En die kon er niet veel mee. Verdedigend vaak heel goed, voeballend minder. Niet erg, maar paste niet bij Ajax. Dat het een leuke vent is, doet daar natuurlijk niets aan af. Davidson Sanchez had t zelfde probleem, zie de Europa League finale tegen Mourinho 's United.

31 juli 2023 om 10:21

Beetje tegenstrijdig je reactie. Eerst zeg je dat verdedigers iets met een bal moeten kunnen in Nederland (i.t.t. in andere landen) en vervolgens stel je dat 'zelfs' middenvelders hier niet hoeven te kunnen voetballen. Die snap ik niet helemaal?

31 juli 2023 om 10:30

Dat is wel echt zo inderdaad. Er zijn in Nederland zo weinig middenvelders die gewoon open kunnen draaien omdat ze dat allang gezien hebben. Dat mis ik bij Ajax ook echt het meeste het laatste jaar. Er wordt totaal niet tussen de linies gespeeld en niemand durft open te draaien om het spel te verleggen.
Leuk voor Bassey trouwens, hopelijk pakt hij daar snel een basis plaats en gaat hij laten zien wat hij in zich heeft, dat gun ik die jongen zeker.

31 juli 2023 om 10:43

NIet met je eens Fromus. Hij paste wel degelijk bij Ajax maar dan had je een voetballende rechter centrale verdediger naast hem nodig en bijvoorbeeld een Frenkie of Ryan voor hem waaraan hij de bal kwijt zou kunnen. Vorig jaar kon bij de bal niet kwijt en moest hij zelf opbouwen. Dat kan hij niet, wordt hij zenuwachtig en verliest hij de bal. Hij gaat bij Fulham laten zien wat hij wel kan. Ajax moest verkopen. Hato kan daar ook spelen en men heeft geld nodig om een rechter centrale verdediger te halen, een nummer 10, een back up spits en als Kudus vertrekt een rechtsbuiten. De tijd dringt nu echt en helaas komt er voorlopig nog niks. Ik heb er lang vertrouwen in gehad, maar het begint wel Ajax onwaardig te worden. Groot gebrek aan kwaliteit momenteel en wederom staat het team er niet als de competitie gaat beginnen.

31 juli 2023 om 10:46

@onside Als tegenstanders zich ingraven heb je geen druk op de bal dus kan je als verdediger de bal gewoon inleveren. Als je alleen maar onder druk staat moet je goed onderlegd kunnen zijn. Als je bij Ajax capabele middenvelders had was het geen probleem geweest. Maar in plaats van de wijzen naar de middenvelders kijken we naar de verdedigers.

31 juli 2023 om 10:48

Eens. Daarom ben ik zo blij met Veerman. Die probeert altijd de weg naar voren te vinden en heeft zowel kort als lang, over de grond en door de lucht, een fantastische pass in de benen. Een kwaliteit die er niet veel hebben op de Nederlandse velden.

31 juli 2023 om 10:52

@Sanderr wat is daar precies tegenstrijdig aan? In Nederland wordt verwacht van verdedigers dat ze fantastisch aan de bal zijn. Kijk naar types als Botman en Bassey die wel gewaardeerd worden in het buitenland omdat ze alleen maar hun man moeten uitschakelen en de bal inleveren. Afgelopen seizoen was het Bassey Bassey en nog eens Bassey. Alvarez goede speler maar speelt geen bal vooruit, Klaassen geen bal vooruit, Taylor bijna geen bal vooruit etc. Kijk naar het NL elftal waar zijn de creatieve spelers? Vroeger had je deze alleen maar, het is een uitstervend ras. Als middenvelder moet je vooral ballen afpakken, hard werken en vooral breed en terug passen dan doe je het prima.

31 juli 2023 om 10:53

@achterman Precies. En is Branco van den Boomen nou zo’n speciale speler? Nee, maar wel een speler die vooruit kijkt en dat maakt je vandaag de dag al heel speciaal.

31 juli 2023 om 10:57

@forums Welke betere spelers? Klaassen, Taylor en Alvarez die niet met een man in hun rug kunnen spelen en daarnaast ook nog eens alles breed of terug spelen? Misschien weer kwalitatief goede middenvelders halen bij wie je de bal in kan leveren. Het allermooiste is ook nog eens dat Timber totaal geen leiding pakte daarin, elke keer als hij vooruit kon spelen dan speelde hij de bal naar Bassey, niemand die hem hielp.

31 juli 2023 om 11:00

@fcvoetbal23

Ik denk dat wat jij zegt alleen opgaat voor Ajax. Er spelen genoeg verdedigers in Nederland die niets met een bal kunnen. Botman werd ook gewoon gewaardeerd bij Heerenveen bijvoorbeeld.

Daarnaast ben ik het er ook niet mee eens dat alleen hier in Nederland gevraagd wordt van verdedigers dat ze ook kunnen 'voetballen'. Bij topclubs moet je ook gewoon goed aan de bal zijn wil je daar slagen. Elke topclubs speelt met verdedigers die ook aan de bal gewoon sterk zijn.

Bassey (en ook Botman) passen gewoon niet bij de speelstijl van Ajax. Al helemaal niet als het middenveld ook nog eens bestaat uit middenvelders die zich niet aanbieden of ook niks met een bal kunnen.

31 juli 2023 om 11:23

@miccolie Kijk per club van de nummer 1 tot 18 welke spelers spelen. Je moet natuurlijk ook realistisch kijken naar de middelen maar denk jij niet dat per team de beste spelers aan de bal spelen? Bij een AZ, Feyenoord, PSV, Heerenveen? Denk je niet dat de beste middelen die ze hebben spelen als je het afzet tegen wie er dan op de bank zit? Ik denk namelijk van wel.

Zou je mij dan middenvelders in de Nederlandse competities kunnen opnoemen en of het Nederlands elftal die veel ballen vooruit spelen, scoren en assists geven. Gewoon middenvelders die lekker creatief zijn zoals ze dat vroeger waren? Laten we Veerman als voorbeeld nemen als 8 en een type Ziyech als 10. Ben heel benieuwd met hoeveel namen je komt.

31 juli 2023 om 12:12

In welk opzicht past Bassey bij Ajax?

31 juli 2023 om 14:13

Petterson helemaal eens met jouw reactie.

31 juli 2023 om 09:54

Vraagje, sanchez was ook geen goede 'voetballer' maar kon toch renderen in het Ajax van toen, hoe kwam dat en waarom lukt dat niet met een bassey of een botman?

31 juli 2023 om 10:01

Ik denk dat het verschil vooral zit in de spelers waarmee Sanchez en Bassey speelde. Bassey had alleen Timber in de buurt die echt iets met een bal kan. Sanchez speelde met De Ligt, Blind, en Frenkie. Die kon de bal kwijt en zich echt op het verdedigen richten.

31 juli 2023 om 10:01

Omdat Sanchez De Ligt naast zich had en schöne voor zich die de bal altijd kwam ophalen.

31 juli 2023 om 10:05

@tinus Frenkie was geen basisspeler toen Sanchez bij Ajax speelde.

31 juli 2023 om 10:07

Elftal die los zand is en totaal uit balans. Heel lastig als je ook uit een ander voetbalcultuur komt en niet geholpen wordt. Baal nog steeds dat het niet gelukt is.

31 juli 2023 om 10:07

Frenkie speelde dat jaar met Sanchez nauwelijks. Hij heeft in dat jaar met Bosz een paar minuten gekregen in de EL finale verder haast niks. Seizoen erop brak Frenkie echt door.

31 juli 2023 om 10:23

Daar ging het ook niet denderend hoor, zie de EL finale tegen United. Een tegenstander die de bal liet bij Davidson Sanchez en de reest vast zette. Daarnaast had ie met De Ligt, Viergever, Schone etc wel betere 'voetballers' om zich heen

31 juli 2023 om 10:29

Sanchez heeft de meeste wedstrijden met Viergever in het centrum gestaan, Mathijs de Ligt kwam er in na de winterstop. Blind op het middenveld en Viergever verhuisde naar de linksback...

31 juli 2023 om 10:56

Wat kletsen de mensen hierboven allemaal... Sanchez en Blind hebben nooit samen gespeeld bij Ajax. Sanchez stond daar altijd samen met Viergever en later De Ligt. Moet ook zeggen dat ik Sanchez voetballend minder slecht vond dan Bassey

31 juli 2023 om 11:04

I stand corrected mc significant Blind is inderdaad het jaar erop gehaald, hij heeft nota bene de finale tegen Ajax gespeeld....😶

31 juli 2023 om 11:09

Sanchez speelde tegen Blind in de finale dat jaar van de Europa League. Maar als hij dacht dat ze samen speelde verklaard waarom Ajax de finale verloor.

31 juli 2023 om 13:14

Blind kwam pas 1 jaar na het vertrek van Sanchez bij Ajax? Sanchez vertrok in 2017 en Blind kwam in 2018. Frenkie was in dat EL seizoen 6de middenvelder en kreeg misschien 10 invalbeurten. Hij speelde toch voornamelijk met Veltman, De Ligt en Sinkgraven. Het hele verschil in mijn ogen is dat Sanchez positioneel en verdedigend een stuk beter was en aan de bal minder slecht.

31 juli 2023 om 14:30

Sanchez was veel minder lachwekkend aan de bal dan Bassey.

31 juli 2023 om 10:01

Je moet wel iets met een bal kunnen, tenzij je als ploeg van achteruit alleen alles maar lang speelt. Tegenstanders zijn niet gek, die laten hem vrij in de opbouw en zodra hij de bal krijgt valt ie genadeloos door de mand.

31 juli 2023 om 10:02

Dumfries rendeert ook bij Inter. Bassey is aan de bal niet slechter maar past niet in het Ajax spelletje.

31 juli 2023 om 10:07

En hoe speelt Fulham? Ik zie niet wekelijks filmpjes hier verschijnen van een schitterende opbouw van Fulham, dus grote kans dat ze niet heel veel gebruik maken van de opbouw.

Als Bassey een lange bal naar voren kan geven, of de bal inleveren bij de dichst bijzijnde medespeler kan hij zich volledig richten op het verdedigende werk.

31 juli 2023 om 11:52

Klinkt zo meer een rugbyspeler. Denk dat hij daar ook vrij goed in zal zijn.

31 juli 2023 om 11:52

Kan ook zijn dat Ajax hem zo heeft verpest dat hij echt 100% vertrouwt kwijt was.
Denk je nou echt dat een voetballer die over de 20 miljoen kost geen bal kan Pasen over 10 meter??
Nee dat ligt aan Ajax door hem te misbruiken op alle vlakken.
Ook mentaal.
Deze jongen gaat gewoon zwaar slagen.

Mooie kerel en ik denk da hij het goed gaat doen. Minder voetbal van achteruit. Al moet hi jwel een opgebloeide Ream eruit spelen.

Benieuwd of Tosin bij Fulham blijft wel.

Ik vertelde hem dat ik geen briljante of buitengewone dingen van hem hoefde te zien. Ik wilde dat hij eenvoudig begon, zodat hij wat vertrouwen kreeg. En dat deed hij perfect" precies dit is de kracht van Bassey bij Ajax moet je als verdediger een soort Beckenbauer zijn

31 juli 2023 om 10:15



Snap je dan een Schreuder? Uitwedstrijd volgens mij tegen Liverpool in het begin. Iedere opbouw moest via hem. Pasveer geeft de bal aan Bassey die sowieso kort gedekt werd door oa Salah. En bleven zo doorgaan terwijl je iedere keer je hart moest vasthouden.

Had ik eerder gezegd dat Schreuder een pannekoek was?

En daarna weer een malloot die Bassey kapot wilde maken en niet in zijn kracht liet spelen. Jouw quote heb ik een Heitinga nooit horen zeggen. Keek alleen moeilijk en deed alsof hij een voetbalgenie was

31 juli 2023 om 10:30

In dat voorbeeld van jou is Pasveer dan de nog grotere idioot dat hij het blijft proberen. Daarnaast wist elke tegenstander dat je iedereen vast moet zetten behalve Bassey zodat hij wel moest opbouwen. One trick pony Ajax blijft het dan gewoon proberen want dat is hun dna.

Verder is het falen van Bassey natuurlijk vooral het falen van selectiebeleid. Je slachtoffert nu een verdediger die alleen kan opbouwen, terwijl het een gebrek aan voetballend vermogen op het middenveld was (vorig seizoen, dus met Timber)

31 juli 2023 om 10:58

Niet alleen Schreuder hoor, Heitinga was precies hetzelfde. Tegen PSV kun je Bassey perfect als mandekker voor Luuk de Jong gebruiken, gezien die enorm statisch is en zich niet laat uitzakken. En toch weet Luuk te scoren uit een kopbal omdat de kleine Timber mandekking geeft aan hem en logischerwijs het kopduel verliest waar de 1-0 uit viel. Het lijkt alsof die trainers iets anders zien dan wij, maar geen flauw idee wat dat precies mag zijn.

31 juli 2023 om 11:26

Natuurlijk gaat De Jong bij Timber lopen. Als Ajax zijnde moet je dat toch kunnen oplossen door Bassey bij De Jong te krijgen?

Leuk dat hij een goede 45 minuten heeft gespeeld. Ik ben bang dat we elke minuut dat hij de bal heeft en niets fout doet als nieuwsbericht zullen gaan zien de komende tijd.

31 juli 2023 om 09:57

Dan Skip jij de komende tijd de nieuwsberichten over Bassey toch, 'probleem' opgelost....🙄

31 juli 2023 om 10:29

Ik denk dat mijn woordkeuze niet helemaal juist is geweest als je denkt dat ik het als een probleem zie. Bassey heeft het afgelopen seizoen alles over zich heen gekregen en is neergezet als een prutser. Ik hoop dat hij slaagt en lees graag meer over hem als het voorbij komt.

31 juli 2023 om 10:23

En volledig terecht, we moesten het afgelopen seizoen ook elke keer horen als hij een vieze scheet had gelaten. Ik weet dat hij niet goed speelde, maar het was alleen maar k.. wat er over hem verscheen.

31 juli 2023 om 13:20

Nouja ik lees overal dat het helemaal niet zo goed was gister, maar dit is een interview met een trainer over een nieuwe aankoop. Die gaat hem dan toch juist niet direct bekritiseren, maar juist de positieve punten benoemen. Dit is gewoon een simpel artikel van voetbalzone om een discussie uit te lokken dat Ajax een "grote fout" is begaan. Dat doen ze altijd zodra een verkochte speler die niet onbetwist was een keer goed speelt. Terwijl bij een verkoop van een "topspeler" juist elk slippertje meteen 100 keer wordt uitvergroot (zie Martinez begin vorig jaar of De Ligt in zijn 1ste seizoen bij Juve).

31 juli 2023 om 10:51

Of je bent gewoon blij dat hij een goed debuut heeft gehad nadat hij een ontzettende domper te verwerken heeft gehad na een zeer moeilijk jaar ipv nu al te klagen over berichten die nog niet eens zijn geplaatst.

Is een oud Ajacied inmiddels dus het is logisch dat ze hem nog even volgen. Verwacht ook genoeg topics over Reinders, Kokcu, Kerkez etc. Mensen vinden het gewoon interessant om te lezen hoe het deze jongens vergaat bij zijn nieuwe club.

31 juli 2023 om 11:13

Ik klaag er niet over, maar bedankt voor je tip

Niet heel verrassend, is bij ajax totaal verkeerd gebruikt en weg gestuurd op een manier die typerend is voor hoe het nu gaat bij ajax namelijk op een onprofessionele manier

31 juli 2023 om 10:15

Ik denk niet zo zeer verkeerd gebruikt. Maar hij kreeg veel te veel de bal aan de voet zonder die bij goede voetballers in te kunnen leveren. Als je kijkt naar Davinson Sánchez, die speelde sowieso al in een Ajax dat in vorm was, maar ook met spelers als De Ligt, Frenkie De Jong, Blind en Schöne om zich heen. Daar kon hij de bal makkelijk inleveren. Bassey had alleen Timber naast zich, die ook nog eens niet zijn beste seizoen had.

31 juli 2023 om 10:46

@PaulR_1982 hij is zeker wel verkeerd gebruikt. Bassey is gewoon een balafpakker, sterk in duels en dien je niet te laten opbouwen zoals ie bij Ajax moest. Hij is ook geen linksback op de manier zoals Ajax dat graag ziet. Zet zo'n jongen in zijn kracht ipv allerlei Frank Rijkaard achtige acties te verlangen en als het niet optimaal lukt schijtlollig 'clown' en 'hij is niet goed genoeg' roepen. Hij deed zijn best in wat er van hem werd gevraagd en dan ook zo schandalig te worden weggestuurd, spreekt boekdelen. Maar draai het om speelde Bassey top bij Ajax en wilde hij niet verlengen dan had je de poppen aan het dansen. Schandalig hoe er met deze jongen is omgegaan maar goed dat mag hier vast niet gezegd worden.

31 juli 2023 om 11:01

Ja, jij mag vinden wat je wil natuurlijk. En ik denk dat er niet zo veel verschil zit tussen wat we beide bedoelen over zijn spel. Bassey werd door de slechte vorm van Ajax en zijn matige medespelers gedwongen een rol aan te nemen die hem niet past.

En jij mag het schandalig vinden. Maar Schreuder heeft hem gehaald, die is weg. Mislintat en Steijn waren er toen nog niet. Dus is het schandalig om te zeggen dat je hem niet meer gaat opstellen omdat hij niet in het systeem past, of is het dan alleen maar eerlijk om hem te adviseren om verder te gaan kijken.

En werkt het niet bij elke club zo? Kijk hoe PSG met hun beste speler om gaat.

31 juli 2023 om 12:31

De Ligt speelde maar de helft van de wedstrijden naast hem, de andere helft was het Viergever. De Jong maakte nauwelijks minuten en dus bijna nooit met Sanchez gespeeld. Blind zat toen bij United. Alleen Schöne speelde hij dus structureel samen mee. Sanchez was voetballend gewoon degelijk en zeker niet slecht zoals mensen denken. Dribbelde soms goed in, had soms goede passes tussen de linies en onder druk kende hij zijn eigen beperkingen en schoot hem dan soms maar naar voren of over de zijlijn. Bassey met nog mindere voetballende kwaliteiten probeerde het onder druk zelfs nog voetballend op te lossen. Zelfs Martinez deed dat niet altijd.

We moeten stoppen met het constant op andere spelers afschuiven als Bassey zelf ook voetballend zwaar te kort kwam en verkeerde keuzes maakte.

31 juli 2023 om 14:20

Paul eens met jouw reactie, maar die Sanchez was ook een absolute klasbak. Off-topic : Nog bedankt voor je verzekering toelichting, wel en oneerlijk dat je niet hetzelfde voertuig terug kan kopen en zelf geld moet bijleggen. En ook geen schuld had.

Hopen dat die daar slaagt en daarmee een dikke middelvinger naar Ajax opsteekt.
Hoe hij daar behandelt is, zwaar respectloos en onterecht

Topper, hoe heeft Ajax deze man kunnen laten gaan. Grote kans dat hij in de premier league wel zal slagen. Zolang je hem in zijn kracht zet en niet beoordeelt op voetbal intelligentie kan hij ver komen.

Kan niet wachten op de “Ajax waarom hebben jullie hem laten gaan?” reacties wanneer Ajax 6e staat in de ED en uitgeschakeld is uit de poulefase van de Conference League

31 juli 2023 om 10:14

@Kostantinos07; die zullen inderdaad niet lang op zich laten wachten. Waaronder ik ook, maar ik roep dan al het hele jaar dat ik het nog wel wat zie worden en vind het redelijk jammer maar wel begrijpelijk tegen deze prijs. Maar wat je zegt, ik denk dat er een hoop mensen die hem wekelijks belachelijk maakte nu ook gaan roepen over een paar weken: “waarom hebben we hem weggedaan”.

Heb dit nu al 2-3x voorbij zien komen, heb gister dus gekeken en nee, hij deed het niet uitstekend of zelfs goed.

Verloor nagenoeg iedere duel van Jackson en gaf ook een paar rare Maguire achtige passen.

31 juli 2023 om 10:08

Ik denk dat hij het wel echt goed gaat doen, maar hij maakte een enorme ketser inderdaad die bijna een tegengoal veroorzaakte toen hij weer blind het middenveld in kwam dribbelen en de bal verloor.

31 juli 2023 om 10:12

Precies, ik denk dat hij inderdaad gewoon een sterke basis kracht zal worden in dit Fulham, maar gister was mweh...

Ik vind het ook jammer
Heeft eigenlijk alles wat je moet hebben als verdediger
Je moet hem alleen niet laten opbouwen

31 juli 2023 om 10:09

Dan heeft hij dus niet alles

Heerlijk om te lezen! Slagen gaat ‘ie daar ;-)

Toch opvallend hoe Schuurs en Botman in heel korte tijd heel goed blijken te zijn als ze zich maar niet op voetbal hoeven te focussen. Ik hoop en verwacht dat bij Bassey hetzelfde gebeurd. Het is hem gegund.
In Fifa is het echt een beest

31 juli 2023 om 12:27

Schuurs kon gewoon goed voetballen. Verdedigend viel hij geregeld door de mand juist.

Dat spelers een bepaalde kwaliteit hebben, betekent nog niet dat ze bij een bepaalde club of een bepaald spel passen. Dat op zichzelf is wel een bepaalde kwaliteit: aanpassingsvermogen aan een bepaald soort spel en dat heeft Bassey niet getoond.

Hij zal het vast beter doen bij Rangers en Fulham waar er fysieker wordt gespeeld, dan in het technische en tactische spelletje dat de meeste Eredivisieteams spelen, zoals ook Ajax. Dat staat dus los van niveau, eerder een gebrek aan techniek, stijl en aanpassingsvermogen.

Toevallig deze wedstrijd helemaal gezien maar dit was gewoon de Bassey zoals we hem kennen bij Ajax. Had weer 3 momenten aan de bal waar je broek van afzakt. En positioneel paar keer in de wind gezet door Jackson.
Hij deed het dus echt niet perfect, verre van zelfs.

31 juli 2023 om 12:25

Ik heb het ook gezien en het is lachwekkend hoe mensen nu even denken te weten dat Ajax een enorme fout heeft gemaakt. Hij past gewoon niet bij Ajax en mensen zijn lyrisch omdat ze dit artikel lezen.

Als dit waar is, gun ik dit die jongen en Ajax. Want hoe die club met hem is omgesprongen verdient geen prijs. Maar God straft onmiddellijk. Want wij zitten opgescheept met de bikkelharde verdedigers Rensch, Aertssen, Wijndal en Salah-Edine. Dan heb je inderdaad die slappe Bassey niet nodig;-)))

31 juli 2023 om 11:03

Ik heb toevallig even gekeken toen Bassey erin kwam en hij was niet bijzonder. De verdedigers van Fulham stonden ook ontzettend laag op het veld dus dan maakt Bassey minder snel fouten, al leverde hij wel een paar keer de bal in. Bij Ajax staat hij dus hoog op het veld en dat kan hij niet. Dit gaat echt voor beide partijen beter zijn.

31 juli 2023 om 11:13

Zo mooi om er dan toch weer een draai aan te geven dat het helemaal niet zo bijzonder was. Hij deed het gewoon goed. Als de supporters van Fulham maar enthousiast zijn, en dat waren ze.

31 juli 2023 om 12:15

Een draai aan te geven? Hij deed het gewoon oké, dat jij nou helemaal wild van Bassey wordt kan ik ook niks aan doen. Tuurlijk zijn de Fulham supporters tevreden als hij het oké heeft gedaan. Bedoel alleen te zeggen dat we niet hoeven te overdrijven en ik denk dat ik 1 van de weinigen hier ben die daadwerkelijk zijn invalbeurt heeft gezien.

31 juli 2023 om 13:39

In alle eerlijkheid, ik heb de wedstrijd niet gekeken en ga af op wat er over hem wordt geschreven. Prima dat Ajax hem voor bijna hetzelfde bedrag als het aankoopbedrag heeft verkocht, maar ik zou - op Hato na - de rest van de "verdedigers" bij Ajax ook in de uitverkoop doen. Al ben ik bang dat juist daar op wordt gegokt. Maar goed, als je iemand niet kan afbrengen van het rechtstreeks lopen in een ravijn, moet je diegene (of club;-) vooral niet keren!

31 juli 2023 om 14:20

Alles op Hato na verkopen? De meeste spelers zijn gewoon prima back-ups en hebben nog potentie, die heb je ook nodig he. Wijndal en Sanchez zou ik dan wel weer wegdoen zodat je daar 2 nieuwe spelers kan halen die het niveau wel hebben. En natuurlijk een rechter centrale, misschien zelfs 2.

31 juli 2023 om 11:47

Hij kan zo lang als een boom en sterk als een beer zijn hij liep een heel jaar te sukkelen omdat hij het voetballend niet aan kon. Beste voor beide partijen en Ajax is een voetbalclub en geen liefdadigheids instelling. Dat gelul dat Ajax zo hard is begint echt irritant te worden. Het is top voetbal waar we het hier over hebben.

Ik ben zó blij dat Ajax bij hem een doorverkooppercentage heeft afgedwongen.

Deze man gaat in de toekomst nog 50 miljoen kosten.

31 juli 2023 om 10:58

Is dat al officieel gecommuniceerd, dat er een doorverkooppercentage is? En zo ja, hoe hoog is dit percentage?

31 juli 2023 om 11:30

@sanderr,

zoiets word meestal niet officieel naar buiten gebracht.

31 juli 2023 om 11:46

Nee oke vooruit, officieel is een verkeerd woord want Ajax en/of Fulham zullen dit hoogstwaarschijnlijk niet exact vermelden inderdaad. Maar ik heb er 1 keer iets over gelezen (ik meen in VI artikel) ten tijde van het eerste bod van Fulham, daarna heb ik het niet echt meer gezien in betrouwbare bronnen.

Mooi voor hem. Die simpele gedachte altijd dat een speler er niets van kan. Soms past een speler gewoon niet bij je club en speelstijl. Hoop dat hij daar in Engeland kan laten zien dat ie gewoon een goede verdediger is. Je hoeft niet altijd de beste voetballer te zijn te kunnen slagen.

Voordat iedereen weer gaat roepen dat Ajax een blunder heeft begaan door hem te verkopen. Blijkbaar/wellicht past hij gewoon beter daar dan bij Ajax. Dikke prima, dat heb je weleens.

Dat is nu precies waarom wij als Ajax en Nederland nóóit CL-kampioen of wereldkampioen worden. We willen té veel met en aan de bal doen! Laat een speler als Bassey in zijn waarde spelen en je hebt een geweldige speler aan hem. Bij Fulham komt-ie inderdaad goed tot zijn recht. Fysieke duels, verdedigen, loopvermogen en sjouwen. Perfecte speler voor een perfecte competitie. Wij zijn als Nederland gewoon doorgeslagen in dat vreselijke opbouwen om het opbouwen. Je wordt er moedeloos van. Telkens via de centrale verdediger opbouwen met de centrale verdedigende middenvelder die op zijn beurt de bal terugspeelt naar de keeper die hem vervolgens 'lang' geeft. Wat ben je opgeschoten? 10 seconden langer de bal maar geen enkele meter! Kappen met die data-gedreven-waanzin!

Ohja, Bassey, veel succes bij Fulham. Je gaat er vast en zeker slagen, laat ze hier maar lullen!

Lekker voor de haters💪🏻! Ik gun het hem van harte

Tja... ik wens hem alle success van de wereld maar of hij goed of perfect of slecht speelt bij Fulham kan me eigenlijk helemaal niets schelen. Het is totaal niet relevant wat Bassey doet , zeker met het Nederlandse voetbal of competitie.

Deze man gaat uitgroeien tot een absolute topper. Over een jaar of 2 speelt hij bij United, Chelsea of Arsenal…. mark my words

31 juli 2023 om 12:22

Alsof hij ooit bij een United en Arsenal mee zou kunnen komen in een aanvallende speelstijl? Kijk welk type centrale verdedigers zij halen. Chelsea is echt de enige optie mocht hij het heel goed doen bij Fulham.

31 juli 2023 om 13:12

Chelsea zal hem ook nooit halen. Fofana, Badiashile en Colwill zijn verdedigend een heel stuk beter en aan de bal een paar niveaus hoger.

31 juli 2023 om 13:34

Dan zie ik hem niet in de top van de PL belanden binnen 2 jaar.

Gelukkig gaat het bij Ajax een stuk beter sinds Bassey weg is...

Impopulaire mening: Ajax gaat dit seizoen een pure mandekker als Bassey nog hard nodig hebben.

31 juli 2023 om 12:23

Daarom is het ook de bedoeling dat Ajax een RCV haalt.. die ook nog een beetje kan voetballen.

Het is gewoon simpel deze man is een beest en je moet hem in zijn kracht gebruiken. Fatsoenlijke backs hebben en dan ruimte hij op wat er doorheen komt. Het is niet moeilijk maar bij Ajax is het drijfzand en onlogisch opstellingen. Jammer dat ze hem weggepest hebben. Verdiend beter en is nu op zijn plaats. Weer een reden om PL te kijken want Ajax gaat zoals het nu ziet geen rol van betekenis spellen in het nieuwe seizoen. Hopelijk krijg ik geen gelijk

Hij hoeft daar alleen maar verdedigen, en dat kan hij echt wel...

Gun het hem ook. Maar kan eenvoudig weg niet voetballen. En dat hoort er ook bij fulham wel bij...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren