Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Busquets noemt favoriete opvolger bij Barça: ‘Dat wordt wel heel lastig’

Laatste update:

Sergio Busquets vertrekt na achttien seizoenen transfervrij bij Barcelona. De 34-jarige routinier speelde zondag tegen RCD Mallorca (3-0 winst) zijn laatste wedstrijd voor de Catalanen. De sportieve toekomst van Busquets is nog niet bekend. Tegenover RAC1 onthult de middenvelder wel meerdere aanbiedingen op zak te hebben. Ook spreekt Busquets zich uit over wie hij het liefst als zijn opvolger bij Barcelona ziet.

“Ik heb drie of vier opties”, vertelt de middenvelder in gesprek met de Spaanse radiozender. “Allemaal buiten Europa.” Volgens RAC1 gaat het om Inter Miami en clubs uit Saudi-Arabië. Busquets acht de kans niet groot dat hij komend seizoen nog in LaLiga te bewonderen is. “Ik weet ook niet of ik een wedstrijd tégen Barcelona zou kunnen spelen.”

Busquets dacht sinds januari serieus na over een vertrek bij Barça. "Het was helemaal niet makkelijk. Er waren dagen dat ik dacht: ja, maar ook weer dagen dat ik twijfelde. Uiteindelijk denk ik dat ik de beste beslissing heb genomen. Daar kom ik niet meer op terug. Ik wil een nieuwe ervaring beleven.” De mindere resultaten in de afgelopen jaren zorgde ervoor dat de Spanjaard niet eerder voor een vertrek bij de Catalanen koos. “Ik wilde niet met dat gevoel vertrekken.”

Busquets maakte in 2008 zijn debuut voor de Catalanen en speelde sindsdien 722 wedstrijden voor de club. De middenvelder laat begrijpelijkerwijs een groot gat achter, al weet hij zelf wel wie hem zou moeten opvolgen bij Barcelona. “Mijn favoriete optie als nieuwe controleur van Barcelona is Rodri (van Manchester City, red.), maar ik begrijp dat zijn komst een heel lastig verhaal wordt.” Los Azulgrana werden de afgelopen weken ook in verband gebracht met Martín Zubimendi (Real Sociedad) en Joshua Kimmich (Bayern München). “Ik denk dat Zubi van die twee het beste bij de speelstijl van Barça past. Als je binnen de club kijkt, is Nico González een goede optie”, aldus Busquets.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij noemt alleen maar Spanjaarden/spaanstaligen, hoe opmerkelijk. Ik dacht dat ik hier laatst nog las dat Frenkie veel lof kreeg bij Barca. Het kan verkeren.

30 mei 2023 om 10:31

In het interview gaat hij wel degelijk in op De Jong. Hij benoemt alleen dat De Jong in zijn optiek niet geschikt is als 6, omdat hij ervan houdt om naar voren te dribbelen en het best speelt met iemand naast zich. En ja, Frenkie was grandioos dit seizoen. De beste middenvelder van La Liga dit seizoen voor mij.

30 mei 2023 om 10:42

Als je met De Jong op 6 gaat spelen moet je weer een ander type ernaast zetten. Iemand die verdedigend de gaten opvangt als De Jong naar voren gaat. De Jong en Busquets samen vond ik niet de beste combi. Dat remt de Jong namelijk nogal, omdat Busquets het niet kan belopen als er gaten vallen.

30 mei 2023 om 10:46

Dit seizoen met 4 middenvelders werkte die combinatie wel uitstekend. Met drie middenvelders kwam de combinatie Frenkie Busquets Pedri inderdaad tekort.

30 mei 2023 om 10:52

In het lofartikel op voetbalzone ging het vooral over het middenveld Frenkie-Pedri-Gavi, maar dat wordt nergens genoemd. Vind het altijd een beetje ingewikkeld doen over dat Frenkie verdedigend te weinig werk verricht. Bij NL kan hij dat wel met een solide defensie achter zich en bij Barca moet er ineens een zogenaamde dubbele pivot zijn met een Kessie of Kimmich.

30 mei 2023 om 10:56

Bij Nederland ook Pieter. Hij is beter met een De Roon bij zich. Met Koopmeiners heb je twee dezelfde types waardoor ze al niet in hun kracht spelen. De Roon, Wieffer, Reijnders kunnen wel prima naast hem renderen qua type spel

30 mei 2023 om 11:01

Niet helemaal mee eens. De Roon is veel te verdedigend en past daar niet, Wieffer zou misschien kunnen (eerst maar zien) en anders Veerman.

30 mei 2023 om 11:25

Ik zie liever ook geen De Roon, even los van dat hij wel voor de mooiste club van Nederland heeft gespeeld, maar die kan een Frenkie wel beter laten renderen. Veerman naast Frenkie zou weer erg aanvallend zijn. Dat zie ik echt niet zitten.

30 mei 2023 om 11:38

pieterpost kan het verkeerd hebben maar bij Ajax had Frenkie toch ook Schone naast zich die het vuile werk deed?

30 mei 2023 om 14:35

Ik ben ervan overtuigd dat het met Koopmeiners ook moet kunnen werken.

30 mei 2023 om 22:33

Het is gewoon bijna onmogelijk om Busquets op te volgen. Deze man was voor zijn positie van een andere planeet.

30 mei 2023 om 10:44

Kimmich is geen Spanjaard, en Frenkie is absoluut niet de opvolger van Busquets. Het is niet voor niks dat Frenkie z'n beste wedstrijden speelde met Busquets naast zich. Frenkie was dit seizoen geweldig, en krijgt daarvoor inderdaad veel lof, maar dat maakt hem nog niet de opvolger van Busquets. Dat gaat gewoon niet qua speelstijl.

30 mei 2023 om 15:17

Sinds 2020 weten we al dat De Jong niet goed genoeg is om de rol van Busquets te vervullen. Ze hebben het meerdere keren geprobeerd en dat zonder succes. De namen die Busquets opnoemt lijken mij ook waardige opvolgers.

Toch wel pijnlijk dat hij volledig voorbij gaat aan Frenkie de Jong, die ooit als gedoodverfde vervanger werd gehaald en nu niet eens benoemd wordt, terwijl hij er al speelt.

30 mei 2023 om 10:30

Het mag ondertussen toch wel duidelijk zijn dat Frenkie beter op een iets andere positie redeneert?

30 mei 2023 om 10:30

Misschien is dit wel voorsorteren op een duur contract voor Messi en dan moet Frenkie alsnog plaatsmaken. Zou wel heel triest zijn.

30 mei 2023 om 10:32

Nee. Dit is omdat Frenkie helemaal geen Busquets is. Kimmich, Frenkie en Pedri. Poah. Dan kan ik wel weer fan van Barca worden. Wat zou dat een middenveld zijn zeg

30 mei 2023 om 10:31

Frenkie is daar ook helemaal niet voor gemaakt. Het is iemand voor naast Frenkie

30 mei 2023 om 10:32

Dat is exact wat Busquets zegt in het deel van het interview dat niet overgenomen is.

30 mei 2023 om 10:33

Dan heeft die Busquets er wel kijk op zeg! 😉

Zubimendi past het best qua stijl. Maar ik vraag me af of hij het niveau heeft waar Barca naar streeft en zeker weer naartoe moet. Zeker Europees gezien. Sergio's vervanger moet er simpelweg direct staan en ik heb mijn enorme twijfels met hem. Mijn voorkeur zou Joshua Kimmich zijn. Een vervanger van absoluut topniveau.

Hoe ironisch, alleen maar spanjaarden..
Ik zou dat ook zeggen na die zware nederlagen van Bayern tegen Barca

30 mei 2023 om 11:07

Verstopt ie zijn ware identiteit dan toch goed, die Kimmich.

30 mei 2023 om 11:22

Dit is gewoon weglopen uit een zinkend schip.

Pijnlijk volgend mij speelde ze genoeg wedstrijden samen dus ben je dan niet elkaars concurrentie. Ik zie frankie ook niet echt spelen als busquets sorry hoor die dribbel niet zo naar voren. Ik vind frankie met zijn kwaliteiten meer een 8 en 10 dan echt een 6

Het is wel typisch Barça om dan in eerste instantie , alweer, over (nieuwe) inkomende transfers te praten. Blijkbaar is het gras elders altijd groener. Maar waarom hadden ze ten tijde van de transfer van de Jong niet Rodri genomen (in plaats van de Jong)?
De Jong zal blij zijn met dit steuntje in de rug.

30 mei 2023 om 11:27

Ik snap niet zo zeer waar iedereen zijn verontwaardiging vandaan komt. Hij is nergens negatief over Frenkie. Integendeel zelfs blijkbaar (lees de posts van Suarez maar). Hij zegt alleen dat Frenkie niet geschikt is voor zijn positie en ik vermoed dat de meeste mensen het hier wel mee eens zullen zijn

30 mei 2023 om 14:08

Ja dat heeft frenkie toch ook zelf aangegeven,ik ben geen 6 en dat zal ik nooit worden ook

Dan is Frenkie toch niet zo goed als vele dachten . Al heeft hij nu wel een andere rol . Maar voor vm loopt hij te veel met de bal om tempo in de aanval te krijgen met het spel dat Barça speelt

30 mei 2023 om 11:58

Frenkie is dit seizoen éã©n van de beste, dan wel niet de allerbeste, middenvelder van La Liga.

30 mei 2023 om 12:03

Niet eens de beste middenvelder bij Barcelona, laat staan van de hele Liga

30 mei 2023 om 12:14

Pedri, Valverde en Frenkie zijn mijn top 3-midjes. Ik vind de één niet uitgesproken beter dan de ander. Het zijn ook verschillende types trouwens. Met natuurlijk wel eervolle vermeldingen voor Zubimendi, Merino, Modric en Kroos!

30 mei 2023 om 17:02

Hij is dit seizoen zeker wel de beste middenvelder geweest bij Barcelona, doe eens niet zo triest.

Mensen beweren nu dat Sergio de naam Frenkie links laat liggen, maar die beschouwd hij helemaal niet als zijn echte vervanger. Frenkie rendeert juist het allerbeste met een type Sergio naast hem. Dus vrij logisch dat onze landgenoot hier niet wordt benoemd door hem.

Vind Rodri te veel van de rol van opruimer hebben dan spelverdeler. En terecht dat Frenkie niet wordt genoemd door hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren