Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Buijs durfde de straat niet meer op: ‘In de supermarkt keek ik omlaag’

Laatste update:

Danny Buijs heeft een zware periode achter de rug als trainer van FC Groningen. Sinds anderhalf jaar is hij trainer van de Eredivisie-club en in zijn eerste seizoen had de coach het lastig. Na een periode bij Kozakken Boys kreeg hij het nu voor het zeggen in Groningen en dat viel hem zwaar. Toen hij na een turbulent seizoen op vakantie ging naar Egypte, kwam hij de eerste drie dagen niet van zijn hotelkamer af en sliep hij twintig uur per dag.

Buijs was gesloopt na zijn eerste seizoen bij Groningen. “Vrijwel direct na de laatste wedstrijd vlogen we naar Egypte. Ik kan heel lang doorlopen zonder ziek te worden en dan gaat op vakantie het licht uit. Een Egyptenaar die onze kamers schoonmaakte, zei op een gegeven moment tegen mijn vrouw: 'je moet die man een beetje in de gaten houden. Gaat volgens mij niet helemaal goed.' Maar na drie dagen was ik weer het mannetje”, legt Buijs uit in een interview met het Algemeen Dagblad. “Gelukkig gingen we twee weken op vakantie, dus had ik nog genoeg tijd voor mijn gezin.”

Een halfjaar na het einde van zijn eerste seizoen beseft Buijs dat hij te hoge verwachtingen had. Hij laat weten dat hij niet realistisch genoeg was. “FC Groningen voetbalt niet structureel meer in de top 7, het is de laatste jaren een middenmoter geworden”, aldus Buijs, die na slechte resultaten onder vuur kwam te liggen. “We stonden na tien wedstrijden op vier punten. Man, dan voel je je heel klein hoor. Ik durfde de straat niet eens meer op. In de supermarkt keek ik omlaag. Je voelt je zo verantwoordelijk. De meerderheid van de mensen die ik tegenkwam, was positief. Zij steunden me en waren enthousiast. Maar daardoor voelde ik me nóg lulliger. Want ik was de trainer die met hún club achttiende stond. Ik schaamde me kapot.”

Buijs weet dat hij in zijn eerste seizoen te veel hooi op zijn vork heeft genomen. “Betrokken zijn en verantwoordelijkheid voelen is een kracht, maar ook mijn valkuil”, zo klinkt het. “Ik ging seizoenkaarthouders bellen. Ik zou bij wijze van spreken kunnen meehelpen bij de merchandise. Heeft de jeugd morgen een extra trainer nodig? Ik wil het veld wel op. Moeten er ballen voor ze worden opgepompt? Doe ik wel even. Toen ik bij Feyenoord voetbalde, stond ik op dinsdagavond de ballen op te pompen bij Alblasserdam D2. Zo ben ik opgevoed. Dat zit in mijn DNA.''

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ondanks dat ik het spel van Groningen megasaai vind onder hem, waardeer ik hem enorm omdat hij eerlijk zegt hoe hij het vak ervaart. Niet alleen hier, ook in wedstrijdanalyses is hij altijd reëel. Nu nog wat leuker voetballen. Alhoewel ik ook begrijp dat zoiets geen sinecure is met dit materiaal..

Met Buijs z'n mentaliteit winnen we de strijd. Mooie vent, zo was ie bij feyenoord ook al. Komt wel authentiek over .

Op de onderste rij heb je mooie goedkope merken vaak. Heeft hem denk ik wel wat in de kosten gescheeld!

Wat heeft hij van een kwaliteitsarme selectie een vechtmachine gemaakt. Aanvallend is er nauwelijks creativiteit, er zijn eigenlijk geen spelers waarvoor je naar het stadion komt en de verdediging en het middenveld bestaan eigenlijk ook uit beperkte spelers. Desalniettemin is Groningen misschien wel de taaiste opponent om tegen te spelen. Op bepaalde vlakken een voorbeeld voor teams als PEC die ik qua selectiemateriaal niet vind onderdoen voor Groningen.

25 januari 2020 om 11:06

De verdediging en keeper staat goed, alleen word ik gek van Warmerdam, waarvan ik denk dat hij echt alleen maar minder wordt. Itakura, Te Wierik, Padt en Zeefuik helemaal, vind ik echt niet slecht doen. Matusiwa en El Messaoudi doen het ook niet slecht. Maar de creatieve middenvelders kunnen voor geen meter de aansluiting vind met de spitsen, en de spitsen hebben enorm veel kansen nodig om te scoren. En dat zijn nu echt de knelpunten dat Groningen nu middenmoot staat, en ik heb geen idee hoe je met deze selectie het uiteindelijk kan laten lopen.

Geen sprankelend voetbal, wat uiteraard ook te wijten is aan de selectie waarmee gewerkt moet worden, maar zijn mentaliteit en recht-door-zee-heid is een verademing. Hij heeft van mij een grote gunfactor, mede gebaseerd op de passie die hij toont.

Ik vind het goed van Groningen dat ze Buijs niet direct hebben ontslagen.als trainer moet je een groep opbouwen en niet meteen de trainer eruit gooien als het even wat minder gaat. Je ziet nu dat Groningen een stabiele middenmoter is, die zeker kans maakt op play-off dit jaar.

25 januari 2020 om 11:02

Gewoon heel knap van Buijs om op die leeftijd zo'n beroerde selectie te trainen die toch de nodige punten pakt

25 januari 2020 om 11:09

Maar Groningen was een stabiele subtopper - hoe is het een knappe prestatie om daar een grijze nietszeggende middenmoter van te maken. Buijs doet helemaal niets beter dan Faber, Maaskant of vd Looij het deden met een vergelijkbare selectie.

25 januari 2020 om 11:21

Groningen was een stabiele subtopper met een veel betere selectie dat ze nu hebben. Meer kun je simpelweg hier niet uit halen.

25 januari 2020 om 11:42

Ook met een simpele selectie kun je aanvallend spel spelen, de selectie is bijvoorbeeld niet minder dan die van Heerenveen of Heracles - die toch echt een stuk attractiever spelen.

25 januari 2020 om 11:57

Heerenveen heeft pingelaars als Ejuke en Van Bergen, met creatieve middenvelders als Veerman en Kongolo. Heracles heeft met Dessers de topscorer van Nederland in huis en beschikt nog over een groot talent als Mauro Junior van PSV. Groningen heeft geen dergelijke talenten. Ze hadden er verstandig aan gedaan om Noa Lang van Ajax te huren.

25 januari 2020 om 14:06

Sterk punt, en daar leg je ook wel de vinger op de zere plek. Ik denk dat je met Matusiwa en Zeefuik wel zeker dergelijke talenten hebt - alleen het zijn geen creatieve spelers. Gudmundson zou dat kunnen zijn als hij een langere periode blessurevrij blijft. Je hebt Idrissi een paar seizoenen geleden te makkelijk laten gaan en daar nooit een behoorlijke opvolger voor gehaald. Als de creativiteit van Hrustic, Lundqvis of el Hankouri moet komen is dat inderdaad een groot verschil tov Heerenveen.

25 januari 2020 om 14:16

ben ik niet met je eens gunnerfcg, ik denk dat heerenveen toch net wat meer creativiteit heeft dan groningen.met hicham faik en joey veerman die op het middenveld nog wat kunnen creã«ren en voorin met van bergen en ejuke die erg gevaarlijk zijn aan de bal. sorry zie net dat je zelf al iets erover zegt

Ik vind dat Buijs erg weinig uit deze selectie haalt. Er is 1 doelstelling gecommuniceerd; supporters terug naar het stadion laten komen met aantrekkelijk spel. Ondertussen is Groningen met afstand het saaiste team in de eredivisie. Als seizoenkaarthouder kijk je iedere week naar waardeloos betonvoetbal - amusementswaarde 0. Het is bijna verplichting om heen te gaan, geen leuk uitje meer.

25 januari 2020 om 11:28

Als je het een beetje chargeert is Groningen een ploeg die eigenlijk altijd te goed is om te degraderen, maar ook alleen mee kan doen met de subtop als echt alles goed gaat. Ik heb het idee dat Groningen zichzelf wel altijd nog als subtopper ziet en daar ook krampachtig bij probeert aan te haken. Dat lukt gewoon niet. Clubs als Vitesse en Utrecht hebben gewoon meer mogelijkheden.dit betekent wat mij betreft dat leuk en aanvallend voetbal je doelstelling moet zijn. Richt je selectie daar op in door creatieve spelers te halen. Ik ben er heilig van overtuigd dat de resultaten niet veel minder zijn, maar dat je het stadion wel vol hebt zitten.

25 januari 2020 om 11:41

Klopt, al zie je dat een Willem 2 het met mindere middelen wel kan dit seizoen, maar dat zijn sporadische uitschieters. Met aantrekkelijk spel zul je inderdaad meer supporters trekken, en dit is ook de koers die de club claimt te varen over de laatste 4 seizoenen. In de praktijk speel je rond dezelfde plek maar met betonvoetbal - wat haaks op de doelstelling staat. In mijn ogen gaat er dan iets verkeerd - je haalt niet per se betere resultaten en de amusementswaarde ligt onder het vriespunt.

Ook toen het heel slecht ging bleef hij in alle interviews oprecht eerlijk en rustig. Goeie gozer

Je kan zeggen dat Buijs het goed doet want hij staat netjes tiende in de eredivisie. Echter is het voetbal niet om aan te gluren, de keuzes bij scouting voor spelers zijn zo saai mogelijk en het stadion loopt leeg. Allemaal erg pijnlijk voor een club die altijd wel een aantal pareltjes had en hardwerken wist de combineren met goed voetbal. Kleurloos seizoen.

Maar Buijs je kan ook gewoon zien dat je het zwaar hebt want dat verspreid zich over de selectie, je mag best wel eens wat fout doen en iets raars maar nu ben je bang en besluiteloos.. als ik een tip mag geven, ga eens met plezier werken in plaats van je druk te maken over andere zaken. Voetbal is toch leuk? Nou als de trainer er zin in heeft en het leuk maakt dan zet zich dat ook voort in de selectie. Niet zo jammeren want je hebt een geweldige baan! Wees blij en wees niet zo'n bangerik.

Weet zeker dat het goed komt met groningen. Kijk de lichting O-19. Zijn de beste van de competitie. We hebben ook een mooi sportcomplex zodat de jeugd goed kan doorgroeien. Alleen denk ik dat Buijs beter kan vertrekken. Zou die Duitser van Heracles een leuke trainer vinden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren