Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Buffon lijkt pensioen te bevestigen: ‘Het is hartverscheurend’

Laatste update:

Gianluigi Buffon heeft woensdag zijn laatste wedstrijd in de Champions League gespeeld. De veertigjarige doelman lijkt tegenover het officiële clubkanaal van Juventus namelijk te bevestigen dat hij na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan zet.

“Het is hartverscheurend om met pensioen te gaan, om deze groep te verlaten, deze fantastische jongens. Maar het leven gaat door en ik hoop dat ik ze iets goeds heb kunnen meegeven. Ik hoop dat ze daar hun voordeel mee doen”, zo wordt de 176-voudig international geciteerd.

De krant Corriere della Sera meldde begin maart al dat Buffon heeft besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen en zijn handschoenen na dit seizoen op te bergen. Gigi wil immers plaatsmaken voor de jongere generatie, al hebben hij en Juventus nog niet officieel bevestigd dat Buffon inderdaad bezig is aan zijn laatste maanden als prof.

Buffon komt uit de jeugdopleiding van Parma en maakte in de zomer van 2001 voor 52 miljoen euro de overstap naar Juventus. Met de club van trainer Massimiliano Allegri won hij talloze prijzen: acht landstitels, vijf Coppa Italia’s, zes Supercoppa’s, de UEFA Cup en de titel in de Serie B. Met Italië werd hij in 2006 wereldkampioen.

Denk jij dat Gianluigi Buffon na dit seizoen stopt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Legend! Hoop dat hij ooit een afscheidswedstrijd krijgt want dat verdiend deze held!

Geweldige legende. Respectvol en eigenlijk alles wat je wilt in een mens. Jammer dat hij de CL uit gaat met een rode kaart. Hoop dat hij dan nog een landstitel kan meenemen.

12 april 2018 om 10:43

Titel wint Juventus sowieso he dus hij zal een mooie afscheid krijgen. Ma zoals hij zei life Goes on!

Gaat Juventus verder met sczesny of zouden ze donnarumma kopen? Verder zie ik niet veel alternatieven, tenzij ze 100 mln willen ophoesten voor Oblak.

12 april 2018 om 10:42

Sczesny schijnt de opvolger van Buffon te worden ja

12 april 2018 om 11:36

Cillisen zou zijn zaakwaarnemer daar heen moeten sturen. Lijkt me mooie club voor hem.

12 april 2018 om 11:45

Nederlandse keepers zijn geen succes in Italië

12 april 2018 om 11:53

Dat is echt zo'n onzin he, er zijn ooit 2 keepers niet lekker gegaan in de Serie A, voila: Nederlandse keepers kunnen het nooit meer goed doen bij welke Italiaanse club dan ook.. Dat is toch logica die nergens op slaat haha? Als ik Juve was zou ik zeker even navragen wat Cillessen moet kosten, Sczesny is nou ook niet bepaald een wereldkeeper.

12 april 2018 om 12:09

Cillessen is ook absoluut geen wereldkeeper, dus waarom zou je die dan wel halen?
Audero en Pinsoglio zijn niet veel minder dan Cillessen, puur omdat die niet de kans krijgen achter Buffon en Sczesny.

12 april 2018 om 13:16

Audero en wie?!! Hahahahaha kom op kerel, dat je Szczesny van vergelijkbaar niveau vindt en daarom informeren naar Cillessen onnodig vindt is je goed recht. Maar deze 2 keeper die jij noemt hebben nog letterlijk nooit iets laten zien en komen niet eens in de verste verte in de buurt bij het niveau van Cillessen. Eentje heeft enkel in de jeugd gespeeld en 1 seizoen Serie B, de andere is nog ouder dan Jasper en heeft heel z'n loopbaan gesleten in de Serie B en C... Je hebt wel een plaat van jewelste voor je kop als je denkt dat die gasten überhaupt in de buurt van Cillessen komen zeg!

12 april 2018 om 11:46

Ik vind dat sczesny zich heeft bewezen, hoewel ik buffon nog steeds beter vind. Mr Sczesny is zeker in staat om hem op te volgen. Oblak en dounnarouma zijn echt niet veel beter dan Sczesny.

12 april 2018 om 11:54

Kan je je sczesny bij arsenal nog herrineren, de beste man kan leuke dingen maar maakt elk seizoen wel een paar grote blunders

12 april 2018 om 12:01

Kun je hem bij Roma nog herinneren? Heeft daar toch echt bewezen tot de beste keepers van de Serie A te behoren, heeft regelmatig punten gepakt

12 april 2018 om 12:05

Toen was hij een aantal jaar jonger, dat scheelt al heel veel.

12 april 2018 om 12:07

Donnarumma heeft wel veel potentie, dus die zou ik wel graag willen zien bij Juventus. De vraag is of Juventus een mega bedrag gaat willen betalen.

Sczesny is een goede degelijke keeper, maar vind hem geen absolute persoonlijkheid, maar een plek als nr 1 verdient hij wel volgend seizoen

12 april 2018 om 12:36

Oblak niet veel beter dan Sczesny... Haha. Kom op zeg. Oblak is na De Gea de beste doelman die er rondloopt.

12 april 2018 om 12:19

Sczesny word eerste keeper volgend jaar. En er komt een nieuwe 2e uiteraard. Daar heb ik nog niks concreets over gelezen.

12 april 2018 om 13:35

En hadden Ronaldo, Isco, Carvajal en Vasquez eraf gemogen voor fopduiken en algemeen spelbederf. Wil je die regels strak aanhouden? Ik snap niet dat je een club wil verdedigen die keer op keer schwalbes maakt, gratis penalties krijgt en noem maar op.

Volgens mij wil jij het algehele spelbederf van je eigen club niet zien. Oh ja, maar Isco had een buitenspeldoelpunt. Prima. Ronaldo, Isco, Vasquez en Carvajal rood voor spelbederf. Mag Douglas Costa die rood voor een inderdaad harde tackle.

Ben je zo gelukkig dan? Had Real die penalty nooit gehad, maar Vasquez geel voor een schwalbe, hadden jullie er dik uitgelegen

12 april 2018 om 13:43

Lupi, het doet pijn he? Don't worry you aren't butthurt enough. Er komen nog meer tranen zodra Madrid de cl weer win.

Bedankt voor alle mooie momenten Gigi, alle overwinningen, alle nederlagen, alle tranen en alle vreugde.
Je bent mijn held

Wat heb ik een medelijden met deze man. Dat zo een grote persoonlijkheid in de voetballerij zo een afscheid moet krijgen.. En dat puur en alleen omdat de UEFA in het oortje van de scheids gefluisterd heeft dat Real kosten wat het kost door moet. Vervolgens ook nog als scheids de lef hebben om hem een rode kaart te geven terwijl het zeer begrijpelijk is dat hij ontploft op zo een moment.

12 april 2018 om 10:58

Hahahahaha maak jezelf alsjeblieft niet belachelijk!! Goal Isco onterecht afgekeurd en penalty was terecht. Vázquez kon hem overigens ook vrij inschieten en dan was het 1-3. Real over 2 wedstrijden ook de betere dus..

12 april 2018 om 11:00

Gister was Real nergens te bekennen. Dus zeker niet de betere over 2 wedstrijden. Ploegen waren over 2 wedstrijden zeer aan elkaar gewaagd.

12 april 2018 om 11:01

Isco was buitenspel, met zijn hoofd.

12 april 2018 om 11:03

Nergens te bekennen? Heb je de wedstrijd wel gezien. Zeker in de 1ste helft de bovenliggende partij en genoeg kansen gehad. Barca was nergens te bekennen tegen Roma..

12 april 2018 om 11:09

Nergens te bekennen? 18 schoten om 11en meer balbezit. Real was niet zo kansloos als Barcelona tegen Roma genoeg kansen gehad helaas was het op deze manier.

12 april 2018 om 11:12

Inderdaad. Sneu dat de afgekeurde goal van isco erbij wordt gehaald iedere discussie. terecht afgekeurd, hoofd en schouder gewoon buitenspel.

12 april 2018 om 11:21

Lijkt me toch niet dat Isco zijn schouder en hoofd verder staan dan de voet van Chiellini hoor.

12 april 2018 om 12:01

Ozilkast maak jezelf niet zo onsterfelijk belachelijk door je subjectiviteit. Kijk de wedstrijd terug en pak de statistieken er even bij. Hilarischs

12 april 2018 om 11:21

Buffon moet zich ook gewoon gedragen als kerel van 40. Hij kreeg volledig terecht rood. Justin Kluivert zou zondag bij een vergelijkbare situatie zo is als een debiel op de scheids aflopen en waarschijnlijk nog wat roepen over zijn moeder of iets dergelijks. Dan moet hij volgens half Nederland een half jaartje in een TBS kliniek gaan zitten. Maar als Buffon het doet heeft hij groot gelijk en is het een legende en een schande van de UEFA....

12 april 2018 om 11:44

In dit geval was rood niet terecht. Niet omdat ik vind dat dit moet kunnen, maar omdat zelden tot nooit een directe rode kaart voor dit soort acties getrokken worden. De enige keren dat dat gebeurt zien we terug in YouTube filmpjes "funniest red cards". Daarnaast krijgt Buffon denk ik de rode kaart omdat hij mede door zijn teamgenoten in de rug van de arbiter duwt en niet perse zijn woorden. Als scheidsrechters hier in het algemeen wat harder voor optreden, dan had ik nu gezegd, terecht. Je vergelijking met Kluivert gaat over reacties op het forum, maar hij zal niet de rode kaart getoond krijgen wat tot die reacties lijdt.

12 april 2018 om 13:41

“Denk ik” ja en op basis van dit is je hele reactie dus niks waard. Je denkt dat hij daarvoor rood krijgt, maar hij krijgt gewoon rood voor zijn agressieve houding. Mogelijk zijn er ook dingen gezegd waardoor de scheids rood trekt, dat weten wij niet.

12 april 2018 om 15:12

MrMilk je zag Buffon vloekend op de scheids aflopen. Ik weet voor 99,99% zeker dat Buffon in zijn emotie iets beledigends heeft geroepen tegen die scheids en dat in combinatie met zijn agressieve houding leverde hem gewoon terecht rood op. Als je zelf gevoetbald hebt en zo'n situatie meegemaakt hebt dan vliegen er bij 3/4 spelers altijd wel een paar scheldwoorden uit en dat zal in het profvoetbal niks anders zijn.

12 april 2018 om 13:35

Goh, als Ronaldo of Ramos zo zou ontploffen hadden ze volgens jou terecht rood gehad, niet?

12 april 2018 om 13:38

Haha wat ben jij sneu joh, als je echt denkt dat hier matchfixing aan te pas komt dan spoor je niet helemaal..

12 april 2018 om 13:43

Man man man... Triest hoor

12 april 2018 om 13:59

Kan iemand mij vertellen waarom de penalty in de 6de minuut van de extra tijd werd gegeven terwijl er maar 3 minuten extra tijd bij kwamen? Heb het einde van de wedstrijd gemist, dus voor ik ga oordelen wil ik eerst de feiten kennen.

12 april 2018 om 14:35

Dat kwam door de commotie er om heen en dat de keeper vanaf de bank moest komen, gingen dus wat minuten overheen. Penalty werd gewoon binnen de 3 minuten gegeven.

12 april 2018 om 14:40

Op 92:30 werd de penalty ongeveer gegeven. Daarna duurde het inderdaad even eer de rust was weergekeerd en de reserve keeper zich had geïnstalleerd..

Meer dan groot respect is op zijn plaats voor deze grootste keeper. Jammer dat het zo moest eindigen voor hem gisterenavond. RESPECT

Wat een geweldige vent is die Buffon toch ook.
Prachtige persoonlijkheid, doet geen vlieg kwaad en is vrijwel altijd zeer realistisch.
Daarnaast op zijn 40ste levensjaar nogsteeds een van de beste keepers ter wereld.
Dat hij dan op zo'n manier afscheid moet nemen vind ik meer dan treurig, want als er iemand een CL titel was gegund, dan was het Gigi wel.

De champions league had ik deze legende van harte gegund, zo jammer dat het op zo'n manier is afgelopen.

Vaarwel grootheid!! Jammer dat het Europees zo heeft moeten eindigen. Ik had jou, tegen de spelregels in, geen rood gegeven in deze laatste waanzinnige pot. Zonde dat je stopt, terwijl je nog altijd wereldtop bent!!

Ik ben niet voor Juve, maar kon wel janken gisteren in die laatste minuten. In mijn hoofd kwam het al aan op strafschoppen, werd Buffon de held en nam hij afscheid met de eindzege in de CL. Helaas.

Nee! Alstublieft niet! Laat zo'n idioot niet uw toekomst bepalen, alstublieft niet.

Met zo'n aanvoerder heeft een ploeg geen coach nodig, altijd messcherp zelfs op zijn 40e zoals die gisteren weer iedereen op de juiste positie zette was weer heerlijk om te zien, altijd die passie en strijd. een sierraad voor het voetbal, jammer dat hij in zijn laatste CL wedstrijd nog die rode kaart krijgt, maar hij mag trots zijn op zijn loopbaan en de Juventus mogen trots zijn op de prestatie va gisteren en een geweldige keeper die de club in voor en tegenspoed is trouw gebleven, een echte Juventus legende.

Wie gunt Buffon niet ooit die cup met de grote oren? Over dit clubicoon kan je toch geen kwaad woord spreken? In de voetballerij is er niemand aan wie ik het zo gun om af te sluiten met zo'n grote prijs. Het doet gewoon pijn in het hart om te bedenken dat hij niet meer tussen de palen staat bij Juventus. Alle lof voor dit idool.

Zo jammer! Vond het altijd een genot om hem te zien spelen, bij Juventus en Italië. Die passie waarmee hij de goal verdedigde, je ziet het niet veel meer. Ook hoe hij deze passie deelde met zijn team, herinner me veel mooie kreten samen met Chiellini bijvoorbeeld.

Hij had beter verdiend gister, helaas..

Heel jammer dat het zo moet aflopen in de CL voor hem, met een onterechte rode kaart en zo'n lullige uitschakeling met een zwaar overdreven strafschop. Maar respect voor die man, wat een carriere. Gelukkig sluit hij wel af met een landstitel, dat verdient hij gewoon.

Geweldige wedstrijd gekeept en heeft zoveel betekend voor het Italiaanse voetbal.

Wat mooi, de omhelzing van Ronaldo en Buffon tijdens de inteviews na afloop, prachtig. Die rode kaart snapt eigenlijk niemand, want als de scheids echt volgens het boekje zou fluiten was Benatia eraf en mocht Ramos uberhaupt niet in de buurt van het veld komen.
Uefa is een enorme pussy, ik bedoel iedereen zit op uitleg te wachten dus verplicht gewoon die scheidsrechter om het uit te leggen voor heel de wereld, nu blijft het gissen.

Penalty was te geven, maar ik vraag de Real supporters of zij dit hadden geaccepteerd als de rollen waren omgedraaid of had Ronaldo dit geaccepteerd?

12 april 2018 om 13:04

Ik had dit geacepteerd. Mijn argument blijft dat een scoringskans wordt ontnomen en dat hij zijn handen en linkerbeen gebruikt om Vazquez weg te zetten.

Of Ronaldo dit had geacepteerd? Nee dat denk ik niet maar hij zou zich niet zo uitlaten in de media, buiten dat zijn er ook situaties geweest waarin Real de scheids tegen had dus ik weet het niet.

Buffon is een held en vond het jammer dat hij zich niet kon bedwingen, emoties werden teveel maar de scheids had hem geel kunnen geven en een laatste waarschuwing.

Laten we niet vergeten dat het nog steeds de scheids is, hij werd belaagd door Juve spelers en zou niet eens geel hebben getrokken voor Benatia zoals ik het zie.

Buffon is een legende, hopen dat hij een waardig afsheid krijgt.

Baal nog steeds, had graag gezien dat Buffon de volgende ronde had gehaald. Ik heb ook wel echt het idee dat Barca waar ik sympathie voor heb, en Real hoe dan ook door moeten van de Uefa.

Vrijwel iedereen hoopte dat deze man afscheid zou nemen met CL winst. Dat feestje gaat helaas niet door. Maar dat zegt wel wat over hoe geliefd hij is in de voetbalwereld.

Tjonge jonge, Alleen maar omdat buffon ze laatste wedstrijd keepte gelden er andere regels. Iedereen ziet toch dat dit een 189% strafschop is. Maar anti real in Nederland grijpt het aan om te provoceren

12 april 2018 om 11:29

Moet echt lachen dat mensen er nog steeds zo zeker van zijn dat het een strafschop is😂. Ik heb een hekel aan Juventus en ik zei nog gister, ik hoop dat ze verliezen. Maar zij zijn gewoon genaaid gister. Op zo n moment als je twijfelt, gewoon niet doen, zeker niet op zo n moment, en dan nog rood geven op de koop toe. Ik zou me kapot schamen. Zijn genoeg duidelijke fotos te zien dat hij al voorover hing en naar de grond ging nog voor Benatia me zn voet naar voren kwam. Vazquez voelde Benatia aankomen en zocht het contact. Probeer deze situatie eens na te bootsen met iemand. Eens kijke of jij ook zo gaat vallen.

12 april 2018 om 11:46

Haha, een duw in de rug? Vervolgens bal willen wegtrappen en raakt alleen de ribbenkast van vasquez?

12 april 2018 om 13:06

En een scoringskans ontnemen. 1op1 situatie...

12 april 2018 om 13:18

Haha sinds wanneer is het verboden om iemand een scoringskans te ontnemen ? Of mag je al niet meer verdedigen ?Misschien kunnen ze int vervolg de spitsen gewoon laten doen en laten scoren

12 april 2018 om 13:19

Als ik de bal van je afpak 1 op 1 en ik ben de laatste man ontneem ik je toch ook een scoringskans, of ben ik nou gek ?

Ach... Zidane nam ook afscheid met een rode kaart, na een oer stomme actie.
Carrières zijn hun hoogtepunt geëindigd door blessures.
Zat Buffon niet ook bij het Juventus dat titels moest inleveren?
Goede keeper geweest, nooit de beste van de wereld. Fijne dag verder, en bedankt voor gedane zaken.

12 april 2018 om 11:41

Op een gegeven moment was hij echt wel de beste

Illegale zou het mega jammer vinden want ik vindtyp hem echt een hele goeie keeper

Jammer dat we deze man moeten gaan missen. Niemand zingt mooier het volkslied dan Buffon!

Over het moment van gisteren:
Niemand weet wat hij gezegd heeft dus de rode kaart kan best terecht zijn, al had ik als scheidsrechter waarschijnlijk wel twee keer nagedacht in de laatste seconde bij zo'n legende waarvan je weet dat dit zijn laatste CL wedstrijd zal zijn.
Penalty kan gegeven worden al vind ik dat hij niet koste wat kost wil blijven staan om zelf te scoren maar dat is een algemeen probleem in het voetbal. Dat men liever iemand een kaart aansmeert en een penalty krijgt dan gewoon blijven staan en doorvoetballen.

Snap eigenlijk niet zo goed waarom Barca of Real van de Uefa per se door zouden moeten. Wanneer het puur om het (olie)geld gaat zouden ze toch juist Man City en PSG door moeten willen hebben?

GROOT respect van Ronaldo? Camerabewust bedoel je om 2x de spotlights op te zoeken. Eerst overdreven juichen na dat uitgepakte cadeautje van de scheids en vervolgens in de catacomben weer de respectvolle jongen uithangen met een innige knuffel. Als ie echt respect had dan had ie de pingel binnengeschoten, was ie naar Buffon gewandeld en had ie hem op het veld een innige knuffel gegeven terwijl de rest van het stadion de gestolen overwinning vierde.

12 april 2018 om 12:44

Beter kun je het niet verwoorden. Een van de besten maar op stip op 1 bij de engste voetballers allertijden. Zeer onsympathieke ploeg Madrid.

12 april 2018 om 12:57

Hoe kan je buffon een knuffel geven? Die man was al in de kleedkamer. Jou niet meer serieus nemen

12 april 2018 om 18:53

Of jou en de scheids niet, want Buffon had gewoon onder de lat moeten staan bij die pingel. Het is overduidelijk dat Real en met name Ronaldo ontzien worden door de UEFA. Waarom geen geel voor al die schwalbes van Ronaldo? En waarom direct rood in de laatste minuut van Buffon z’n CL carrière? Allemaal om zakschimmel op je voorhoofd van te krijgen.

12 april 2018 om 13:08

Maar in het stadion zijn ook 500 cameras dus in elke situatie had jij hetzelfde geroepen.

Sit down, buckle up and deal with it.

12 april 2018 om 13:40

Hij heeft een belangrijke penalty gescoord. Ga ergens anders janken. Ik ben zeer blij dat een voetballer als Ronaldo bestaat. Ik hoop dat hij zijn haters gek blijft maken

Buffon een topper. Wat wil je Real Madrid moet door en daar ga de fifa alles aandoen. Real Madrid zet alles op alles in de cl want in eigen land is Barcelona een maatje te sterk.

Gelukkig hebben ze al een goede opvolger: Szczesny
Hopelijk kan hij het maken bij Juve!

Wat een held die Buffon!

Is natuurlijk jammer als hij stopt, draait al zo lang mee en heeft, bijna, alles gewonnen wat er te winnen valt. Echter vind ik het wel steeds meer overdreven hoe vereerd lijkt te worden. 10 jaar geleden sprak niemand zo vol lof over hem en de laatste jaren opeens wel. Maargoed. Geweldige loopbaan gehad!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren