Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Brobbey ‘slaapt beter’ nu hij na goals voor Ajax in een rijtje met Ronaldo staat

Zondag, 28 mei 2023 om 11:54Guy Habets

Brian Brobbey beleeft niet het beste seizoen uit zijn nog korte voetballoopbaan, maar vindt zijn naam wel terug in een fraai rijtje. Qua doelpuntengemiddelde per minuut is hij namelijk de op zeven na beste spits ooit in de Eredivisie, zo telde de NOS na. Het zijn cijfers die Brobbey goed doen. "Ik slaap nu een stuk beter".

Brobbey kwam tot dusver 23 keer tot scoren in competitieverband en had per doelpunt maar 95 minuten nodig. Daarmee staat hij op de achtste plaats van alle spelers die minstens twintig keer scoorden in de Eredivisie. Afonso Alves voert met een goal per 73 minuten de lijst aan en ook Marco van Basten, Mateja Kezman, Romário en Ronaldo zijn spelers die nog boven Brobbey staan. De spits van Ajax kan echter wel een beter gemiddelde overleggen dan Ove Kindvall en Coen Dillen, al scoorden die laatste twee meer dan honderd keer in competitieverband.

Tegen FC Groningen (2-3) en FC Utrecht (3-1) trof Brobbey ook doel en daarmee kwam hij voor het eerst sinds februari weer tot scoren in de Eredivisie. "Daar ben ik opgelucht en blij mee", zegt de 21-jarige spits tegen de NOS, die aangeeft slecht te slapen als hij lang niet scoort. "Scoren is belangrijk voor me. Nu slaap ik ook weer een stuk beter, haha. Als je mag blijven spelen, gaat het wel makkelijker."

Een goal van Brobbey op de slotdag van de competitie zou Ajax goed uit kunnen komen. De Amsterdammers kunnen nog tweede worden. "Wij moeten gewoon winnen en dan zien we wel of het genoeg is, want ik wil het ook niet over die andere wedstrijd (AZ tegen PSV, red.) hebben. We gaan er alles aan doen om de Champions League nog te bereiken. Ver komen met Ajax in dat toernooi is gewoon mijn droom, net als kampioen worden met Ajax. Dit seizoen is dat niet gelukt en dat is heel vervelend, voor ons en voor de fans."Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door regulator)

Hoe ze dit seizoen met Brobbey zijn omgegaan, laat prima het beleid zien van Ajax. Ze snappen het zelf niet echt.

Ik durf er echt geld op te zetten, dat wanneer je Brobbey in de spits als basisspeler neer zet, hij er gewoon 30 inschiet in de eredivisie. Zeker bij een Ajax

28 mei 2023 om 12:07

Deels mee eens. Aan de andere kant hoorde je ook veel verhalen over de fitheid en inzet van Brobbey (weet niet of het waar is). Als Brobbey fit is en presteert dan is er geen trainer die hem op de bank zet.

Daarnaast is/was Bergwijn het probleem voor Brobbey. Tadic is de aanvoerder en moet imo spelen. Omdat Bergwijn voor de hoofdprijs gehaald is, kwam Tadic regelmatig in de spits te staan. Over die keuzes valt te discussiëren maar ik begrijp dan wel dat Brobbey in eerste instantie moet knokken voor zijn plek.

28 mei 2023 om 17:47

Brobbey kan er geen reet van. Hij is sterk. En redelijk snel. Meer niet. Goeie pinchhitter, maar absoluut geen basisspeler.

28 mei 2023 om 12:22

Dat zien we ja... Mist veel te veel kansen

28 mei 2023 om 12:30

Het was vrij duidelijk dat Brobbey vooral in de eerste 3/4 van het seizoen nooit fit genoeg was. Hij kon nooit 90 minuten spelen en was al bek af op sommige momenten in minuut 60. Dat is toch echt zijn eigen fout. Als die gewoon fit en 90 minuten kan spelen is hij uiteraard de 1e spits. Alleen moet hij wel echt werken aan zijn afmaken want dat is echt belachelijk slecht dit seizoen. Had er makkelijk 20 moeten maken dit seizoen...

28 mei 2023 om 12:52

ModricMagic

Kip en het ei verhaal?

Kan ook komen, dat hij amper kansen kreeg om voetbal fit te raken. Het sloeg nergens op hoe Schreuder en Heitinga (tot voor kort) met hem omgingen.

Zo een jongen moet je belangrijk maken. Geef serie wedstrijden. Niet laten spelen dan opeens Tadic spits, dan opeens Kudus, en amper min aan deze jongen.

Hij is heel introvert en gaat piekeren.

28 mei 2023 om 12:57

Je hebt in 60 minuten aan een Brobbey in vorm meer aan, dan 90 minuten aan een Tadic of Kudus in de spits. Waarom niet laten starten en later wisselen? Je hebt gewoon 5 wissels, gebruik ze dan ook slim.

28 mei 2023 om 13:06

Brobbey is alleen niet in vorm, anders was hij met de gespeelde minuten dit seizoen wel topscorer geweest. Het probleem is Bergwijn. Als die niet voor 30 miljoen was gekomen stond Tadic op links en Brobbey in de spits. Bergwijn ga je niet kopen voor dat bedrag en laten banken en Tadic ga je niet op de bank zetten (jaren achter elkaar mvp en dit seizoen ook weer bij de meeste goals van alle eredivisie spelers betrokken). Dan kom je bij een constructie uit waarbij Tadic in de spits komt. Ajax had Bergwijn niet moeten halen maar een vervanger voor Antony die aan de rechterkant kan spelen.

28 mei 2023 om 13:57

Ik ben het helemaal met je laatste zin eens. Wel moet ik zeggen dat Bergwijn veel te veel kansen heeft gehad. Raakte zo'n beetje uit het niets uit vorm en speelde Ajax sindsdien met een mannetje minder. Bij Brobbey was het meer verklaarbaar. Werd op de bank gehouden en mocht vervolgens 10 - 30 minuten opdraven. Dan is het logisch dat je je vorm verliest.

28 mei 2023 om 14:05

Een speler van 30 miljoen zet je niet zomaar maanden op de bank. In nagenoeg elke wedstrijd werd Bergwijn gewisseld en speelde Brobbey een groot gedeelte van de tweede helft. Aan de andere kant is Brobbey ook regelmatig in de basis begonnen en liet hij het ook tegen de kleintjes vaak niet zien.

Los daarvan zou ik altijd Brobbey, Tadic, Bergwijn en Kudus (en misschien ook nog wel Berghuis) opstellen. 1 van de laatste 4 kan makkelijk op 10.

28 mei 2023 om 12:38

30? Kan niet koppen en is veel te onrustig voor het doel, en dat voor een spits. Heb de hoop dat hij zich echt nog gaat ontwikkelen maar ben bang dat Brobbey niet de spits gaat worden waarvan wij allemaal hopen dat hij het gaat worden. Maar ik laat mij graag verbazen haha.

Brobbey blijft een leuke gast. Heel veel potentie die er voorlopig (nog) niet uitkomt. Wat je wel ziet is dat deze jongen ongelooflijk balvast is en dat dit zeker een grote meerwaarde kan zijn in het spel wat Ajax wil spelen. Een spits wordt echter beoordeeld op doelpunten. Waar hij soms niet te missen kansen alsnog mist, staat die wel op een mooi gemiddelde.

Ik ben er van overtuigd dat wanneer hij gewoon een vol seizoen met vertrouwen kan spelen dat hij gewoon een hele goede voor ons gaat zijn.

28 mei 2023 om 12:09

Waar Brobbey echt nog aan moet werken is zijn balans en iets meer rust voor de goal. Dit had hij eerst veel meer, maar het lijkt nu net alsof hij vertrouwen mist en hierdoor zoekt hij te vaak een moeilijke oplossing. Hij gaat dan harder proberen te schieten ofzo en dan glijd hij weg.

28 mei 2023 om 12:11

Als deze jongen niet uit de eigen jeugd was gekomen maar van buitenaf gekocht was voor 20 miljoen had iedereen er schande van gesproken. Zo weinig verfijnd, technisch matig, zo onrustig voor de goal, zoveel kansen missen. Dus dat geluk heeft hij. Is ook wel een innemende jongen haha. Zie ook wel de kwaliteiten die hij wel heeft en denk dat je met je laatste zin nog gelijk hebt ook.

28 mei 2023 om 12:13

Brobbey is voor 20 miljoen (incl bonussen) gekocht… Dat hij daarvoor uit de eigen jeugd komt zegt niets. Behalve dan dat men binnen Ajax weet wat zijn kwaliteiten en tekortkomingen zijn. In tegenstelling tot vreemde spitsen die je voor 20 van buitenaf haalt.

28 mei 2023 om 12:15

Ja, maar hij komt vanuit de eigen jeugd, stel dat was niet zo geweest was zijn krediet een stuk minder geweest lijkt me zo maar. Al weet jij dat als ajax fan vast beter!

28 mei 2023 om 12:18

Dat zou inderdaad kunnen kloppen. Als Ajacied heb ik de kwaliteiten van Brobbey gezien voordat hij weg ging. Ik was blij dat hij terugkwam maar vond het wel jammer dat dit 20 miljoen moest kosten. Ik heb nog steeds vertrouwen in Brobbey en hij zal wellicht meer krediet hebben bij Ajacieden dan een vreemdeling maar hij moet zich wel blijven bewijzen.

Daarnaast begreep ik jouw bericht ook verkeerd. Ik dacht dat je tegensprak dat Brobbey voor 20 miljoen gekocht was maar eigen jeugd was. Excuus.

28 mei 2023 om 12:34

Geen probleem, het is altijd leuk verkeerd begrepen te worden. Story of my life 😏

Volgend seizoen gewoon de vaste spits en hij maakt er gewoon 20+. In een rampseizoen als deze en de geringe speeltijd is hij nog steeds gewoon clubtopscorer, dus als Ajax volgend seizoen het iets meer op de rit heeft zie ik het wel goedkomen met hem.

Ik blijf gewoon een goede spits in Brobbey zien. Hij moet wel gaan werken aan het afwerken, maar ook bijvoorbeeld aan kopballen. Maar de afgelopen wedstrijden vond ik hem gewoon prima spelen en hij is volgens mij ook meer met zijn uithoudingsvermogen bezig, want de afgelopen wedstrijden heeft hij meerdere keren de volle wedstrijd gespeeld.

En al met al heeft hij gewoon prima statistieken gehad dit seizoen. 13 goals in 31 wedstrijden in de Eredivisie is dan niet heel denderend, maar ik vind het niet heel verkeerd voor een spits die het seizoen als basisspeler begon, daarna vrij onverwachts op de bank kwam (stond gewoon op 3 goals en 2 assist na 6 wedstrijden in de Eredivisie toen Schreuder besloot om hem vanaf de eerste wedstrijd tegen Rangers op de bank te zetten) en het daarna vooral met invalbeurten variërend van 10 tot 35 minuten heeft moeten doen (op dus hier en daar een basisplaats na en de afgelopen weken wel steevast in de basis) en dan toch nog 10 goals erbij heeft gemaakt.

Ik hoop dat hij aankomend seizoen met een nieuwe trainer kan vlammen, want ik denk dat hij in de Eredivisie met vertrouwen zeker veel goals kan maken maar ook Europees zeker zijn waarde kan hebben voor Ajax.

28 mei 2023 om 12:50

Helemaal met je eens. Het is eindelijk weer eens een spits die weet wat van hem verwacht wordt, waar hij zich moet positioneren en is daarbij bizar sterk. Zelfs zonder uithoudingsvermogen was hij voor de eerste 60 minuten altijd de meest logische keuze.

Tja, wat mist hij toch veel dingen voor een spits van ajax. Is niet verfijnd, onrustig in de afwerking, om niet te zeggen slecht, kan niet koppen, z'n loopauto's zonder bal zijn matig. Maar toch, met z'n kracht, snelheid, hij heeft toch ook weer een hoop dingen mee. Ik hoop echt dat hij komend jaar nog een stap kan zetten. Bijzondere speler wel.

28 mei 2023 om 12:11

Als Brobbey zo verfijnd zou zijn als Dolberg zat die nu bij Real Madrid idd

28 mei 2023 om 12:17

Ohh ja, dat was ook een bijzondere speler. Die heb ik oprecht goals zien maken die 99% van de andere spelers ter wereld nooit gemaakt zou hebben. Wat een mooie speler en wat jammer dat hij zoveel andere dingen mist.

28 mei 2023 om 12:23

Was eerder juist heel rustig in de afwerking, komt wel weer terug. Eerder ook goede kopballen gescoord.

28 mei 2023 om 12:37

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet precies weet wat je bedoelt met eerder, maar daar kan ik me weinig bij voorstellen. Rust in de afwerking is echt iets dat je hetbt of niet. Dat is niet makkelijk aan te leren. Brobbey is typisch een speler die dat niet heeft. Dat zien we allemaal wel toch? Als je ook ziet hoevaak hij een bal verkeerd raakt en toch scoort.

28 mei 2023 om 12:56

Voor de periode waarin hij moeite kreeg met scoren, voor het laatste half jaar dus. Vanaf de jeugd tot en met dat punt echt een doelpuntenmachine. Daarna merkte je echt dat hij te graag die goal wilde maken en ook vertrouwen miste. Dan gaat het lijken of je een hele onrustige speler bent. Hij heeft het dus van nature wel, maar vertrouwen en het te graag willen kunnen die rust beïnvloeden. Zelf ook ervaren dat vertrouwen dat heel erg beïnvloed. Als je vertrouwen hebt, ben je ook een stuk rustiger voor de goal.

28 mei 2023 om 13:21

Ik begrijp wat je bedoelt Ajax12321. Ik vind Brobbey wel er onrustig en een beetje lomp overkomen in zijn spel en afronding. Hij had alleen altijd een neusje voor de goal en stond vaak op de juiste plek maar ik vind hem niet technisch, beheerst of sierlijk in het afronden. Brobbey z’n kwaliteit is z’n kracht. In de jeugd heb je hier veel meer aan dan in de grote mensen competitie. Dan is het ook wel begrijpelijk dat je er in de jeugd achter elkaar ballen inschiet maar in de eredivisie ook de tekortkomingen komen bovendrijven. Los daarvan hoop ik wel dat Ajax vertrouwen in Brobbey blijft houden want ik ben wel fan van hem.

28 mei 2023 om 13:33

Technisch is hij zeker niet, maar eerder was hij wel veel rustiger voor de goal dan de laatste tijd het geval was. Veel van zijn kansen waren normaalgesproken goals en omdat dat nu niet zo is komt er kritiek. In de KKD en Ajax 1, dus beide betaald voetbal, heeft hij ook al veel gescoord. Nu laatste 2 wedstrijden weer gescoord, ben ervan overtuigd dat het een mindere fase was en niet representatief is voor langere periode. Hij heeft wat tekortkomingen, maar wel in potentie iemand die 30 goals maakt in de Eredivisie.

Over een langere periode vertrouwen geven.
Knalt hij zo samen met Gimenez de Eredivisie kapot.

28 mei 2023 om 12:37

Inderdaad! Net als Bergwijn

Bij elk interview met Brobbey denk je toch weer, waarom heb ik dit zitten kijken. Meer dan drie woorden per zin wordt het nooit. Totaal niet geïnteresseerd in een babbeltje of een analyse. Maar dat maakt het ook wel weer grappig en aandoenlijk. Helemaal zichzelf, bijna een typetje, en duidelijk niet zo veel zin in het circus rondom het voetbal.

28 mei 2023 om 12:54

Haha daarom vind ik zijn interviews geweldig. Jongen wil alleen voetballen en niets anders interesseert hem. Punt. Ook zijn interview nav de oerwoudgeluiden bij Utrecht: het boeit hem helemaal niets.

Kwam er vaak in als wisselspeler nadat een wedstrijd al gespeeld was om vervolgens in de slotfase nog een simpel goaltje te prikken. Een spits die totaal niet kan koppen. Het is allemaal nog verre van overtuigend.

Afonso alves. Wat een legend is was dat toch.

28 mei 2023 om 13:40

Geen wonder dat Afonso Alves bovenaan staat. Die maakte er ooit 7 in één wedstrijd tegen Heracles. En GJ Verbeek haalde hem ook nog eerder na de kant. Dus hoogstens een minuut of 12 per doelpunt. Met zo'n gemiddelde denk ik niet dat hij snel ingehaald zal worden.

Ik vind hem best potentie hebben, maar als je ziet hoeveel 100% kansen hij mist, dan verlang je terug naar Haller.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

6 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Ajax 12 5 3 0
2022/2023 Ajax 32 13 1 0
2022/2023 Jong Ajax 1 0 0 0
2022/2023 RB Leipzig 0 0 0 0
2021/2022 Ajax 11 7 0 0
Laatste voetbalnieuws

Driessen weet of Akpom eerste spits is bij Ajax na indrukwekkende reeks goals

Brian Brobbey blijft de eerste spits bij Ajax, zo onthult Valentijn Driessen zondagavond. De chef voetbal van De Telegraaf schrijft dat John van 't Schip tevreden is over Chuba Akpom, die...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren