Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brenet na tien seizoenen profvoetbal nog altijd niet bewust van basale regel

Laatste update:

Joshua Brenet heeft tijdens FC Emmen - FC Twente (0-3) voor gefronste wenkbrauwen gezorgd. De 29-jarige rechtsback van de Tukkers speelde bijna 54 minuten lang met een ketting om, hetgeen sinds 2005 nadrukkelijk verboden wordt door de KNVB. Ook de arbitrage in Emmen leek zich hier lang niet van bewust.

Bij een 0-0 stand gebaarde arbiter Martin van den Kerkhof naar Brenet om het veld te verlaten. Dit bleek te zijn omdat hij een ketting droeg, wat sinds het seizoen 2005/06 verboden is. Daarvoor was het Van den Kerkhofs team niet opgevallen. Brenet overhandigde het sieraad aan Robin Pröpper, die het via collega-ploeggenoot Ricky van Wolfswinkel naar de zijlijn bracht. Daar werd het achtergehouden tot na de wedstrijd.

Opmerkelijk genoeg heeft Brenet er al een profcarrière van ruim tien jaar op zitten. De tweevoudig Oranje-international debuteerde in het seizoen 2013/14 voor PSV en speelde sindsdien liefst 154 Eredivisie-duels. Dit seizoen is er voor hem een van uitersten. Hij maakte als rechtsback al zeven goals en geniet interesse van onder meer Fulham, PSV en Feyenoord, maar werd ook al uit de selectie gezet wegens disciplinaire problemen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet de eerste keer.. al meerdere keren dit seizoen op betrapt.

7 mei 2023 om 14:45

Dan wist ie het zeker niet

7 mei 2023 om 15:24

Zelfs bij PSV had hij al structureel een ketting om. Lijkt bijna alsof het voor hem iets religieus is om hem per se om te moeten houden.

Tsja en tegelijkertijd: de arbitrage weet na 10 seizoenen nog steeds niet dat Brenet dit letterlijk iedere wedstrijd draagt. Onbegrijpelijk, daar ESPN het bijna iedere wedstrijd ook gewoon in beeld brengt (en becommentarieerd).

Staat deze jongen in de belangstelling van PSV en Feyenoord? Hij kan totaal niet verdedigen en is positioneel ook heel erg slecht, die gaat niet naar de aanstaand landskampioen.

7 mei 2023 om 15:22

Ik lees het hier ook voor het eerst. Lijkt me pure onzin.

Komop, natuurlijk is hij zich daar wel bewust van. Hij is er al meerdere keren op gewezen, maar er wordt zovaak niets van gezegd dat hij het zich blijkbaar kan permitteren.

Brenet is na Geertruida de beste rechtsback op de Nederlandse velden. Ajax of PSV zouden hem niet misstaan.

7 mei 2023 om 16:19

Ja Brenet of Rensch, ik weet het wel, beide niet geweldig

8 mei 2023 om 07:15

Brenet kan ook als linksback uit de voeten en als Middenvelder plus je betrapt hem zelden op een blunder of foutje. Hele betrouwbare voetballer sinds hij bij Twente is gekomen, heeft hij het niveau van de elftal opgekrikt. Dat je de vergelijking met Rensch maakt slaat helemaal nergens op. CL ervaring en meerdere malen kampioen van de Eredivisie en nog maar 29

8 mei 2023 om 08:21

Rensch heeft ook vaker LB gestaan, kampioen geworden en CL gespeeld. Wat is je punt nou?

Hmmmm….wat is de nieuwswaarde van dit stuk? Ik kende de regel ook niet, maar zou ook niet in me opkomen een ketting om te doen. Denk ook gewoon dat hij het vergeten was af te doen…..nou ja het zal wel

7 mei 2023 om 16:27

Er is een controle op sieraden en andere verboden voorwerpen vooraf aan elke profwedstrijd in Nederland - om te voorkomen dat tijdens een duel iemand gewond raakt of erger vanwege een sieraad.

Hij moet hem tijdens de controle af gedaan hebben maar hardleers vervolgens weer omgedaan.

Never come back to psv. Wat een drama voetballer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren