Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bouy legt uit: ‘Op die manier hoop ik het plezier weer terug te krijgen’

Laatste update:

Vorige week vrijdag zei Ron Jans dat PEC Zwolle er misschien in zou slagen Ouasim Bouy terug te halen naar Nederland. Dankzij de contacten met Mino Raiola lukte het de Overijsselse club uiteindelijk ook Bouy op huurbasis over te nemen van Juventus en voor de rest van dit seizoen bij zich te halen. De 22-jarige middenvelder verliet de academie van Ajax op jonge leeftijd voor de Italianen, maar brak er niet door.

/

Juventus leende hem uit aan Brescia, Hamburger SV en meest recent Panathinaikos: dit seizoen is het dus de beurt aan PEC Zwolle om aan de slag te gaan met Bouy. Die heeft zin in zijn avontuur, zegt hij in gesprek met PEC Zwolle TV. “Ik denk dat ik hier veel wedstrijden kan gaan spelen en op die manier hoop ik het plezier in voetballen weer terug te krijgen. Ik zal in ieder geval iedere dag strijden voor de club, op de training en in wedstrijden”, belooft Bouy.

De voormalig jeugdspeler van Ajax komt niet in volkomen onbekend gebied terecht, legt hij uit aan het clubkanaal. Vanuit Turijn en ook tijdens zijn verblijven bij andere clubs hield Bouy in de gaten hoe de Nederlandse competitie verliep. “Ik volgde de Eredivisie op de voet. Ik weet dus dat PEC Zwolle het goed heeft gedaan de afgelopen jaren. Dit jaar hoop ik daaraan bij te kunnen dragen.”

Wordt Ouasim Bouy een succes bij PEC?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat was dit een talent vroeger.

2 september 2015 om 18:39

Hopelijk zien meerdere talenten dit voorbeeld en denken ze 2x na over hun carriere

2 september 2015 om 18:44

Ach ja, het laat ook wel weer zien dat je als speler altijd weer een kans krijgt in Nederland na je mislukte avontuur. Bruma, Rekik, Ebecilio en Barazite zijn nog maar een paar voorbeelden. Kans bestaat dus dat je financieel binnen bent en toch weer een kans krijgt...

2 september 2015 om 18:47

@NEC, precies wat jij zegt! Helaas is er weinig aan te doen, gezien de beperkte financiële middelen van veel clubs en de kwaliteiten die die spelers toch hebben..

2 september 2015 om 18:48

Ja maar niet meer in de top van Nederland. Die talentjes die terugkomen mogen blij zijn dat er een eredivisieclub belangstelling toont.

2 september 2015 om 18:59

Niet? Volgens mij speelde Rekik gewoon in de top hoor, en bruma ook.

2 september 2015 om 18:47

Hij zegt meer plezier maar waarom verlengt hij dan zijn contract

2 september 2015 om 19:24

Zodat hij nog meer plezier heeft zodra hij naar zijn bankrekening kijkt. Mensen moeten niet vergeten dat het leven uit meer bestaat dan alleen voetbal. De meeste voetballers in Nederland moeten na hun voetbalcarrière gewoon aan het werk zoals wij dat moeten. Als je jezelf financieel onafhankelijk kan spelen op jonge leeftijd is de verleiding te groot.

2 september 2015 om 23:56

Zodra je bij Ajax het eerste haalt moet je hele domme dingen financieel doen om niet gewoon binnen te zijn.
Bouy had alle mogelijkheden het eerste te halen en daarna een mooie vervolg stap te maken maar koos voor Mino zijn bankrekening, heb er geen medelijden mee, hopelijk doet hij het goed bij Zwolle en maakt hij toch nog iets van zijn loopbaan.

3 september 2015 om 12:26

Nou...hij heeft gewoon een punt hoor.
Het kan zo afgelopen zijn.
En als je bij Ajax 4 seizoenen 4,5,7 en 8 ton verdiend(de werkelijkheid verschilt natuurlijk, probeer een voorbeeld te geven)...ben je nog echt niet binnen hoor.
2,4 miljoen blijkt veel...maar daar gaat gewoon nog belasting van af.
dus zo'n speler houd misschien iets meer dan een miljoen over na 4 seizoenen.
Haal daar zijn vaste lasten en vrouw van af...en je heb nog maar de helft na al die seizoenen...als je mazzel heb.
Nou daar kan jij niet je hele leven op teren.

Wel is het vaak zo dat je altijd wel ergens voor een leuke geldsom kan aanschuiven aan tafel etc.

Als je zoals Stekelenburg en Suarez op gegeven moment 1,8 miljoen verdiend bij Ajax dan is het natuurlijk een ander verhaal, vooral bij Steek die enorm lang onder contract heeft gestaan in de periode dat Ajax nog de meest dikke salarissen uitdeelde.

2 september 2015 om 19:33

Vroeger? Hij was 5 jaar geleden ofzo nog altijd dat zelfde talent. Dat noem ik geen vroeger.
Ook weten 9 van de 10 mensen hier niks over de knieblessure die hij gehad heeft paar jaar geleden bij Brescia geloof ik. Daarvoor speelde hij gewoon heel goed voor Brescia. Als iets zijn talent heeft verpest was het die blessure en niet zijn transfer naar Juve. Juve is met hem omgegaan hoe ze met al hun talenten omgaan die nog niet goed genoeg zijn voor het 1e elftal.

2 september 2015 om 20:25

Zeg ik toevallig iets over Juve, nee he, want iedereen weet dat Juve goed met haar talenten omgaat. En ik weet wel van zijn blessure, ik meld alleen maar dat het een talent was.

2 september 2015 om 23:22

Nee, je zegt iets over Bouy. Verder, sorry, het was niet echt aan jou gericht, op het 1e stukje na. De rest van z'n blessure en het stukje over Juve is aan iedereen gericht.
Vind het een beetje irritant te worden dat in elke thread over Bouy 100 berichten staan dat het een talent was en hoe zonde het wel niet is. Is natuurlijk wel zo, maar hij is nog altijd jong en heeft nog altijd talent.

Hopen dat we plezier aan hem gaan beleven !

2 september 2015 om 18:43

Zal wel worden uitgefloten in de Arena denk ik. Het eerste schaapje van de raiola kudde wat op deze basis weer terug is in de Arena.

Dit is weer zo'n voorbeeld waarbij Raiola hem even naar italie bracht om te cashen, maar als hij gewoon de opleiding had voltooid had hij een grotere kans voor een betere club dan dat hij nu heeft. Maar dan was zijn bankrekening wel minder gevuld geweest.

2 september 2015 om 18:57

Nee juist niet, dan was hij nu steenrijk. Als jeugdspeler speel je je echt niet zo rijk bij Juventus als een Wijnaldum en Clasie nu doen. Voor toen leek het heel veel geld, omdat jeugspelers in Nederland het moeten doen met 'maar' een paar duizend euro per maand...

2 september 2015 om 19:01

Dan vergeten jullie even voor het gemak dat niet doorbreken bij Ajax betekent door naar Almere. Niet doorbreken bij juventus betekent dat er nog steeds veel belangstelling zal zijn.

2 september 2015 om 19:09

Voor Bouy lag een contract klaar en die was er zeker weten gekomen maar meneer wilde cashen met benchen.

2 september 2015 om 19:10

Door naar Almere is ook overdreven. Je hebt het voor een groot deel toch zelf in de hand. Speler van Juventus kan ook een grotere druk met zich meebrengen, met welke hij nu dus te maken krijgt... Ik ben in elk geval heel benieuwd wat hij ervan kan.

Bovendien zijn spelers als Bonevacia, Donald, Castilion nooit in de belangstelling van grotere clubs geweest volgens mij, wat hun kwaliteit al aangeeft. Is me iets te lang geleden om te herinneren in ieder geval.

2 september 2015 om 19:12

Op het moment dat hij besloot om te vertrekken zou hij net mee op trainingskamp gaan met Ajax 1

2 september 2015 om 20:23

Hoe wil je doorbreken bij Juve, als je niet eens kan doorbreken bij Ajax?

2 september 2015 om 23:21

Hij was 17 toen hij naar juventus ging he...

3 september 2015 om 07:43

Je weet wie de meeste spelers in europa heeft opgeleid? Sterker nog elia was bv. een afvaller en kwam ook uiteindelijk nog voor Juve uit.

2 september 2015 om 19:34

Dat is puur speculeren wat jij aan het doen bent. Wie zegt dat als hij hier was gebleven dat zijn carrière er op vooruit zou gaan. Misschien kan hij wel niet beter als wat hij hier in Nederland heeft laten zien en heeft hij hierdoor gewoon een goede keuze gemaakt. Wat ik vermeld is ook speculatie maar de kans daarop is veel groter als wat jij vermeld. Hoeveel spelers uit de Nederlandse opleidingen breken tegenwoordig nog echt door in de top van de grote competities? Als je echt goed bent dan moet je dat als talent zijnde ook kunnen bewijzen op jonge leeftijd. Als dat niet lukt dan zal dat naar mijn mening ook niet lukken wanneer je op je 25/26ste vertrekt.

Had een vaste waarde kunnen zijn bij Ajax maar ging voor het geld . Op deze leeftijd had hij een grotere stap kunnen maken als hij gewoon bij Ajax was gebleven en een andere zaakwaarnemer had genomen.

2 september 2015 om 19:04

Deze was iets beter dan die twee.

2 september 2015 om 19:10

Die hebben beiden nooit in het eerste van Ajax gespeeld en waren simpelweg mindere talenten, dat kon je van Bouy niet zeggen. Die heeft enkel een stapel hele domme beslissingen gemaakt.

Kishna heeft in ieder geval nog een klein beetje ervaring bij Ajax, dus die heeft dan weer een iets grotere kans, maar bij Bouy was het echt helemaal niets en dit bleef het totaal onnodig ook.

2 september 2015 om 21:17

Het is voor een jonge speler vaak veel makkelijker je te ontwikkelen bij een nederlandse club dan in het buitenland. Je moet niet vergeten dat je alles achterlaat. Je moet ineens voor jezelf zorgen, vreemde taal, andere mentaliteit. Dat soort dingen vergt allemaal energie dat je vaak gewoon nodig hebt om door te breken..

3 september 2015 om 00:59

Ligeon heeft 11x in Ajax 1 gespeeld, Castillion 1x. Dat is vaker dan Bouy.

3 september 2015 om 07:11

Bouy zat onder 15, 16, 17 en 19 en plots ging hij naar Brescia?! Dan snap je zelf toch ook wel dat er iets niet klopt?
Er zijn gewoon een aantal jongens die het gemakkelijk veel verder hadden kunnen schoppen dan dat ze uiteindelijk gedaan hebben. Bouy is hier een groot voorbeeld van.

Ligeon en Castillion hebben hun kansen gehad, maar Ajax had simpelweg betere opties binnen de club en vallen ze vanzelf door de mand.
Bouy was zo'n beetje precies op het moment dat hij zichzelf 5 jaar vast kon leggen bij Ajax en vervolgens ging hij weg en hoorden we nooit meer wat positiefs van hem.
Hij heeft geloof ik nog een bekerwedstrijd mogen spelen met Juventus geven amateurs ofzo. Helaas pakte hij zelfs toen totaal onnodig een kaart, maar maakte dat uiteindelijk niet uit omdat Juventus toch al dik voor stond.

3 september 2015 om 12:31

Deze jongen was bijvoorbeeld veel verder dan Klaasen.

Heeft hij volledig aan zichzelf te danken. Dacht zich wel even in de basis te spelen bij Juventus met middenvelders als Pirlo, Pogba, Vidal en Marchisio om er maar een paar te noemen. Doodzonde. Nogmaals bedankt Mino.

2 september 2015 om 19:40

Jouw redenering zou kunnen kloppen, maar dat vindt ik echt het domste wat ik heb gehoord vandaag. Die opleiding kreeg hij bij Ajax ook, met een veel realistischere kans op een basisplek. En voetballers worden beter van wedstrijden spelen, en niet van constant trainen met het tweede elftal.

“Ik denk dat ik hier veel wedstrijden kan gaan spelen en op die manier hoop ik het plezier in voetballen weer terug te krijgen.''

Met dank aan je geweldige zaakwaarnemer. Mooi toch Bouy? Voor de centen kiezen?

Hij komt uit dezelfde lichting als Klaassen. Je ziet hoe het kan verkeren.

2 september 2015 om 20:25

Verschil is dat Bouy echt één van de beste was van zijn lichting. Die anderen kregen volgens mij geen contract aangeboden van een topclub, of wel?

3 september 2015 om 12:32

Sterker, Bouy was een groter talent dan Klaasen!

Prachtig voorbeeld natuurlijk!

Het kwaliteitsverschil tussen Klaassen en Bouy vroeger vergeleken met nu...

Helaas blijven talenten te vroeg vertrekken

2 september 2015 om 19:51

Heb je Bouy recent nog zien spelen om zijn huidige kwaliteit op waarde te schatten? Dan moeten we zelfs nog bekijken hoe hij het gaat doen in deze ow zo moeilijke Mickey Mouse competitie. Laat me duidelijk maken dat Klaassen het aardig doet maar het is nou ook geen topspeler. Heeft net een doelpunt gescoord en een assist gegeven en wordt alweer opgehemeld.

2 september 2015 om 20:30

Dan moet Bouy wel eerst eens gaan spelen, wil je hem bekijken.

En Klaassen speelt nu in het Nederlands elftal, dat kun je van Ouasim niet zeggen.

Of het financieel een juiste keuze was of niet doet er niet toe. Als je op je 22e nog geen 40 wedstrijden op niveau hebt gespeeld is het wel heel ernstig met je gelopen.

Stond 1½ jaar terug op het punt van doorbreken bij Ajax.

Nu met een vette bankrekening, kan hij zijn carriere weer een nieuwe draai geven middels en verhuurperiode bij Pec.

Ben wel benieuwd, wat hij tegenwoordig kan presteren. Was toen met Klaassen het grootste talent uit de opleiding !

Toen ie ging reageerde ik, tot ziens bij RKC, maar het werd dus PEC.

Nu Kishna nog.

2 september 2015 om 19:44

Hij is gewoon nog eigendom van Juventus en zal zeker wel goed terechtkomen wanneer hij daar weg zou moeten. Het begint gewoon zwaar irritant te worden met dat Ajax publiek. Zodra een talent de club verlaat komt ie wel bij een rkc terecht. Alsof Ajax de enige juiste opleidingsniveau heeft voor talenten. Misschien zouden ze het talent op waarde moeten schatten en de jongens daar goed voor moeten belonen. Maar ja, alleen al bij Ajax spelen zou al genoeg motivatie moeten zijn om daar te blijven. Één ding is zeker die tijd is al voorbij. Talenten hebben nu keuze zat en als ze daarbij ook minimaal!!! het dubbele kunnen verdienen is het moeilijk om dat te weigeren. Ik vraag me af wat jij zou doen indien je minimaal het dubbele kan verdienen bij een andere werkgever.

2 september 2015 om 20:39

Als jij weet dat je één van de grootste talenten van Ajax bent en kan doorstromen naar het eerste, zal ik zeker blijven. Je kan dan gewoon lekker veel wedstrijden spelen op jonge leeftijd, waardoor je jezelf heel goed kan ontwikkelen. Je weet dat je dan op den duur naar een mooie club kan gaan.

Klaassen kon nu bijvoorbeeld al bij Napoli zitten. En dan kom je niet binnen als broekie, maar als aanvoerder van Ajax met Champions League ervaring (al is het niet veel), Nederlands international en er is 18,5 miljoen voor je neergelegd. Daarnaast kon hij daar vast een veel dikker contract tekenen dan Bouy bij Juventus.

@hannover

Ik begrijp echt niet dat je het verdedigt dat jonge spelers hier veel te snel vertrokken. Al die jongetjes hebben een k.t carriere die te vroeg zijn vertrokken. Hoeveel voorbeelden wil je hebben? Kijk die Nathan Ake dan, die leert helemaal niks. Van Ginkel is aan 10 clubs al verhuurd, als hij een vrouw had geweest, dan had hij het oudste beroep ter wereld beoefend. Die Bouy zit nu bij Zwolle, wow wat een stappen heeft die jongen gemaakt zeg! Van Persie is de enigste speler die ondanks te jong is vertrokken is, maar wel de top bereikt. Of ken jij er nog 5 of 4 of 3?

Op zich is PEC Zwolle een prima club met een prima trainer voor hem. Zijn carriereverloop is niet echt logisch, maar dat is met alle talenten uit de stal van Raiola het geval.

Zo dom van hem op toen de tijd naar juve te gaan sloeg helemaal nergens op. Dan beland je vanzelf wel een keer bij zwolle ja.

2 september 2015 om 23:25

Beetje denigrerend richting Zwolle. Ik vind hun geen kleine club meer in Nederland en doen gewoon elk jaar mee om de europese plaatsen. Perfecte plek voor Bouy om alles weer op orde te krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren