Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bournemouth - Luton Town wordt volledig overgespeeld na ineenzakken Lockyer’

Laatste update:

Het Premier League-duel van Luton met Bournemouth zal volledig worden overgespeeld, zo meldt de Daily Mail op basis van bronnen binnen de Engelse voetbalbond. De wedstrijd werd zaterdagmiddag na 65 minuten bij een 1-1 stand definitief gestaakt, nadat Luton-verdediger Tom Lockyer plots op het veld in elkaar zakte.

Luton liet vervolgens weten dat Lockyer een hartstilstand kreeg. De mandekker is inmiddels bij kennis en overgebracht naar het ziekenhuis. Daarna werd ook bekend dat de wedstrijd definitief werd gestaakt. Volgens Luton, dat ook de medische staf van Bournemouth bedankte, waren de spelers niet meer in staat om nog verder te spelen na wat er was gebeurd.

De wedstrijd zal alleen niet in de tweede helft worden hervat bij een 1-1 stand. Regel L15 van de Premier League schrijft voor dat elke wedstrijd die wordt gestaakt met toestemming van de wedstrijdleiding volledig wordt overgespeeld - in plaats van het duel te hervatten bij het moment waar het duel definitief werd gestaakt, zo schrijft de Daily Mail.

Een nieuwe datum en aanvangstijd moeten nog worden vastgesteld. Eerder dit jaar werd Lockyer tijdens de wedstrijd om promotie naar de Premier League tussen Luton en Coventry City ook onwel op het veld. Vervolgens werd hij geopereerd aan zijn hart, waarna hij zijn loopbaan kon voortzetten.

Lockyer ontving zaterdag op sociale media veel steun, ook van (oud-)profvoetballers. Onder meer Ashley Young, John Terry en David de Gea lieten weten met hun gedachten bij de Luton-aanvoerder te zijn.

Luton kwam zaterdag nog met meer informatie over Lockyers medische toestand. "Onze medische staf heeft bevestigd dat hij een hartstilstand heeft gehad op het veld. Toen hij op de brancard van het veld werd gedragen, was hij weer aanspreekbaar.”

“Hij heeft in de catacomben van het stadion verdere medische behandeling gekregen, waarna hij naar het ziekenhuis is vervoerd. Zijn toestand is stabiel en momenteel ondergaat hij verdere tests, terwijl zijn familie bij hem is.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Wat gebeurt er dan eigenlijk met de goal statistieken enzo? Geschrapt?

17 december 2023 om 16:23

Dat is een interessante vraag, zeker ook met het oog op de FF League.

17 december 2023 om 16:31

De FF League is in dit geval wel het laatste waar de FA zich zorgen om gaat maken

17 december 2023 om 16:25

Denk dat het in deze speciefieke situatie niet heel veel uit zou maken omdat het doelsaldo niet veranderd en deze spelers niet verwikkeld zitten in de strijd om de gouden schoen ofzo. Schrappen zou dan de logische oplossing zijn.
Stel een club loopt handhaving/europees voetbal/kampioenschap hierdoor mis, of een speler die op 1 goal na niet topscorer wordt, zal er misschien wel iets meer rekening mee worden gehouden.

17 december 2023 om 17:47

Geschrapt, die 65 minuten zijn officieel niet gespeeld. Statistieken worden pas doorgevoerd na afloop van een wedstrijd (de goal van Brobbey tegen RKC werd ook pas na de laatste paar minuten geteld, omdat de wedstrijd nog niet was afgerond).

Lockyer gaan we niet meer terug zien in de Premier League. Na het incident op Wembley afgelopen zomer heeft hij al een operatie aan zijn hart ondergaan om uberhaupt nog tot spelen te kunnen komen, maar helaas heeft het niet mogen baten.. Gelukkig heeft hij het overleefd!

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren