Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boukhari legt uit: ‘Het gebeurt overal, maar bij Ajax het vaakst’

Laatste update:
/

Het Ajax-publiek heeft er in het verleden geen moeite mee gehad eigen spelers uit te fluiten. Recent nog daalde een fluitconcert neer op Nicolai Boilesen en Ricardo Kishna. Jaren geleden onderging Nourdin Boukhari dat ook en in het Algemeen Dagblad blikt hij erop terug. Volgens hem moeten Boilesen en Kishna proberen zich er zo weinig mogelijk van aan te trekken.

Boukhari speelde van 2002 tot 2006 voor Ajax, met een onderbreking van een jaar bij NAC Breda. Hij zegt dat het uitfluiten van eigen spelers niet puur en alleen voorbehouden is aan de fans in Amsterdam. “Het gebeurt overal, maar bij Ajax het vaakst. Het doet wel wat met je, normaal gesproken fluit je de tegenstander uit. Je moet er tegen kunnen, want stel dat je daarna naar Real Madrid gaat. Daar zitten honderdduizend man.”

De 34-jarige oud-prof zegt dat hij wel altijd een tegenreactie in huis had. Als hij scoorde, legde hij zijn hand achter zijn oor om te kijken of het publiek zich op dat moment ook wilde laten horen. Boukhari hoopt dat Boilesen en Kishna, de meest recente ‘doelwitten’ van de fans, zich er niets van aantrekken. “Je wordt er alleen maar sterker van”, heeft de voormalig aanvaller ervaren.

Ik vind het uitfluiten van eigen spelers...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je mag best je onvrede uiten over de vorm van je eigen spelers maar ik denk dat Boilesen en Kishna er niets aan hebben als ze worden uitgefloten. De Ajax-supporters moeten hun nu juist steunen in deze mindere periode.

24 maart 2015 om 10:30

Precies. Zeker die jonge gasten moet je aanmoedigen als het even fout gaat. Als je al iemand aan mag pakken over de prestaties van Boilesen dan is het de trainer die hem steeds laat staan.

24 maart 2015 om 10:45

Als ik eerlijk ben moet je als ajax dit kunnen voorkomen door wanneer iemand structureel faalt er een waardige vervanger in zitten tot de beste weer kan spelen

24 maart 2015 om 10:47

Om er verder op in te gaan is dit een gevolg van gebrek aan kwaliteit. Want wanneer Ricardo of nico niet in vorm is moet er gewoon een gretige speler achter staan. Zo voorkom je ontevredenheid onder supporters en zal het tevens je prestaties verbeteren. Maarja als alles zo makkelijk zou zijn natuurlijk.

24 maart 2015 om 11:18

Ik heb het al vaker op dit forum geschreven maar ik vind (een deel van) het Ajaxpubliek echt om te huilen, zeg ik als mede-Ajacied.

Je bent fan of supporters in goede en in minder goede tijden. Je eigen spelers uitfluiten doe je gewoon niet. Dan heb ik liever dat je thuis blijft en op die manier laat blijken dat je het voetbal op dit moment niet om aan te zien vindt. Maar uitfluiten van eigen spelers daar maak je spelers alleen maar minder van, nooit beter.
Daarnaast stoor ik mij mateloos aan de 'supporters' die 10 á 15 minuten voor het einde van de wedstrijd al vertrekken. Meestal onder het mom van 'dan ben ik voor de drukte aan'. Heel erg irritant en geen gezicht als in minuut 88 al een kwart van de mensen vertrokken is.

Nee, ik zie ook wel dat het voetbal op dit moment niet om aan te zien is. Maar dan bedenk maar iets anders dan het uitfluiten van je eigen spelers of het vroegtijdig uit het stadion lopen..

24 maart 2015 om 11:56

Ik ben het met je eens voor wat betreft het uitfluiten, dat moet je als supporter niet doen, hoogstens als het team er met de pet naar gooit. Recent voorbeeld is vorige week Sunderland thuis tegen Aston Villa waar ze na een half uur 4-0 achter stonden in eigen huis. Ik vind dat je dan wel je onvrede mag laten blijken (zij deden dat zelfs door massaal het stadion te verlaten, mede ook door eerder dramatische uitslagen). Maar individuele spelers uitfluiten doe je gewoon niet vind ik.

Het vroegtijdig verlaten van het stadion ben ik niet met je eens. Ik vind dat je hier wat te snel conclusies trekt. Het is knetterdruk na een wedstrijd en als je nog naar pak 'm beet Limburg moet rijden op een zaterdagavond vanuit Amsterdam dan kan ik het me goed voorstellen dat je de drukte voor wil zijn om niet om 4 uur 's nachts thuis te komen. Niet iedereen die bij Ajax komt kijken woont in de omgeving van Amsterdam.

24 maart 2015 om 11:57

kebm

ben het wel met je eens dat het publiek vaak waardeloos is

alleen in het geval van bijvoorbeeld boilesen vind ik dat die te vaak de actie opzoekt en zich daardoor altijd in de problemen werkt...hij moet het gewoon simpel houden en niet te vaak naar binnen trekken tussen 3 man door...dit doet hij elke keer weer, vooral nu hij compleet uit vorm is moet hij dat niet doen, ik vind hem sowieso ajax onwaardig...hij heeft misschien 3 hele goede wedstrijden gespeeld

kisha vraagt er zelf om, die moet zijn irritante zaakwaarnemer vragen niet in de media te praten over hem en ajax...daarbij laat hij ook heel erg weinig zien in de wedstrijden, hij speelt 1 topwedstrijd en dan zie je hem 3-4 wedstrijden helemaal niet, zoals tegen Ado...en die zaakwaarnemer legt er zo alleen meer druk op bij hem, kishna is een speler die goed in zijn vel moet zitten en plezier moet hebben om te presteren en elke keer die berichten in de media helpen hier niet mee

het ajax publiek is daarbij verwend en trots plus vind ik uitfluiten beter dan spelersbussen opwachten of het trainingsveld oplopen of de boel slopen, dat gebeurt bij ajax dan weer niet

24 maart 2015 om 11:58

Ik ben ook zeker niet van het uitfluiten, maar Boilesen is gewoon echt aan het falen. Wedstrijd na wedstrijd.. En niet een klein beetje, maar in bijna alles. Dit hoort gewoon niet in een Ajax shirt te spelen. Ik begrijp best dat mensen daar heel gefrustreerd van worden. Iemand die zo lang, zo slecht speelt, daar komt kritiek op. Ook van de eigen aanhang. Dat is niet meer dan logisch en ja, uitfluiten is dan zo'n beetje de enige manier waarop supporters hun onvrede direct naar een speler toe kunnen uiten. Daarbij is het ook een signaal naar De Boer. Iedereen ziet dat Boilesen blijft falen, terwijl Riedewald het op die positie telkens beter doet.. Normaal gesproken had een trainer Boilesen al lang uit de basis gehaald, omdat hij niet goed genoeg presteert. Zo werkt het normaal ook bij een topclub, presteren of gepasseerd worden. Boilesen vraagt er met zijn dramatische spel om, hij wil eruit. Nogmaals, ik ben normaal gesproken fel tegen het uitfluiten van eigen spelers als het even tegenzit. Wanneer het even tegenzit, moeten spelers gesteund worden. Dat is ook een tijd bij Boilesen gebeurd. Supporters hadden genoeg vertrouwen in hem en na enkele mindere wedstrijden was er ook nog geen onvrede merkbaar, maar die tolerantie houdt een keer op. We kunnen iemand die wedstrijd na wedstrijd overduidelijk faalt niet blijven aanmoedigen. Boilesen is nu duidelijk te lang te slecht. Ik was het met dat fluitconcert eens. Als De Boer en medespelers hem niet kritisch durven te benaderen (gezien zijn vaste basisplaats, aanvoerdersband en de reacties van medespelers op het fluiten), dan moeten de supporters dat doen. Het moet voor Boilesen, en de andere spelers, heel duidelijk zijn dat een zo'n lange periode zo slecht spelen niet geaccepteerd wordt.

24 maart 2015 om 12:06

Timuske, zelfs wanneer Boilesen het simpel houdt, maakt hij fouten. Daarbij hebben we het nu over balbezit, terwijl hij verdedigend (vraag me niet hoe het kan) nog veel slechter bezig is. Hoeveel ruimte hij aan zijn directe tegenstanders geeft is ongekend. Zelfs wanneer zijn tegenstander de bal heeft en Boilesen naar hem toegaat, blijft hij uiteindelijk op een paar meter afstand staan. Hij is ongelooflijk schuw voor fysieke duels.. Bij counters van de tegenpartij maakt hij verkeerde keuzes.. Boilesen is echt een heel erg groot drama. En ik zat zondag in de Arena en op slot komt Riedewald erin. Een jongen van 18.. Die straalt zoveel meer rust, power, controle uit dan Boilesen.. Dat is een verademing. Zo'n jongen dwingt gewoon een kans af. Zo'n jongen heeft de toekomst en zal beter worden. Als opleidingsclub zijn we nu haast verplicht zo'n jongen een eerlijke kans te geven.

24 maart 2015 om 12:18

Als ik Kishna zoals zondag zie spelen Kebm dan fluit ik hem uit, want hij deed totaal zijn best niet. Boilissen die doet dat te minste wel, hij speelt misschien slecht maar je best doen heb je zelf in de hand. En als een speler als Kishna dat niet doet (of Sulejmani in het verleden) dan is dat gewoon terecht. Je betaald je als fan scheel en je houdt van je club dat betekend juist dat je mag laten blijken als het fout gaat. Daarom hou ik juist van Ajax kijk de Feyenoorders die blijven overal achter staan, mooi? ja! Nuttig? nee, als je alles accepteert kom je nooit verder. Je moet altijd het maximale eisen als fan want daar wordt de club beter van. Boukari verteld dat hier letterlijk! Ik vind het zo vreemd dat je alles maar moet pikken als fan? anders ben je geen echte fan of iets dergelijks, nou sorry hoor dat ik lui gedrag niet tolereer. Verliezen kan altijd, ik ga zeker niet bij ieder verloren duel fluitend op de banken staan maar wel als er geen bezieling is en het lijkt alsof de speler het niet uitmaakt.

24 maart 2015 om 12:23

@ Flthje,

Dat is het hem juist. Die vervangers zijn er gewoon. Helemaal voor nico. Zag je tegen ado toch ook, zijn blessure werd zonder probleem opgevangen. Sterker nog de blessure van de vervanger werd zonder problem opgevangen, door een speler mt drive en inzet gekoppeld aan fatsoenlijke techniek. De huidige Nico hoort niet in de basis van Ajax. Sterker nog hij hoort geeneens op de bank.

Het is de Boer de structureel dezelfde fouten maakt. Zijn lievelingetjes hebben oneindig krediet en het is helemaal nergens op gebasseerd. El Ghazi werd er echt zonder pardon naast gezet (terwijl hij geen eens echt slecht presteerde), Sinkgraven houdt hij zonder pardon buiten de basis (terwijl die juist wat extra's brengt in het Ajax spel), Millik wordt er gewoon naast gezet (terwijl die gewoon aantoonbaar beter is dan Sigi, ik laat in het midden of dat voldoende is voor Ajax). Maar Boilisen moet en zal spelen. Zelfde goldt heel lang voor Sigi en die grapjes heeft Frank al vaker uitgehaald. Ajax ging keer op keer beter lopen als bepaalde wisselspelers een vaste plek kregen ten faveure van basisspelers. Zie je dit seizoen weer, en het publiek ziet het ook. Gevolg striemend fluit concert.....

En Frank moet gaan oppassen want de volgende stap is dat het publiek zich tegen de trainer keert. Juist omdat hij bepaalde spelers te veel beschermt.

24 maart 2015 om 12:38

toekomst

dat bedoel ik ook...boilesen bakt er niks van en hij maakt het zichzelf daarbij onnodig moeilijk, het enige waar niks op aan te merken valt is zijn inzet

ik vind viergever trouwens net zo'n groot drama, die kan het niveau al helemaal niet aan...ik zie in boilesen nog wat rek en talent maar dat zie ik bij viergever niet

24 maart 2015 om 12:43

ninjakai

ben het helemaal met je eens...de boer doet de laatste tijd veel rare dingen...

vooral het opstellen van viergever, sighthorson en boilessen begrijp ik echt niet...ook schone in de spits slaat nergens op...ik zou eerder zivkovic opstellen en kansen geven dan sighthorson.

boilesen aanvoerder maken vind ik echt de vreemdste actie en echt onvoorstelbaar , net of hij het expres doet omdat heel de buitenwereld er commentaar op heeft

sinkgraven is de enige speler bij ajax die een superpass kan geven zonder de bal eerst aan te nemen...dat is lang geleden dat ajax een speler had die dit kon, maar die krijgt echt nog genoeg kansen en die gaat hij ook wel grijpen hoor

24 maart 2015 om 15:47

Juicher..

Juist als je helemaal uit Limburg komt blijf je toch zitten? Dat kwartiertje of hooguit half uurtje, want meer is het niet in mijn beleving, maakt dan toch ook niet uit?

Ik, en dan praat ik echt als Ajax-supporter, blijf zitten tot het laatste fluitsignaal. Al is de wedstrijd allang gespeeld, ook al staan ze met 0-5 achter, een supporter blijf je tot het einde van de wedstrijd in voor en tegenspoed..

24 maart 2015 om 17:14

Blijkbaar voor die mensen wel Kebm, waarom zouden ze anders vroeger weggaan? Ik zou het zelf ook niet doen, maar ik kan me wel indenken dat dat meespeelt. Of merk jij dat het dit seizoen meer is dan de seizoenen waar jullie kampioen werden?

24 maart 2015 om 17:28

Ik vraag me ook altijd af wie dat nou doen, ik heb altijd in de vakken om 410 gezeten met mijn seizoenskaart en losse kaarten, en ik zag/hoorde nooit iemand om mij heen fluiten.
Volgens mij komt het gros van de fluiters bij de lange zijde vandaan.
Waarom zegt niemand daar wat van, scheld hem desnoods de huid vol, dat hoort hij toch niet.

Ik heb ook een pesthekel aan mensen die eerder weg gaan, dan kunnen mensen (ook hier) wel roepen dat de aansluitingen anders ruk zijn, tja dat weet je al voordat je een seizoenskaart neemt...een tip...neem er dan geen.

Ik was een keer met de trein naar Ajax - Salzburg...tja ik bleef er tot het einde zitten al keken we zowat met de rust al tegen 0-3 aan, en ja ik was dus ook wat later thuis omdat ik de eerste trein na het fluitsignaal had gemist.

Dat van Kishna is overigens terecht, tussen niet kunnen en niet willen zit een groot verschil.
Iemand die veel aan Ajax te danken heeft(ajax had hem ook kunnen laten vallen bij zijn zware knieblessure), en je dan zo opstellen.

24 maart 2015 om 11:06

ik vind het ook kansloos gedrag. Tuurlijk speelt Boilesen slecht, maar denk je nou echt dat hij beter gaat doen door fluitconcerten? Ajax is een opleidingsclub dus juist daar moet het publiek een beetje achter de doorgaans jonge ploeg blijven staan. Helaas zie ik het elke 2 weken als ik in de Arena zit; het is gewoon bij mijn wel een beetje verwend bioscooppubliek, dat snel begint te morren...

24 maart 2015 om 11:16

Je fluit ook niet omdat hij beter moet gaan voetballen , dat is een utopie ! Maar je fluit om het feit dat hij gewoon een Ajax onwaardig niveau heeft . Daarnaast weet je dat wanneer je bij Ajax in het 1e speelt je word beoordeeld, dat was zo , is zo en zal altijd zo blijven dat hoort nou eenmaal bij betaald voetbal . Als je daar niet tegen kan dan moet je lekker bij zaterdag bij de amateurs gaan lopen. Er komen 50.000 mensen naar je kijken , die grof geld betalen voor een kaartje , daar mag je toch op zijn minst een bepaald niveau voor verwachten. Als ik me wil irriteren aan een schande op voetbalschoenen ga ik wel naar een amateur wedstrijd.

24 maart 2015 om 11:21

baradona..

Het is natuurlijk niet zo dat men gedwongen wordt om grof geld te betalen voor een kaartje. Daar kies je zelf voor en dan weet je ook dat er minder goede of hele slechte wedstrijden tussen zullen zitten.

Dat is, in mijn optiek, nog steeds geen reden om je eigen elftal of één speler uit te fluiten. Zeker het laatste vind ik gewoonweg schandalig.

24 maart 2015 om 11:24

We zitten niet meer in de jaren 70, Ajax is geen europese top, Ajax is een opdelingsclub geworden met extreem jonge gasten. Enige reden waarom Boilesen nog niet weg is, komt door zn lange blessure. Dat ie daarna niet direct in vorm is, dat anderen net een eerste dipje hebben of dat er een pass weleens verkeerd gaat....dat moeten we als Ajacieden accepteren. Het is ook totaal niet alsof we de laatste jaren zo geweldig voetbal hebben gezien. Daarbij vind ik fluiten aan het eind van een saaie wedstrijd zoals laatste tegen Excelsior of zondag ADO nog te berijpen. Maar 1 speler eruit halen en hem persoonlijk uitfluiten...triest.
Verder ben ik het met 1 ding eens met je betoog: de belachelijke afpersprijzen die ajax vraagt voor seizoenskaarten, losse tickets of eten/drinken. Daar kan echt wel wat vanaf. Zeker als je weet dat we niet naar Europees topvoetbal aan het kijken zijn.

24 maart 2015 om 16:12

Niks met wel of niet gedwongen te maken. Wanneer je wat koopt, heb je daar een bepaalde verwachtingspatroon bij. Je koopt een seizoenkaart, dan verwacht je toch minimaal 5 leuke wedstrijden. Van de 15 wedstrijden tot nu toe, waren er 13 om te janken zo slecht.

Wat een kul dat je je eigen team niet mag uitfluiten. Wanneer je slecht presteren, ga je daar als Ajacied niet dankbaar voor zitten klappen.

Wanneer je 7 uur onderweg bent naar Kiev, en je ziet een Boilesen fout op fout stapelen, dan zou ik daarom niet mogen fluiten? Jij acteert Roomser dan de paus.

24 maart 2015 om 12:12

Ja je kunt ook sarcastisch klappen bij een fout. Ik kom door omstandigheden niet zo heel vaak meer in het stadion en kijk al mijn wedstrijden voor de competitie via Fox, maar zondag ben ik in slaap gevallen, dat zegt veel..!!!

Hoe moeten ze dan hun onvrede tonen, het loopt heel het seizoen al voor geen meter bij veel spelers. Als ze de bus opwachten is het niet goed, trouwens iedere actie die ze ondernemen bij slecht spel wordt niet in dank afgenomen door spelers en staf.

24 maart 2015 om 16:47

jongen
die gastjes verdienen zo veel geld
dan heeft de supporter recht om hun uit te fluiten
oooh wat erg hun egootje is beschadigd dit is prof voetbal dat hoort erbij
ik vind zelf dat scheidsrechters meer worden uitgefloten en meer incasseren dan spelers dus als scheidsrechters dat kunnen moeten de miljonairtjes dat zeker kunnen niet zeiken gewoon doorgaan en het publiek laten zien dat je het niet waard ben om uitgelfoten te worden
en tja
als je er niks van bakt en men betaalt om je te zien ik geef ze alle recht om uit te fluiten!!

24 maart 2015 om 12:06

Heb je van het weekend gemist dat je dit nu zo zegt? Tegen PSV kolkt het ook altijd wel aardig. Verder klopt het wel wat je zegt. Ik kom met enige regelmaat bij Liverpool, maar dat is ook gewoon gezapig tegen pakweg Hull thuis. Dat terwijl de BPL altijd geroemd wordt om de sfeer, maar ook dat is alleen in de belangrijke wedstrijden.

De Arena is ook ineens nog maar voor de helft gevuld. En dan worden de bezettingsgraden bekend gemaakt en die is dan ineens 94 procent.. De supporters die meegaan naar een uitwedstrijd van Ajax zorgen wel altijd voor een mooie sfeer.

24 maart 2015 om 10:29

In die bezettingsgraad worden ook de seizoenkaarten meegenomen, men gaat er namelijk uit van verkochte stoeltjes, niet van bezette stoeltjes. Feit is dat Ajax een groot deel no-show heeft onder de seizoenkaarthouders. Er zijn nu eenmaal veel sponsoren, zakenrelaties etc. etc. die een seizoenskaart van Ajax als een soort statussymbool zien en er alleen maar gebruik van maken bij de grote wedstrijden.

Het geeft alleen een zeer vertekend beeld bij bezettingsberekeningen. De Arena is echt vaak slecht gevuld.

24 maart 2015 om 10:33

Wat een onzin, bezoekers aantallen zijn op basis van de scans aan de poort dit ook ivm brandweervoorschriften etc dus de aantallen kloppen echt wel!

24 maart 2015 om 10:42

Tegen ado zaten er volgens de cijfers bijna 50.000. Nou, die zaten er bij lange na niet

24 maart 2015 om 11:12

Fout. Dat gebeurt alleen bij PSV en ik dacht Groningen. Bij Ajax rekenen ze de verkochte stoeltjes. Als je naar Ado keek en dacht dat daar 50.000 man zaten, kun je beter even naar de oogarts.

24 maart 2015 om 11:17

Ik kan niet vinden waar er 50000 man staat en ik heb ze niet allemaal een hand gegeven als je het niet erg vindt....

24 maart 2015 om 11:31

Nee Sm1thers, dat is niet zo. De aantallen die naar buiten worden gebracht door Ajax zijn op basis van verkochte stoeltjes. Kijk maar eens naar het aantal dat er volgens Ajax in zat afgelopen zondag en naar de beelden op TV. Volgens Ajax was het nagenoeg uitverkocht, maar iedereen kon op TV zien dat het stadion in de verste verte niet vol zat.

24 maart 2015 om 12:08

@ Sm1thers

Toeschouwers: 49.743

Bron: Ajax.nl

Aantallen worden inderdaad gebaseerd op verkoop, niet op bezetting.

24 maart 2015 om 13:16

Kenmerkend voor het onderscheid tussen een voetbalbedrijf en een voetbalclub. Bij een club gaat het er om dat er veel mensen op de tribune zitten, bij een bedrijf is de verkoop belangrijker.

24 maart 2015 om 17:48

Nee, dat gebeurt aan de hand van het aantal seizoenskaarthouders plus de verkochte tickets

Je moet je er niets van aantrekken, maar wel een tegenreactie. Als je dan daarna weer matig speelt, dan krijg je het weer te horen.

Ik vind uitfluiten van eigen spelers niet terecht, maar het team ....

Als je ziet hoe futloos en angstig en ongeïnteresseerd ze er soms bijlopen. Dan is zo'n reactie logisch.
Iets dat bij bijvoorbeeld feyenoord vrijwel nooit gebeurd.. het ontbreken van passie en strijd.. Een wil om te winnen.
Kishna probeert nog wat, maar als je nog 20 minuten hebt en een Serero weer eens een totaal nutteloze bal achteruit speelt waar hij gewoon vooruit kan.. dan begrijp ik best dat mensen daar verschrikkelijk de P in hebben.

24 maart 2015 om 10:34

Ook bij Feyenoord wordt dit gedaan, neem een Tevrede... En er zijn ook acties als schudden met sleutelbossen om hun spelers wakker te maken etc

24 maart 2015 om 10:51

Er is gemor als Te Vrede (weer eens) een kans mist, uitgefloten wordt er vrijwel nooit iemand.

24 maart 2015 om 10:53

Overigens soms wel het gehele elftal, met uitzondering van Clasie en Van Beek.

24 maart 2015 om 11:08

Ik bedoel niet dat er spelers niet worden uitgefloten, maar ik bedoel dat er bij de spelers van Feyenoord vrijwel nooit passie en strijd ontbreekt. Iets dat er bij ajax, zo lijkt het, toch redelijk vaak bij inschiet. Dooie boel is het dan.. en dat kan heel erg storen.

Ik vind het wel kunnen. Als ze de sterren van de hemel spelen krijgen ze dat ook te horen. Als Boilesen wekelijks zegt dat het beter gaat, terwijl iedereen ziet dat het minder wordt dan is het gewoon logisch dat mensen fluiten. Die loopt er bij met een instelling van kijk mij goed zijn. Kishna denkt dat hij Messi is terwijl die speelt als een zoutzak zo nu en dan. Dan mag je kritiek verwachten en gefluit zelfs. Je speelt bij Ajax niet bij FC Bitterbal. Het spel staat al twee en half jaar stil en het is niet om aan te gluren. Thuiswedstrijden tegen Excelsior en ADO worden met de hakken over de sloot gewonnen, je ligt er europees uit tegen de lokale banketbakkerij. Schei nou toch uit man! Wat hadden de mensen dan verwacht? Een staande ovatie? Als ik zo presteer in de keuken, word ik door de chef zelfs uitgefloten.

24 maart 2015 om 12:13

Ik vind individueel spelers uitfluiten niet kunnen Ajax3stars, je moet het dan De Boer aanrekenen dat hij Boilesen opstelt c.q. niet wisselt en aanvoerder maakt. Boilesen doet echt wel zijn best. Er is niets ergers dan je best doen en dan afgeserveerd worden door je eigen publiek. Boilesen weet echt wel dat hij uit vorm is, maar het is De Boer die daar actie op moet ondernemen.

En wat is de volgende stap? Net als Madrid supporters bij Bale doen de auto van Boilesen een paar trappen verkopen? Dat soort acties ga je namelijk krijgen als hij Boilesen blijft opstellen en hij blijft falen. Ik vind dat niet normaal.

24 maart 2015 om 13:33

Ja, maar is het niet ook meteen aan De Boer gericht? Tot hier en niet verder. Het is gewoon een statement naar beide, denk ik. En nogmaals, als spelers weken als zoutzakken over het veld hobbelen en zeggen dat ze bijna uit hun dip komen, dan vind ik de reactie logisch. Ik zit elke thuiswedstrijd in het stadion en vind nog dat de Ajacieden dit jaar heel erg mild zijn geweest. Want ik heb me werkelijk dood geirriteerd dit seizoen aan Ajax. Er zijn misschien een handje vol leuke wedstrijden geweest, meer niet. Blind is er ook sterker uitgekomen. Als je een topper wilt worden, moet je dit mentaal kunnen overkomen. Ja, het Amsterdamse publiek is de enige in zijn soort kwa uitfluiten betreft. Maar mag het? Je hebt de grootste begroting, de club vraagt hartstikke veel geld voor een seizoenskaart en als je dan dit seizoen krijgt voorgeschoteld vind ik dat je de rotte appels in de selectie mag uitfluiten.

24 maart 2015 om 12:17

@ Ajax3stars

Ik ben het deels met je eens, tegenwoordig mag je je als supporter zijnde je op geen enkele negatieve manier meer uiten. Voor elk wisse wasje fluiten ben ik niet voor, maar als er continue wanprestaties geleverd worden mag het publiek heus wel hun onvrede uiten, vaak ontbreekt het hen aan inzet. Al dat gepraat dat het zogenaamd zoveel beter is in andere stadions is "bs", wanneer er zo gevoetbald word zoals bij Ajax gaat het er identiek aan toe in andere stadions. Goed, Ajax heeft nu eenmaal die naam en mensen blijven altijd maar graag in dat soort stereotypen denken. Al is het in sommige gevallen handig dat Ajax een speler even in de luwte houd, ik had graag willen zien dat Boilesen dezelfde tijd zou krijgen als Fischer.

24 maart 2015 om 13:35

Ja, maar Fischer had wel zelfreflectie en zei dat het af en toe nergens op leek. Verder ben ik het eens met je reactie zeker. Maar ik denk dat het uitfluiten bij een speler ook naar De Boer is gericht.

Blind werd ook altijd uitgefloten, dus misschien werkt het inderdaad.

Als er 10 man fluiten zegt men al snel dat het hele stadion fluit... dat is gewoon niet zo.. ik ben Ajacied en vind dat je je eigen speler niet uitfluit, maar ja aan de andere kant als een speler opzichtig slecht is of opzichtig met de pet er naar gooit, mag je dat toch laten weten?? ik vind wel dat de coach daarin een rol heeft.. Andersen werd er na Vitesse naast gezegd omdat hij de zoveelste wedstrijd waardeloos was en voor de zoveelste keer een tegenstander inspeelde ipv een eigen speler - dat verwacht ik ook van FdB bij Biolesen bv..

Boilesen is uitgefloten ja, maar Kishna :? Boilesen is de onbegrijpelijke aanvoerder en dan zo spelen, tja..daarbij wordt die nooit geslachtofferd terwijl Frankie met bijna elke andere speler switched van bank/basis.

De supporters aantallen zijn de laatste tijd ook niet denderend. Ik zit zelf in 423 en afgelopen zondag viel het wel erg op dat er velen thuis bleven. Ik zal dat niet doen, maar man man man een plezier is het ook niet om te gaan op het moment. Het is echt werkelijk niet om aan te zien. Matige beleving, weinig passie. Het eeuwige breien. Rare opstellingen.

24 maart 2015 om 10:48

En donderdag waren de meeste al 120 minuten in het stadion geweest, speelt ook mee.

Kishna??
Wanneer dan?

24 maart 2015 om 13:12

Kishna is niet uitgefloten, maar VZ schrijft het zo vaak op totdat mensen het gaan geloven.

Ik vind persoonlijk het uitfluiten van eigen spelers prima. Andersom worden ze ook op handen gedragen wanneer het goed gaat. Het is ook niet iets persoonlijks (tenzij je wordt uitgefloten vanwege je persoonlijkheid). Bij het uitfluiten van individuele spelers moet je als supporter wel uitkijken, omdat dat wel echt lullig is, maar zeker het uitfluiten van een team moet gewoon kunnen. Ik zit als supporter al een jaar met pijn in mn ogen te kijken naar wanprestatie op wanprestatie. Ik blijf dan geen 90 minuten klappen.

Wat een gedoe toch. Het uitfluiten is zo zeer nog niet eens bedoelt voor Boilesen persoonlijk maar meer om het feit dat hij speelt ipv een ander die beter in vorm is en dus ook gewoon een betere optie is. Dat de Boer er blind voor is maakt hij juist erger. Ik ben dan ook niet tegen het uitfluiten op zulke momenten. Het is een signaal naar de coach.

24 maart 2015 om 23:17

'precies, helemaal mee eens!

Onzin dat Kishna werd uitgefloten, vast een verdwaald fluitje te horen, maar werd veel meer geklapt. Ik doe er zelf nooit aan mee maar bij Boilesen was het ook echt heel erg slecht afgelopen donderdag.

Boukhari is zeker ervaringsdeskundige die werd vanaf de eerste minuut uitgefloten bij Ajax. Dat was schunnig.

24 maart 2015 om 10:52

En toen hij het in de play-offs daarna erg goed deed, was hij weer de held. Mijn advies aan Boilesen is dan ook om elke week de pannen van het dak te spelen.

24 maart 2015 om 11:37

Dat is het allerbeste dat Bolilesen heel goed gaat spelen, maar bij Boukhari maakte het nelemaal niet oud hoe hij speelde, ben Ajax fan, was een keer op bezoek, letterljk vanaf minuut 1 werd hij uitgefloten. Zal niet Vak 410 geweest zijn, die zijn alleen met zichzelf bezig en hebben helemaal niet in de gaten wat er op het veld gebeurt.

Misschien dat die Ajacieden die Boilesen uitfluiten maar eens een gesprek met Frank moeten eisen, of een brief sturen. In ieder geval iets waarbij Boilesen zelf niet het slachtoffer wordt, want we weten allemaal dat die jongen gewoon zijn stinkende best doet. Die jongen is alleen hopeloos uit vorm en is aanvoerder terwijl hij daar nog niet klaar voor is. Hij presteert voetballend (vrijwel) niks, en mist ook de leiderschapskwaliteiten van een aanvoerder. Die jongen moet gewoon in bescherming worden genomen en de tijd krijgen om zijn vorm te hervinden. Band geven aan Klaassen of Cillessen, en die jongen de rest van het jaar geven om zonder druk terug op niveau te komen. Je speelt toch niet meer om de prijzen dus als je wilt experimenteren, is dit het moment ervoor.

Uitfluiten is zeker niet goed. Wel moeten de heren in de spiegel kijken. Ze hebben dit ook aan zichzelf te danken. Boilesen had behoorlijke praatjes halverwege dit seizoen. Hij denkt na over een andere club, zou uitgeleerd zijn.

Ook Kishna vindt dat hij moet spelen. Als je dan amper je man voorbij komt, dan roep je dit over jezelf af. Eerst presteren, dan praten!

Het is geen excuus maar zolang ik bij Ajax kom en dat zijn al heel wat jaartjes, staat het Ajaxpubliek bekend als he meest kritische naar de eigen spelers toe. Zelfs in de gloriejaren met Cruyff, Keijzer en Swart gebeurde het en toen had je nog geen social media maar gebeurde het op de tribune en in de kroeg. Als Ajax toen met 7-1 won dan werd er nog gemekkerd over dat ene tegendoelpunt dat onnodig was.

Over die vele lege plekken: ja inderdaad. Ik ga altijd, ook nu, nu het voetbal al tijden niet te pruimen is.

Je hebt nu eenmaal goede en slechte tijden. Maar besef ook dat een wedstrijdje Ajax ff gauw 20 euro kost en dan heb ik het niet over de toegangskaartjes. Parkeren: 10 of 12,50 euro, een schande! Vind ik dat.
ff wat drinken, eten ( als ze om 1645 spelen moet ik 1500 van huis en ben ik rond 1930 weer thuis) 20 euro pleitte. Donderdag al geweest ook weer 32,50 euro (met zoonlief erbij 65 euro). Ik kan me voorstellen dat het voor sommigen ophoudt. En ik vind 1645 een rot tijd.

Laat Ajax eerst eens fatsoenlijk gaan spelen, zit er meteen 15.000 man meer. Ik kan de thuisblijvers afgelopen zondag geen ongelijk geven. Wéér 90 minuten naar helemaal niks staan kijken.

Je betaald behoorlijk wat geld voor een partij voetbal. En zoals eerder genoemd, is het voetbal al ruim 2 jaar niet aan te gluren. Het zegt genoeg dat onder frank de boer we amper een hoger punten aantal op eenzelfde afstand van het einde hebben gehaald.
En tuurlijk men hoeft geen geweldig spel te zien, zolang er maar resultaat is.
Maar dat is er dit jaar ook niet, geen johan cruijf schaal, schandalig onderuit in de beker, Europa eruit door fc knudde, en in de competitie worden we hoogstens 2e. Al helemaal terwijl frank de boer loopt te roepen dat we ver in Europa kunnen komen..
Ajax speelt al tijden passie en inspiratieloos, laatste wedstrijden worden ook maffe opstellingen bedacht, zoals klaassen op de 6.
Veltman die naar voren gaat spelen zodra mensen in de dekking staan, en naar achter speelt zodra mensen vrij staan. Boilessen die bijna geen bal goed raakt, al 20 wedstrijden niet. Sightorsson...
Fluiten is misschien overdreven, maar ook tegen ADO heeft het publiek (410) ajax letterlijk naar de overwinning moeten schreeuwen. Dat is toch behoorlijk zorgwekkend.
Oh en bespaar me de klachten over het publiek. Er valt niks meer te halen voor ajax dit seizoen, maar bij Europa league zat altijd alles vol. Bij voornamelijk psv zit voor de Europa league al helemaal geen kip..

24 maart 2015 om 12:25

@ krovikan

Ik hoef nog niet eens een klinkend resultaat te zien, maar ik wil wel zien dat de spelers een normale "drive" hebben, iets wat gewoon totaal ontbreekt. Het sjokt maar verveeld over het veld, en ik zou er al blij mee zijn wanneer spelers normaal de bal naar elkaar kunnen toespelen, want zo´n beetje alle voetballers bij Ajax beheersen de basis principes zelfs nauwelijks.

24 maart 2015 om 13:12

Je kunt het ook omdraaien. Steeds ongeveer hetzelfde puntenaantal halen met een selectie die steeds minder wordt, is toch ook een prestatie.

En daarbij, de Boer roept niet dat Ajax ver kan komen in Europa. Hij was na de uitschakeling heel realistisch over de aansluiting naar de Europese subtop. Het zijn uitspraken van Overmars over 'dat dit de beste selectie van Ajax sinds jaren is', die ik opmerkelijker vindt.

Bij Ajax ligt de druk altijd hoger als bij de andere clubs, Feyenoord kan jaar in jaar uit geen kampioen worden en als het voetbal niet om aan te zien is blijft men de club steunen. Zo kan een bestuur maar aan het klungelen blijven. Als men bij Feyenoord een bal achter het standbeen speelt vind men dat helemaal geweldig en staat men op de banken. Bij Ajax wordt juist zo n actie verwacht, doe je dat niet en je wint niet is het publiek meedogenloos. Bij Feyenoord knokken spelers en bij Ajax willen ze met een schoon broekje van het veld.

Bij Ajax wordt momenteel slecht gevoetbald en zeker niet geknokt (uitzonderingen daargelaten) Men moet niet vergeten dat de meeste spelen bij de top drie een geweldig salaris ontvangen en daar houd het Ajax-publiek rekening mee. Die wil waar voor hun geld

Hij speelde laatst een amateurwedstrijd tegen ons 1e. Je herkent hem amper, ook qua voetbal kan je je niet voorstellen dat die vent ooit bij Ajax speelde.

Vorige week heb ik 30 euro betaalt om naar een zaadwedstrijd van 120minuten te kijken. Boilesen, Kishna El Ghazi en Milik deden werkelijk alles fout.. zij verdienen een paar ton per jaar dan wil ik ook wel vermaakt worden. Zo simpel is dat. Krijg ik geen waar voor mijn geld, dan ga ik klieren en etteren.

Boukhari en Zlatan vond ik trouwens wel echt fijne voetballers bij Ajax.

weet iemand hoe het gaat met boukhari, el khatabbi? waren leuke spelers om naar te kijken zeker in de tijd bij sparta

Sneu om je eigen spelers uit te fluiten! Ik bedoel Boilessen kan toch niet tegen De Boer zeggen: " Nou ik ben niet goed genoeg hou mij maar aan de kant."

boilesen wilt niet verlengen omdat hij een stap hoger wilt maken..dus terecht dat fluitconcert..hij speelt om van te huilen..

Steun moet je geven maar als je elke week laat zien dat je te kort komt . En je krijgt een mega salaris dat moet al motivatie genoeg geven .Het is Ajax de beste van Nederland .vroeger was het Europa en de wereld . Helaas lopen der nu zakkenvullers . Weg ermee

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren