Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Bosz passeert ogenschijnlijke basisklant: ‘Moet een hard gelag zijn geweest’

Vrijdag, 22 september 2023 om 08:58 • Laatste update: 09:20

Rik Elfrink vermoedt dat de reservebeurt tegen Arsenal (4-0) hard is aangekomen bij Patrick van Aanholt. De linkervleugelverdediger begon op de bank in het Emirates Stadium en kwam daar niet vanaf. En dat terwijl Van Aanholt vorige week in gesprek met het Eindhovens Dagblad nog aangaf niet langer afstand te willen doen van zijn basisplaats.

Elfrink zet in het ED uiteen waarom PSV nog gelooft in overwintering in de Champions League. De 4-0 nederlaag is hard aangekomen in Eindhoven, maar toch zijn er ook aanknopingspunten te vinden. "Ook omdat Lens en Sevilla van een iets ander kaliber zijn dan Arsenal. Feit is dat PSV achterin voor het eerst in de huidige samenstelling speelde en zich defensief nog moet vormen. Dat kost tijd."

Voor Van Aanholt waren de druiven zuur. De linksback, die tot dusver verzekerd leek van een basisplaats, zag zijn plek worden ingenomen door Sergiño Dest. "In de achterhoede werden André Ramalho en Patrick van Aanholt deze week gepasseerd en met name voor laatstgenoemde moet dat een hard gelag zijn geweest. Een paar weken geleden zei de linksback dat hij niet van plan was zijn plek weer af te staan", aldus Elfrink.

Een week geleden was Van Aanholt, die bij Vitesse ook al samenwerkte met Peter Bosz, vrij stellig over zijn rol binnen het elftal dit seizoen. "Mijn statistieken waren op de training een beetje laag en hij (Bosz, red.) ging kijken hoe dat kwam. Daarna heb ik hard gewerkt om alles uit mezelf te halen en ben ik tot mijn blessure niet meer uit het team geweest. Nu ben ik weer helemaal fit en ook niet van plan om mijn plek nog af te staan.”

Bosz gaf kort voor de wedstrijd tegen Arsenal bij Ziggo Sport tekst en uitleg bij zijn keuze voor Dest als linksback. "Een van de redenen is dat hij tegenover Saka komt te staan. Dat is niet de belangrijkste reden, maar wel een van de redenen. Saka staat heel breed en gaat van daaruit over het rechterbeen van zijn tegenstander. Sergiño kan aan beide kanten goed spelen en is natuurlijk sterk met rechts."


Poll

Wie zie jij het liefst als linksback bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door mt87)

Dest is voetballend leuk, maar je staat effectief met 10 man. Doe je teze op de andere flank dan hou je nog 9 effectieve spelers over. Al ging alles ook te snel voor Veerman dus 8...

Dan liever een van Aanholt die iig verdedigend beter is en Veerman kan ondersteunen. Of Mauro die alle posities in zijn eentje aankan. Staat PSV gelijk met 11 man meer op het veld.

22 september 2023 om 09:59

Dat is lekker makkelijk om te typen maar denk je echt dan van Aanholt wel saka in de tang had gehouden? We moeten gewoon realistisch zijn en snappen dat arsenal 2 klasse beter is en daar weinig viel te halen in het emirates. De punten moeten gepakt worden in de andere wedstrijden en hopelijk thuis laatste wedstrijd als arsenal al geplaatst is.Top van de premier league is gewoon 2 klasse beter dan onze Nederlandse teams en daar is niks mis mee.dat tempo alleen al..veerman wist niet waar hij moest zijn of kijken.werd compleet van de mat gespeeld door odegaard. En dat is een van de vele die compleet door de mand vielen in verdedigend opzicht.

22 september 2023 om 10:14

Dest is niet voor niets overal mislukt werd al gehyped toen hij bij Ajax 2e of 3e in de pikorde stond als rechtsback. Is nooit voorbij Mazraoui gekomen voor hij werd verkocht om vervolgens bij de teams waar hij daarna onder contract stond meer op de tribune te zitten dan dat hij speelde of op de bank zat. Dest is voor de top van NL echt geen toevoeging. Denk dat Van Aanholt ook niet Saka had kunnen tegenhouden maar had wel wat meer verdedigd dan een Dest. Ook Mauro Jr kun je nog beter opstellen als hij fit is. Blijf dat Ajax hem niet gehaald heeft als is Gaai ook niet veel beter.

22 september 2023 om 13:22

Dit is niet helemaal waar he. Toen Mazraoui terug kwam van z’n blessure, zat hij een periode op de bank voor Dest. Zij wisselden elkaar veelvuldig af dat seizoen.

22 september 2023 om 10:11

Ik vind Dest te aanvallend. Dat kan in onze eredivisie of een mindere tegenstanders uit het buitenland. Maar in de CL zie ik liever van Aanholt .

Van aanholt is geen topback en dat is Dest ook niet. Ik geloof niet dat van Aanholt in staat zou zijn geweest om Saka af te stoppen, maar we weten nu iig wel dat het Dest ook niet is gelukt.

Aanvallend vond ik Dest in orde in de tandem met Lang. Maar als ik Bosz was, wat zou ik de volgende wedstrijd tegen Arsenal nou doen…

22 september 2023 om 09:15

Hopen dat Mauro tegen die tijd weer fit is. Zonde dat die afgelopen seizoen geblesseerd is geweest, want in t seizoen daarvoor was hij echt ontzettend goed als linksback en rechtsback.

22 september 2023 om 09:18

Dest rechts en van Aanholt links.teze is fysiek sterk maar als het tempo omhoog gaat de eerste die fouten maakt. Bovendien heb je dan een beter aanspeelpunt voor Kotchap die opbouwend de zwakke schakel is. Je kan zelfs met Dest op het middenveld erbij spelen al past dat niet in Bosz z'n systeem.

22 september 2023 om 09:47

Naja, een optie is natuurlijk ook om 3-4-3 in balbezit te spelen en bij balverlies 5-3-2. In principe zouden PVA en Dest prima als wingbacks kunnen spelen. Boscagli kan daardoor mss ook makkelijker doorschuiven naar het middenveld, waardoor Veerman iets hoger kan komen te staan op het veld.

Concurrentie is alleen maar goed voor PvA. Hij zal er toch even wat harder aan moeten trekken om onbetwiste basisspeler te worden. Is nog niet constant genoeg. Voorlopig is alleen Dest zeker van z’n plek op de backpositie.

Hopelijk blijft Dest linksback staan. Eigenwijs blijven meneer Bosz.

Wel gebrek van Bosz dat hij geen plan b heeft.
Dit PSV zal op deze manier niet overwinteren in Europa.
Dest gaf tegen Arsenal niet thuis.
Een aanvallende back is leuk maar een aanvallende back die niet kan verdedigen is nutteloos. Je 1ste functie is verdedigen en waar je kan dan mee aanvallen en niet aanvallen en misschien proberen te verdedigen.

22 september 2023 om 10:06

Ik ben het eens met het feit dat Dest een matige back is. Maar om nu meteen te stellen dat PSV niet gaat overwinteren in Europa vindt ik goedkoop proberen te scoren.

Geen enkele ploeg in de poule van PSV gaat een vuist maken tegen Arsenal tenzij ze de bus parkeren. Dit Arsenal is van een paar niveautjes hoger en is totaal geen schande om van te verliezen.

Van Aanholt is ook geen geweldige back maar in zijn Palace tijd vind ik hem weer meer als prima. Echter dat een hele maar dan ook een hele matige Dest boven hem in de pikorde staat zegt toch wel genoeg. Een verdediger/back die alleen maar aan aanvallen denkt en het erover heeft kan niet goed gaan. Verdedigend is het echt een drama bij de jongen en lijkt het niet eens te willen proberen ook.

Ja, oppassen met grootspraak, want nu zeg je geen reserve rol te accepteren en nu zit je daar? Vind het gewoon beschamend, je gaat er met 4-0 vanaf en dan zeg je dat je Sevilla en Lens wel even pakt? Denk dat PSV hier gewoon lekker derde gaat worden.
Daarnaast stoort het mij hoe de media eigenlijk gelaten reageren op de 4-0 verliespartij van PSV tegen de nummer vier van Engeland en hoe afgemaakt Ajax wordt met een 3-3 tegen de nummer vier van Frankrijk. Ik heb het vermoeden dat onze traditionele top drie ons dit seizoen nog weleens kan verassen. Heb het idee dat het helemaal nog niet vaststaat wie er kampioen gaat worden.

22 september 2023 om 09:30

Denk dat PSV hier gewoon lekker tweede gaat worden. Sevilla en Lens zijn zeker te doen voor PSV, zeg niet dat het makkelijk wordt maar kun je gewoon van winnen.

Je kunt nu wel de huidige ranglijst erbij pakken om jezelf wat beter te voelen, maar Arsenal is gewoon top in Europa, die 90% van de tijd koploper was in de beste competitie. Die zich vervolgens alleen maar versterkt hebben.

En de kampioen staat inderdaad nog niet vast, dat gaat namelijk tussen PSV en Feyenoord

22 september 2023 om 09:39

Als je het grote verschil tussen Arsenal en een kwakkelend Marseille nauwelijks ziet. Arsenal was echt top niveau en daar zijn wij Nederlandse clubs gewoon 2 maten te klein voor.Dest komt verdedigend veel tekort. Mauro is mits fit daar de beste optie.

Het is erg makkelijk: Dest gewoon op rechts, en van Aanholt op links. Centraal Teze en Bella-Kotchap. Waarom Teze op rechtsback moet altijd is een raadsel.

22 september 2023 om 10:04

En Boscagli dan. Tegen grote tegenstanders ben ik het denk ik wel met je eens, maar tegen kleinere tegenstanders heb ik liever Boscagli die ontzettend nuttig is in de opbouw.

22 september 2023 om 10:28

Het is een moeizame overweging! Het enige dat je gewoon niet moet doen is Teze rechtsback. Dat gebeurt nu al zo lang. Wat heeft die jongen toe te voegen daar? Helemaal niets.

22 september 2023 om 12:16

Tot nu toe 2 assists dit seizoen, terwijl Dest en van Aanholt nog op 0 staan. Dat is in ieder geval al 1 toevoeging. Ook als je op footystats kijkt zijn zijn statistieken in bijna alle gevallen beter dan de backs aan de andere kant.

Of er kans op overwintering (in de CL) is zal na de volgende wedstrijd meer duidelijk zijn. Het was vooral al bekend dat Arsenal (normaal gesproken) veruit de beste ploeg is. De andere 3 ploegen zullen uit moeten maken wie er 2de, 3de en 4de worden. Daarbij heeft PSV 1 voordeel. Ze spelen de laatste wedstrijd thuis tegen Arsenal. Normaal gesproken zijn die dan al geplaatst en laten ze deze wedstrijd misschien wel lopen. Daarnaast betekend het gelijkspel in de wedstrijd tussen sevilla en lens dat er al een punt verloren is gegaan bij je concurrenten.

De vleugels achterin blijven een zwakke plek voor PSV. Van Aanholt, Dest, Teze en Sambo zijn eigenlijk allemaal niet goed genoeg. Leuk voor in de Eredivisie tegen 15 van de 17 ploegen, maar ze maken het elftal niet beter. Aangezien het toch allemaal lood om oud ijzer is, zou ik gewoon Van Aanholt op links zetten en Dest op rechts. Teze is echt te onbetrouwbaar in zijn niveau. Hij speelt soms echt goed, zoals vorig seizoen Ajax thuis, maar valt veel vaker echt hard door de mand. Met die te lage ondergrens moet je met hem geen risico nemen. Het is te hopen dat Mauro eindelijk eens goed terugkomt en zijn oude niveau weer kan aantikken, maar daar vrees ik ook een beetje voor. Doorselecteren dus vanaf volgend seizoen.

Dest moet gewoon lekker op een pleintje of in een voetbalkooi trucjes doen ter vermaak van de locale buurtkinderen. Dan kan hij echt shinen. Op profniveau is het allemaal veel te vrijblijvend bij hem. Hij is superfit, maar hij ziet het gewoon niet. Nul tactisch inzicht, omgevingsbewustzijn, of overzicht, verdedigend gezien. Aanvallend ook matig, gezien het gebrek aan eindproduct in (voor)assists of goals. En al dat nodeloze gepiel werkt alleen maar spelvertragend. Daarbij kan hij verdedigend niet ingrijpen als hij wel op tijd terug is. In de één op één is hij ronduit dramatisch.

Deze huurling, wiens optie tot koop te duur is, en wiens volledige salaris veel te hoog is, is voor mij dé dissonant in het elftal. Bruikbaar als backup voor Teze en Van Aanholt, maar verder liever vast op de bank. Als Mauro terug is krijgen we er op links en rechts nog een goede optie bij. Dan wordt de discussie interessanter of Teze of Van Aanholt mogen blijven staan.

Is ook gewoon dikke onzin dat hij niet speelde! Heeft geen concurrent, Dest kan daar helemaal niet spelen, zeker niet tegen goede ploegen. Mauro zou een optie zijn, mits fit. Dest is gewoon een dure Brenet met minder rendement.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4244
2.Feyenoord3228
3.AZ3023
4.FC Twente3013
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
O. ZimuanganaAanvaller
W. BenítezKeeper140
Y. VertessenAanvaller123
J. van DuivenAanvaller00
K. PeersmanKeeper00
B. WatermanKeeper00
J. DrommelKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

13 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren