Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz haalt uit: ‘De mensen die dit hebben bedacht, snappen niks van voetbal’

Laatste update:

Peter Bosz begrijpt er niets van dat er in de nacht van donderdag op vrijdag nog wedstrijden worden gespeeld in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie. De trainer van Olympique Lyon kan hoogstwaarschijnlijk geen beroep doen op de Braziliaan Lucas Paquetá, wanneer les Gones het zaterdagavond in de Ligue 1 opnemen tegen AS Monaco.

“Het is onmogelijk dat Paquetá tegen AS Monaco mee kan spelen als hij in actie komt bij de nationale ploeg”, vertelde Bosz donderdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met de Monegasken. “Mocht hij niet spelen, dan kunnen we nog kijken. Ik begrijp er niets van. Ik weet niet wie dit allemaal organiseert. Drie wedstrijden in één interlandperiode, waarvan de laatste op donderdagavond. De mensen die dit organiseren, snappen niks van voetbal.”

De Nederlandse oefenmeester vindt dat er in fysiek opzicht te veel wordt gevraagd van spelers. “Geld gaat boven het voetbal”, zo geeft hij aan. “Dat begrijp ik dus niet. Wij willen de beste spelers op het veld hebben staan, maar op deze manier raken spelers geblesseerd en liggen ze voor een langere tijd uit de roulatie. Misschien moet ik maar stoppen als trainer en president van de FIFA of de UEFA worden”, vertelt Bosz lachend. “Volgende week donderdag gaan we in de Europa League op bezoek bij Sparta Praag en de zondag daarop wacht om 13.00 uur een uitwedstrijd bij OGC Nice. Normaal hebben we 72 uur om te herstellen en nu maar 64 uur.”

In LaLiga komen Atlético Madrid en Real Madrid komend weekend niet in actie door de verlenging van de Zuid-Amerikaanse interlandperiode. Beide clubs hadden een verzoek ingediend bij de Spaanse voetbalbond om de wedstrijden tegen respectievelijk Granada en Athletic Club te verplaatsen, omdat zij enkele spelers pas later terugkrijgen dan normaal. In de Eredivisie werd voor Ajax geen uitzondering gemaakt. Erik ten Hag kan hierdoor zaterdagavond in het uitduel met sc Heerenveen hoogstwaarschijnlijk geen beroep doen op Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico, Edson Álvarez en Antony.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Redelijk bizar inderdaad. kunnen ze niet gewoon de teams die op een wk de knock out halen zich automatisch laten plaatsen en dan de nummers 3 en 4 uit de poule een soort playoffs laten spelen tegen de beste niet geplaatste teams ofzo. Wat mij ook stoort is dat de kwalifactie voor de toernooien vol zit met teams die er echt niks van kunnen en puur spelen om mee te doen en niet om zich te plaatsen..

14 oktober 2021 om 16:16

Eeuhmmm? Dat zou toch ook oneerlijk zijn, dan houd je altijd hetzelfde pooltje teams, want hoe bepaal je de beste niet geplaatste teams dan?

14 oktober 2021 om 16:20

Laat je die ook een toernooitje spelen ofzo. is natruulijk niet goed uitgewerkt dit idee van mij. Maar moet wel echt anders vind ik. Wat ook heel handig zou zijn voor minder potjes zou zijn om alle dwergstaten als gibraltar,andorra, letland en ga zo maar door, een poultje te laten spelen en dat alleen de beste daarvan echt aan de kwalifiacite mee magdoen

14 oktober 2021 om 17:10

Zelfde als met de Nations League. Je kunt toch een A, B en C toernooi met promotie / degradatie doen. Wel dan dat er per continent een minimum / maximum aantal deelnemers wordt geborgd. Voor een Luxemburg is het toch ook gewoon leuk en goed om een toernooi te kunnen spelen. Kwalificatieduels komen bijna nooit goed uit.

14 oktober 2021 om 18:44

Maar dat laatste in nou juist het probleem in de zuid amerikaanse kwalificatie groep.dat zijn 10 landen die allemaal met enige regelmaat op het WK spelen waarven er meestal ook nog eens 3 of 4 zijn die de knock out halen (van de 4 landen + een play off plaats). De enige die er echt altijd bij is is Brazilie, maar we laten hier Duistland toch ook niet zo maar mee doen omdat die er toch altijd bij zijn.

Dat je hier best wat interlands kan schrappen ben ik direct met je eens, net zoals kleine landen in zuid amerika en al die eilandjes kunnen we hier ook best eerst alle gibraltars en malta's e.d. tegen elkaar laten spelen en alleen de winnaar in laten stromen.

Echt belachelijk dat clubs hier de dupe van worden inderdaad.

Het probleem is in zuid-Amerika vooral dat er een aantal interlands niet zijn kunnen doorgaan door covid en dat ze nu dus wat in de rats zitten met hun wk-kwalificatie als ik het goed heb. Dan moeten ze daar natuurlijk ook roeien met de riemen ze hebben.

14 oktober 2021 om 16:20

Ja daar heb je wel gelijk in. Maar zou dat niet in juni opgelost kunnen worden?

14 oktober 2021 om 16:24

Er zijn officiële windows voor internationale wedstrijden. En als je als natie een wedstrijd speelt buiten die window dan zijn de clubteams niet verplicht hun spelers af te staan. En volgens mij is er deze zomer niet zo een officiële window.

Dit soort dingen zijn uiteraard heel vervelend voor de clubs, maar het is niet alsof dit een nieuw fenomeen is. Als je een speler haalt die uitkomt voor een niet-Europees land, dan weet je dat je het risico loopt dat je 'm af en toe moet missen omdat de speelschema's wel eens willen botsen. Het eindtoernooi om de Afrika Cup wordt meestal gewoon midden in het seizoen georganiseerd en de finale om de Concacaf Gold Cup was dit jaar ook doodleuk pas op 1 augustus.

14 oktober 2021 om 16:46

Volgens mij snap je het niet. Dit is wel nieuw. En dit met de Afrika cup vergelijken slaat nergens op. Dit gaat over wedstrijden die er tussen gepropt worden waardoor spelers nog meer belasting krijgen en 2 dagen voor een belangrijke competitie wedstrijd nog een interland moeten spelen en nog terug moeten reizen vanaf de andere kant van de wereld. Die Afrika cup dat is al jaren zo en daar houdt iedereen rekening mee. Dat is een hele andere situatie

14 oktober 2021 om 21:08

Echter was dit wel de laatste periode van 3 interlands per ronde in zuid Amerika. Dit had puur met gecancelde rondes van tijdens de covid te maken. Volgende ronde in november zijn er maar weer gewoon 2 wedstrijden per interland periode

In Zuid-Amerika hebben ze 1 poule met hierin 10 landen, dat betekent dat elk land 18 kwalificatiewedstrijden moet spelen. De eerste 4 uit de poule gaan rechtstreeks naar het WK. De nummer 3 speelt nog intercontinentale play-off.

Ze zouden ook een opzet kunnen maken met 2 poules van 5, waarbij de nummer 1 en 2 uit iedere poule zich direct plaatst voor het WK en de beste nummer 3 zich plaatst voor de intercontinentale play-off. Dat zou betekenen dat ze in plaats van 18 maar 8 kwalificatiewedstrijden zouden hoeven te spelen.

Ach ja, money rules....

14 oktober 2021 om 19:12

Die opzet hebben ze al lang geleden bedacht, ergens begin-midden jaren 90, voordat er zo veel geld in het voetbal omging als nu. Destijds ingevoerd juist om het eerlijker te maken. Bijna iedereen kan daar van iedereen winnen en geen van die landen misstaat op een WK.
Meestal steekt of Brazilie of Argentinie er wel boven uit, maar die zijn ook wel eens met de hakken over de sloot door gegaan (als laatste of via de playoffs). Dan is het zonde wanneer je pech hebt met de loting, dan kun je zo maar een poule maken met 5 landen waarvan er anders 4 door waren gegaan. Zeker omdat destijds de WK winnaars zich direct plaatsten en op dat moment nog de helft van de Wk's nog werden gewonnen door een zuid Amerikaans land.
Hier in Europa zijn de verschillen in de poules veel groter doordat we iedereen mee laten doen. Dan heb je ook wel eens een land wat pech heeft met een slechte loting, maar dat zou daar dan bijna struktureel het probleem zijn.

15 oktober 2021 om 01:00

Als je bedenkt dat er geen plaatsing voor een 'EK' is, want aan de Copa doen ze allemaal mee, dan vallen 18 potjes in 4 jaar tijd reuze mee. Niks met money te maken

15 oktober 2021 om 09:09

@jellyhenry, deze 18 wedstrijden worden gespeeld in een tijdsbestek van 1,5 jaar dus het ligt wel iets genuanceerder dan jij omschrijft.

Dit kan clubs belangrijke punten kosten voor een kampioenschap. Het wordt steeds gekker.

Nee maar Bosz je mag volgens vdVaart niet zeuren he, jullie en zij de spelers verdienen toch erg veel. Niet zeuren nou, dit is gewoon normaal hoor. Moeten de spelers prima aankunnen. Spelers raken geblesseerd om de week lijkt het wel of raken anders enorm vermoeid. Maar agh het is normaal volgens onze grote vriend vdVaart. Niks mis mee joh!

De ene kant zeg ik hij heeft gelijk, maar je kiest er als club natuurlijk ook voor om een speler buiten europa te halen. Dan weet je dat men mbt interlands langer onderweg is. Is hetzelfde als Afrikanen die worden opgeroepen voor de afrika cup. 1 van de redenen waardoor ik als club 10x zou nadenken om een speler uit afrika te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren